21-10-08

Back in Business

Beste bloggertjes,

We gaan hier weer van start!!! Zowel met sporten als met bloggen. Het bloggen lag stil door de aanpassing van de skynetpass waardoor ik in mijn vorige blog (jess-jogt.skyblogs.be) niet meer ingelogd geraakte. Het sporten lag (af en toe) stil door een blessure na de 20km van Brussel waardoor ik niet meer kon lopen en opnieuw opbouwen is niet zo fijn, plus het feit dat ik in de zomer niet graag sport wegens te warm, en dan nog (weer eens) een zwaar ijzertekort. En dan nu: ik heb geen last meer van mijn knie, het is niet meer warm en ik heb een ijzerkuur genomen en voel me al een stuk beter.

Weg excuses dus (want de zin om te sporten was bij momenten ook gewoon een stuk geminderd ;-)) ... er terug serieus invliegen is de boodschap! Ik voel me altijd zo veel beter als ik vaak sport, maar je went vlug aan luiheid :-) Mijn blogje (met alle bijhorende leuke reacties) heeft me altijd gigantisch gemotiveerd dus weet ik zeker dat ik mijn MOJO rap weer terug ga vinden ;-)

Waarom geen jess-loopt blog of iets in die aard? Ik doe tegenwoordig ook andere sporten dan enkel lopen. Ik heb het idee dat die lange lopen niet echt aan mij besteed zijn; telkens als ik lang loop krijg ik weer last. Ligt het aan de afstand of aan het feit dat ik voor mijn lichaam toch iets te vlug overga tot lange duurlopen? Geen idee, maar ik ga me dus beperken tot 10km.

Andere sporten die ik tegenwoordig doe: bodyjam (intensieve dansles), spinning, fitness/aerobics allerlei en salsa (hoewel ik met dit laatste nog niet lang mee bezig ben dus héél intensief is het nog niet, leuk des te meer!).

Ik wou al langer een koersfiets kopen, dus ga ik dat binnenkort ook doen. Iemand tips??

Basis schema:

Ma: 20min opwarming op de crosstrainer + 1u bodyjam
Di: 20min opwarming op de crosstrainer + 1u spinning
Woe: half uurtje lopen
Do: 1u salsa
Vrij: half uurtje lopen
Zat: 20min opwarming op de crosstrainer + 1u spinning
Zon: rust

Ga dit zo ongeveer volgen, maar met ruimte voor improvisatie als ik eens zin heb in andere groepsles e.d. IT'S ALL ABOUT FUN!!!

Voorbeeldje van vandaag: naar de fitness gefietst, 20min op de crosstrainer, 1u spinning en terug naar huis gefietst. Veel kcal verbrand, maar ga me eerder proberen te concentreren op het verbeteren van die conditie dan op die kcal.

En omdat het nooit slecht is van doelen te stellen is mijn doel tegen volgende zomer: de fietsdodentocht fietsen in een mooie tijd (wat hiervoor realistisch is, daar heb ik nu nog geen zicht op ;-))

 

Sportieve groetjes,

Jess

20:50 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

HEYYYYYYYYYYYYYY !! Maar das tof zeg , onze lieve meid is terug en met een nieuwe outfit ,GOOD LUCK !!

Gepost door: Katrien | 21-10-08

Reageren op dit commentaar

Hallo Hallo,op deze woensdagmorgen , mijn zwaarste trainingsdag ben ik toch even op bezoek geweest op je nieuwe blogje ,ik heet alle nieuwkomers graag welkom zo kan ik er onmiddelijk mijn favorieten uitpikken en ik hoop dat je hier een fijne tijd zult hebben . Veel plezier nog verder. Daaaaag!!

Gepost door: Dana | 22-10-08

Reageren op dit commentaar

Hey Jess! Terug vertrokken zi!! Jammer dat het lopen wat probleemkes opleverd, maar aan sporten blijkbaar geen gebrek! En 10km is al een mooie afstand hé.

Gepost door: Wendy | 22-10-08

Reageren op dit commentaar

luie zondag awel awel de zondag doe je NIETS :-)

ook ik doe nog 2x in de week clubpower(bodypump) naast mijn lopen zo blijft het leuk

rustig heropstarten met lopen en je komt er wel weer

Gepost door: Nico | 22-10-08

Reageren op dit commentaar

Dat maakt me blij! Hey Jess,

dat vind ik nu is geweldig nieuws se! Hopelijk gaat het vanaf nu alleen maar beter en beter met jou. De natuurlopen in Lier gaan terug gaan beginnen hé, dus als ge terug mijn gezelschap op prijs stelt, graag dan.
Allee tot de volgende hé, en nu niet meer zo lang wachten. Eerlijk, ik heb je hier wel gemist hoor!

Gepost door: Geert | 22-10-08

Reageren op dit commentaar

De keuze voor een koersfiets is afhankelijk van hoeveel budget je wil besteden. Voor dames is de Madone collectie van Trek wel een voltreffer. Ook Orbea heeft wondermooie fietsen in hun collectie. Belangrijk is ook de groep die de fiets siert. Bij Schimano best vanaf de 105 - reeks kiezen en bij Campagnolo vanaf Veloce. Bij gering gebruik kun je uiteraard wat zuiner zijn.

Gepost door: CT | 23-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.