16-01-09

Sport, HOEVEEL?

Als ik sport, word ik heel gauw verslaafd aan het voldaan gevoel dat je krijgt nadien, als je flink zweet, als je nadien fysiek moe bent... Ik sport graag en veel.

Nu vroeg ik me af: wat is te veel sport?

Is elke dag een uur à anderhalf uur te veel? Ik doe nooit twee dagen na elkaar de zelfde sport, er zijn af en toe rustdagen (1 à 2 per week) en niet elke sport is even intensief (ik loop bijv. nog maar een half uurtje en de dansles op maandag doet me wel zweten, maar is niet zwaar voor mijn spieren)

Ik weet dat herstel goed is, maar anderzijds is veel cardio goed voor de uithouding en om te vermageren.

Dus: hoeveel sport zou ik eigenlijk mogen doen?

22:37 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Luisteren naar je lichaam, gan iet vermoeid of ziek beginnen lopen of iets anders doen. Dagelijks sporten kan geen kwaad zolang je maar niet dagelijks intensief sport. Een dag sporten met een lage hartfrequentie is hetzelfde als een dag rusten en zelfs nog beter. Sport gerust elke dag maar hou je lichaam in de gaten...

Gepost door: Stofke | 17-01-09

Reageren op dit commentaar

Ik ga niet helemaal akkoord met stofke. Sorry man !!
Elke dag sporten ken geen kwaad zolang je dan één dag per week minstens aan biljarten of darts gaat doen . :-)
Je hebt absoluut 1 dag per week rust nodig ! Jij doet graag elke dag iets anders van sport . Zorg dan dat de belastbare lichaams delen elke dag anders zijn . Maar wil je echt in iets goed worden of laat ik het anders zeggen en juister , wil je verbeteren dan zou je 2/3 van je sport tijd dezelfe sport moeten kiezen , en 1/3 als aanvulling op ....
Plezier gaan altijd voor in de sport op ons niveau . Dus wat jij wil ligt altijd in jou handen . Maar plezier of meer plezeir komt dikwijls ook nadat je in iets beter bent geworden !
In elk geval geniet nog van je sportuitspattingen . :-)

Gepost door: coach mario | 26-01-09

Reageren op dit commentaar

... vraag ik mij ook af Fijn je hier op deze nieuwe blog te ontmoeten ! Die vraag stel ik mij ook. In voorbereiding van de 10M vorig jaar heb ik teveel getraind met als gevolg dat ik oververmoeid was. Ik heb 2 weken voor de 10M niets meer gedaan, werkelijk niets, met als gevolg dat ik daar goed gelopen heb, maar voor 't zelfde geld was ik in elkaar gestuikt net voor de wedstrijd !

Gepost door: kaat | 13-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.