04-05-09

So many plans; so little time

 

Ik houd van plannen. Ik vind het leuk om te weten wat er allemaal op mij afkomt en ik kijk graag uit naar datgene wat ik gepland heb. Af en toe is het short-term en impulsief (“vanavond gaan we eens op restaurant hé schat”); soms is het redelijk vaag (“morgen ga ik helemaal niets doen”); vaak is het heel concreet (“Gent lopen in 57minuten) en nog vaker leg ik al lang op voorhand bepaalde dingen vast (“30 mei laat ik mij een dagje soigneren in de sauna samen met een vriendin”).

 

Mijn plannen zijn mijn doelen, mijn drijfveren, het zijn soms net die dingen die ervoor zorgen dat ik toch de deur uitga wanneer ik eens geen zin heb (het komt niet vaak voor; maar het gebeurt).

 

De plannen waar ik op heb zitten broeden de afgelopen week; zijn gesmeed in die high die ik overhield aan een prestatie op de Ten Miles. Een prestatie die veel beter was dan verwacht; en aan het feit dat het zó vlot en met zó veel gemak ging. De volgende doelen staan al een tijdje in mijn agenda: dwars door Brugge, de stadsloop in Gent en natuurlijk de 20km van Brussel (dit jaar samen met mijn vriendje zelfs als VIP’s dankzij Nike!). Maar ik miste nog iets voor nà Brussel. Een écht GROOT doel om naartoe te werken. Een doel van 42.195km lang meer bepaald.

 

Dat de marathon er ooit zou komen voelde ik wel al een tijdje. De magische afstand had al langer een enorme aantrekkingskracht op me. In het begin van vorige week kreeg het plan vorm: een voorjaarsmarathon in 2010! “Zeker haalbaar” volgens Coach Mario.

 

Toen hoorde ik uit allerlei hoeken dat Eindhoven toch echt wel de leukste en beste “debuut” marathon is. Maar wachten tot najaar 2010… dat leek me wel een héél ver doel.

 

Na wat over en weer gemail met Mario, hebben we dus het volgende plannetje bedisseld.

 

Ik begin nà de 20km van Brussel te trainen voor de najaarsmarathon; ik doe mee in Eindhoven. Voor de rush, de sfeer, om het al eens meegemaakt te hebben. Ik kom vooral te weten hoe de voorbereiding in zijn werk gaat, trek conclusies en lessen; en ik leer hoe de marathon zélf VOELT. Hem meemaken is de uitdaging. De tijd is absoluut bijzaak: geen illusies, geen al té concrete snelheden, en dus ook geen teleurstellingen.

 

Daarna... begint de voorbereiding voor mijn échte marathon in voorjaar 2010!!!

 

Ik kijk er nu al naar uit :-)

 

p.s. gisteren liep ik vlotjes; zonder hartslagmeter; net geen 21km in het park van Laken. Gewoon op ‘t gevoel; ik keek geen enkele keer naar mijn snelheid of naar de afgelegde afstand. Het waren rondjes van zo'n 5km en ik genoot van het gezelschap; de omgeving; mijn muziek… Mijn benen voelden na 20km alsof ik nog wel kon; maar het was genoeg geweest. Mijn gemiddelde snelheid bleek 6:40min/km; hoewel het toch best veel bergop was. Ik geloof dat die 20km van Brussel tegen 6min/km dus wel in orde gaat komen

17:37 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Eindhoven als je wil kan ik even horen bij de organisatie of ze Eindhoven niet naar volgende week willen verschuiven ...

Gepost door: geert | 04-05-09

Reageren op dit commentaar

Yes...Jess een schitterend plan. Kom ik je in Eindhoven supporteren. Loop zelf een week eerder een hele.

Gepost door: Tiny | 04-05-09

Reageren op dit commentaar

Eindhoven is zeker een goeie keuze om als eerste marathon te lopen, was bij mij ook mijn eersteling. Zeer leuke sfeer ginder en je loopt er nooit alleen...Alvast veel trainingsplezier!

Gepost door: Ruthje | 04-05-09

Reageren op dit commentaar

JOEPIE!!!! Hoera!!!!!!!!!!!! Mijn steun en bewondering heb je alvast ;-)

Gepost door: Eva | 04-05-09

Reageren op dit commentaar

zo even bijgelezen, knap gelopen jess!!
en mooi plannen, op naar eindhoven! om 6 uur denk ik overigens dat het nog nacht is :-)

Gepost door: martine | 06-05-09

Reageren op dit commentaar

Eindhoven is zeker de juiste keuze...niet ver, mooie omloop en fantastische sfeer...ik heb er mooie herrineringen.

Gepost door: natalie | 10-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.