23-04-09

De nek van Jess

Vorig jaar sukkelde ik een tijdje met mijn nek; na een foute beweging was er “iets” ingeschoten dat er vanzelf niet weer uitgeraakte. Twee sessies bij een osteopaat later zat de boel weer als vanouds. Onlangs maakte ik met mijn koersfiets een eerste kennismaking met het asfalt . Lang leve de clicks ;-) ik wist dat ik eens zou vallen; we all do, you know :-) maar ik kwam nogal slecht neer en kreeg een slag waardoor ik een kwartier sterretjes zag. Daarna voelde mijn nek nogal slecht aan; maar het trok toen wel vanzelf weg.

Eergisteren voelde mijn nek opnieuw stijf aan; waardoor ik het spinnen maar liet; maar gisteren deed het nog altijd pijn. Dus trok ik naar de osteopaat achter mijn hoek, om de Ten Miles van zondag niet te hypothekeren. Mijn huisgenootje was heel content van die mens; hoewel hij wel altijd schijnt te denken dat elk lichamelijk probleem gerelateerd is aan een traumatische jeugd hihi. Maar hij kreeg haar nek/schouders altijd goed los; dus ging ik er ook langs.

Hij begon inderdaad over welke erge dingen ik toch had meegemaakt om dit te veroorzaken. Ik dacht in mezelf: “cut the crap en masseer de boel gewoon los”. Maar toen hij aan mijn nek kwam vloog ik bijna tegen het plafond. Het was veel te gevoelig om er iets aan te doen; als hij zou losmasseren zou hij het alleen erger gemaakt hebben. Dus zette hij er één of andere spuit in en vandaag moest het beter zijn. Alleen… het voelt nog altijd heel slecht aan; dus straks moet ik weer gaan… To be continued dus.

Ik vroeg of sporten kwaad kon en hij zei: “Nee! Integendeel! Vooral sporten!” . Ik ga de Ten Miles dus mogelijk met een stijve nek lopen maar lopen zal ik hem!!!
Toen vroeg ik of het kwaad kon als mijn vriendje mij masseerde. En toen was zijn antwoord: “Niet zo helend als love and tender care”. Mijn ventje weet dus wat hem te doen staat hihihihi.

17:02 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

En je vriend die wil dat wel totdat je piept en dan durft hij niet meer;-)

Gepost door: Tiny | 23-04-09

Reageren op dit commentaar

beweging helpt om geblokkeerde stijve spieren weer los te maken. Zo moest ik vorig jaar met mijn rugproblemen ook rustig gaan lopen, dat hielp het genezingsproces. Dus gewoon lekker meedoen de zondag, maar jezelf niet forceren hé. En geniet van de massage straks!!

Gepost door: Ruthje | 23-04-09

Reageren op dit commentaar

oeie zeg ! Toen ik met The Challenge begon zat ik ook met een geblokkeerde nek, dat heeft zo'n week of 3 geduurd, maar wel om de andere dag kiné. Ik kon blijven lopen en zo.
Ik hoop dat je er niet teveel last van hebt, want plots beseft een mens dat ie z'n nek toch meer gebruikt dan hij denkt, hoe raar het ook klinkt. Ik duim voor jou in Antwerpen, maar ik denk dat jij het beste beslist wat goed is of niet. Als ik het goed voor heb is de 10M ook je hoofddoel niet momenteel. Jesske weet het best !
Toen ik mijn fiets kocht heb ik moeten zorgen dat er géén clicks waren, ik durfde dat echt niet. Nu weet ik dat er soorten bestaan en dat je die ook vaster of losser kan maken. Manlief is er heel content van, maar ik heb er nog schrik van. Ik draag ook altijd braafjes mijn helm, 2 weken geleden afdaling aan 45 km per uur, goed dat het heel afgelegen was, want ik was er toch niet gerust in.
Veel succes nog !

Gepost door: kaat | 24-04-09

Reageren op dit commentaar

oei! Veel beterschap, tot zondag!!!

Gepost door: Wendy | 24-04-09

Reageren op dit commentaar

zere nek ... ai , een jeugdtrauma in de nek ... gelukkig zal 't niet zo erg geweest zijn, want anders voelde je het tot in je tenen ;-))

Gepost door: geert | 25-04-09

Reageren op dit commentaar

verzorg je goed...en véél succes straks.

Gepost door: natalie | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.