10-05-09

Dwars door Brugge!

Vandaag was het weer een wedstrijdje: Dwars door Brugge! Mijn doel had ik twee weken geleden als volgt geformuleerd: gemiddeld 5:45 handhaven; en de laatste kilometer vlammen ;-) 5:45 was de snelheid in Antwerpen; en ik wou het gewoon minstens even goed doen.

Maar....Ik heb het weer niet kunnen laten hé :-) Ik had in mijn hoofd al 5:40 in mijn hoofd... Uiteindelijk werd het 14,6km op (garmin tijd) 1:21:14 en dus liep ik geen 5:45 gemiddeld maar wel 05:33. (10,8km/u) Oops :-) De gemiddelde hartslag was maar een paar slagen hoger dan in Antwerpen (nu was ie 191bpm; voor mijn normen wel hoog; maar niet overdreven).

Ik had het wel zwaar; maar dat kwam vooral door het feit dat het zo zonnig was. Ik hou van zon; maar niet om te lopen :-) Heb niet datzelfde gemak ervaren als in Antwerpen; toen gingen mijn benen na een km of 7 precies vanzelf. Deze keer heb ik harder moeten knokken en vanaf km 10 voelde het echt zwaar aan, maar toen zat ik ook met een hartslag van boven de 195.

Wat ik als minder fijn ervaarde in Brugge: kasseikes!!! een nachtmerrie voor de koersfiets; maar ook in een loopwedstrijd niet zo leuk. In Gent (binnen anderhalve week) zijn er volgens mij wel minder kasseikes.

Al bij al ben ik er ONGELOOFLIJK blij mee en heb ik nog maar eens moeten toegeven dat ik meer kan dan ik zelf voor mogelijk acht. De 11km/u is binnen handbereik en ik moet zeggen dat dit mentaal een enorme boost geeft.

Ik vraag me af welke snelheid mogelijk is voor Gent; maar ik hou het bij hetzelfde idee als ik al eerder had: elke km niet trager dan 5:40 proberen te lopen en op het laatste (bergop!) nog een tandje bijsteken!

19:44 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Hoorde ik de laatste weken steeds "ik wist niet dat ik dat in me had" Bijna iedereen kan meer dan dat hij of zij denkt! Proficiat!!

Gepost door: Tiny | 10-05-09

Reageren op dit commentaar

prima gelopen ! Je zal nog veel vooruitgang boeken ! In gent voorspel ik je 53 - 54 min.

Je schema schreef dit wel als duurloop voor he ! :-) Niet te veel meer lopen deze week he ! Zeker morgen niet !!

Gepost door: coach mario | 10-05-09

Reageren op dit commentaar

knap gedaan Jessica, je bent serieus progressie aan het maken de laatste tijd!

Gepost door: Ruthje | 10-05-09

Reageren op dit commentaar

Je had het een beetje moelijk zeg je? Je liep dan ook een pak sneller dan verwacht hé. Knap gedaan hoor. Proficiat.

Gepost door: natalie | 10-05-09

Reageren op dit commentaar

SUPERGOED gedaan babe!!!! Echt fantastisch!!!

Gepost door: Eva | 11-05-09

Reageren op dit commentaar

Klasse!! He dat ziet er mooi en veel belovend uit!! En heb je ook nog de shake voor het herstel genomen en de H3O tijdens de loop?? Ben wel heel benieuwd natuurlijk! :-)

Gepost door: ingrid | 11-05-09

Reageren op dit commentaar

vlammen!!!!! Proficiat, Jesssss!!! Amaai, zo vlammen... 't vloog super snel!!!
Ik heb maar een flitsje van jouw gezien. Dju… Je moet snel zijn om te supporteren voor jou!!! Voor ik ‘komaan, jesssss!’ hebt geroepen, was jij de finish al lang gepasseerd!!!
Als je zo voort gaat, kun jij na de 20 km door Brussel voor mij supporteren! :o

Gepost door: Slakje | 12-05-09

Reageren op dit commentaar

Die 11km/h in Gent gaat zeker lukken, hou wel nog wat over voor die laatste 300 meter bergop :-)

Gepost door: Stofke | 12-05-09

Reageren op dit commentaar

mooi gelopen Jess en Herman je toch niet laten inhalen, theeft precies geholpen om vooraan te starten. misschien tot een volgende keer.

Gepost door: Peter | 17-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.