24-05-09

Weekendje aan zee!

Ondertussen heeft ons Eva'ke jullie al up to date gebracht. Merci Eva en merci alvast voor alle lieve reacties! Maar ik wil zelf ook nog een postje (of meer ;-)) wijden aan ons weekendje aan zee en dan vooral: DE STADSLOOP VAN GENT!!! Ik was inderdaad mega mega nerveus. Zou ik de 11km/u halen? Het leek mij redelijk onmogelijk, maar ik ging er toch voor. Inderdaad, als ik iets in mijn hoofd haal...

Het tabelletje van hieronder spreekt boekdelen:

stadsloopgent

 

De gelopen afstand was dus volgens de GPS nog een stuk langer dan 10,2km waardoor ik eigenlijk een gemiddelde haalde van 11,8km. WABLIEF?!? Ja echt!! :-) Ik heb een hele avond, en de dag erna 11,8 blijven zeggen :-) Ben die laatste lastige berg opgecrosst tegen een goeie vitesse, ik zat er compleet door maar ik wilde zoooo graag een mooie tijd neerzetten :-)

Die eerste kilometers gingen echt zalig, ik bedoel... 14,7km/u? Waar komt dat ineens vandaan? Het ging wel wat bergaf maar toch....? Ik had Waldkorn bokes met choco en banaan op voorhand gegeten :-) Ik begin nu stiekem te denken aan 13km/u op de 5km.... Wat denken jullie? :-)

Mijn liefje heeft mij ongelooflijk goed begeleid. Donderdagmorgen zei hij: "je gaat toch wel zeker 11km/u moeten lopen hoor want...." en tadaaa hij draaide zich ineens om en toonde mij zijn t-shirt waar hij : "Jess for 11km/u" op had gespoten. Ik lach dubbel van het lachen; zo geweldig!!! Ja, de druk nam toe; ik moest het echt gaan waarmaken hé :-)

 

tshirt

Foto dankzij Herman

Dankzij hem werd ik voortdurend voorzien van water; als ik dorst had; maar ook spoot hij af en toe wat water over mijn kuiten; een gouden truuk die ik geleerd heb van Lies. Onderweg nam hij nog een boel fotootjes en zelfs een filmpje van de finish; die zal ik later uploaden. Bedankt lieve lieve schat voor jouw ongelooflijke steun en toewijding!!!

Het was dus een enorm geslaagde dag en ik heb weer dagen lopen glunderen en gloeien  :-)

Vrijdag reden we dan naar Oostende; waar om 19U30 een wedstrijd van het Oostends Loopcriterium ging gelopen worden. Lies en haar ventje Davy gingen daar aan de start voor resp. de 6 en de 9km. Ik wou hen wel eens bezig zien dus ging ik supporteren en mijn vriendje ging dan ook de 9km meelopen. Dan kon hij ook eens vlammen ipv mij te hazen. Het was het ene kippenvel moment na het andere :-) Wauw; die zijn toch echt zo goed :-) Davy eindigde 1ste, met een enorme kloof tussen hem en de 2de!! En ons Lies werd 2de terwijl ze "slechts" een top 5 verwacht had. Ik heb enorm voor hen gesupporterd; maar natuurlijk ook voor mijn liefje; die ook mooi binnenkwam met een gemiddelde snelheid van 14,6km/u. Jawadde, dat was wat anders dan de 11,8 die hij de dag ervoor met mij liep ;-) Proficiat Lies, Davy en Bert!!!

Zaterdagmorgen ging ik dan een vetloopje doen van 12km. De eigenares van de studio snapte niet dat wij in de file gingen staan om te gaan lopen in Gent want "in het Calmeynbos in de Panne kon je ook goed joggen". Ik legde haar maar uit dat het wel om een wedstrijd ging die ik nogal belangrijk vond ;-) maar had haar tip over het Calmeynbos onthouden. Ik liep er dus naartoe; maar mannekes....

Het was een mooi bos, heel natuurlijk; kris kras door elkaar; lage begroeiing, smalle paadjes... Maar... ZANDPADEN. En dan bedoel ik geen aangestampte grond; maar eigenlijk duinenzand. Het werd dus een soort trailrunning, op sommige stukken geraakte ik echt amper omhoog; want het was niet alleen zanderig; maar ook nog eens heuvelachtig. Echt lopen kon ik het op den duur niet meer noemen; dus na 2km ploeteren ben ik weer uit het bos vertrokken en ging ik richting de zee. Daar was het eb; en had ik dus een mooie brede strook zand ter beschikking, maar dus wel HARD zand :-) Dit liep heerlijk! Alles bij elkaar kwam ik aan 12km zonnige kilometers.

 

depanne

En omdat ik al vaak heb gehoord dat een koud bad goed is voor de benen na het lopen; heb ik mijn schoenen uitgetrokken en ben ik de lekker frisse zee ingewandeld :-)

 

pootjebaden

Foto genomen met m'n gsm die ik maar had meegenomen voor als ik zou verdwalen ;-)

18:31 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Je hebt duidelijk een heel leuk weekendje achter de rug!! Leuk dat shirt van Bert :-D!!

Gepost door: Wendy | 24-05-09

Reageren op dit commentaar

Proficiat! Waw, proficiat Jesske, knap gelopen daar in m'n thuisstad. Leuk ook dat shirt van Bert, houden, dat vriendje van je! ;-)

Gepost door: Julie | 24-05-09

Reageren op dit commentaar

Volgens mij was er daar de eerste km's toch iets niet in orde met je Garmin, je hebt daar max snelheden van bijna 40km/h, daardoor dat je ook zo'n hoog gemiddelde haalt de eerste km's, wss was de garmin ff aan het flippen. Al bij al toch een prachtprestatie en zoals ik voorspeld had ging de 11km/h een makkie worden, nogmaals proficiat...

Gepost door: Stofke | 24-05-09

Reageren op dit commentaar

Proficiat!!! Super, ’jullie loopje’ zo in de verf zetten - Jess for 11 km/u :) - met een mooie knalprestatie! Zowel je vooropgestelde tijd voorbij gelopen als je snelheidsrecord met 11.8 km/u verpulverd! Gefeliciteerd, jullie beide!!! En nu maar uitkijken naar editie 2010! Maar dat er ondertussen nog veel mooie loopmomenten mogen zijn... En dat er in tussentijd nog heel veel records mogen ssneuvelen. Loop en vlieg ze, jullie beide!!!

Gepost door: Slakje | 24-05-09

Reageren op dit commentaar

Super gepresteerd! Proficiat!!

Gepost door: Tiny | 24-05-09

Reageren op dit commentaar

Knap gelopen . Je verdiend het , na al je perfecte inspaningen . Die 13 km /u komen er zeker aan , maar .....ik zal de rest nog wel ééns mailen ! Je vriendje is er zeker ene die je moet houden . Zo maken ze er niet veel !!
Ook zijn wedstrijd was supper !! Dus beiden profficiat !!

Gepost door: coach mario | 25-05-09

Reageren op dit commentaar

Geel Geel, here we come!!! ;-)) Ik kijk er al naar uit!!!

Gepost door: Eva | 25-05-09

Reageren op dit commentaar

Gent Knappe prestatie in Gent, Jess.

Ik vrees dat het vriendje straks een nieuwe t-shirt zal mogen maken, want je hebt in korte tijd een enorme progressie gemaakt en het einde is bijlange nog niet in zicht.

Doe zo verder !

Gepost door: frank spencer | 25-05-09

Reageren op dit commentaar

13km/u op de 5km? ... waarom niet. Geloven in u zelf. Proficiat hoor. Knap gedaan.

Gepost door: natalie | 25-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.