31-03-09

Dubbele training

Eerst even beroep doen op jullie kennis :-) Kan het kwaad om met een short te lopen als het koud is? Ik heb mijn lange tight nog maar één keer aangehad in de winter; en had daar na 2km al dik spijt van; wegens veuls te waaaarm. Een meisje op de Nike training zei dat ze bij haar in de club pas met een korte tight mogen lopen vanaf 20 graden. Het zou beter zijn voor de benen...?

En dan nu het verslagje van vandaag... Door de Nike training van zondag, verschoof mijn looptraining van maandag naar dinsdag. Maar dinsdag is de dag dat ik altijd ga spinnen. Moest ik dan mijn spinning missen; snif snif? Nee zenne, Mario vond blijkbaar van niet, want in mijn schema stond: "9km à 6:30min/Km. En spinning."

YAY :-) Dus eerst in het zonnetje flink zweten in het park. Instinctief liep ik altijd eerder rond de 6:20 ipv 6:30; het voelde gewoon natuurlijker. Uiteindelijk werd het dus 6:23 gemiddeld. Interessant ook was de gemiddelde hartslag: 165bpm. Pas na 6km kwam die hartslag boven 170 piepen.

De spinningles daarna zorgde nog voor meer zweten; maar zo leuk weer hé. Heb mijn hartslag daar niet té hoog gedreven. De stukken waar we aan een hoog tempo rechtstaand moesten "joggen" op de spinningfiets heb ik bewust overgeslagen; omdat die nooit fijn aanvoelen aan mijn knie.

Samen met het naar de fitness fietsen, en een kwartier infietsen voor de les begon; en weer naar huis fietsen; heb ik toch 2,5u gesport vandaag. Het was suuuuuper!!!

De iron lady is echt terug. Ik voel me echt weer op het niveau van vorig jaar, vóór het gesukkel met mijn gezondheid. Eigenlijk zelfs beter! IT FEELS SO GREAT TO BE BAAAAACK!!!

20:15 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

29-03-09

Verandering van spijs doet eten

Ik schreef eerder deze week al dat ik graag al eens op een andere locatie loop; altijd hetzelfde parcourske vind ik maar saai. Vrijdagavond ging ik op bezoek bij mijn ouders. Ik had keuze uit: eerst lopen in Leuven en daarna dik in de file gaan staan richting Antwerpen; of in loopkleren in de auto de file vóór zijn; en in Antwerpen gaan lopen. Dus zocht ik deze keer het Rivierenhof in Deurne op. Een mooi, groot park. Alleen zonde dat het lawaai van de autostrade gewoon door mijn muziek heen klonk. Het was een originele training; eerst 8km rustig lopen. Ik heb dit zeer letterlijk genomen; na de inspanningen in de bergen op woensdag; en liep vaak trager dan 7min/km. Maar echt heel relax dus. Daarna was het 10 keer 100m vlammen tegen 5min/km met maar 1 minuutje rust. Dit was echt supertof om te doen!!!

Vanmorgen dan de Nike training in het park van Laken. Lies had gisteren weer een sterke wedstrijd gelopen en ze ging het vandaag rustig aan doen; dus konden we samen lopen. (wat voor haar rustig is; is voor mij best pittig haha)

Het was een gezellig loopje; we hebben natuurlijk de hele tijd lopen tetteren ;-) Hoe snel we uiteindelijk gelopen hebben; weet ik niet; want jammer genoeg is de ipod er weer uitgeknald en heb ik zogezegd geen training gedaan... :-( Ik vraag me echt af wat daar mee scheelt; want anderen hebben dit nooit voor...? Maar het moet toch dik 10km/u geweest zijn. Ik ben dus echt zo traag niet meer als ik dacht.

Tof om ook Kristof en Slakje te zien (seg Slakje wat is in feite uw echte naam? ;-)). Ook twee andere meisjes leren kennen die het ook beter gedaan hebben dan ze zelf hadden verwacht! De volgende run vindt plaats op 19 APRIL. Dat is één week voor de Antwerp Ten Miles. Ik ga dan 15km vree op 't gemakske lopen. De trainings zijn dus echt open voor iedereen; dus kom gewoon af!

Ook met het dieet gaat het so far so good. Zou ook wel erg zijn; moest ik het na 3 dagen al verknald hebben ;-) Vanmorgen al eens gespiekt op de weegschaal en er was al een beetje af; maar mijn officiële weegdag is vrijdag. Ik ga voor -700g tegen dan; en zo te zien zal dat zeker haalbaar zijn!

13:29 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

25-03-09

Heuveltraining... maal twee!

Gisteren deed ik vóór de spinning nog een kleine heuveltraining op de loopband. Ik wandelde/jogde terwijl ik de loopband regelmatig eens goed bergop zette. Wennen aan het bergop lopen; want tijdens de 20km van Brussel zal ik dat nodig hebben. Vorig jaar zorgden de heuvels ervoor dat ik al na een paar km last kreeg in mijn knie; dat wil ik dit jaar kost wat kost vermijden. Zeker omdat ik daar graag een gemiddelde snelheid van 6min/km zou willen lopen. Ik heb nog geen idee of het haalbaar is; misschien zal ik vlak voor de wedstrijd mijn doel nog moeten bijschaven. Momenteel zou ik het nog niet kunnen; maar daarvoor trainen we hé :-)

Vandaag een 12km loopje. Het park waar ik vaak loop, heeft maar een toerke van ongeveer 1.5km; dus om daar nu 12km te gaan lopen; dat zag ik niet echt zitten. Ik hou niet echt van rondjes lopen; zeker als er geen intervallen inzitten. De toer aan sportkot is iets van een 6km dus dat was een optie; om die dan twee keer te doen. Maar eigenlijk wou ik wel eens iets anders; dus ik dacht eens te gaan lopen in de bossen bovenop de Kesselse Bergen. Iemand had me deze week verteld dat je daar fijn op kan lopen; eens je boven bent zou er een plateau zijn. De eerste vraag was hoe ik er op geraakte; want ik kende die côté niet echt. Maar een beetje rondrijden met de fiets en toen geraakte ik er wel.

Als er daarboven ergens een plateau was; dan heb ik het in ieder geval niet gevonden! Mannekes wat een training :-)

De training zoals Mario ze voorschreef was: “12km en elke km versnel je”; ik begon dus bij 7min/km en elke km wilde ik er 5 sec/km afdoen; om dus te eindigen op 06:05min/km. Spannende training; zou ik alles halen? Ik ben niet sterk in het precies lopen van een bepaalde snelheid; maar op een km heb je wel wat tijd om de beoogde snelheid te pakken te krijgen. In het begin liep ik op erg modderachtige weggetjes, na een tijdje werden het bredere lanen (tussen prachtige villa's) en daar ging het wel makkelijker om het tempo te houden. Dit is het resultaat:

090325

Ik was dus eigenlijk altijd nét iets sneller dan gepland, behalve in ronde 9, daar ging het even 500m lang serieus omhoog en kon ik mijn vertraging daarna echt niet meer ophalen. De laatste km heb ik er nog een lap op gegeven; er zat nog meer in die beentjes van mij; en dat moest er nog even uit. :-)

Heb dus weer een nieuw terrein dat ik nog verder kan gaan ontdekken! Mijn >10km trainingen ga ik dus waarschijnlijk wel vaak daar doen. Heuveltrainingen op de loopband zijn in ieder geval NIET meer nodig! Als ik hier nog vaak ga lopen; kan ik Brussel ook wel aan! Want dit is het profiel daar in de bergen:

profiel090325

Ik heb gezweet... Ik heb elk spiertje in mijn benen gebruikt... Ik heb mijn hartslag de hoogte ingejaagd... Ik heb er ongelooflijk veel deugd van gehad. Dit was echt één van de leukste trainingen tot nog toe; telkens die snelheid proberen te halen... Het nieuwe terrein verkennen, op een paar meter tijd enorm in hoogte stijgen... Nog nooit was mijn training zo gevarieerd en spannend :-)

MEER VAN DAT!

Een raad die ik nog wil geven aan mensen die misschien geïnspireerd geraken om daar ook eens een lange duurloop te gaan lopen: niet doen als je geen GPS hebt; tenzij je gezegend bent met het oriëntatievermogen van een postduif of de radar van een vleermuis. :-)

19:34 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

24-03-09

A little Less of Jess

Het is zo ver. Gisteren heb ik de knoop doorgehakt. Tijdens mijn verhuis in juni, mijn vakanties in juli en september en de maanden waarin ik niet kon sporten door mijn slechte gezondheid; zijn er telkens een paar kilootjes bijgekomen; die ik er maar moeilijk afkrijg. Op zich weet ik perfect wat ik moet doen om te vermageren; dankzij South Beach bereikte ik een paar jaar geleden in no time het gewenste gewicht; en bleef het er bijna twee jaar probleemloos af. Maar ik liet het verwateren, herviel in oude (slechte!) gewoontes en het gevolg is duidelijk :-) Ik weet dat ik alles er af zou krijgen als ik er opnieuw zou mee beginnen. Maar het ook effectief doen is een ander paar mouwen. Ten eerste is het nogal tijdrovend en dat kan ik momenteel gewoon even niet opbrengen. Ten tweede heb ik het even gehad met telkens weer keuzes te maken wat ik ga eten, wanneer…Dus nu richt ik al mijn hoop op een nieuw concept!

Het Diet+ programma is simpel: je tekent in voor een bepaald gewichtsverlies; in mijn geval 8kilo (auch); en dan bepaalt men hoeveel tijd je zal nodig hebben. Je hebt een gewichtsverliesfase; en een stabilisatiefase. Tijdens de gewichtsverliesfase eet je elke dag een volledige dag volgens het Diet+ programma; tijdens de stabilisatiefase maar de helft van de tijd. Om 8kilo te verliezen rekent men; dat je 2 maanden gewichtsverlies nodig hebt; en 4 maanden stabilisatie. Ik gok dat ik tegen eind mei (nog 9 weken) 6 kilo kwijt zal zijn, en dat de rest in de maanden erna nog wel zal volgen.

Het dieet voorziet 5 eetmomenten op een dag. Alles is kant-en-klaar, en in de juiste porties opgedeeld. Het enige wat je nog extra moet toevoegen zijn zuivelproducten en vers fruit; en desgewenst nog extra groenten. 

Het ontbijt is een zakje ontbijtgranen van 50gr en bestaat in 2 variëteiten. Daar zal ik dan 250gr platte kaas en een stuk fruit bijdoen; meestal een banaan. 

Als tussendoortje krijg je een zakje koekjes, met chocoladesmaak of citroensmaak. Het bestaat voor een groot deel uit proteïnen; wat een vol gevoel geeft. Daar eet ik nog een stukje fruit bij. 

’s Middags heb je een salade, met tonijn, kip, … Daar kan je nog een bordje soep bij eten of als je wil; nog wat extra verse groenten bij doen (kerstomaatjes, sla, komkommer, … ) 

In de namiddag kan je een graanreep eten. Je krijgt ook nog een thee om daarbij te drinken. Ik plan daar nog een extra yoghurtje bij; dit is normaal niet voorzien; maar iemand die veel sport kan beter wat meer eten.

’s Avonds heb je dan een kant-en-klare (microwave ;-)) maaltijd; zoals bijv. chili con carne, spaghetti bolognese, fricassee op grootmoederswijze… Ook hier mag je extra groenten bij doen of nog een bordje soep eten. 

De lunches en diners zijn gesteriliseerd; en dus lang houdbaar. Vers is altijd beter; maar eerlijk: hoe lang liggen de groenten soms al in de winkel; en hoe lang bewaar je het zelf nog in je koelkast? Er is niet zo héél veel variatie; maar bij het pakket krijg je ook een boekje hoe je variatie kan aanbrengen door specifieke groenten en kruiden toe te voegen. Ook ga ik er af en toe wat extra noten, zaden en pitten aan toevoegen; en bij het ontbijt al eens wat extra gedroogd fruit. 

Ik sta altijd nogal sceptisch tegenover zulke dingen; maar ik heb de ingrediëntenlijsten bestudeerd, de verhoudingen van Koolhydraten – Eiwitten – Vetten nagekeken, de producten voorgeproefd… En ik kan er echt niets slecht in ontdekken. Bovendien is het helemaal niet zo duur, ongeveer 12€ voor een volledige Diet+ dagmenu. Dus gisteren heb ik de producten besteld; eerstdaags mag ik ze verwachten! 

We gaan er dus voor; en in combinatie met het vele sporten dat ik toch wel doe, moet het lukken! 

Terug 8 kilo minder Jess, ik kijk er naar uit :-) Nu nog wachten op mijn eerste levering :-)

16:26 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-03-09

Jesske vs Natuurkrachten: 1-0

Regen, wind en 200meterkes tegen 30sec/100m. Dat waren de ingrediënten van de training van vandaag. AND IT ROCKED!!! Geen idee hoe het kan dat Kaat schrijft dat ze niet echt geniet van het lopen. Ik heb genoten van elke meter die ik vandaag liep; ondanks de striemende regen in mijn gezicht; ondanks het feit dat ik soms niet vooruit geraakte door de wind; en ondanks het feit dat ik meermaals afgerukte takken moest ontwijken LOL.

Nee echt, de training was zalig. Ik moest 10 keer 200m lopen tegen 5min/km. Snelheid inschatten is nog niet mijn sterkste kant; want ik was steevast te snel. De eerste 100m waren altijd tegen zo'n 4:15min/km waardoor ik enorm moest afzwakken tegen het einde om gemiddeld toch aan die 5min/km te geraken. Maar tegen het einde lukte het wel. 2km inlopen en 2km uitlopen erbij; goed voor een dikke 6km (tijdens de rustpauzes bewoog ik niet echt veel).

De ipod liet het echter om onbekende redenen afweten na 3km; dus mijn bijdrage aan de challenge is vandaag nogal poverkes :-( En de vrouwen staan serieus achter; er zijn véél te véél mannen die meedoen!!! COME ON GIRLS!!!

Bovendien is het lopen er dit weekend niet van gekomen; omdat ik in Keulen was met mijn liefje. (ZALIG!!!) Vorige week donderdag deed ik wel nog 12km waar ik niet over berichtte, wat inlopen en dan 6 keer 1km tegen maar liefst 5:50min/km - voor mijn doen echt wel snel. Ook tijdens die training kreeg ik vleugeltjes.

Ik liep de laatste twee keer op de schoenen die ik tijdens de Nike persconferentie ontving en deze zitten eigenlijk nog beter dan de andere. Ze zitten een stuk strakker en dat voelt eigenlijk beter als ik snel loop. Ik ga het andere paar dus gebruiken voor trage duurlopen; en deze voor het snellere voetwerk :-)

Morgen weer een spinninglesje en overmorgen staat er 12km op het programma. Dit weekend dacht ik een 12,7km wedstrijdje te lopen in Olen; maar in plaats daarvan doe ik mee met een Nike training in Brussel. Deze is open voor iedereen!!!

Kom dus gerust mee trainen:

Iedereen is welkom vanaf 10u. Training start om 10.30u!
Je kan kiezen uit 3 afstanden: 5km - 10 km - 15 km (vanaf april).
Mogelijkheid tot testen van Nike loopschoenen en Nike+.

Data:
22 maart
29 maart
19 april
03 mei
17 mei

Locatie: Koning Boudewijnstadion op de Marathonlaan in Brussel.

 

18:31 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

18-03-09

Nike+ en 65km genot

Gisteren was het zo ver... De vrouwen van de Nike+ bloggers vs blogsters challenge waren uitgenodigd op de Nike+ persconferentie. Enkel Lies en ik waren er; de anderen waren er jammer genoeg niet geraakt. Het was zoooo leuk! De reportage is o.a. te bekijken op de site van de rode loper: http://derodeloper.een.be/reportage/ann-van-elsen-gaat-de...

Ik denk dat er ook wel één en ander in kranten/boekskes zal verschijnen; want er was toch wel wat pers aanwezig.

Ann Van Elsen verklaarde de oorlog aan de mannen; en toen gingen alle vrouwen; geheel in Nike tenue uiteraard samen een symbolische kilometer lopen. De strijd is ondertussen al volop bezig; en 't gaat nog spannend worden; want de vrouwen zijn met minder en staan momenteel nog maar 20km achter, dus laten ons echt niet kennen. Ik vlam er morgen in ieder geval ook nog een boel bij ;-)

En ik sprokkel niet alleen loop-kilometers; maar ook fietskilometers. Vandaag fietste ik met 't ventje een mooie 65km. Een heel mooi parcours, uitgestippeld via de fietsknooppunten (http://www.fietsnet.be/routeplanner/default.aspx)

en daarna opgeladen in de Garmin Edge. Er zaten wel serieuze beklimmingen in af en toe :-)

Dit was het resultaat:

090318

 

De benen en conditie deden vlot mee; het enige waar ik last van had, was tussen mijn schouderbladen (ben de houding op zo'n koersvelo nog niet gewend) en ook wel een beetje..... zadelpijn ;-)

Maar het was heel tof en voor herhaling vatbaar!

19:10 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-03-09

Crazy

Zomaar, alsof 't niks was... Schreef Mario in mijn schema op 16/03: "7 km tegen 6 min /km" Dat is 10km/u, voor wie niet zo vertrouwd is met die tempo-notatie. Mijn gedacht? "Mario... Mallerd.. Gekkie... Nu overschat ge mij toch zenne" Ofte: no way dat ik dat ga kunnen; vorig jaar liep ik op 2 mei eens 5km tegen 10 per uur en dat was redelijk te doen; maar toen was ik beter getraind. Bovendien ben ik net een week ziek geweest...

Ik was me dus al een hele dag aan het afvragen wat de beste tactiek ging zijn om deze training toch een béétje deftig af te werken. Van in 't begin mijn doelsnelheid maar op 6:15 zetten? Of 6:10? Of toch maar gewoon beginnen aan 6min/km en dan maar zien hoever we komen? "Vast niet heel ver" dacht ik zo; maar ik ging toch voor deze laatste aanpak.

Klein beetje inlopen tot aan het park zodat ik al geen vertraging ging oplopen bij het oversteken; geen risico's nemen om dat gemiddelde tempo te verknoeien hé!...

en toen... 1 km... ok çava..2km joepie... we pakken het kilometer per kilometer aan... toch al 3..... 3km... Tiens; da lukt hier ofwa???hééé ik ben al in de helft? whohoow 4km... ja ja hier is 5km; ok nu gaan die laatste twee ook nog wel lukken... 6km shit mijn blaar komt weer terug?? 6,5km shit, langs de andere kant krijg ik ook een blaar WTF? 6,8km ok nu mag het gaan stoppen, conditioneel gaat het wel maar mijn blaren pikken!!! 7km JAAAAAA gelukt!!!!

090316

 

straf.. echt maf... ik had géén idee dat dit me ging lukken, zomaar 2,5 maand nadat ik maanden niks heb kunnen doen. als dit gaat, dan klinkt die

stadsloop gent 10 km 
doorvlammen voor onder het uur !! Mijn schatting is 57 min 

 die Mario in mijn schema schreef voor 21mei nog niet eens zo gek!

Die blaren; das een ander paar mouwen. Ik voel NIKS aan de schoenen en toch is daar iets wat mij aan mijn rechtervoet nu al toch een blaar van een paar cm doorsnee heeft bezorgd. Pijnlijke affaire... ik voelde mijn vel echt verschuiven :s Ik ga donderdag eens een extra zooltje in mijn schoen leggen, misschien is het daarmee verholpen...

Morgen staat er nog iets héééééél leuks op de agenda; maar dat vertel ik morgen wel :-)

Ik ga morgenavond ook spinnen, maar ga het kalm aan doen. Woensdag ga ik een fietstoerke doen met mijn liefje, we nemen een halve dag verlof en gaan voor ne km of 60 denk ik. Donderdag lopen; maar er stond in mijn training dat ik mijn rustdag moest respecteren... Betekent dit, dat ik niet mocht lopen, maar wel andere sporten? Want Mariooo, ik wil zoooo graag woensdag gaan fietsen; kan het geen kwaad als ik beloof dat ik niet te zwaar zal trappen en mijn hartslag laag zal houden? ;-)

19:20 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-03-09

Rare sporten

0314

Mijn Mini Me hiernaast vindt er ook niks meer aan. Patience... Nog twee keer slapen en dan komt het goed!

Voor wie hier op mijn blog terecht komt; maar helemaal niet geïnteresseerd is in lopen of fietsen... Misschien is dit iets voor jou?

09:44 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-03-09

Boring!!!

I AM BORED!!! En ik niet alleen... Ik heb mijn loopschoen daarstraks moeten troosten; ze stonden aan de voordeur te janken en aan de deur te krabben. Poor little things...

Het is al een week sinds mijn laatste looptraining... Anderhalve week sinds mijn laatste spinningles... Ben ook niet kunnen gaan dansen. De enige beweging die ik deze week heb gehad bestond eruit om van mijn bed naar de zetel te strompelen en terug; en één dagje "poging tot werken" gisteren. Te voet, ipv met de fiets; ivm de regen 's morgens en te grote inspanning :s

I'm in SUCH a bad mood!!! Morgen zou het 15 graden en zonnig worden. Ideaal weer om een km of 60 te gaan fietsen. But noooo; I still feel like SH*T.

Het wordt dus een dagje de plant uithangen op het dakterras; enfin; ik zal dan toch de nodige zonnestraaltjes oppikken.

Ik kan dus niet wachten tot maandagavond; hopelijk ben ik dan eindelijk weer in form om te gaan lopen!!!  En kilometers te verzamelen voor de TWEEDE CHALLENGE!!!

18:52 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-03-09

We have a winner!!!

De eerste challenge is voorbij! En we hebben het allemaal heel mooi gedaan! Ondanks de verloren kilometers, ondanks het feit dat ik een paar dagen gemist heb door ziekte, ben ik toch heel tevreden over mijn persoonlijke prestaties.

De voorbije maand was niet alleen de eerste maand dat ik liep met de Nike+ gear, maar ook de eerste maand dat ik weer met een schema van Mario liep. Vorig jaar heeft zijn schema mij in no time véél sneller doen lopen dan ik ooit voor mogelijk had geacht. En ook nu; na een maand; begint zijn schema z'n vruchten al af te werpen.

Ik heb nu dus noodgedwongen een paar daagjes moeten rusten; maar ik gok dat ik dit weekend, of toch volgende week weer zal kunnen lopen. En dan... gaan we potten breken verdikke :-)

Nog even uitblazen en zodra beginnen we aan de tweede challenge. Ik vrees een beetje dat ik daar nu de uitkomst al van ken; de mannen zijn overduidelijk in de meerderheid. HELP!!!

Voor de Belgische Men vs Women challenge zijn er nu 38 vrouwen vs 67 mannen. AYE CARAMBA.

Mijn conclusie so far? Mannen zijn gewoon veel grotere gadget-freaks dan vrouwen :-)

10:53 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-03-09

Forfait

Ik moet forfait geven voor de laatste daagjes van de challenge. Dju toch. Of ik moest me op miraculeuze wijze opeens goed gaan voelen morgen. Sinds gisteren een dikke keel en een verstopte neus, maar sinds gisterenavond ook enorm pijnlijke longen... Lig vandaag in mijn bed met ook nog eens hoofdpijn erbij... Straks naar de dokter, lopen zal er niet meer inzitten...

 

EDIT: net zoals velen: een viruske... Uitzieken en de symptomen bestrijden met een halve apotheekkast is het enige wat ik kan doen. Moet alvast tem woensdag binnen blijven en daarna zien hoe het mij afgaat.

Ben een beetje heel erg om te rotten. Ziek zijn komt nooit goed uit, maar de timing is nu wel écht heel slecht. Enfin; tenzij Aaiboek stiekem toch heeft gelopen en er morgen ineens 200km bijvlamt; denk ik dat de vrouwen deze challenge toch zullen winnen.

Dames, jullie hebben het allemaal geweldig gedaan en het was een eer om samen met jullie te mogen strijden  ;-) Voor de tweede challenge hebben we nog sterke vrouwen én sympathiserende mannen nodig die zich bij de vrouwen willen aansluiten! JOIN IN PLEASE!!!

09:31 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

07-03-09

Al lopend wakker worden

Vanmorgen was het zo'n training waarbij je al slapend de deur uit gaat en al lopend beseft dat je eigenlijk wakker bent ;-) Ik heb dat al vaker meegemaakt, vooral wanneer ik in de lente en zomer vóór het werk ga lopen, voor dag en dauw sta ik dan op; spring in mijn loopkleren en geniet al lopend van de zonsopgang. Nog even en het is 's morgens weer licht genoeg om dat te doen. Ik kijk er al naar uit!

De training vandaag bestond uit 10km lopen met na elke km 3 keer 20/40. Die zijn zo plezant hé! En ik voel dat mijn quadriceps daar lekker hard van worden ;-)

We hebben zo ook weer 10km extra voor het vrouwenteam! Go ladies, go!

Ik splitste mijn training weer op in twee stukjes van 5km voor de Nike+; het risico dat ik alles kwijt was zo een beetje verkleinend. Maar ik moet zeggen: de Ipod heeft me sinds de laatste keer dat ik erover berichtte niet in de steek gelaten! Ik ben wel meer en meer te vinden voor het systeem; de feedback tijdens het lopen is heel tof; de challenges op de site zijn heel inspirerend en het feit dat je km direct beginnen te tellen als je begint te lopen is ook goed. Bij de Garmin moet ik vaak even wachten tot hij verbinding heeft gemaakt met de satellieten.

De schoenen bevallen mij ook meer en meer. In 't begin had ik er een beetje moeite mee, mijn Saucony's vond ik zo goed dat ik al aan mijn derde paar toe was. Ik begrijp nu voor een stuk waarom ik in het begin soms last had van de schoenen: normaal loop je schoenen een paar keer in; als je nieuwe schoenen koopt, kan je best telkens één training doen met de nieuwe en één training met de oude. Meteen meer dan 30km per week gaan lopen met nieuwe schoenen is misschien niet zo ideaal geweest. Maar nu ze ingelopen zijn, ben ik er in feite echt content van!

13:35 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-03-09

De laatste loodjes

De eerste challenge loop dinsdag op z'n eind. Dinsdag weten we of wij vrouwen het hebben kunnen halen tegen het geweld van de mannen, en dan met name Bruno, die ons op een week tijd al bijna allemaal ingehaald heeft :-) knap bezig in ieder geval!

De challenge doet wat met ons. Stuk voor stuk zijn we allen extra gemotiveerd om meer te lopen. Jammer dat één van de mannen niet heeft kunnen meedoen door een scheenbeenvlies ontsteking. Heb het nog nooit gehad, maar schijnt vree pijnlijk te zijn.

Gisteren liep ik nog eens een kleine 10km. Morgen ook weer. Zo gaan we stilaan richting het einde van de challenge. We geven er nog een lap op.

De blaar op mijn voet baart me wel zorgen, gisteren voelde ik ze niet echt, noch tijdens het lopen, noch tijdens de salsales. Maar vanmorgen was het super dik, en voelde het zo pijnlijk aan dat ik de hele dag last had om te stappen. Ik blijf de boel ontsmetten en we zullen zien hoe het evolueert; ik hoop dat ik morgen weer kan lopen!

Het is heus niet allemaal kommer en kwel. Kijk eens hoe goed mijn hartslag het deze keer bij de 100jes deed tov vorige keer:

090225

 

toen ging ik echt niet lager dan 115

en gisteren...

090305

17:10 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-03-09

Challenge!

De challenge gaat ondertussen door, wat dacht je?

Iedereen is super gemotiveerd, de mannen zitten ons op de hielen... Nog een week hebben ze om ons in te halen...

Ikzelf heb gisteren een uur gespind en vandaag een rustdag gehouden, maar morgen vlieg ik er weer in! Met een giga blaar op mijn voet, denk niet dat het door de schoenen komt, eerder door mijn kous. Compeed moet zich waarmaken morgen :-)

Zaterdag loop ik ook nog volgens Mario zijn schema en zondag een klein toertje samen met een vriendin.

Ik loop op wolkjes!

20:40 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

02-03-09

They do run run run

De mannen hebben de achtervolging ingezet, Het kilometertotaal klopt wel niet helemaal, want diegene die het systeem al hadden gebruikt sinds dat wij gestart waren, kregen die kilometers cadeau nadat ze de challenge gejoined hadden. Er zit zo'n dikke 40km te veel op hun teller. Maar los daarvan zijn ze er serieus ingevlogen. Goed bezig boys, maar wij dames zitten ook niet stil.

Ook deze dame niet. 8km aan 6:30min/km moest het worden, maar ik was weer veel te ver van mijn fiets af, dus heb nog een dikke kilometer extra moeten doen.

I love to run ;-)

Gisteren ging ik samen met mijn liefje een mooi toertje fietsen met ons koersfiets, een dikke 40km werd het.

I love to bike :-)

En nu spring ik op mijn fiets richting de fitness voor een lesje bodyjam, de nieue release is er vandaag whohooow

I love to dance :-)

EDIT:

Het dansen was super leuk :-)

Ik ben wel niet zo tevreden over mijn hartslag tijdens het lopen; vond die behoorlijk hoog! Ik liep weer in shortje en topje omdat ik het suuperwarm had, terwijl iedereen nog met trui en lange broek en soms zelfs met muts loopt LOL

090302

18:34 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |