16-05-09

Over muizenstapjes en eendekuikens

Het provinciaal domein van Kessel-Lo werd vandaag mijn playground, voor de (pittige) training die op het programma stond: 2km inlopen; dan 8 keer 600m tegen 30sec/100m met 2min rust; daarna nog 2km uitlopen.

Een soortgelijke training vorig jaar kon ik amper tot een goed einde brengen, dit jaar had ik er het volste vertrouwen in. 30sec/100m is 12km/u en dat schijnt me redelijk goed te liggen. Toen ik (terug) begon te trainen met het schema van Mario in februari liep ik 100metertjes tegen die snelheid; maar nu gingen die 600m ook best vlot:

090516

 

Mijn hartslag was hoog, maar in Brugge liep ik gemiddeld met 192 dus kon ik hier niet echt over klagen :-) Ik had het eerder al eens over kleine pasjes om snel te lopen; ook vandaag liep ik met muizenstapjes. Tot nu toe nam ik altijd grote "sprongen" als ik op de piste ging lopen voor mijn intervals; wat steevast tot stijve (betonnen ;-)) bovenbenen leidde. Vandaag bleven de stapjes veel kleiner en... ik voelde NIKS aan mijn benen. Ook nadien niet. Voelde echt aangenaam.

Die 12km/u wordt zo'n beetje het volgende doel om naar toe te werken; want op 1 augustus staat er een 6,7km wedstrijd in Booischot op mijn schema; waar ik zou moeten proberen om heel de wedstrijd lang 12km/u te lopen! AYE CARAMBA! Maar da's nog veraf; daar gaan we maar niet te veel bij stilstaan ;-)

Na mijn training bleef ik nog even staan kijken aan de vijver; waar ik me enorm heb moeten bedwingen om geen eendekuiken mee naar huis te nemen. Geel en donzig; zooooo cute!!! Maar mijn huisgenootjes vinden mijn idee om een kat te nemen al verwerpelijk, dus deed ik het maar niet ;-)

12:19 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Met kleine pasjes lopen en met sprongen vooruit!!

Gepost door: Tiny | 16-05-09

Reageren op dit commentaar

Ik loop al altijd kleine pasjes en volgens velen is dat de reden waarom ik nog nooit geblesseerd geweest ben of niets voel na de trainingen. Ik vind het wel interessant te lezen dat je ook kleine stapjes kan nemen bij hogere snelheden !
En ja, weeral knap gedaan zeg !
T-shirt ontvangen ?

Gepost door: kaat | 16-05-09

Reageren op dit commentaar

Dat zal wel lukken, die 12 km/u :-)) Ik mis mijn vriendje...

Gepost door: Eva | 16-05-09

Reageren op dit commentaar

Die 12km/u ... daar moet je in geloven. Dat gaat je vast lukken.

Gepost door: natalie | 17-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.