24-10-08

Slow and steady wins the race

Vlak voor het noodlot toesloeg in Brussel (beetje overdreven maar het was redelijk kl*te ;-)) liep ik in Gent de 10km stadsloop tegen een snelheid van 10.1km/u

 

 

 

 

080512

 

Voor velen niets speciaals, voor mij een geweldige zege, een ongelooflijk record. Al maanden probeerde ik die magische grens van 10km/u te kunnen oversteken en toen hield ik het maar liefst 10km lang vol, terwijl het 27 graden was en er hier en daar toch mooie hoogteverschillen waren ook.

Toen ik dus afgelopen zomer voor een stuk terug opnieuw moest beginnen na de last van mijn knie, vond ik het redelijk balen dat ik terug zo traag was geworden als vroeger. Waarschijnlijk had ik beter moeten weten, maar ik bleef toch altijd zo ongeveer 9km/u lopen, wat maakte dat ik het lopen helemaal niet zo fijn vond. Enerzijds was het zomer en toch wat te warm voor mij om te lopen, maar anderzijds liep ik gewoon te snel waardoor mijn hartslag steeds torenhoog was.

Vandaag besloot ik dus eens wat rustiger te lopen. Ik had een hectische week achter de rug en met die mooie herfstsfeer rondom mij werd ik vanzelf lekker rustig en ging ik niet crossen zoals anders. Het resultaat was dat ik al na een kwartier in die zalige "flow" kwam die ik vroeger altijd had, dat ik vandaag echt terug GENOOT van het lopen en dat ik eindelijk weer snap waarom ik lopen altijd zo zalig vond.

Jessy's got her groove back :p

081024

 

Nog een praktisch vraagje voor Garmin Forerunner gebruikers. Ik krijg al een tijdje dat de ronden-database vol begint te geraken. Ik heb al geprobeerd om de wis-functie van het toestel zelf te gebruiken; maar dan gebeurt er niets. Noch als ik kies voor 1 maand bewaren, noch voor 3 maand bewaren; noch als ik alles wissen kies. Als ik de trainingen vanuit het trainingcenter verwijder gaan ze wel daar weg, maar niet uit het toestel, en de volgende keer dat ik mijn toestal aansluit, haalt het trainingcenter alle trainingen weer opnieuw binnen.

Hoe krijg ik die geschiedenis écht weg??

20:21 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Garmin Ik vind dat ook mooi speelgoed, maar echt daar mee werken lukt me tot op vandaag ook niet.
Volgend jaar in Gent loop jij ook wel weer tegen 10 Km/u. langzaam opbouwen en je komt er wel.
Groetjes en prettig weekend.

Gepost door: Geert | 24-10-08

Reageren op dit commentaar

garmin ik ken daar niets van maar heb uw vraag doorgestuurd naar een mensen die da wel weten

PS mooie training

Gepost door: Nico | 25-10-08

Reageren op dit commentaar

http://www.runningronald.nl/index.php?catid=20&blogid=1
hier is ook veel terug te vinden op de blog van Runningronald

Gepost door: Nico | 25-10-08

Reageren op dit commentaar

Hallo Jess, geschiedenis-rennend-wis -wis alles, daarna zou alles eruit moeten zijn, juist even geprobeerd hier en mijn geschiedenis is nu leeg.

Gepost door: Stofke | 26-10-08

Reageren op dit commentaar

mja bij mij dus blijkbaar niet,raar hoor

Gepost door: Jess | 26-10-08

Reageren op dit commentaar

Good to have you back!!!! Ik kan alleen alles wissen. Per maand of 3 maand lukt niet. Ik weet niet meer wat hij doet als ie volledig vol is. Zou kunnen dat ie dan de oude overschrijft.

Gepost door: Wim | 27-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.