25-05-09

To drankbelt or not to drankbelt?

Wat een rare dag vandaag :-) Weertechnisch dan :-) Mijn gedachten gingen

van: "ik zal maar vanavond laat gaan lopen omdat het te warm gaat zijn na het werk" (om 10u)
over "jeuj het gaat precies regenen en geen beetje" (om 16u)
naar "tiens het is opeens terug zonnig en warm; foert ik ga toch lopen want er gaan nog warme wedstrijden komen dus ik zal er maar aan wennen". (om 17u)

Vooruit met de geit, drankbelt gevuld; rode squeezy mee, extra half litertje water op het bagagerek van mijn fiets en op naar 't sportkot. Daar ging ik 2 rondjes van 6km lopen om dan halverwege langs mijn fiets te passeren voor het extra flesje water om de squeezy te eten. En dat deed deugd :-) In 't begin liep het wat stroef, maar de tweede helft ging een stuk vlotter. Ik heb wel een toertje uitgekozen dat amper in de zon ligt, in het bos is het gelijk een stuk frisser.

Het was heet, véél te heet, maar ik was niet de enige loper. Veel mannen in bloot bovenlijf. Rrrr :-) Ik weet één ding... als het zondag zo heet is... I AM DOOOOOMED!!!!

Voor trainingen vanaf een kilometer of 8 kom ik bij dit weer het huis niet meer uit zonder mijn drankbelt. Op de Nike training noemden ze me er de eerste keer Lara Croft mee; en het ziet er ook best wel spacy uit; maar ik heb dat écht nodig!

Nu zit ik te twijfelen of ik in Brussel ook met de drankbelt ga lopen... Redenen om het wel te doen; de flesjes die ze uitdelen moet je dan gaan vasthouden en dat loopt zo onhandig. Ik kan drinken wanneer ik wil. In de drankbelt zou ik een beetje Leppin poeder kunnen doen. Ik kan in het zakje een squeezy bijhouden. Reden om het niet te doen: het zou me kunnen gaan storen.

Ik heb er al vaak mee gelopen en het heeft nog nooit in mijn weg gezeten... Maar ik heb er ook nog nooit aan een stevig tempo mee gelopen; altijd een stukje trager... Wat denken jullie?

decoration

edit @ Wim
: de rode squeezy heeft men me aangeraden voor de laatste 5km van Bxl en het was er nog ni van gekomen die tijdens een training uit te proberen; vandaar. Ik wilde weten hoe ik erop zou reageren; goed dus :-)

20:40 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

dag jessy
Als het echt warm zoals vandaag zou ik te sterkste aanraden om je drankgordel aan te doen ! Op training altijd drank mee nemen !! je moet je lichaam trainen en niet uitputten door het zonder vocht te zetten ! In een korte wedstrijd kan je daar tactisch al ééns over na denken . Maar voor brussel zal je altijd moeten drinken ! Neem je grdel mee en vul 2 busjes zodat je toch niet echt veel gewicht bij hebt , en drink op elke drankpost door er 10 sec te stoppen . De busjes die je zelf bij hebt kan je dan voor tussen door gebruiken . Die 10 sec dat je stopt om te drinken bevorderen alleen je tijd maar !

Gepost door: coach mario | 25-05-09

Reageren op dit commentaar

Voila! Goede raad van Mario, opvolgen zou ik zeggen ;-).
Grt

Gepost door: Wendy | 25-05-09

Reageren op dit commentaar

Goed advies van Mario. Alleen met ontbloot bovenlijf lopen van mannen daar geef ik absoluut een negatief advies over. Je zweet loopt van je lijf en wordt zodoende niet gebruikt om te koelen

Gepost door: Tiny | 25-05-09

Reageren op dit commentaar

Ik kan alleen maar beamen wat Mario zegt Jess...

Gepost door: natalie | 25-05-09

Reageren op dit commentaar

zeker MET drankgordel zeker drankgordel meenemen
ik loop telkens met een drankgordel en na een tijdje ben je het gewoon (zowel op trainingen als op korte wedstrijdjes)
en bij de drankbevoorradigen telkens drank meenemen (en niet van de eerste tafel want daar springen ze allemaal naar toe) en de rest van het water giet ik altijd over mijn benen (da doet deugd)

Gepost door: Nico | 26-05-09

Reageren op dit commentaar

BXL het voordeel van een drankgordel is ook dat je de bidons naar iemands hoofd kan gooien moest die je in volle sprint hinderen. Kijk maar naar Tom Steels ...
Succes in BXL!

Gepost door: geert | 26-05-09

Reageren op dit commentaar

Always een lara C systeem bij , ik loop zelfs mijn trainingen met een drank gordel naargelang afstand ,temp°, en soort training dan ben je zeker ! duuuuus doen meid !!veel succes x

Gepost door: Katrien | 26-05-09

Reageren op dit commentaar

HUMMMM Met het risico om verketterd te worden... Ik zou GEEN belt aandoen. Voldoende drinken onderweg veronderstel ik. Je moet dat ding wel meezeulen hé! Je drinkt gewoon aan de drankpost en gooit de rest weg. Wil je een flesje even meepakken kan dat ook, maar het is niet de bedoeling dat je daar de hele weg mee rondloopt. Op training, langer dan 1 u - 1u15, wel (bijna) altijd fuelbelt. Het gaat er natuurlijk over hoe competitief je bent (en in jouw geval...). Wat ik wel vreemd vind is dat je op een training rode squeezy meeneemt. Normaal neem ik op training zelfgemixte sportdrank mee (Leppin ofzo) en enkel de duurlopen voor een marathon probeer ik gellekes uit (reden: kostprijs en gemak). En als je dan een gelleke wil nemen, toch geen rood maar een gewoon blauw. Natuurlijk als jij die colakes lekkerder vindt...

Gepost door: Wim | 26-05-09

Reageren op dit commentaar

Ik zou vooral die shotguns thuis laten als ik jou was ;-)) Dat weegt altijd zo zwaar hé!! :-))

Gepost door: Eva | 26-05-09

Reageren op dit commentaar

Drankgordel Als je er geen last van gehad hebt tijdens het trager joggen, dan zal die gordel ook wel niet ambeteren als je sneller loopt.

Ik zou toch ook een drankgordel meenemen bij extra warm weer.
Er zijn wel voldoende drankposten in BXL, maar vooral in het begin kan het er hektisch druk zijn.
Een tip : loop bij elke drankpost wat door naar de laatste dranktafels.
Bij de eerste tafels is het immers steeds een gedrum van jewelste, maar 50 meter verder kan je makkelijker een flesje meegraaien.

Veel sukses zondag.

Gepost door: frank spencer | 26-05-09

Reageren op dit commentaar

belt ik neem deze keer wel een drankgordel mee, én een gelleke. Ik wacht niet graag op de bevoorradingspost als ik dorst heb ;-)

Gepost door: Chris | 26-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.