31-03-09

Dubbele training

Eerst even beroep doen op jullie kennis :-) Kan het kwaad om met een short te lopen als het koud is? Ik heb mijn lange tight nog maar één keer aangehad in de winter; en had daar na 2km al dik spijt van; wegens veuls te waaaarm. Een meisje op de Nike training zei dat ze bij haar in de club pas met een korte tight mogen lopen vanaf 20 graden. Het zou beter zijn voor de benen...?

En dan nu het verslagje van vandaag... Door de Nike training van zondag, verschoof mijn looptraining van maandag naar dinsdag. Maar dinsdag is de dag dat ik altijd ga spinnen. Moest ik dan mijn spinning missen; snif snif? Nee zenne, Mario vond blijkbaar van niet, want in mijn schema stond: "9km à 6:30min/Km. En spinning."

YAY :-) Dus eerst in het zonnetje flink zweten in het park. Instinctief liep ik altijd eerder rond de 6:20 ipv 6:30; het voelde gewoon natuurlijker. Uiteindelijk werd het dus 6:23 gemiddeld. Interessant ook was de gemiddelde hartslag: 165bpm. Pas na 6km kwam die hartslag boven 170 piepen.

De spinningles daarna zorgde nog voor meer zweten; maar zo leuk weer hé. Heb mijn hartslag daar niet té hoog gedreven. De stukken waar we aan een hoog tempo rechtstaand moesten "joggen" op de spinningfiets heb ik bewust overgeslagen; omdat die nooit fijn aanvoelen aan mijn knie.

Samen met het naar de fitness fietsen, en een kwartier infietsen voor de les begon; en weer naar huis fietsen; heb ik toch 2,5u gesport vandaag. Het was suuuuuper!!!

De iron lady is echt terug. Ik voel me echt weer op het niveau van vorig jaar, vóór het gesukkel met mijn gezondheid. Eigenlijk zelfs beter! IT FEELS SO GREAT TO BE BAAAAACK!!!

20:15 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Leuk dat het terug goed gaat! Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om met deze temperaturen nog in lange broek te lopen hoor. Ik heb trouwens al mijn wedstrijdjes al in korte broek gelopen, zelfs in de sneeuw en geen last van de spieren gehad hoor!
Grt

Gepost door: Wendy | 31-03-09

Reageren op dit commentaar

Ik hanteer voor onze trainingsgroepen lang onder 15 graden. Wedstrijdjes kan wat sneller in het kort.

Gepost door: Tiny | 01-04-09

Reageren op dit commentaar

Als je u beter voelt in een korte broek...waarom niet. Ik loop liever ook kort vanaf 15 graden....maar ik heb het vlug koud. Wedstrijdjes zijn Altijd kort. Zolang je je er maar goed bij voelt.

Gepost door: natalie | 01-04-09

Reageren op dit commentaar

Blote benen nondedikke!!! Mijn (persoonlijke) grens ligt rond 10°C. Vanaf dan kan (gevoelsmatig) korte broek voor de trainingen. Voor wedstrijden loop ik wegens "te warm" ook in de winter met korte broek. Totaal geen bezwaar. Als je je daar beter bij voelt, laat het vlees dan maar bruinen!

Gepost door: Wim | 01-04-09

Reageren op dit commentaar

Altijd korte broek in wedstrijden . Onder de 10 graden zou ik aanraden om altijd in lange broek te trainen.
Je opbouw is de laatste maanden zeer goed verlopen . Je bent weer helemaal terug !! MAAR wordt aub. niet te overmoedig , en blijf rustig je schema volgen . Ooka zegt het gevoel , IK KAN VEEL MEER !!
Maar ik heb er echt wel vertrouwen in je hoor !! Je hebt het al genoeg bewezen !
Als je schema ten einde loopt , graag tijdig om verlenging vragen + de eventuele wedstrijdjes met datum erbij zetten !!

Gepost door: coach mario | 01-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.