03-04-09

Betonnen Bovenbenen

Tinneke schreef deze week over haar betonnen bovenbenen. Iemand reageerde "stijf in de bovenbenen? als ik stijf ben is t normaalgezien in mn kuiten?" Ooooh ja; ik ken die betonnen bovenbenen ook maar al te goed. De kuiten; die voelen wel lekker hard aan; maar die bovenbenen; yep... van beton :-) Althans toch na intervaltrainingen.

Vandaag waren het ook intervallen; maar lange; dus niet supersnel; maar wel sneller dan ik doorgaans loop. De snelheid voor deze intervallen was 5:50min/km. Ik moest eerst 2km inlopen; en dan drie keer: 500m-1000m-500m met een minuut rust tussen elk interval; en 5 minuten joggen tussen de reeksen in. Daarna nog 2km uitlopen; maar dat heb ik een beetje ingekort. Tenslotte was ik al naar de piste van Sportkot gefietst en moest ik dus ook nog een kwartier terug fietsen. Qua cooldown zat dat dus wel goed.

Voor de liefhebbers de cijfertjes

090403

Zeer vreemd is dat die snelheid van 5:50 mij eigenlijk vlot af ging; zeker naar het einde toe voelde het een heel aangename snelheid. Straf ook dat mijn hartslag totaal niet overdreven hoog was. Ik heb vorig jaar de 10km van Gent gelopen met een hartslag van 183; en ik heb er het volste vertrouwen in dat ik die dit jaar een stuk sneller ga kunnen lopen met dezelfde hartslag.

Het was de eerste keer dit seizoen dat ik op de piste van Sportkot ging lopen. Vorige lente trainde ik daar vaak tijdens mijn lunchpauze; maar sinds we met ons bedrijf verhuisd zijn; geraak ik er niet veel meer. Voor interval is het echter ideaal; en bovendien is het geweldig goed verlicht. Ik was namelijk 's avonds gaan lopen; na het werk vond ik het nog veeeeel te warm en heb ik me gewoon met een boekske in 't zonneke geplaceerd. Ik denk dat ik nog vaak 's avonds ga lopen; als het zo'n weer blijft. De piste wordt dus mijn bondgenoot in de komende maanden!

22:21 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Een paar voordelen, de piste, bekende afstand, mooi vlak, goed verlicht en vaak goed gezelschap!

Gepost door: Tiny | 03-04-09

Reageren op dit commentaar

Straffe kost, mooie blog!

Gepost door: Krien | 04-04-09

Reageren op dit commentaar

Ik loop ook altijd mijn intervallen op de piste, dat loopt sneller en makkelijker, en je voelt je dan ook zo'n "echte" loper hé ;-).
Grt

Gepost door: Wendy | 05-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.