14-04-09

Blarenleed

Ik weet het ... Het klinkt een beetje banaal tov sommige "echte" blessures die sommigen hebben. Maar niet gezeverd; zo'n kanjers van blaren... dat doet dus géén deugd hé.

Ik kreeg ze voor het eerst in mijn nieuwe Nikes, maar ze waren helemaal genezen en ik loop nu al even terug met de schoenen waar ik al zo lang mee loop (het 3de paar van het zelfde model) dus daar kan het niet aan liggen.

Ik loop altijd met het zelfde type sokken van X-socks; nooit problemen mee gehad en ze zijn ook niet versleten.

Ik heb het een beide voeten op exact dezelfde plaats; dus het is niet "iets" in die bepaalde schoen dat scheef zit ofzo.

Maar enfin; als ik de oorzaak maar niet vind; dan ga ik op zoek naar de remedie. Ik heb compeed gekocht; en talkpoeder. Overmorgen loop ik pas terug; dus nu probeer ik ze uit te drogen met talk; dan ga ik de compeed erop plakken en rondom helemaal afplakken zodat ze niet kunnen gaan schuiven én extra talk in mijn sokken doen zodat mijn voeten niet klam worden.

Iets anders kan ik echt niet bedenken... Heeft iemand nog tips? Ik zie geen 16km lang zitten met zo veel pijn :s

21:11 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

'k had er ook last van met de eerste nieuwe steunzolen, die gaven té veel steun op een bepaalde plaats en dat schuurde dan. Ik heb toen ook met compeed gelopen, waarboven ik dan nog een crepe-verbandje rond mijn voet deed om de compeed op zijn plaats te houden. Probleem was wel dat de oorzaak nog niet was weggenomen (andere zolen) en met dus te blijven ermee te lopen, werden de blaren nog erger en plakte de compeed volledig vast in de blaren. Nie leuk...Enfin, zeer lastig probleem dus. Hopelijk raak je er weer snel van af!

Gepost door: Ruthje | 14-04-09

Reageren op dit commentaar

Net zoals Ruth al zegt Compeed is even een noodverbandje. Je zult verder op zoek moeten naar de oorzaak.

Gepost door: Tiny | 14-04-09

Reageren op dit commentaar

Ruth en Tiny thanks maar hoe kan dat als diezelfde schoenen mij nog nooit problemen hebben gegeven? Ik heb met dit paar nog maar een viertal maanden gelopen....

Gepost door: Jess | 14-04-09

Reageren op dit commentaar

X-socks Ik heb het persoonlijk niet met X-socks. Ik krijg dan laren op de binnenkant van mijn voeten (op het "zachte" gedeelte - weet ik veel hoe dat noemt...). Daar zijn die sokken het dunst en ik vind ook nogal ruw. Ik loop liever met sokken uit de "middenklasse" van Decathlon. Die zijn supperdik, superzacht en geen blaren.

Gepost door: Wim | 15-04-09

Reageren op dit commentaar

Compeed hé. Maar als die goed geplakt is moet je die niet verder afplakken want anders krijg je ook daar schuurplekken. Beetje experimenteren. Massa's ervaring want ooit de Dodentocht meegedaan :-)

Gepost door: Lien | 15-04-09

Reageren op dit commentaar

tips? ja ... maar persoonlijk zou ik amputatie toch pas als laatste toepassen hoor ... ;-)

Gepost door: geert | 15-04-09

Reageren op dit commentaar

Compeed lijkt mij geen slecht idee. Vervelend zo een blaren. Kan er van meespreken.

Gepost door: natalie | 15-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.