28-10-08

Tuesday = Spinning day

Dinsdag ga ik om 18u spinnen. Het is altijd zalig om te doen en 18u vind ik zo'n ideaal tijdstip, want dan heb je nog iets aan je avond na het sporten.  Zoals vandaag, heb ik mij in de zetel genesteld met een heerlijk boek: De Opwindvogel Kronieken van Haruki Murakami.

Normaal had vanmiddag gelopen, maar door productieproblemen had ik maar héél even tijd gehad om een broodje te eten. Ik moest dus veel stress weglopen toen ik om half vijf eindelijk was weggeraakt van het werk (ik was al van zeven uur bezig, dus ik vond het wel genoeg geweest ;-)). 10, 10, 12 zei Evy en het ging heel goed. Cijfertjes heb ik eigenlijk niet. El Garmin weigerde dienst omdat volgens hem de ronden-database nu echt wel volzit. Ik ga maar eens moeten googlen om dat op te lossen.

Na het lopen ben ik dus vlug naar de fitness gefietst om daar op alweer een ander soort fietsje te springen. Daarna naar de dokter om bloed te laten aftappen. Vrijdag verwacht ik de resultaten, ben eens benieuwd...

21:02 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-10-08

Monday = Bodyjam day

Maandag wordt er op de fitness BODYJAM gegeven, een heel intensieve dansles met een mix van allerlei stijlen en pasjes op supertoffe muziek (nee ik heb geen aandelen ;-)). Klein detail is dat ik er niet veel van bak: als ik de stapjes al kan onthouden, voer ik ze niet echt goed uit. Ik heb 8 jaar klassiek ballet gedaan als kind en al die MTV-moves lijken veel te soepel en nonchalant voor mij ;-) Maar soit, ik amuseer mij en verbrand tijdens zo'n uurtje al gauw 600 kcal en drijf mijn hartslag hoger op dan wanneer ik intervals loop, dus het is een geweldige aanvulling op mijn sportschema en ééntje waarin ik me heel erg kan uitleven.

Vandaag deed ik dus een uur bodyjam, maar vooraf was ik al naar de fitness gefietst en had ik een kwartier stevig doorgetrapt op de hometrainer. Na de les kondigde de lesgeefster aan dat ze nog buikspieroefeningen ging geven op de mat, maar ik had nog tijd om nog 10min op de crosstrainer te staan. Een kwartier buikspieroefeningen dan, en dan weer naar huis fietsen. Alles bij elkaar dus 1300 kcal verbrand, niet slecht hé :-)

Morgen ga ik 's middags met Evy lopen, 10, 10, 12. 's Avonds een lesje spinning en dan de sauna in.

Daarna moet mijn bloed opnieuw onderzocht worden. Een dik jaar geleden sukkelde ik namelijk met een ijzertekort. Na een kuur van drie maanden moest ik kijken wat de kuur had teweeggebracht en mijn dokter (toen in Mechelen) wist er toen geen raad mee, want mijn ijzervoorraad was zelfs lager geworden ipv verhoogd. Hij voorspelde dat ik binnen een jaar volledig door mijn voorraad heen ging zitten, maar kon er zo niet meteen een antwoord op geven. Een maand geleden kwam zijn voorspelling uit, ik was stik-en stikkapot. De dokter hier in Leuven klonk redelijk gealarmeerd toen ze mijn bloedresultaat zag. Ik zat ver onder alle peil met mijn ijzer. Ik moest een maand een ander soort kuur nemen en dan opnieuw laten checken hoe ik er voor sta. Dat moet morgen dus gebeuren. Ben eens benieuwd. Ben in ieder geval niet meer van plan om me te laten doen, ik sukkel hier nu al jaren mee, er moet eens een deftige oplossing komen, want telkens maar een kuur geven die niet veel uithaalt, dat vind ik maar niks!

22:23 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-10-08

Slow and steady wins the race

Vlak voor het noodlot toesloeg in Brussel (beetje overdreven maar het was redelijk kl*te ;-)) liep ik in Gent de 10km stadsloop tegen een snelheid van 10.1km/u

 

 

 

 

080512

 

Voor velen niets speciaals, voor mij een geweldige zege, een ongelooflijk record. Al maanden probeerde ik die magische grens van 10km/u te kunnen oversteken en toen hield ik het maar liefst 10km lang vol, terwijl het 27 graden was en er hier en daar toch mooie hoogteverschillen waren ook.

Toen ik dus afgelopen zomer voor een stuk terug opnieuw moest beginnen na de last van mijn knie, vond ik het redelijk balen dat ik terug zo traag was geworden als vroeger. Waarschijnlijk had ik beter moeten weten, maar ik bleef toch altijd zo ongeveer 9km/u lopen, wat maakte dat ik het lopen helemaal niet zo fijn vond. Enerzijds was het zomer en toch wat te warm voor mij om te lopen, maar anderzijds liep ik gewoon te snel waardoor mijn hartslag steeds torenhoog was.

Vandaag besloot ik dus eens wat rustiger te lopen. Ik had een hectische week achter de rug en met die mooie herfstsfeer rondom mij werd ik vanzelf lekker rustig en ging ik niet crossen zoals anders. Het resultaat was dat ik al na een kwartier in die zalige "flow" kwam die ik vroeger altijd had, dat ik vandaag echt terug GENOOT van het lopen en dat ik eindelijk weer snap waarom ik lopen altijd zo zalig vond.

Jessy's got her groove back :p

081024

 

Nog een praktisch vraagje voor Garmin Forerunner gebruikers. Ik krijg al een tijdje dat de ronden-database vol begint te geraken. Ik heb al geprobeerd om de wis-functie van het toestel zelf te gebruiken; maar dan gebeurt er niets. Noch als ik kies voor 1 maand bewaren, noch voor 3 maand bewaren; noch als ik alles wissen kies. Als ik de trainingen vanuit het trainingcenter verwijder gaan ze wel daar weg, maar niet uit het toestel, en de volgende keer dat ik mijn toestal aansluit, haalt het trainingcenter alle trainingen weer opnieuw binnen.

Hoe krijg ik die geschiedenis écht weg??

20:21 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

22-10-08

Start to run ... Again

Vandaag nam ik Evy weer onder de arm. Na haar zoetgevooisde stem ongeveer anderhalf jaar niet meer gehoord te hebben besefte ik dat maar één iemand mij uit mijn loopdipje kon sleuren. Dear old Evy!

Nu heb ik de laatste maanden niet helemààl stilgezeten, ik deed nog wel andere sporten en met momenten liep ik weer een paar weken redelijk veel. Helemaal van nul beginnen was dus niet nodig, maar ik had wel nog nood aan wandelpauzes. Ik ben dus begonnen in week 7 van de 0 naar 5km reeks; waarin ik 3 6 7 8 min liep.

Ik fietste eerst een klein kwartiertje naar het bos aan Sportkot. Jammer genoeg was daar één of ander evenement aan de gang met o.a. een loopwedstrijd. Moest mijn fiets dus vroeger wegzetten en me een heel stuk door al het volk wurmen voor ik echt kon beginnen lopen. Dit was het resultaat

081022

 

Daarna nog terug naar huis gefietst. Alles bij elkaar dus een uurtje gesport!

Ik ben echt terug en het doet ongelooflijk veel deugd :-) Evy en ik; wij gaan dat goed doen samen, de komende weken!

18:30 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-10-08

Back in Business

Beste bloggertjes,

We gaan hier weer van start!!! Zowel met sporten als met bloggen. Het bloggen lag stil door de aanpassing van de skynetpass waardoor ik in mijn vorige blog (jess-jogt.skyblogs.be) niet meer ingelogd geraakte. Het sporten lag (af en toe) stil door een blessure na de 20km van Brussel waardoor ik niet meer kon lopen en opnieuw opbouwen is niet zo fijn, plus het feit dat ik in de zomer niet graag sport wegens te warm, en dan nog (weer eens) een zwaar ijzertekort. En dan nu: ik heb geen last meer van mijn knie, het is niet meer warm en ik heb een ijzerkuur genomen en voel me al een stuk beter.

Weg excuses dus (want de zin om te sporten was bij momenten ook gewoon een stuk geminderd ;-)) ... er terug serieus invliegen is de boodschap! Ik voel me altijd zo veel beter als ik vaak sport, maar je went vlug aan luiheid :-) Mijn blogje (met alle bijhorende leuke reacties) heeft me altijd gigantisch gemotiveerd dus weet ik zeker dat ik mijn MOJO rap weer terug ga vinden ;-)

Waarom geen jess-loopt blog of iets in die aard? Ik doe tegenwoordig ook andere sporten dan enkel lopen. Ik heb het idee dat die lange lopen niet echt aan mij besteed zijn; telkens als ik lang loop krijg ik weer last. Ligt het aan de afstand of aan het feit dat ik voor mijn lichaam toch iets te vlug overga tot lange duurlopen? Geen idee, maar ik ga me dus beperken tot 10km.

Andere sporten die ik tegenwoordig doe: bodyjam (intensieve dansles), spinning, fitness/aerobics allerlei en salsa (hoewel ik met dit laatste nog niet lang mee bezig ben dus héél intensief is het nog niet, leuk des te meer!).

Ik wou al langer een koersfiets kopen, dus ga ik dat binnenkort ook doen. Iemand tips??

Basis schema:

Ma: 20min opwarming op de crosstrainer + 1u bodyjam
Di: 20min opwarming op de crosstrainer + 1u spinning
Woe: half uurtje lopen
Do: 1u salsa
Vrij: half uurtje lopen
Zat: 20min opwarming op de crosstrainer + 1u spinning
Zon: rust

Ga dit zo ongeveer volgen, maar met ruimte voor improvisatie als ik eens zin heb in andere groepsles e.d. IT'S ALL ABOUT FUN!!!

Voorbeeldje van vandaag: naar de fitness gefietst, 20min op de crosstrainer, 1u spinning en terug naar huis gefietst. Veel kcal verbrand, maar ga me eerder proberen te concentreren op het verbeteren van die conditie dan op die kcal.

En omdat het nooit slecht is van doelen te stellen is mijn doel tegen volgende zomer: de fietsdodentocht fietsen in een mooie tijd (wat hiervoor realistisch is, daar heb ik nu nog geen zicht op ;-))

 

Sportieve groetjes,

Jess

20:50 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |