01-05-09

Ochtendgloren

Een inwendige klok is iets raar. Ik ben nooit een uitslaper geweest. Tijdens de week sta ik op rond 6u; en ik heb daar eigenlijk nooit problemen mee. Soms zet ik mijn wekker al eens wat later (6u45 - living on the edge ;-)) maar dan word ik vaak alsnog wakker om 6u; waarna ik er toch maar uitkom; want wakker=wakker.

Vandaag had ik gepland te gaan lopen om 7u30; best vroeg voor op een feestdag; maar ik wilde van die 10km tegen 6:30min/km een vetloopje maken en had nog vanalles gepland vandaag; o.a. een ontbijt met bubbels met het liefje.

Om 5u20 echter; was ik klaar- en klaarwakker. Krampachtig deed ik mijn ogen weer dicht; "slaaaap Jess, slaaaaap" probeerde ik mezelf te hypnotiseren. Om 5u50 gaf ik de strijd op: slapen zou ik duidelijk niet meer doen. Dan maar de loopschoenen aan en vertrokken, eendjes gaan wakker maken in de Abdij van Park (sorry guys!) en om 7u10 stond ik alweer aan mijn deur.

Grappig aan Leuven is dat je om 6 à 7u 's morgens alleen maar studenten ziet die terugkomen van het uitgaan; de één al begaaider dan de ander. Hilarisch ;-) En allemaal bekeken ze me alsof ik geschift was. Well; maybe I am; but... I like it :-)

07:42 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Ik herken dit helemaal. Mezelf er maar bij neergelegd dat uitslapen niet mijn ding is en ook wel nooit zal worden. Het is wel heel bijzonder om lekker vroeg in de ochtend te lopen. De wereld wakker zien worden. Zo'n begin van de dag nemen ze niet meer af.

Gepost door: Tiny | 01-05-09

Reageren op dit commentaar

Vandaag ook extra lang uitgeslapen!! Tot 6:30h!!!

Gepost door: Homer | 01-05-09

Reageren op dit commentaar

Studenten Dat van die studenten kan ik mij zo levendig voorstellen. Hier in Gent is dat ook het geval. De kans is zelf groot dat ze binnen een paar jaar zelf aan het joggen zijn.
't Was vermoedelijk een leuke training en goed van temperatuur om te lopen. De ekiden start om 14u en ze geven voor deze middag 21°. Dat wordt puffen ;-)

Gepost door: Herman | 01-05-09

Reageren op dit commentaar

tegenpool! Och arme, die eentjes… zo vroeg gewekt worden op een vrije dag! Ik leef met hen mee!!!! Echt waar!!!!

Ik kan het mij levendig voorstellen van die studenten… Maar je moet niet ‘begaaid’ zijn, om te weten wie er geschift is. :o) Kot in de nacht, wanneer je in je bed hoort te liggen gaan lopen!?! 'Slaaaap Jess, slaaaaap!'

Hier hebben de eendjes aan de abdij er geen last van. Ik sla mijn wekker om half 10 quasi in de prak, draai me nog eens om en knor rustig door tot half 12! ‘Goedemorgen!!!’

Voor mij zijn die looptrainingen in Brussel een staaltje van zelfopoffering en doorzettingsvermogen. Echt!!! En dan hebben we het enkel maar over het aanwezig zijn bij de aanvang. Och arme, slakje… Zo vroeg! Als ik tenminste uit mijn bed kan!!! :)

Gepost door: Slakje | 01-05-09

Reageren op dit commentaar

ahaaaa .... ben jij dat die op de studentenblogs omschreven staat als de 'must see' voor lang drinkende studenten? ;-)

Gepost door: geert | 01-05-09

Reageren op dit commentaar

Ik herken dit helemaal niet ;-). Ben wel een uitslaper en het lopen verloopt meestal ook soepeler in de namiddag. Maar als het niet anders kan, dan vind je mij ook al om 6u op de baan hoor!

Gepost door: Wendy | 01-05-09

Reageren op dit commentaar

Ik ben ook geen uitslaper, ik ben zelfs gewoon een slechte slaper, want bij 't inslapen denk ik al aan wat ik de dag nadien allemaal wil (en moet !) doen. Maar om er subiet fysiek in te vliegen ? Amai zeg ! Tegen een paar bladzijden Hegel 's morgens kan ik wel, maar zo onmiddellijk alle remmen los ? Chapeau !

Gepost door: kaat | 02-05-09

Reageren op dit commentaar

WOW, lekker vroeg zeg.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 03-05-09

Reageren op dit commentaar

... ...heerlijk toch zo een vroeg loopje...maar eerst toch 2 boterhammekes met effi confituur voor mij hoor.

Gepost door: natalie | 03-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.