24-03-09

A little Less of Jess

Het is zo ver. Gisteren heb ik de knoop doorgehakt. Tijdens mijn verhuis in juni, mijn vakanties in juli en september en de maanden waarin ik niet kon sporten door mijn slechte gezondheid; zijn er telkens een paar kilootjes bijgekomen; die ik er maar moeilijk afkrijg. Op zich weet ik perfect wat ik moet doen om te vermageren; dankzij South Beach bereikte ik een paar jaar geleden in no time het gewenste gewicht; en bleef het er bijna twee jaar probleemloos af. Maar ik liet het verwateren, herviel in oude (slechte!) gewoontes en het gevolg is duidelijk :-) Ik weet dat ik alles er af zou krijgen als ik er opnieuw zou mee beginnen. Maar het ook effectief doen is een ander paar mouwen. Ten eerste is het nogal tijdrovend en dat kan ik momenteel gewoon even niet opbrengen. Ten tweede heb ik het even gehad met telkens weer keuzes te maken wat ik ga eten, wanneer…Dus nu richt ik al mijn hoop op een nieuw concept!

Het Diet+ programma is simpel: je tekent in voor een bepaald gewichtsverlies; in mijn geval 8kilo (auch); en dan bepaalt men hoeveel tijd je zal nodig hebben. Je hebt een gewichtsverliesfase; en een stabilisatiefase. Tijdens de gewichtsverliesfase eet je elke dag een volledige dag volgens het Diet+ programma; tijdens de stabilisatiefase maar de helft van de tijd. Om 8kilo te verliezen rekent men; dat je 2 maanden gewichtsverlies nodig hebt; en 4 maanden stabilisatie. Ik gok dat ik tegen eind mei (nog 9 weken) 6 kilo kwijt zal zijn, en dat de rest in de maanden erna nog wel zal volgen.

Het dieet voorziet 5 eetmomenten op een dag. Alles is kant-en-klaar, en in de juiste porties opgedeeld. Het enige wat je nog extra moet toevoegen zijn zuivelproducten en vers fruit; en desgewenst nog extra groenten. 

Het ontbijt is een zakje ontbijtgranen van 50gr en bestaat in 2 variëteiten. Daar zal ik dan 250gr platte kaas en een stuk fruit bijdoen; meestal een banaan. 

Als tussendoortje krijg je een zakje koekjes, met chocoladesmaak of citroensmaak. Het bestaat voor een groot deel uit proteïnen; wat een vol gevoel geeft. Daar eet ik nog een stukje fruit bij. 

’s Middags heb je een salade, met tonijn, kip, … Daar kan je nog een bordje soep bij eten of als je wil; nog wat extra verse groenten bij doen (kerstomaatjes, sla, komkommer, … ) 

In de namiddag kan je een graanreep eten. Je krijgt ook nog een thee om daarbij te drinken. Ik plan daar nog een extra yoghurtje bij; dit is normaal niet voorzien; maar iemand die veel sport kan beter wat meer eten.

’s Avonds heb je dan een kant-en-klare (microwave ;-)) maaltijd; zoals bijv. chili con carne, spaghetti bolognese, fricassee op grootmoederswijze… Ook hier mag je extra groenten bij doen of nog een bordje soep eten. 

De lunches en diners zijn gesteriliseerd; en dus lang houdbaar. Vers is altijd beter; maar eerlijk: hoe lang liggen de groenten soms al in de winkel; en hoe lang bewaar je het zelf nog in je koelkast? Er is niet zo héél veel variatie; maar bij het pakket krijg je ook een boekje hoe je variatie kan aanbrengen door specifieke groenten en kruiden toe te voegen. Ook ga ik er af en toe wat extra noten, zaden en pitten aan toevoegen; en bij het ontbijt al eens wat extra gedroogd fruit. 

Ik sta altijd nogal sceptisch tegenover zulke dingen; maar ik heb de ingrediëntenlijsten bestudeerd, de verhoudingen van Koolhydraten – Eiwitten – Vetten nagekeken, de producten voorgeproefd… En ik kan er echt niets slecht in ontdekken. Bovendien is het helemaal niet zo duur, ongeveer 12€ voor een volledige Diet+ dagmenu. Dus gisteren heb ik de producten besteld; eerstdaags mag ik ze verwachten! 

We gaan er dus voor; en in combinatie met het vele sporten dat ik toch wel doe, moet het lukken! 

Terug 8 kilo minder Jess, ik kijk er naar uit :-) Nu nog wachten op mijn eerste levering :-)

16:26 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

geweichtsverlies! Een goed streven. Ik wens je hierbij alle succes van de wereld!

Gepost door: Tiny | 24-03-09

Reageren op dit commentaar

Veel succes. Je bent trouwens niet alleen, binnenkort kan ik er ook aan beginnen om mijn zwangerschapskilo's eraf te krijgen.

Gepost door: Annelyse | 24-03-09

Reageren op dit commentaar

goeie voornemens we supporteren voor je!

Gepost door: geert zelf | 24-03-09

Reageren op dit commentaar

veel succes ! Zoals je weet ben ik anderhalf jaar voor min 20 kilo gegaan en dat is gelukt. Ik merk dat ik ook begin te "slabakken", niet zozeer in het feit dat er gewicht bijkomt (gelukkig niet) maar wel in het ongezond eten, lees dus maar : snoepen en minder eten. En dat blijft ook niet duren... Dus ja, je bent weeral een prachtig voorbeeld en inspiratie !

Gepost door: Kaat | 25-03-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.