28-02-09

Run in the Sun

Het werd vandaag een zonnig loopje. Ik dacht eigenlijk eens naar Meerdaalbos te rijden met de auto, maar vond het te zonnig om in de auto te kruipen, dus ben met de fiets naar sportkot gereden. Doordat ik nog niet goed weet hoe je Meerdaalbos juist bereikt, leek het mij veiliger om dat niet met de fiets te gaan zoeken; zeker omdat de naamsesteenweg wel lekker bergop is :-)

Twee toertjes sportkot met het bos erachter dus, goed voor een dikke 14km. Aan mijn hartslag merkte ik hoe warm ik het wel had, die ging veel hoger dan ik gehoopt had. Ik kan dus niet wachten tot het 's morgens al vroeg licht is, zodat ik's morgens kan gaan lopen, maar dat zal nog een maand of twee duren vrees ik.

13km aan een tempo van zo'n 7:10min/km; maar de hartslag was dus wel 166bpm gemiddeld. Incl. 15min erheen fietsen en 15min terug fietsen heb ik dus een dikke 2u genoten van het zonneke, het zweten en mijne muziek. De Ipod was braaf vandaag, maar ik heb mijn training wel "opgedeeld" in kleinere stukken, uit schrik om weer een training te verliezen. 2 keer 5 en 1 keer een 4tal dus.

En het was zooooo leeeuuuuk ;-) Weer eens vond ik het gewoon een zalig gevoel om in staat te zijn 13km te lopen en het nog leuk te vinden ook :-) genieten!!!

16:01 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

25-02-09

Begrijpe wie 't begrijpen kan

Ik denk dat ik te veeleisend ben voor de iPod. Gisteren ging ik spinnen (wederom mega zalig!) maar ik had nog een kwartiertje tijd vooraf. Ik wilde op 't gemak een rustige heuveltraining doen op de loopband in de fitness. iPod mee, Nike schoenen aan. Workout starten... "druk op de knop om de training te starten" zei ie. Maar ipv het liedje te spelen dat ik 5 seconden ervoor ook al aan't luisteren was; hoorde ik alleen maar veeeeeel lawaai, zo veel lawaai dat ik de oortjes moest uittrekken. En de bediening, die reageerde niet meer. Wat ik ook deed, receiver uittrekken, vergrendeling af en op zetten, proberen te resetten... Nada. Ik snap er niks van. Ik heb hem gewoon moeten laten plat gaan en thuis opladen; want hij bleef volledig hangen en het scherm heeft daar meer dan een uur licht zitten geven.

Enfin, mijn heuveltraining heb ik toch gehad, loopband goed bergop gezet en heel rustig gejogd. En toen een geweldige spinningles.

De training van morgen deed ik vandaag al omdat ik morgen geen tijd heb.

2à3km inlopen, dan 10 keer 100m à 30sec/100m met 2 minuten rusten totdat de hartslag 110 haalt. Sorry mensen, maar dat kan mijn hartje dus niet. Maar als je weet dat ik vaak in rust al rond de 110 zit (soms zelfs als ik gewoon in de zetel lig) dan vond ik het al mooi dat ik onder de 120 zakte. Ik deed mijn intervalletjes wel nét iets te snel; maar leuk was het in ieder geval!

Zaterdag wordt het een 13km run à 6:45min/sec of trager. Hopelijk geraak ik deze keer mijn km weer niet kwijt, want vanaf zaterdag beginnen de mannen ook mee te lopen!

18:09 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

23-02-09

Inhaalmanoeuver

Vandaag een poging om mijn kilometertotaal toch een beetje op te krikken na de vermiste kilometers van afgelopen zaterdag. Een wisselduurloop van 8km; maar het werd iets meer omdat ik heb opgewarmd door zachtjes te joggen naar het park; daar de 8km te lopen; en dan uit te joggen naar huis. 

Vandaag gaf het Nike+ systeem weer wat meer kilometer aan dan de Garmin; dus het wisselt blijkbaar zo'n beetje...? Ik denk dat het vooral afhangt van de snelheid waarmee je hem kalibreert tov de snelheid waarmee je loopt. Als je dus vaak wisselende snelheden doet, is het Nike+ systeem minder nauwkeurig; ik denk dat het dus vooral goed is voor meer recreatieve lopers die wel ongeveer willen weten hoe snel ze lopen; maar niet té nauwkeurig.  

Ik moest wisselen tussen 500m rustig lopen (in de praktijk zo'n 7:20 min/km) en 500m tegen een snelheid van 6:15 min/km. Dit ging echt prima, de hartslag bleef goed laag, tussen 150 en 160 op de langzame stukken, tussen 160 en 170 op de snellere stukken.

Het was een fijne training, maar dat had nog meer te maken met het feit dat mijn liefje de hele tijd naast mij liep; nadat hij een weekendje weg was geweest. We hadden veel om over bij te praten; en hebben dus meer dan een uur al keuvelend de kilometerkes opgespaard :-)

19:41 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

21-02-09

Moe maar alles behalve voldaan

Om 6u40 sprong ik uit mijn bed. YAY lopen! YAY kilometers sprokkelen voor ons teampje! Hup in mijn loopkleren, Garmin instellen, Ipod klaarzetten en weg was ik. 't Was nog donker en de mensen die met kleine oogskes hun hondje aan't uitlaten waren, keken mij maar raar aan. Maar ik had er zin in! 12km genieten met m'n R&B playlist.

Het parcours dat ik voor ogen had, liep langs de spoorweg, richting Abdij van 't Park, richting Heverlee. Daar ging ik een rondje sportkot lopen, langs de ontwakende Leuvense Binnenstad terugkomen, en indien nodig nog een rondje downtown Kessel-Lo meepikken om aan mijn 12km te geraken.

Het ging goed, ik moest traag lopen volgens mijn schema; en dat kwam gezien het vroege uur goed uit. De Ipod gaf mij het ene toffe liedje na het andere, ik vond het super. En toen... Na een kilometer of 9 was 't gedaan. De Ipod bleef hangen middenin een liedje. Op welke knopjes ik ook drukte, wat ik ook deed, dat ding deed NIKS meer. Het scherm bleef hangen, de muziek bleef hangen en ik kreeg er geen beweging meer in. Het enige wat ik nog kon doen was die Nike receiver er uit halen. Toen kwam er een appeltje in beeld. En een beetje later het hoofdmenu. Mijn 9km? Die was weg. Foetsie. Net als bij Georgina. Kaat had iets gelijkaardigs voor; maar zij kon haar km recupereren; bij mij zijn ze echt foetsie foetsie...

Om te rotten!!! Ondertussen verloor ik veel tijd; ik stond stil om dat spul terug aan praat te krijgen en de minuten tikten weg. Ik had beloofd op tijd terug te zijn want ik ga zo met mijn huisgenootje naar Antwerpen.

Uiteindelijk heb ik mijn rondje dus wat ingekort, het werd 10,5km, maar volgens Nike deed ik er een schamele 1,88.

Ik zit er dus sterk over te denken om ze morgen te gaan wandelen, mijn 9 verloren kilometer. Ik deed ze, dus ik wil ze ook toevoegen aan de challenge potverdikke!

090221

 

 Nike people, kunnen jullie aub zeggen wat wij mis doen???

08:59 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

20-02-09

Lopen alsof ons leven ervan afhangt

Amai de dames zijn allemaal nog al eens aan 't geven seg!! Elke dag sta ik ervan te kijken hoe veel kilometertjes er weer bij zijn gekomen. Iedereen doet da super goed, en dan heeft Georgina nog eens troubles ondervonden met de registratie van haar kilometers, waardoor ze de dag nadien gewoon haar gemiste training opnieuw loopt. Is dat team spirit of wat? :-)

Ik kalibreerde mijn Nike+ systeem woensdag opnieuw, deze keer in het park; alvorens te beginnen aan mijn training. De registratie was nadien een stuk nauwkeuriger. Ik denk dus dat het er een beetje van afhangt waar je hem kalibreert; dat dit best gebeurt op de ondergrond waar je normaal op traint.

Mijn training was echt heel tof, de mensen keken raar op als ik af en toe ineens sneller begon te lopen; om dan weer effe te wandelen en dan weer weg te schieten. Ik zie ook heel weinig lopers die een schema lijken te volgen, laat staan dat ze met één of ander snelheidsregistratie systeem werken. De meesten lopen gewoon maar wat. Ik voel mij soms wel een gadget geek, met mijn gps, nike schoenen met sensor en die ipod erbij.

Doet me soms aan dit filmpje denken ;-)

 http://www.youtube.com/v/GEiRtNLqKQY&hl=en&fs=1

Morgen om 7u ga ik 12km lopen. Om 7u; omdat de rest van de dag van 9 tot 23u volledig volgepland staat. We hebben er iets voor over hé :-)

 

17:42 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-02-09

20/40skes

M'n schema heeft voor morgen weer een leuke training in petto... 8km wordt het; met na elke km 3 keer een 20/40ske. Dat vind ik nu es toffe dingskes se. 20sec lekker versnellen, en dan 40sec wa uitwandelen. En dat dan 3 keer. Om weer een kilometerke te lopen. Time flies tijdens zo'n trainingen, da mocht ik vorig jaar ontdekken. Het liefst doe ik die 20/40skes vlak achter elkaar; ne keer of 10. Die stonden vorig jaar soms in mijn schema; na een lange duurloop van ne kilometer of 16. Da waren nog al eens tijden :-) En guess what, they're back MOEHA :-)

Geen idee of ik morgen na mijn training tijd ga hebben om het verslagske te posten; want we gaan met een hele bende naar de Out Of Office afterworkparty in het Musicafé in Leuven. Alle mensen uit het Leuvense daarheen :-D

En nu hoog tijd voor mijn bedje, om goed uitgerust mijn training van morgen te kunnen afwerken!

Boys, smeer jullie beentjes maar al in ;-)

23:03 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-02-09

Wisselloopje

Het werd vandaag een wisselloopje van 10km. 10 keer deed ik 500m aan een "lage" hartslag, en 500m aan een tempo van 6:15min/km. Ik ga nog moeten wennen aan die eenheid; maar zo staat ze in m'n schema, en ik zie toch dat veel lopers die gebruiken, dus ga ik maar eens leren stoppen met denken in km/u :-)

Het was een zalige run; ik liep hem in het park van Kessel-Lo waar veel volk aan het werk was :-) En al dat volk moet gedacht hebben dat ik gek was, want ik heb op een gegeven moment een minuut aan een stuk de slappe lach gehad! Ik heb namelijk nog niet helemaal door hoe je met die iTunes selectief muziek kan overzetten op de iPod en had de shuffle functie gebruikt omdat ik ook nog geen playlists heb. En ja... ik was vergeten dat ik dus tussen mijn uitgebreide muziekcollectie van allerlei salsa, r&b, rock en vanalles en nog wat OOK kerstliedjes had staan. En omdat ik juist aan mijn eerste 6:15  begonnen was en niet meteen aan de iPod geraakte die in het zakje van mijn trui stak, heb ik dus een paar minuten lang op "walking in a winter wonderland" gelopen. Absurd :-) Chance dat het geen hoogzomer was; dan was het helemaal idioot geweest :-) Maar wel grappig :-)

Enfin, het was een vree tof loopje. Dit zijn de cijfertjes, voor de geinteresseerden:

 090216

Het werden iets meer km omdat ik nog lang niet terug thuis was, dus heb ik zo'n beetje uitgejogd/gewandeld naar huis. Volgens het Nike+ systeem deed ik wel maar 11,18km ipv 11,5. Ik vind dat toch een groot verschil. Morgen ga ik hem dus opnieuw proberen kalibreren, ahja; da moet hier toch  just zijn hé! De schoentjes bevallen me wel. Alleen moeten ze hoogdnodig wat vuiler worden; want spiksplinter nieuwe schoenen die spikenspanwit zien vind ik zo newbie staan hahahaha

Mario heeft mij inmiddels een geweldig schema bezorgd; dat mij toelaat 3 keer per week te lopen, 1 keer per week te gaan spinnen (op dinsdag) en op zondag ook te gaan fietsen. Wanneer ik zondags niet ga fietsen, ga ik wel iets anders doen, step aerobics, of zwemmen ofzo. Ik ga ook proberen van één keer per week op de fitness krachttraining te doen; waarschijnlijk wordt dat vrijdagavond. Armen, schouders en buik dan vooral.
Mario, kan
ik dan ook de benen doen of moet ik die sparen voor de lange duurloop op zaterdag?

18:25 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-02-09

Me and my bike

Sinds ik m'n koersfiets heb, is het nog geen denderend weer geweest. Logisch ergens, want het is ook maar pas februari. Zo'n dag als gisteren, is ideaal fietsweer; maar toen was ik dus aan't lopen :-)

Vandaag had ik helemaal niks gepland om te doen. Ik keek buiten. Grijs... Maar DROOG! Tijd om mijn stalen aluminium met carbon voorvork (stoef stoef ;-)) ros van stal uit de kelder te halen.

In vol ornaat (zeemvel: check! helm: check! SPD schoentjes: check!) kroop ik op Trekkie (zoals ik haar - tis een wijfke - gedoopt heb). HOLA! Toch iets heel anders dan Frits de Fiets, het vehikel waar ik dagelijks mee naar het werk rijd. Vooral bochten nemen doet wel vreemd aan met zo'n stuur; en de houding is ook helemaal nieuw voor mij. Op de spinning fiets leun ik ook wel al meer naar voor, maar hier zit je toch nog anders op.

Het waaide wel veel, en het begon zelfs zachtjes te druppelen; dus ik hield het bij een dik half uurke. Maar het was wel leuk! Het gedeelte dat ik naast de Leuvense Vaart reed, kon ik vlotjes 25km/u halen, zonder dat ik echt mijn best deed. Snelheid durfde ik nog niet halen; en eigenlijk was dat ook niet nodig, want morgen staat er alweer een mooi wisselloopje én een spinninglesje op het programma. Dus na een half uurtje stond ik alweer thuis.

We gaan nog schoon toerkes doen; Trekkie en ik!

15:49 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-02-09

Ze zijn binnen!

JAAAAA! de eerste 10km voor de Nike+ challenge zijn binnen (maal twee dan ;-)) Vandaag liep ik samen met Kaat de 10km natuurloop in Lier. Vlotjes liepen we daar tegen een gemiddelde snelheid van 9,4km/u. Bedoeling was zo'n 9,3 dus het werd zelfs nog nét iets vlugger. En ik voelde dat er nog meer in zat, in die beentjes van mij. Maar niks forceren hé, het was voor de fun; dus dat werd het ook. Gezellig; met een stralend blauwe hemel, een schone omgeving en twee tetterende wijven bij elkaar :-)

Kaat woont niet ver van bij mij; en we lopen ongeveer hetzelfde tempo; dus ik denk dat we nog wel wedstrijdjes samen gaan lopen! En af en toe trainen misschien, wie weet?

Merci voor 't gezelschap Kaat!

De ipod bevatte nog geen muziek, maar we konden hem toch al gebruiken om onze snelheid te registreren. Vooraf moest ik hem nog kalibreren. Ik deed dat op de piste, met de Garmin als ijking. Ik ga hem wel nog eens opnieuw moeten kalibreren denk ik; want volgens de Ipod was de race maar 9670m; terwijl hij op mijn Garmin exact 1000m was. Leuk ding wel; die Ipod en dat weegt twee keer niks. Net als de schoenen trouwens; vederlicht tov mijn Saucony's! Even wennen, maar op zich voelden ze niet slecht aan!

To be continued!

lier090214_5 - kopie

Lachen naar m'n ventje die aan de aankomst stond te supporteren ;)

17:45 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

De eerste 10

Equipe Oestrogeen start vandaag met een kleine voorsprong. Mannen lopen nu eenmaal graag achter ons aan ;-) zei Sofie van Talking Heads, het bedrijf dat ons gecontacteerd heeft voor deze Nike Challenge.

Toevallig wou ik vandaag al met mijn vriendje een 10km gaan lopen in Lier. Hij is wel heel snel en wou eens goed doorvlammen vandaag. Ik ben nog niet zo lang terug bezig en wil vandaag eigenlijk totaal geen records breken, maar gewoon een leuke training doen en eens niet lopen in het park waar ik altijd loop.

Maar stiekem vond ik het wel spijtig dat ik geen loopmaatje had dat m'n tempo liep. En kijk; Kaat blijkt ongeveer hetzelfde tempo te hebben! En ze woont dan nog niet eens zo veraf; dus gaan we samen lopen! Leuk! Het doel is ongeveer 9,3km/u; en we zien wel of we op het einde nog een tandje kunnen bijsteken. Het leukste aan de challenge is dat de snelheid er niet toe doet, het draait om wie de meeste kilometers loopt. Dus dat we straks aan ons rustige tempo waarschijnlijk ergens achteraan in de race zullen hangen; maakt helemaal niks uit.

Straks gaan we dus nog even mijn schoenen halen in Lier en dan kunnen we straks de eerste Nike+ kilometers bij elkaar lopen! Ik heb al gelezen dat onze andere dames er ook allemaal voor gaan dit weekend; dat komt goed :-)

Mario ging dit weekend een schema voor me maken; wat ik eigenlijk los van de challenge al wou vragen; ter voobrereiding van mijn voorjaarswedstrijden. Ik liep een beetje op mijn eigen gevoel; wat ook leuk was; maar zo'n goei schema met voldoende en de juiste trainingsprikkels doet wel veel; dat heb ik vorig jaar wel mogen merken! Thanks; Mario! Ik kijk er naar uit!

09:16 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-02-09

The race begins

 

Of ik zin had om mee te doen aan een running challenge tussen mannen en vrouwen en daarover te bloggen….? Ik moest er niet lang over nadenken!

 

Er zijn momenten waar je loopt omdat het fijn is, ter ontspanning, om je goed in je vel te voelen. En er zijn momenten dat je nét iets meer uitdaging nodig hebt. Een reden om af en toe door te bijten als de zetel lonkt en de DVD-box van je favoriete serie ligt te blinken in je woonkamer. Af en toe kwam er zo’n moment, dus de Nike+ challenge kon geen betere timing hebben!

 

Voor de challenge zijn we met 5 mannen en 5 vrouwen. Hoe meer kilometers we lopen, hoe beter. We worden uitgerust met het Nike+ gear en gaan de uitdaging aan. Wie wint? Mannen of vrouwen?  De vrouwen beginnen morgen, de mannen op 1 maart. Tot 13 maart strijden we enkel tegen elkaar; wie loopt de meeste kilometers?

 

Vanaf 14 maart trekken we echt alle registers open, en lopen we niet enkel met ons tienen; maar nodigen we alle lopers met het Nike+ systeem uit om ons te helpen de overwinning te behalen. Tot 19 april hebben we de tijd om de mannen te verslaan! Dan weten we wie er echt gewonnen heeft (de vrouwen natuurlijk ;-))!

 

Op 31 mei is er dan de finale: de 20km van Brussel, waar ik vastberaden ben mijn beste beentje voor te zetten, en ook het beentje dat vorig jaar niet tegen heuvelachtig Brussel opgewassen bleek! ;-)

 

Ik ben erg benieuwd, benieuwd hoe ik lopen met het Nike+ materiaal zal ervaren; wie er zal winnen; hoe mijn loopprestaties de komende maanden zullen evolueren… Benieuwd ook om te zien hoe ieder de wedstrijd aanpakt. Gaan ze vaak korte stukjes lopen? Een paar keer per week lange stukken lopen? Het is niet de bedoeling dat we ons schema zwaar overhoop gooien, maar het kan ons wel die drive geven om net ietsje verder te gaan dan we anders zouden doen. I love it!

 

Succes alvast aan alle lopers!

 

Ready… Set… GO!!!

 

 

13:19 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

10-02-09

Sporty spice

Amai ik heb zalig gesport vandaag :-)

Het afschuwelijke weer zorgde ervoor dat ik niet buiten ging lopen tijdens mijn middagpauze vandaag; maar op de loopband in de fitness ging. Nu vind ik dat normaal altijd zoooooo saai, dus ik ging er een Fartlek training van maken. Zonder echte planning begon ik eraan; ik wou ongeveer een half uurtje doen. Ik heb zitten afwisselen tussen traag lopen, bergop lopen, 12km/u lopen; wandelen... Ik heb me echt geamuseerd :-) Eerst had ik al 10 minuutjes opgewarmd op het steptoestel; dus na een half uurtje lopen was ik al serieus op temperatuur.

Maaaar het is dinsdag en dat betekent niet alleen loop maar ook spinning dag; dus om 18u kroop ik mét klikschoenen op het spinningfietsje voor één van de coolste spinninglessen ooit. De muziek was super; de lerares is prettig gestoord; en ik heb LITERS gezweet. Heel erg geslaagd dus!

Ik begin mijn groove hier echt helemaal terug te vinden; en mijn hartslag is zo laag voor mijn normen dat ik me af en toe afvraag of ik nog leef ;-) Morgen spuitje nummer 6, ik kijk er al naar uit; ondanks de pijn en de bloeduitstortingen nadien ;-)

20:27 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-02-09

Running faster than my shadow... AND YOURS!!!

Ik ben altijd competitief geweest. Tegenover mijzelf dan. Mijn eigen zwaktes overwinnen. Als kind was ik voortdurend gebuisd voor LO. Conditioneel kon ik gewoon niet mee. Mijn hartslag was altijd al torenhoog, moest ik lopen, ging mijn hart zodanig in overdrive dat ik steken kreeg, en duizelig werd.

Mijn cardioloog deed tal van onderzoeken, maar ik werd naar huis gestuurd met "'t is den aard van 't beestje" en daar moest ik het maar mee doen...

Het leren lopen met Start to run; heeft ongelooflijk veel veranderd. Ik herinner me nog goed hoe ontroerd ik was, toen ik na een aantal weken voor het eerst een stukje van 12minuten aan één stuk moest lopen van Evy... En dat het mij lukte! Om 10u 's morgens was het, in het park van Mechelen. Juist op dat moment zag ik een paar eekhoorntjes elkaar achterna zitten. Het leven is toch schoon :-)

Ik liep, en bleef lopen, en ik merkte vooruitgang. De hartslag bleef veel hoger dan eender wie met mij mee liep, maar ik kon het. Waar ik in het begin amper 9km/u haalde; kon ik vorig jaar in Gent 10km lopen tegen 10,1km/u. Een gigantische overwinning; voor mijzelf. Mezelf verbeteren werd mijn doel.

Dit najaar trok ik toch opnieuw aan de alarmbel; niet alleen was mijn hartslag zelfs in rust regelmatig 130, lag ik vaak in mijn bed wakker omdat mijn hart te snel klopte om in slaap te vallen, maar ik was dood en doodmoe. Ik had gewoon geen energie meer over. Een bloedcheck bevestigde nog maar eens wat me al heel mijn leven achtervolgde: een bijzonder laag ijzergehalte; maar nu was het lager dan ooit. Het ijzergehalte was 18 waar dat tussen 40 en 115 moest liggen; de ijzerreserve was slechts 6; waar het tussen 15 en 150 moest liggen.

Pillen helpen niet, dus gingen we het eens met ijzerspuiten proberen... Na 5 ijzerspuiten gaat het nu ongelooflijk veel beter met me, en mijn waarden zijn nog niet eens helemaal op peil; ik moet nog 5 spuiten bijkrijgen om helemaal goed te zitten! Als ik zie wat een vooruitgang ik geboekt heb dankzij het ijzer; vind ik het zo jammer dat ik de spuiten niet jaren eerder heb gekregen, langs de andere kant ben ik dankbaar dat ik dé remedie dan nu eindelijk heb gevonden zodat ik nooit meer in zo'n diepe put terecht kom!

Herstellen heeft mij de kracht gegeven om er weer voor te gaan. Ik kan weer verder waar ik vorig jaar ben gestopt. Ik kan opnieuw de strijd aangaan met mezelf, mijn grenzen opzoeken, en ze verleggen! Maar het gevoel dat nu komt piepen is nieuw: misschien kan ik nu ook de competitie aangaan met anderen, ik ben niet meer diegene die bijna laatst eindigt op de 10km van Lier :-)

De wedstrijdjes die de komende maanden gepland staan? IK GA ERVOOR!!!

09:25 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-02-09

Goooo

Wauw, dit is niet normaal!

Het ijzer doet echt mega veel met mijn lijf. Ik ben nu minder goed getraind dan vorig jaar in mei, doordat ik in de zomer niet heb gelopen met de warmte, en in het najaar niet heb gelopen omwille van mijn ijzertekort. Vorig jaar in mei liep ik gemiddeld 9km/u met een hartslag van 166bpm; nu loop ik 9,4 bij dezelfde hartslag!

WAUW :-)

Gisteren heb ik opnieuw mijn bloed laten checken, morgen of overmorgen weet ik waar ik nu zit met mijn peil. Waarschijnlijk ga ik nog extra spuiten nodig hebben.

 

Voor diegene die het niet via facebook gezien hebben;

Ik heb GEEN coeliakie!!!! *vreugdedansje*
Wat dan wel: blijkbaar één van die zeldzame mensen die geen ijzer opnemen via de spijsvertering, zonder echte reden. TOF ;-)
Overgevoeligheid voor graan: zelf gaan experimenteren welke granen kunnen en welke niet, tarwe heel duidelijke no go; maar verder ......... ? Boekweit schijnt te gaan, haver lukt op het eerste zicht ook, gerst is nog een twijfelgeval... Mijn menuutjes worden in ieder geval alleen maar extra gevarieerd en creatief!!!

21:13 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |