26-04-09

Ten Miles!

Vandaag de eerste échte wedstrijd van het seizoen! En dan nog een thuismatch (allez; ik woon nu wel in Leuven; maar ben geboren in "'t Stad" :-)) Mijn beoogde doel was 6:10min/km en ik ging deze lopen met Herman. Eerst ging ik nog vriendinnen aanmoedigen (Eva en Odile) die de ladies run gingen komen. Pak dat er van die drie voornemens niks in huis is gekomen :-)

Eerst had arme Odile zo lang onderweg geweest dat ze bijna nog de start van haar eigen ladies run gemist had. Waardoor ik Eva niet meer heb kunnen zien vóór de start (sorry poepie). Ben ze wel vlak na hun start gaan aanmoedigen en toen heb ik beide ladies wel gezien.

Toen liep ik met mijn vriendje terug naar de inschrijftent om de webloglopers te vinden; maar... We vonden niemand. Dus we dachten: ze zullen al aan de start zijn gaan staan. Maar ook daar; geen Herman te vinden. Mijn gsm had ik ondertussen al lang afgegeven dus daar kon ik ook niet veel meer mee doen. Alleen lopen dan maar? En ik had mijn iPod niet mee; vermits ik toch niet alleen plande te lopen. Dju toch; dat zag ik niet al te goed zitten; want 6:10min/km is toch een pittig tempo voor mijn doen; en zeker zonder gezelschap en al helemààl zonder muziek!!!  AAAAAAARGH

Enfin; toch vol goeie moed begonnen; de eerste kilometer ging vlotjes tegen 5:40 ongeveer. De hartslag ging vlug omhoog, maar niet heel hoog. Ik dacht: "oei wat te snel; ik moet vertragen". Maar het lukte gelijk niet; ik bleef vanzelf zo rond de 5:45 lopen. Maar mijn hartslag bleef eigenlijk goed dus ik dacht: "zo lang het gaat; loop ik voort en als het echt niet meer kan; zak ik terug naar 6:10 wat dan best relax gaat aanvoelen in verhouding". Na anderhalve kilometer liep er een meisje naast mij, en ik maakte een grapje over de mannen die al in grote getalen in de kant stonden te p*ssen; dat die toch al wel héél snel aan een sanitaire stop toe waren.

Ik had redelijk vlug in de mot dat zij eigenlijk mijn tempo liep; dus ik vroeg wat haar doel was. "Finishen in 1u30 ongeveer" zei ze; Stéphanie heette ze. Ik zei: "kijk, dat is iets te snel voor mij; ik mikte op 1u40; maar ik blijf bij u voorlopig en ik zie wel waar het naartoe gaat". Uiteindelijk hebben wij tweetjes dus heel de tijd samen gelopen; we hebben elkaar heel de tijd erdoor gesleurd; een hele tijd lachen; af en toe babbelen; grapjes maken.

Ik moest constant het publiek aanmoedigen; die waren zoooo stil!!! Dus ik was ne hele tijd bezig da ze wat meer lawaai moesten maken hé; want op die manier pepte da niet veel op hé!!!

De kilometertjes vlotten goed; de ene na de andere kilometer sneuvelde; allemaal moesten ze eraan geloven! Alsof het niets was; bleef ik de hele tijd ongeveer 5:45min/km lopen; na 8km gingen mijn benen gelijk vanzelf; alsof ik ze niet meer voelde en ze niet meer onder controle had. Een zalig gevoel! :-)

Mijn exacte netto tijd weet ik morgen vroeg pas in de gazet van antwerpen... SPANNEND :-)

Merci Stéphanie voor jouw gezelschap; het was héél tof om met jou te lopen. Hopelijk geraak je op mijn blogje en kunnen we nog eens samen lopen!

21:43 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

amai, stevig gelopen en ruim boven je doel dus!! Super!! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

goed gelopen!! Da's super geloepn Jess!! Doel 6'10"en dan onder 6'lopen! Proficiat!!

Gepost door: Tiny | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

Mooie tijd Dan moet jij zeker een tijd hebben die tussen de 1u30 en 1u35 zit. Ik vond het spijtig dat we je niet gevonden hebben. De volgende keer spreken we best wat beter af met een exacte plaats en uur. We hebben daar aan die tent staan uitkijken tot ongeveer 15u en zijn dan ook naar de start gegaan. Daar stonden we in de laatste startbox. Gelukkig heb je onderweg nog iemand gevonden om mee samen te lopen. Gezien onze tijd van 1:50:19 hadden we je toch niet kunnen volgen.

Gepost door: Herman | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

SuperJess!!
Goe gedaan zeg!!

Gepost door: Wendy | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

Knappe prestatie en alweer een loopmaatje erbij.

Gepost door: Marc | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

prachtig gedaan hoor...proficiat...en je hebt er zeker van genoten hé...mooi zo.

Gepost door: natalie | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

Sterk gelopen hoor, proficiat...

Gepost door: Stofke | 26-04-09

Reageren op dit commentaar

Dat belooft al vast voor Brussel. Mooie prestatie daar in Antwerpen.

Gepost door: Wim | 27-04-09

Reageren op dit commentaar

Jes, dank je om het publiek zo aan te sporen, het heeft geholpen want als ik voorbij kwam riepen ze allemaal, waarschijnlijk dankzij jouw aanmoediging. Alleszins, een dikke proficiat met je prestatie, ik ben 14 minuutjes later aangekomen (volgens mijn eigen meting).

Gepost door: Annelies | 27-04-09

Reageren op dit commentaar

Hey!

ik heb je gevonden :)
Voor mij was het gisteren ook een topdagje, jij was mijn mental-coach die me vaak deed lachen. Ik heb al enkele foto's gevonden op de site van GVA. Hoe stuur ik die door naar jou?
Ik zal niet meedoen in Gent, die dag doet men nichtje haar 1e communie en ik denk dat het feestje ook in de namiddag is.

Ik probeer naar de 20km van Brussel te komen om te supporteren, jij doet mee lees ik!

Tot ziens!!
sportieve-zweetX,
Stefanie

Gepost door: Stefanie | 27-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.