23-02-09

Inhaalmanoeuver

Vandaag een poging om mijn kilometertotaal toch een beetje op te krikken na de vermiste kilometers van afgelopen zaterdag. Een wisselduurloop van 8km; maar het werd iets meer omdat ik heb opgewarmd door zachtjes te joggen naar het park; daar de 8km te lopen; en dan uit te joggen naar huis. 

Vandaag gaf het Nike+ systeem weer wat meer kilometer aan dan de Garmin; dus het wisselt blijkbaar zo'n beetje...? Ik denk dat het vooral afhangt van de snelheid waarmee je hem kalibreert tov de snelheid waarmee je loopt. Als je dus vaak wisselende snelheden doet, is het Nike+ systeem minder nauwkeurig; ik denk dat het dus vooral goed is voor meer recreatieve lopers die wel ongeveer willen weten hoe snel ze lopen; maar niet té nauwkeurig.  

Ik moest wisselen tussen 500m rustig lopen (in de praktijk zo'n 7:20 min/km) en 500m tegen een snelheid van 6:15 min/km. Dit ging echt prima, de hartslag bleef goed laag, tussen 150 en 160 op de langzame stukken, tussen 160 en 170 op de snellere stukken.

Het was een fijne training, maar dat had nog meer te maken met het feit dat mijn liefje de hele tijd naast mij liep; nadat hij een weekendje weg was geweest. We hadden veel om over bij te praten; en hebben dus meer dan een uur al keuvelend de kilometerkes opgespaard :-)

19:41 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dat moet pas een gezellig loopje zijn zo met je ventje. Die apparatuurtjes om alles op te meten zijn allemaal niet zo nauwkeurig hoor.

Gepost door: natalie | 24-02-09

Reageren op dit commentaar

Hi Jess,
Kwam toevallig op je blog terecht n.a.v. de Men vs Women Challenge (die in Nederland nog niet officieel bekend gemaakt is...).

De nauwkeurigheid van Nike+ hangt inderdaad af van je loopsnelheid. Calibreren bij 10km/uur geeft een afwijkende afstand bij 12km/uur etc.
Desalniettemin geeft het een mooie indicatie (zij het niet zo nauwkeurig als bv een Garmin).

Succes met de Challenge!

Gepost door: Hardloper | 24-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.