29-04-09

Fartlec

In mijn schema stond voor vandaag: fartlec/ 2 km in en uitlopen / 10 x een heuvel of brug oplopen van 100 m  tegen 30 sec, met 2 min rust / Dan 1 km loslopen / 2 x 1 km  in 5,15 min/km, met 500 m loslopen tussen / uitlopen. Ik was zeer benieuwd hoe mijn benen hierop gingen reageren na de toch wel intensieve race afgelopen zondag. Gisteren en eergisteren was ik lichtjes stijf, maar vandaag voelde ik eigenlijk al niets meer. De run van vandaag ging dus ook heel vlotjes:

090429

Ik was de hartslagband vergeten, jammer want ik wilde wel weten hoe mijn hart zou gereageerd hebben op die kilometertjes tegen 5:15 (die in werkelijkheid iets sneller waren)

De echte fartlec was eigenlijk helemaal op het einde; toen ik mijn laatste rondjes in het park van Kessel-Lo deed en moest ontdekken welke toegangspoort ze nog NIET op slot hadden gedaan. Zoek de uitgang; het was een originele afsluiter :-)

22:07 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

28-04-09

Shake, shake, shake, shake, shake it

Onlangs liep Martine een kanjer van een wedstrijd; de 60km van Texel. Ze postte op haar blog: "Waar ik wel benieuwd naar ben is, want denken jullie als lezers wat ik ga lopen op mijn eerste 60 km?"

Ik gokte op 6u10min en het werd... 6u en 10minuten

ONGELOOFLIJK KNAP!

Maar leuk ook voor mij: mijn prijs was een Herbalife pakketje. Nu had ik gemengde verhalen gehoord over Herbalife; want het scheen wel goed spul te zijn, maar door de directe verkoop en nogal aggressieve verkoopspraatjes van sommige van de verkopers; staat het in het algemeen in België bekend als "iets louche".

Ik vond het dus best leuk om deze producten nu eens op deze manier uit te testen! De proteinereep at ik al; geweldig lekker! Heb ook twee zakjes eiwitpoeder gekregen, en twee zakjes isotone sportdrank. Wil deze gebruiken bij de 2 volgende races: Brugge en Gent; de sportdrank voor+tijdens de run; de eiwitdrank nà de run. Ben benieuwd!

Ik ben voorlopig nog bezig met het Dietplus programma. Vrijdag zal ik 5 weken bezig zijn; en mijn doel was tegen dan -3,5kg.... Maar ik woog dit vanmorgen al :-)

Wanneer het Dietplus programma ten einde loopt; zal ik dus mogelijk wat Herbalife producten bestellen; om mijn gewone voeding aan te vullen met de nodige eiwitten, die een sporter maar al te goed kan gebruiken!

En mijn schema voor de komende maanden stak vandaag alweer in mijn mailbox. DANK U MARIO!

Het ziet er zo uit:

- maandag: rust (LOL da begint al goed hé ;-))
- dinsdag: een relatief korte looptraining (bij voorkeur 'smorgens vroeg af te werken)
- woensdag: korte fietstocht (30km)
- donderdag: idem als dinsdag
- vrijdag: een uurtje zwemmen
- zaterdag: lange duurloop
- zondag: lange fietstocht

Fietsen onder voorbehoud van het weer; regen = niet fietsen :-))

De lange duurlopen zaterdag mogen ook steeds langer en langer worden... Om Het Grote Doel van 2010 al een beetje voor te bereiden .... :-)

Oh en Mario heeft voor Geel de volgende snelheid voorzien: "tegen 5,05 - 5,10 min/km dus aankomen op 25,30 min "

AYE CARAMBA! das nog andere koek dan die 11km/u die ik voor ogen had :-) Maar... Als Mario denkt dat ik het kan........ :-)

20:36 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-04-09

High

Ik heb een ongelooflijke high overgehouden aan gisteren. Plots lijkt alles mogelijk :-) Heb nog met Mario gemaild en de tactiek voor de komende maanden besproken.

Staan op de agenda:

  • 10 mei: 15km in Brugge: oorspronkelijk had Mario dit als trage duurloop tegen 6:30min/km in mijn schema gezet. Maar na gisteren maak ik mij geen illusies; traag lopen op zo'n massa wedstrijd is gewoon bijna onmogelijk; als de beentjes méér willen :-) Dus ik mag hem lopen zoals gisteren; en de rest van de week een beetje minder doen. Doel: gemiddeld 5:45 handhaven; en de laatste kilometer vlammen ;-) Brugge is makkelijker dan Antwerpen; dus dat zou een makkie moeten worden.

 

  • 21 mei: 10km in Gent: hier had Mario voorzien dat ik op 57min zou moeten kunnen finishen. Dat betekent dat ik moet lopen tegen 5:40 ongeveer. No sweat ;-) (vorig jaar had ik het nog zo moeilijk om 10km/u te lopen!)

 

  • 31 mei: 20km van Brussel!!! Het grote monster dat mij vorig jaar de das omdeed ;-) De heuvels bedwingen tegen 10km/u is het plan; maar uitlopen is een zege op zich!

 

  • 27 juni: 5km in Geel; ik zou doodgraag eens proberen 11km/u vol te houden gedurende 5km. Heb net gezien dat die wedstrijd om 19u 's avonds is; zalig!

De tactiek voor de zomermaanden; gelet op het feit dat ik niet zo graag loop als het warm is; en graag vóór het werk train:

  • tijdens de week twee keer een redelijk korte looptraining; van max. een uur; die ik dus 's morgens vroeg kan doen

 

  • in het weekend een lange, trage duurloop en een lange rustige fietstocht (>60km)

 

  • tijdens de week ook één korte (30km ongeveer) maar stevige fietstraining

 

  • één keer gaan zwemmen; maar daar moet je je niet te veel bij voorstellen ;-)

Vanaf september/oktober; als het begint af te koelen en meer begint te regenen, wil ik terug langer lopen en minder fietsen en gaan we voor de 10km in Mechelen en de halve marathon van Brussel of Eindhoven. En misschien nog wat kleintjes tussendoor.

Daarna... goh daarna... ik droom van een marathon. En volgens Mario moet het haalbaar zijn volgend voorjaar. Antwerp of Rotterdam Marathon...?  Aan inzet en doorzettingsvermogen zal 't ni mankeren; en heb er ook alle tijd en goesting voor. 't Zal vooral 't lichaam zijn da mee moet willen hé... 

Time will tell :-)

 

Spannend hé :-)

16:59 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Ten Miles bis

Netto tijd: 1:32:47 !!!

Ben zooo tevreden!

En ben nu 100% zeker dat 10km in gent tegen 5:40 zal lukken :-D

YESS I CAN!!!!!!!!!!!!

Aan iedereen die meegelopen heeft, aan de ten miles, de ladies run, de short run... En dikke proficiat! Allemaal krakken!!!!

08:01 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

26-04-09

Ten Miles!

Vandaag de eerste échte wedstrijd van het seizoen! En dan nog een thuismatch (allez; ik woon nu wel in Leuven; maar ben geboren in "'t Stad" :-)) Mijn beoogde doel was 6:10min/km en ik ging deze lopen met Herman. Eerst ging ik nog vriendinnen aanmoedigen (Eva en Odile) die de ladies run gingen komen. Pak dat er van die drie voornemens niks in huis is gekomen :-)

Eerst had arme Odile zo lang onderweg geweest dat ze bijna nog de start van haar eigen ladies run gemist had. Waardoor ik Eva niet meer heb kunnen zien vóór de start (sorry poepie). Ben ze wel vlak na hun start gaan aanmoedigen en toen heb ik beide ladies wel gezien.

Toen liep ik met mijn vriendje terug naar de inschrijftent om de webloglopers te vinden; maar... We vonden niemand. Dus we dachten: ze zullen al aan de start zijn gaan staan. Maar ook daar; geen Herman te vinden. Mijn gsm had ik ondertussen al lang afgegeven dus daar kon ik ook niet veel meer mee doen. Alleen lopen dan maar? En ik had mijn iPod niet mee; vermits ik toch niet alleen plande te lopen. Dju toch; dat zag ik niet al te goed zitten; want 6:10min/km is toch een pittig tempo voor mijn doen; en zeker zonder gezelschap en al helemààl zonder muziek!!!  AAAAAAARGH

Enfin; toch vol goeie moed begonnen; de eerste kilometer ging vlotjes tegen 5:40 ongeveer. De hartslag ging vlug omhoog, maar niet heel hoog. Ik dacht: "oei wat te snel; ik moet vertragen". Maar het lukte gelijk niet; ik bleef vanzelf zo rond de 5:45 lopen. Maar mijn hartslag bleef eigenlijk goed dus ik dacht: "zo lang het gaat; loop ik voort en als het echt niet meer kan; zak ik terug naar 6:10 wat dan best relax gaat aanvoelen in verhouding". Na anderhalve kilometer liep er een meisje naast mij, en ik maakte een grapje over de mannen die al in grote getalen in de kant stonden te p*ssen; dat die toch al wel héél snel aan een sanitaire stop toe waren.

Ik had redelijk vlug in de mot dat zij eigenlijk mijn tempo liep; dus ik vroeg wat haar doel was. "Finishen in 1u30 ongeveer" zei ze; Stéphanie heette ze. Ik zei: "kijk, dat is iets te snel voor mij; ik mikte op 1u40; maar ik blijf bij u voorlopig en ik zie wel waar het naartoe gaat". Uiteindelijk hebben wij tweetjes dus heel de tijd samen gelopen; we hebben elkaar heel de tijd erdoor gesleurd; een hele tijd lachen; af en toe babbelen; grapjes maken.

Ik moest constant het publiek aanmoedigen; die waren zoooo stil!!! Dus ik was ne hele tijd bezig da ze wat meer lawaai moesten maken hé; want op die manier pepte da niet veel op hé!!!

De kilometertjes vlotten goed; de ene na de andere kilometer sneuvelde; allemaal moesten ze eraan geloven! Alsof het niets was; bleef ik de hele tijd ongeveer 5:45min/km lopen; na 8km gingen mijn benen gelijk vanzelf; alsof ik ze niet meer voelde en ze niet meer onder controle had. Een zalig gevoel! :-)

Mijn exacte netto tijd weet ik morgen vroeg pas in de gazet van antwerpen... SPANNEND :-)

Merci Stéphanie voor jouw gezelschap; het was héél tof om met jou te lopen. Hopelijk geraak je op mijn blogje en kunnen we nog eens samen lopen!

21:43 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

24-04-09

TriaJess?

 

justkeepswimming

18:27 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-04-09

De nek van Jess

Vorig jaar sukkelde ik een tijdje met mijn nek; na een foute beweging was er “iets” ingeschoten dat er vanzelf niet weer uitgeraakte. Twee sessies bij een osteopaat later zat de boel weer als vanouds. Onlangs maakte ik met mijn koersfiets een eerste kennismaking met het asfalt . Lang leve de clicks ;-) ik wist dat ik eens zou vallen; we all do, you know :-) maar ik kwam nogal slecht neer en kreeg een slag waardoor ik een kwartier sterretjes zag. Daarna voelde mijn nek nogal slecht aan; maar het trok toen wel vanzelf weg.

Eergisteren voelde mijn nek opnieuw stijf aan; waardoor ik het spinnen maar liet; maar gisteren deed het nog altijd pijn. Dus trok ik naar de osteopaat achter mijn hoek, om de Ten Miles van zondag niet te hypothekeren. Mijn huisgenootje was heel content van die mens; hoewel hij wel altijd schijnt te denken dat elk lichamelijk probleem gerelateerd is aan een traumatische jeugd hihi. Maar hij kreeg haar nek/schouders altijd goed los; dus ging ik er ook langs.

Hij begon inderdaad over welke erge dingen ik toch had meegemaakt om dit te veroorzaken. Ik dacht in mezelf: “cut the crap en masseer de boel gewoon los”. Maar toen hij aan mijn nek kwam vloog ik bijna tegen het plafond. Het was veel te gevoelig om er iets aan te doen; als hij zou losmasseren zou hij het alleen erger gemaakt hebben. Dus zette hij er één of andere spuit in en vandaag moest het beter zijn. Alleen… het voelt nog altijd heel slecht aan; dus straks moet ik weer gaan… To be continued dus.

Ik vroeg of sporten kwaad kon en hij zei: “Nee! Integendeel! Vooral sporten!” . Ik ga de Ten Miles dus mogelijk met een stijve nek lopen maar lopen zal ik hem!!!
Toen vroeg ik of het kwaad kon als mijn vriendje mij masseerde. En toen was zijn antwoord: “Niet zo helend als love and tender care”. Mijn ventje weet dus wat hem te doen staat hihihihi.

17:02 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

20-04-09

Results!!!

De Nike Men VS Women challenge is voorbij! Tegen alle verwachtingen in; heeft het team van Ann gewonnen; mits enige sympathie van mannen die mee hebben gelopen voor het vrouwenteam e.d. Tof, maar ik blijf erbij: als er meer mannen dan vrouwen meedoen; klopt het sowieso niet; en als ze dan nog eens van team gaan wisselen op het einde blijft er van de hele vete eigenlijk niks meer over. Ik had dus een tijd geleden al besloten van mijn eigen kleine wedstrijd te voeren binnenin de challenge. Op elke pagina van het leaderboard stonden 18 namen en ik was vastbesloten van op die eerste pagina te blijven staan. Liefst had ik op de 13de plaats gestaan (ik heb iets met dat getal :-)) maar ik ben toch héél trots op mijn 14de plaats:

menvswomen

en moest ik geen drie volledige trainingen zijn kwijtgespeeld door een niet functionerend nike+ systeem; stond ik wel op de 13de plaats; dus ben dik tevreden.

Dit weekend liep ik voor het eerst in mijn 'loopcarière' twee trainingen na elkaar; het stond zo in mijn schema van Mario. Ik moet zeggen dat ik ze héél goed verteerd heb; ik was wel een beetje stijf; maar eigenlijk heb ik echt nergens last van.

De Nike training gisteren was weer leuk; al keuvelend liepen we daar een dikke 15km. Mijn vriendin Odile gaat volgende week voor haar eerste 5K race en ging gisteren ook mee. Ze heeft dat schitterend gedaan, ondanks het feit dat ze helemaal nog niet lang bezig is én dat het daar in het park van Laken best wel een zwaar parcours is! Ode aan Odile :-) Toi toi voor volgende week girl!

Na het werk heb ik daarnet even wat op souplesse gefietst; 30km op 1u15min; zonder dat ik mij eigenlijk ook maar een beetje ingespannen heb. Dat gaat dus alsof 't niks is; echt maf. Ik wou mijn koersfiets nog eens van stal halen; sinds hij beter op mijn maat was afgesteld. De houding ging al beter; maar het is toch echt wennen. En ik vraag me af of mijn koersbroekje van Decathlon wel een goede aankoop was. Toegegeven; het was goedkoop; maar ik voel daar toch randen en naden zitten aan mijn liezen. Denk dus dat mijn volgende aankoop een deftig broekje gaat worden; maar die zijn zooo duuuuuur. Fietsen en lopen zijn dure hobbies. Maar leuk; gezond; verslavend... En dan weten we weer waarvoor we werken hé :-)

Vanavond start op de fitness een nieuwe les: ZUMBA! De eerste les is eigenlijk vooral een demonstratie en duurt maar drie kwartier; dus ik ga het eens uit proberen; denk wel dat het iets voor mij zal zijn; dus ga hier waarschijnlijk ook wel een gewoonte van proberen te maken.

En zo zijn we de week alweer goed begonnen; er staan nog een paar kleine trainingen op het programma en natuurlijk zondag: de TEN MILES VAN ANTWERPEN!!!

18:26 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

18-04-09

Beweegredenen

Mijn motivatie waarmee ik begon te lopen? Iemand zei me: "het maakt je hoofd zo leeg, en het is mijn ME-time; drie keer per week ben ik even egoistisch". Dat klonk wel wat; op dat moment kon ik dat goed gebruiken! Dus ik begon.

En nu? Wat lopen voor mij doet... Ik ben gelukkiger, ik ben in een betere conditie, heb gespierde benen (en bruin! want zelfs in de winter loop ik in shortje en ik pik dus echt alle zonnestralen mee). Je komt meer buiten, je ademt frisse lucht in, je ziet meer. Ik heb mijn omgeving (Kessel-Lo) zoveel beter leren kennen: al lopend, maar ook via google earth parcourtjes uitstippelen; het groen opzoeken... Als ik binnenkort meer ga fietsen ga ik mijn wereldje nog vergroten!

En de mensen die je leert kennen! Niet alleen de webloglopers; dat schept een band. Maar ook die leuke collega; die ik niet zo goed kende. Hij zat maar een paar meter van me af; maar eigenlijk praatten we nooit veel tegen elkaar. Tot ik onder de middag ging lopen en hij sporadisch begon mee te gaan. Sporadisch werd vaker. Tijdens onze looplunches leerden we elkaar pas echt kennen.

Volgende maand zijn we 1 jaar samen. Op de stadsloop van Gent vieren we het 1 jarig bestaan van "ons". Normaal loopt hij tijdens wedstrijden zijn eigen tempo; maar die dag gaat hij mij hazen om onder het uur beginnen te geraken op de 10km. Da's echte liefde :-)

 

 

Vandaag 8km wisselduurloop gelopen; morgen 15km in Brussel.

14:32 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-04-09

Heavy stuff!

De training van vandaag; amaaaaikes :-) Mario schreef:

fartlec/ 2 km in en uitlopen / 10 x een heuvel of brug oplopen van 100 m  tegen 30 sec, met 2 min rust ,/
Dan 1 km loslopen / 3 x 500 m in 2,35 min, dus tegen 5,10 min/km met 500 m loslopen tussen / uitlopen 

Ik ben zo slecht in snelheden inschatten!!

090416

Ik wist niet echt een goeie brug/helling zijn... Ik ben 10 keer een viaduct op gelopen maar die was volgens mij bijlange niet steil genoeg. Hoe steil moet zoiets eigenlijk zijn om efficiënt te zijn?

Ik had in ieder geval supporters genoeg!!! Denk dat er toch wel 20 auto's geclaxoneerd hebben tijdens die 10 keer dat ik daar omhoog spurtte. LOL. Toch iet speciaal hé; zo'ne loper; sommige mensen hebben da precies nog nooit van dichtbij gezien :p Laat staan da ze heuveltrainingen en intervaltrainingen snappen.

Of dat iemand überhaupt loopt; da snappen er velen ook al niet.

Ik vroeger ook niet :-)

Een bedenking die ik me onlangs maakte toen iemand zei dat ik toch wel veel sport. Ik percipieer mijzelf dus nog altijd niet als een sportief iemand. Mijn eerste reactie is zeggen dat ik sporten haat. Ik ben lui.

Ik loop al meer dan 2 jaar; maar ik ben zo lang een luiwammes geweest die alleen tegen haar goesting naar de fitness ging om niet dik te worden; dat ik af en toe vergeet dat ik ondertussen al lang die luiwammes niet meer ben :-) Grappig; hoe het menselijk brein kan werken.

20:32 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-04-09

And let it all just rain on me

Vandaag stond er geen looptraining op het programma. Ik was van zin om een toerke te gaan maken met de koersfiets nadat ik hem bij de fietsenwinkel goed had laten afstellen. Maar het regende. Ik hou van regen! Lopen in de regen is zalig! Maar fietsen in de regen... Met veel wind... Op een koersfiets die ik nog niet gewend ben...? Geen sport dan maar? De loopschoenen lonkten; maar ik hield mij in. Ik las een paar loopblogs; surfte langs sportsites, maakte een account aan op het wielertoeristenforum... Overwoog even te gaan zwemmen maar daar was het al te laat voor... Opeens smste mijn liefje dat hij ging vertrekken voor zijn duurloop van een uurtje. En toen was er echt geen houden meer aan. Ik moest en zou de beentjes strekken en die regen op mijn gezicht voelen; al was het maar even! Op een paar minuten tijd had ik mijn loopkleren aan, mijn schoentjes gestrikt, de iPod klaar met Lady Gaga erop (leutig om te gaan lopen) en stond ik buiten. Een half uurtje proeven van het lente onweer, bij valavond, geen kat op straat... Heerlijk!

21:20 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-04-09

Blarenleed

Ik weet het ... Het klinkt een beetje banaal tov sommige "echte" blessures die sommigen hebben. Maar niet gezeverd; zo'n kanjers van blaren... dat doet dus géén deugd hé.

Ik kreeg ze voor het eerst in mijn nieuwe Nikes, maar ze waren helemaal genezen en ik loop nu al even terug met de schoenen waar ik al zo lang mee loop (het 3de paar van het zelfde model) dus daar kan het niet aan liggen.

Ik loop altijd met het zelfde type sokken van X-socks; nooit problemen mee gehad en ze zijn ook niet versleten.

Ik heb het een beide voeten op exact dezelfde plaats; dus het is niet "iets" in die bepaalde schoen dat scheef zit ofzo.

Maar enfin; als ik de oorzaak maar niet vind; dan ga ik op zoek naar de remedie. Ik heb compeed gekocht; en talkpoeder. Overmorgen loop ik pas terug; dus nu probeer ik ze uit te drogen met talk; dan ga ik de compeed erop plakken en rondom helemaal afplakken zodat ze niet kunnen gaan schuiven én extra talk in mijn sokken doen zodat mijn voeten niet klam worden.

Iets anders kan ik echt niet bedenken... Heeft iemand nog tips? Ik zie geen 16km lang zitten met zo veel pijn :s

21:11 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

13-04-09

Jess Speedboot

Zaterdag liep ik 12km met na elke km 3 keer 20/40. Ik vertrok in het bos achter sportkot en had daar vorige keer ergens een tunnelke gezien. Toen had ik echter de tijd niet om te gaan ontdekken wat er daarachter lag. Zaterdag wel; dus liep ik meteen naar het tunneltje en kwam tot de aangename vaststelling dat er daarachter één en al weiden lag. Heel mooi! Ga daar dus nog naartoe; maar liefst als het minder warm is :-) Onderweg kwam ik nog een paashaas tegen; op een fiets. Zonder zever :-)

Gisteren een chill dagje; want zaterdag nog naar een zalige fuif geweest en een beetje Pasen gevierd met schoonmama en papa :-) Kreeft, jummieee

Vanmorgen dan 10km aan 6:15min/km. Had een route uitgestippeld die gedeeltelijk langs de fietsknooppunten liep. Heel mooi; heel landelijk; met hier en daar pittige hoogteverschillen. Het werden iets meer km maar omdat het zo'n zalig zonnig weer was; vond ik dat niet erg. Heb die wel uitgewandeld; niet uitgelopen; want na 10km had ik weer verschrikkelijk veel last van blaren. Ik snap echt niet waar het aan ligt, gewoon op dezelfde plaats blijf ik blaren krijgen. Ik loop nu terug even met mijn Saucony's omdat ik de wedstrijden niet graag met de "nieuwe" schoenen ga lopen en deze terug een beetje wil wennen. Maar ook in de Saucony's krijg ik blaren, wat ik vroeger nooit had. Heel pijnlijke affaire; op mijn linkervoet is de blaar echt 3cm lang en bijna 2cm breed :s

De rest van de dag bracht ik eerst door op ons dakterras; in het gezelschap van Joe Speedboot en één van mijn huisgenootjes;

decoration

 daarna was de zon weg op het terras en gingen we op de Oude Markt verder terrasen tot 19u... toen kwam het andere huisgenootje ook af en hebben we een nieuwe sushibar uitgetest (Parijsstraat in Leuven). Lekker, maar niet overdreven. Net thuisgekomen en mijn liefste gaat hier zo staan. 't Leven is toch zo schoon :-)

Morgen weer spinnen!


21:55 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-04-09

Surprises

't Leven zit vol verrassingen; and... AAJ LAAJK!!!

Dinsdag was het doel een 9km wisselduurloop; 1km loslopen en 2km tegen 6:15. Tijdens de Nike+ training had ik met Lies gepraat over de grootte van je pasjes. Dus ik ging tijdens die 6;15 eens kleinere pasjes nemen. Ik geloof dat het er nogal raar uitzag; maar ... mijn hartslag bleef ZO laag! En ik liep steevast sneller dan 6:15 maar het voelde zoooo makkelijk aan! Echt zalig! Tijdens de spinning nadien had ik ook totaal niet het gevoel dat ik al gelopen had; totaal geen vermoeide benen. Ga daar de komende weken nog wat mee experimenteren.

Woensdag had ik een special date met mijn liefje en verraste ik hem met een picnic op een geheime locatie, maar daarvóór verraste hij mij al door met een bosje bloemen aan mijn deur te staan.

De verrassing van gisteren was dat ik toch ben gaan lopen op de piste; hoewel ik meer zin had in een terrasje. En ben er blij om; want de 10 keer 200 tegen 5min/km gingen heel vlot, iets te vlot; eerder tegen 4:40... En later op de avond nog het fijne nieuws gekregen dat ik mee mag gaan tappen tijdens 4 dagen Werchter én TW Classic! Eerder deze week had ik even een dipje toen bleek dat de combitickets al uitverkocht waren; en TW classic had ik nog niet echt overwogen (hoewel Heather Nova komt dus dat had nog gekund dat ik daar sowieso naar toe  ging proberen te gaan) Maar via een collega die al jaren gaat tappen; ben ik er bij geraakt!!! YESSSS

De verrasing van vanmorgen was een heel tof getalletje op de weegschaal; dat mijn verwachtingen van 700gr per week overtrof; want ik zit na twee weken op -2,2kg. En het gaat zooo makelijk; ik heb echt geen enkel probleem om vol te houden. Sommigen vroegen zich af of ik wel genoeg energie had om intensief te sporten; maar dat is geen probleem. Het is een evenwichting en compleet menu en door de mueslireep en het yoghurtje in de namiddag; kan ik zeker verder zodat ik pas mijn avondeten hoef te nemen ná het sporten. Als ik eerst ga lopen en daarna spinnen; neem ik na het lopen een extra boterham met confituur of een banaan; zodat ik niet zonder reserves van mijn spinningfiets totter :-)

De Nike+ sensor zorgt ook voor verrassingen; maar die zijn iets minder leuk. Ik kreeg deze week een nieuwe chip+receiver in mijn brievenbus; om het probleem op te lossen dat ik zo vaak kilometers kwijt ben. Ik ging er deze week mee lopen en gisteren wou ik de boel opladen; maar iTunes toonde opeens de knoppen niet meer om de trainingsgegevens naar Nikeplus te sturen. Deïnstalleren en opnieuw installeren hielp allemaal niet. Ik begon te denken dat het aan de iPod lag; dus ik heb het spul "hersteld" wat inhoudt dat hij er alles afgooit; incl. je gelopen trainingen. Ik was het zo beu dat het mij niets meer kon schelen. Ik begin dus met een propere lei; en doordat ik weeral kilometers heb afgelegd die toch niet gelogd zijn; zal ik mijn plaats in de top 15 wel niet kunnen in stand houden.

Maar ach, voor wie loop ik? Toch wel voor mezelf zeker? Los van cijfertjes, grafiekjes, gemiddelde hartslagen en kleine PR'etjes is lopen ook gewoon ontspannend, het maakt mij blij, gelukkig... I love to run!

En zo kom ik weer bij de quote die op mijn vorige blog stond en die ik hier maar eens terug ergens moet plaatsen:

I don't run to add days to my life, but to add life to my days

08:38 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

05-04-09

Countdown+Trots

Bij deze een oproep tot het vinden van een wedstrijdmaatje! Nog drie weken tot de Antwerp Ten Miles, mijn eerste echte wedstrijd van dit jaar (Lier was pure fun). Het wordt een soort repetitie voor de stadsloop van Gent en de 20 van Brussel; een maandje later. Het doel voor deze wedstrijd is hem uitlopen in minder dan 1u40min, ofte aan een tempo van 6:10min/km. Het zou niet héél zwaar mogen worden; maar het is altijd leuker met een loopmaatje. Daarom mijn oproep: wie is van plan de Ten Miles te lopen aan een snelheid van ongeveer 6:10min/km of 9,7km/u en wil samen lopen?

Straks een duurloop van 15km aan een heel rustig tempo. Ik ga Heverleebos verkennen!

EDIT: Ik kreeg een tip in mijn reacties om in Heverleebos te gaan lopen, vertrekkende van de Herendreef. Ikke met de auto naar daar. Begin ik daar aan mijn 15km. Dat leek mij daar nu zoooo klein? Ik stootte telkens op de rand van het "bos" en was een beetje ontgoocheld. Via google maps had ik nochtans veel groen gezien; dus ik snapte er niets van. En opeens; na 8km vond ik ergens een klein tunneltje (blijkbaar onder de E40 door); en daarachter.... JA!!!! DAT WAS NU EENS EEN BOS!!!

Omdat ik nog "maar" 7km moest doen; kon ik het nog niet ten volle leren kennen; maar als ik zo de satellietfoto's bekijk; ligt er daar nog veel onontdekt gebied :-) YAY!

heverleebos

En ... eerlijk is eerlijk... Stiekem ben ik ook wel een beetje trots op mijn huidige plaats in de ranking van de Men VS Women challenge:

ranking090405

Ik ben een traag loperke, maar ik loop wel véél en graag; dus vind ik mijn 13de plaats toch wel niet zo slecht :-)

Maaruh... Wij vrouwen gaan no way nog winnen ;-) LOL De mannen zijn gewoon met te veel

08:26 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

03-04-09

Betonnen Bovenbenen

Tinneke schreef deze week over haar betonnen bovenbenen. Iemand reageerde "stijf in de bovenbenen? als ik stijf ben is t normaalgezien in mn kuiten?" Ooooh ja; ik ken die betonnen bovenbenen ook maar al te goed. De kuiten; die voelen wel lekker hard aan; maar die bovenbenen; yep... van beton :-) Althans toch na intervaltrainingen.

Vandaag waren het ook intervallen; maar lange; dus niet supersnel; maar wel sneller dan ik doorgaans loop. De snelheid voor deze intervallen was 5:50min/km. Ik moest eerst 2km inlopen; en dan drie keer: 500m-1000m-500m met een minuut rust tussen elk interval; en 5 minuten joggen tussen de reeksen in. Daarna nog 2km uitlopen; maar dat heb ik een beetje ingekort. Tenslotte was ik al naar de piste van Sportkot gefietst en moest ik dus ook nog een kwartier terug fietsen. Qua cooldown zat dat dus wel goed.

Voor de liefhebbers de cijfertjes

090403

Zeer vreemd is dat die snelheid van 5:50 mij eigenlijk vlot af ging; zeker naar het einde toe voelde het een heel aangename snelheid. Straf ook dat mijn hartslag totaal niet overdreven hoog was. Ik heb vorig jaar de 10km van Gent gelopen met een hartslag van 183; en ik heb er het volste vertrouwen in dat ik die dit jaar een stuk sneller ga kunnen lopen met dezelfde hartslag.

Het was de eerste keer dit seizoen dat ik op de piste van Sportkot ging lopen. Vorige lente trainde ik daar vaak tijdens mijn lunchpauze; maar sinds we met ons bedrijf verhuisd zijn; geraak ik er niet veel meer. Voor interval is het echter ideaal; en bovendien is het geweldig goed verlicht. Ik was namelijk 's avonds gaan lopen; na het werk vond ik het nog veeeeel te warm en heb ik me gewoon met een boekske in 't zonneke geplaceerd. Ik denk dat ik nog vaak 's avonds ga lopen; als het zo'n weer blijft. De piste wordt dus mijn bondgenoot in de komende maanden!

22:21 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-04-09

Dieet week 1

De eerste week van het dieet zit er bijna op. Ik heb me netjes aan mijn menuutjes gehouden; en het resultaat mag er zijn. Ik had 700gr vooropgesteld voor de eerste week; maar in de praktijk was het deze morgen al 1100gr! In't begin gaat het natuurlijk snel; dan verlies je ook wat vastgehouden vocht, maar da's goed! Ik voel me een stuk minder "bloated".

Dit smaakt natuurlijk naar meer; laat die kilo’s maar komen! Het gemak van dit dieet is doorslaggevend; je hebt simpelweg geen excuses om ongezond te eten “wegens tijdsgebrek”; “omdat er niets in huis is”; “geen zin om te koken”. Larie :-) Gewoon een doosje pakken; in de microgolf keilen, nog wat extra rauwkost toevoegen (ready-made in a supermarket near you ) en klaar is Jess.

Los van het gemak heb je natuurlijk ook wel nog een béétje doorzettingsvermogen nodig; je kan je dieet natuurlijk hopeloos om zeep helpen door in de junkfood en het snoep te vliegen. Jij bent uiteraard nog altijd diegene die eten in je mond stopt. Maar ik ben niet gezwicht voor: dessertjes in de cafetaria (ook niet die appeltaart!!!) de suikerbonen van een pas-papa-geworden-collega, de koffiekoeken die gisteren op het werk getrakteerd werden, de paaseitjes die mijn huisgenootje in huis had gehaald (zélfs niet die heerlijke fondant!!!), de goddelijke warme chocomelk in de automaten op het werk, … Nee, geen persoonlijk boycotten van "het grote dieet"; Jess has been a good girl!

In combinatie met ettelijke uren sport per week gaat dit dus vlotjes en ik kan niet wachten op het resultaat na 2 maanden!

17:43 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |