08-02-09

Running faster than my shadow... AND YOURS!!!

Ik ben altijd competitief geweest. Tegenover mijzelf dan. Mijn eigen zwaktes overwinnen. Als kind was ik voortdurend gebuisd voor LO. Conditioneel kon ik gewoon niet mee. Mijn hartslag was altijd al torenhoog, moest ik lopen, ging mijn hart zodanig in overdrive dat ik steken kreeg, en duizelig werd.

Mijn cardioloog deed tal van onderzoeken, maar ik werd naar huis gestuurd met "'t is den aard van 't beestje" en daar moest ik het maar mee doen...

Het leren lopen met Start to run; heeft ongelooflijk veel veranderd. Ik herinner me nog goed hoe ontroerd ik was, toen ik na een aantal weken voor het eerst een stukje van 12minuten aan één stuk moest lopen van Evy... En dat het mij lukte! Om 10u 's morgens was het, in het park van Mechelen. Juist op dat moment zag ik een paar eekhoorntjes elkaar achterna zitten. Het leven is toch schoon :-)

Ik liep, en bleef lopen, en ik merkte vooruitgang. De hartslag bleef veel hoger dan eender wie met mij mee liep, maar ik kon het. Waar ik in het begin amper 9km/u haalde; kon ik vorig jaar in Gent 10km lopen tegen 10,1km/u. Een gigantische overwinning; voor mijzelf. Mezelf verbeteren werd mijn doel.

Dit najaar trok ik toch opnieuw aan de alarmbel; niet alleen was mijn hartslag zelfs in rust regelmatig 130, lag ik vaak in mijn bed wakker omdat mijn hart te snel klopte om in slaap te vallen, maar ik was dood en doodmoe. Ik had gewoon geen energie meer over. Een bloedcheck bevestigde nog maar eens wat me al heel mijn leven achtervolgde: een bijzonder laag ijzergehalte; maar nu was het lager dan ooit. Het ijzergehalte was 18 waar dat tussen 40 en 115 moest liggen; de ijzerreserve was slechts 6; waar het tussen 15 en 150 moest liggen.

Pillen helpen niet, dus gingen we het eens met ijzerspuiten proberen... Na 5 ijzerspuiten gaat het nu ongelooflijk veel beter met me, en mijn waarden zijn nog niet eens helemaal op peil; ik moet nog 5 spuiten bijkrijgen om helemaal goed te zitten! Als ik zie wat een vooruitgang ik geboekt heb dankzij het ijzer; vind ik het zo jammer dat ik de spuiten niet jaren eerder heb gekregen, langs de andere kant ben ik dankbaar dat ik dé remedie dan nu eindelijk heb gevonden zodat ik nooit meer in zo'n diepe put terecht kom!

Herstellen heeft mij de kracht gegeven om er weer voor te gaan. Ik kan weer verder waar ik vorig jaar ben gestopt. Ik kan opnieuw de strijd aangaan met mezelf, mijn grenzen opzoeken, en ze verleggen! Maar het gevoel dat nu komt piepen is nieuw: misschien kan ik nu ook de competitie aangaan met anderen, ik ben niet meer diegene die bijna laatst eindigt op de 10km van Lier :-)

De wedstrijdjes die de komende maanden gepland staan? IK GA ERVOOR!!!

09:25 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Als je aan sport doet , op welk niveau ook , is het an te raden om zeker elk jaar een bloedprik te laten nemen . Ik doe dit zelfs 2 x per jaar . De vitamine en ijzers uit de juiste voeding halen is aan te raden , maar zal nooit voldoende zijn als je merkt dat zelfs jou reserves zo laag gezakt zijn .
Je bent goed bezig . Je doelen zijn zeker haalbaar . Het verhaal dat jij neerschrijft over het starten met lopen is iets wat ik al vele malen heb mogen horen van andere beginners . Ik blijf erbij , dat iedereen kan lopen of het toch zeker leren !
Waneer is je volgende uitdaging of wedstrijd ?
veel succes verder !

Gepost door: coach mario | 08-02-09

Reageren op dit commentaar

Tijdje geleden dat ik nog eens op bezoek kwam. Goed te zien dat het weer allemaal in orde komt. Je hebt al een mooie planning voor het voorjaar. Misschien tot in Brugge.

Gepost door: Yves | 09-02-09

Reageren op dit commentaar

@Mario; ik neem geen ijzer op uit voeding of pillen dus spuiten is het enige wat ik kan doen.. .

Gepost door: Jess | 09-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.