27-10-08

Monday = Bodyjam day

Maandag wordt er op de fitness BODYJAM gegeven, een heel intensieve dansles met een mix van allerlei stijlen en pasjes op supertoffe muziek (nee ik heb geen aandelen ;-)). Klein detail is dat ik er niet veel van bak: als ik de stapjes al kan onthouden, voer ik ze niet echt goed uit. Ik heb 8 jaar klassiek ballet gedaan als kind en al die MTV-moves lijken veel te soepel en nonchalant voor mij ;-) Maar soit, ik amuseer mij en verbrand tijdens zo'n uurtje al gauw 600 kcal en drijf mijn hartslag hoger op dan wanneer ik intervals loop, dus het is een geweldige aanvulling op mijn sportschema en ééntje waarin ik me heel erg kan uitleven.

Vandaag deed ik dus een uur bodyjam, maar vooraf was ik al naar de fitness gefietst en had ik een kwartier stevig doorgetrapt op de hometrainer. Na de les kondigde de lesgeefster aan dat ze nog buikspieroefeningen ging geven op de mat, maar ik had nog tijd om nog 10min op de crosstrainer te staan. Een kwartier buikspieroefeningen dan, en dan weer naar huis fietsen. Alles bij elkaar dus 1300 kcal verbrand, niet slecht hé :-)

Morgen ga ik 's middags met Evy lopen, 10, 10, 12. 's Avonds een lesje spinning en dan de sauna in.

Daarna moet mijn bloed opnieuw onderzocht worden. Een dik jaar geleden sukkelde ik namelijk met een ijzertekort. Na een kuur van drie maanden moest ik kijken wat de kuur had teweeggebracht en mijn dokter (toen in Mechelen) wist er toen geen raad mee, want mijn ijzervoorraad was zelfs lager geworden ipv verhoogd. Hij voorspelde dat ik binnen een jaar volledig door mijn voorraad heen ging zitten, maar kon er zo niet meteen een antwoord op geven. Een maand geleden kwam zijn voorspelling uit, ik was stik-en stikkapot. De dokter hier in Leuven klonk redelijk gealarmeerd toen ze mijn bloedresultaat zag. Ik zat ver onder alle peil met mijn ijzer. Ik moest een maand een ander soort kuur nemen en dan opnieuw laten checken hoe ik er voor sta. Dat moet morgen dus gebeuren. Ben eens benieuwd. Ben in ieder geval niet meer van plan om me te laten doen, ik sukkel hier nu al jaren mee, er moet eens een deftige oplossing komen, want telkens maar een kuur geven die niet veel uithaalt, dat vind ik maar niks!

22:23 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.