26-05-09

Destination unknown

In september gaan vriendje en ik op reis. Maar we weten nog niet goed naar waar. "misschien ergens in Frankrijk" en "ergens waar we kunnen lopen en fietsen" want september bevat nog serieuze trainingsweken vóór de marathon. Liefst van al is er ook een atletiekpiste in de buurt. En veel groen. We houden ook wel van cultuur; dus in de buurt van een mooie stad zou helemaal geweldig zijn. Kortom we zijn op zoek naar een goeie mix :-)

Een appartementje, studiotje, bungalow, ... daar zouden we liefst logeren. Kamperen mag evt. ook!

Waar zijn jullie zoal op reis geweest waar je mooi hebt kunnen lopen/fietsen?

20:22 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

25-05-09

To drankbelt or not to drankbelt?

Wat een rare dag vandaag :-) Weertechnisch dan :-) Mijn gedachten gingen

van: "ik zal maar vanavond laat gaan lopen omdat het te warm gaat zijn na het werk" (om 10u)
over "jeuj het gaat precies regenen en geen beetje" (om 16u)
naar "tiens het is opeens terug zonnig en warm; foert ik ga toch lopen want er gaan nog warme wedstrijden komen dus ik zal er maar aan wennen". (om 17u)

Vooruit met de geit, drankbelt gevuld; rode squeezy mee, extra half litertje water op het bagagerek van mijn fiets en op naar 't sportkot. Daar ging ik 2 rondjes van 6km lopen om dan halverwege langs mijn fiets te passeren voor het extra flesje water om de squeezy te eten. En dat deed deugd :-) In 't begin liep het wat stroef, maar de tweede helft ging een stuk vlotter. Ik heb wel een toertje uitgekozen dat amper in de zon ligt, in het bos is het gelijk een stuk frisser.

Het was heet, véél te heet, maar ik was niet de enige loper. Veel mannen in bloot bovenlijf. Rrrr :-) Ik weet één ding... als het zondag zo heet is... I AM DOOOOOMED!!!!

Voor trainingen vanaf een kilometer of 8 kom ik bij dit weer het huis niet meer uit zonder mijn drankbelt. Op de Nike training noemden ze me er de eerste keer Lara Croft mee; en het ziet er ook best wel spacy uit; maar ik heb dat écht nodig!

Nu zit ik te twijfelen of ik in Brussel ook met de drankbelt ga lopen... Redenen om het wel te doen; de flesjes die ze uitdelen moet je dan gaan vasthouden en dat loopt zo onhandig. Ik kan drinken wanneer ik wil. In de drankbelt zou ik een beetje Leppin poeder kunnen doen. Ik kan in het zakje een squeezy bijhouden. Reden om het niet te doen: het zou me kunnen gaan storen.

Ik heb er al vaak mee gelopen en het heeft nog nooit in mijn weg gezeten... Maar ik heb er ook nog nooit aan een stevig tempo mee gelopen; altijd een stukje trager... Wat denken jullie?

decoration

edit @ Wim
: de rode squeezy heeft men me aangeraden voor de laatste 5km van Bxl en het was er nog ni van gekomen die tijdens een training uit te proberen; vandaar. Ik wilde weten hoe ik erop zou reageren; goed dus :-)

20:40 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

24-05-09

Weekendje aan zee!

Ondertussen heeft ons Eva'ke jullie al up to date gebracht. Merci Eva en merci alvast voor alle lieve reacties! Maar ik wil zelf ook nog een postje (of meer ;-)) wijden aan ons weekendje aan zee en dan vooral: DE STADSLOOP VAN GENT!!! Ik was inderdaad mega mega nerveus. Zou ik de 11km/u halen? Het leek mij redelijk onmogelijk, maar ik ging er toch voor. Inderdaad, als ik iets in mijn hoofd haal...

Het tabelletje van hieronder spreekt boekdelen:

stadsloopgent

 

De gelopen afstand was dus volgens de GPS nog een stuk langer dan 10,2km waardoor ik eigenlijk een gemiddelde haalde van 11,8km. WABLIEF?!? Ja echt!! :-) Ik heb een hele avond, en de dag erna 11,8 blijven zeggen :-) Ben die laatste lastige berg opgecrosst tegen een goeie vitesse, ik zat er compleet door maar ik wilde zoooo graag een mooie tijd neerzetten :-)

Die eerste kilometers gingen echt zalig, ik bedoel... 14,7km/u? Waar komt dat ineens vandaan? Het ging wel wat bergaf maar toch....? Ik had Waldkorn bokes met choco en banaan op voorhand gegeten :-) Ik begin nu stiekem te denken aan 13km/u op de 5km.... Wat denken jullie? :-)

Mijn liefje heeft mij ongelooflijk goed begeleid. Donderdagmorgen zei hij: "je gaat toch wel zeker 11km/u moeten lopen hoor want...." en tadaaa hij draaide zich ineens om en toonde mij zijn t-shirt waar hij : "Jess for 11km/u" op had gespoten. Ik lach dubbel van het lachen; zo geweldig!!! Ja, de druk nam toe; ik moest het echt gaan waarmaken hé :-)

 

tshirt

Foto dankzij Herman

Dankzij hem werd ik voortdurend voorzien van water; als ik dorst had; maar ook spoot hij af en toe wat water over mijn kuiten; een gouden truuk die ik geleerd heb van Lies. Onderweg nam hij nog een boel fotootjes en zelfs een filmpje van de finish; die zal ik later uploaden. Bedankt lieve lieve schat voor jouw ongelooflijke steun en toewijding!!!

Het was dus een enorm geslaagde dag en ik heb weer dagen lopen glunderen en gloeien  :-)

Vrijdag reden we dan naar Oostende; waar om 19U30 een wedstrijd van het Oostends Loopcriterium ging gelopen worden. Lies en haar ventje Davy gingen daar aan de start voor resp. de 6 en de 9km. Ik wou hen wel eens bezig zien dus ging ik supporteren en mijn vriendje ging dan ook de 9km meelopen. Dan kon hij ook eens vlammen ipv mij te hazen. Het was het ene kippenvel moment na het andere :-) Wauw; die zijn toch echt zo goed :-) Davy eindigde 1ste, met een enorme kloof tussen hem en de 2de!! En ons Lies werd 2de terwijl ze "slechts" een top 5 verwacht had. Ik heb enorm voor hen gesupporterd; maar natuurlijk ook voor mijn liefje; die ook mooi binnenkwam met een gemiddelde snelheid van 14,6km/u. Jawadde, dat was wat anders dan de 11,8 die hij de dag ervoor met mij liep ;-) Proficiat Lies, Davy en Bert!!!

Zaterdagmorgen ging ik dan een vetloopje doen van 12km. De eigenares van de studio snapte niet dat wij in de file gingen staan om te gaan lopen in Gent want "in het Calmeynbos in de Panne kon je ook goed joggen". Ik legde haar maar uit dat het wel om een wedstrijd ging die ik nogal belangrijk vond ;-) maar had haar tip over het Calmeynbos onthouden. Ik liep er dus naartoe; maar mannekes....

Het was een mooi bos, heel natuurlijk; kris kras door elkaar; lage begroeiing, smalle paadjes... Maar... ZANDPADEN. En dan bedoel ik geen aangestampte grond; maar eigenlijk duinenzand. Het werd dus een soort trailrunning, op sommige stukken geraakte ik echt amper omhoog; want het was niet alleen zanderig; maar ook nog eens heuvelachtig. Echt lopen kon ik het op den duur niet meer noemen; dus na 2km ploeteren ben ik weer uit het bos vertrokken en ging ik richting de zee. Daar was het eb; en had ik dus een mooie brede strook zand ter beschikking, maar dus wel HARD zand :-) Dit liep heerlijk! Alles bij elkaar kwam ik aan 12km zonnige kilometers.

 

depanne

En omdat ik al vaak heb gehoord dat een koud bad goed is voor de benen na het lopen; heb ik mijn schoenen uitgetrokken en ben ik de lekker frisse zee ingewandeld :-)

 

pootjebaden

Foto genomen met m'n gsm die ik maar had meegenomen voor als ik zou verdwalen ;-)

18:31 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

21-05-09

Verslag van de reporter ter plaatse :-)

Neenee, het is niet Jess die blogt, het is Eva die blogt!!!  De reporter van dienst :-))  Terwijl Jess gezellig met haar vriend op weekend is, heeft ze mij opgedragen om hier haar blog te komen opvullen met een verslagje van de Stadsloop!!!  Bovendien heeft ze me net gesmst dat ze al goed wat gedronken heeft, dus dat wordt daar weer een gezellige boel vanavond ;-)) (ik kan typen wat ik wil hé :-))

Over de Stadsloop in Gent dan...  Jess haar doelstelling was om 11 km/u te halen, en ondertussen weet iedereen (die haar facebook ook leest) dat ze hier ongeloooooooooflijk zenuwachtig voor was!!  Nergens voor nodig natuurlijk, want als ons Jess iets in haar hoofd haalt, dan gaat ze er ook voor!!  Uiteraard is het dan ook geen verrassing meer dat het haar natuurlijk meer dan gelukt is!!!  11,50 km/u heeft ze zelfs gelopen, waarmee ze de 10 km uitliep in 53'15" en wat haar een 183ste plaats opleverde!!  4847 personen hebben zich uiteindelijk ingeschreven voor die 10,2 km (1040 voor de 5,4 km) dus een prachtige prestatie!!!  Zelf is ze natuurlijk ook superblij hiermee!!!

Dan eventjes over de supporters, want die verdienen het natuurlijk ook om eventjes vermeld te worden hé :-))

Zelf heb ik meegedaan aan de 5,4 km, maar daarover is meer te lezen op mijn eigen blog.  Na mijn aankomst ben ik ergens net voorbij het startpunt gaan staan, zodat ik iedereen goed kon zien vertrekken.  Bert & Jess stonden redelijk vooraan (uiteraard :-)) en met dat felle groene tshirtje kon ik ze goed onderscheiden van al die andere lopers en loopsters.  Toen ze voorbij kwam, heb ik natuurlijk eens goed geroepen, en toen kon ze nog lachen en met haar armen in de lucht zwieren :-))  Nadien heb ik m'n supportersstand opgesteld aan het einde, waar iedereen nog een steil stukje bergop moest lopen.  Toen gaf mijn klok 50 minuten aan, en zag ik Jess & Bert eraan komen.  Snel mijn fototoestel genomen en een kiekje gemaakt, en ook nog enorm hard geroepen en gesupporterd...  Nu kon er geen lachje meer af, en zelfs de armen werden niet meer in de lucht gezwierd, maar het was dan ook een vreselijk vervelend stukje bergop daar!!!  Dus ik neem ze niets kwalijk :-)))

In ieder geval, ze heeft dat supergoed gedaan en uiteraard hieronder ook nog eens het foto'tje na de stomme helling :-))

P5210081 - kopie

21:33 Gepost door Eva in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

19-05-09

Loslopen en Grey's!

In navolging van onze running lady Wendy  deed ik mijn "8km loslopen" met de Stubru Podcast. En het was 8km te gek om los te lopen!! Ik heb gegierd :-) Ideaal om naar te luistere als je geen ingewikkelde interval- of zware tempo duurloop moet doen. Verstand op nul en lachen maar! Heerlijk; heb er echt van genoten!

Het was pertang voordien even spannend of ik zou vertrekken om te gaan lopen. Ik ging namelijk eens 's avonds laat lopen ipv 's morgens of meteen na het werk. Dat is tricky als je thuis leuke dingen aan't doen bent; en zeker als een andere verslaving opspeelt. We hebben hier thuis namelijk een paar seizoenen op DVD liggen van Grey's Anatomy. En potverdikke da's toch wel spannend :-) Ik ging vóór het lopen dus één aflevering zien en daarna nog een (of twee :-)). Gingen Meredith en O'Malley op het einde van die aflevering toch wel net kissie kissie fuckie fuckie doen zeker!?! En ik moest vertrekken!?! Maar mijn oude verslaving heeft het gewonnen van de meer recente en ik ben toch rap in mijn loopkleren gesprongen en de deur uit gevlogen.

And now if you'll excuse me, ga ik dan nu de volgende aflevering kijken, om te weten te komen of Meredith en O'Malley nu écht van bil gegaan zijn!

 

 

decoration

21:07 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

18-05-09

Aftellen

Ik ben zwaar aan het aftellen!

Ik tel af naar donderdag 21 mei: niet alleen de dag dat mijn liefje en ik een jaar samen zijn; maar ook de dag van de Stadsloop in Gent! Ik heb de knoop doorgehakt: ik ga proberen te gaan voor de 11km/u! Ik weet niet of het gaat lukken, maar ik ga tenminste proberen. Mijn vriendje gaat van begin tot einde bij mij lopen; hoewel hij normaal dik 13.5km/u loopt. Zo gaat hij me helpen! Misschien moet hij een stuk chocolade aan een touwtje voor mij houden ofzo ;-)

Ik tel eerst nog af naar woensdag avond; want dan vertrekken mijn liefje en ik al richting de kust; 4 overnachtingen in een studio in De Panne, daar kijk ik enorm naar uit! Van daaruit zullen we in Gent gaan lopen, ga ik supporteren voor Lies en haar vriendje in Oostende; waar mijn vriendje ook gaat lopen, gaan we wandelen, picknicken, … daar ga ik zaterdag ook een vetloopje van 14km doen in het Calmeynbos.

En natuurlijk tel ik af naar 31 mei! De 20km van Brussel! We zijn daar dankzij de Nike Challenge trouwens VIP; wat o.a. inhoudt dat we een relaxruimte ter beschikking hebben; waar we nadien ook een massage krijgen. AAAAAH :-) Ondertussen hebben we ook onze coole Nike Challenge shirt ontvangen; waarvoor de vrouwen de slogan hebben mogen verzinnen. En het is geworden……………. “MEN RUN, BUT WOMEN FLY”

 

15:06 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

16-05-09

Over muizenstapjes en eendekuikens

Het provinciaal domein van Kessel-Lo werd vandaag mijn playground, voor de (pittige) training die op het programma stond: 2km inlopen; dan 8 keer 600m tegen 30sec/100m met 2min rust; daarna nog 2km uitlopen.

Een soortgelijke training vorig jaar kon ik amper tot een goed einde brengen, dit jaar had ik er het volste vertrouwen in. 30sec/100m is 12km/u en dat schijnt me redelijk goed te liggen. Toen ik (terug) begon te trainen met het schema van Mario in februari liep ik 100metertjes tegen die snelheid; maar nu gingen die 600m ook best vlot:

090516

 

Mijn hartslag was hoog, maar in Brugge liep ik gemiddeld met 192 dus kon ik hier niet echt over klagen :-) Ik had het eerder al eens over kleine pasjes om snel te lopen; ook vandaag liep ik met muizenstapjes. Tot nu toe nam ik altijd grote "sprongen" als ik op de piste ging lopen voor mijn intervals; wat steevast tot stijve (betonnen ;-)) bovenbenen leidde. Vandaag bleven de stapjes veel kleiner en... ik voelde NIKS aan mijn benen. Ook nadien niet. Voelde echt aangenaam.

Die 12km/u wordt zo'n beetje het volgende doel om naar toe te werken; want op 1 augustus staat er een 6,7km wedstrijd in Booischot op mijn schema; waar ik zou moeten proberen om heel de wedstrijd lang 12km/u te lopen! AYE CARAMBA! Maar da's nog veraf; daar gaan we maar niet te veel bij stilstaan ;-)

Na mijn training bleef ik nog even staan kijken aan de vijver; waar ik me enorm heb moeten bedwingen om geen eendekuiken mee naar huis te nemen. Geel en donzig; zooooo cute!!! Maar mijn huisgenootjes vinden mijn idee om een kat te nemen al verwerpelijk, dus deed ik het maar niet ;-)

12:19 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-05-09

Mornin'!!!

“12km tegen 6:45min/km” stond voor vandaag in mijn schema; en dat klonk als het ideale ochtendloopje; om de nodige energie op te doen vóór het werk. Geen zware training waarin ik veel te snel zou moeten lopen op een nuchtere maag; geen ingewikkelde tempowisselingen met heuvels of 100 meterkes… Mijn wekker stond om 6u20 maar om 5u50 was ik al wakker; ondanks een heel slechte nacht waarin ik mij constant aan het afvragen was of mijn sportdrankje wel klaar stond LOL. Rare dromen heb ik :-)

Ik sprong dus vrijwel meteen uit mijn bed, enfin, ik hupte stilletjes uit mijn bed, om het liefje niet te wekken; en een paar minuten later ontdekte ik dat ik mijn trui voor niets had meegenomen. Wie denkt dat het om 6u ’s morgens nog lekker fris is; guess again… :-) Toch niet op 14/05/2009! ;-))

Het werd een dik uur freestylen: zonder echte plannen waar ik naartoe zou gaan. Gewoon lopen en de ingeving van het moment laten beslissen. Ik ontdekte weer een aantal nieuwe wegen waar ik het bestaan niet van kende. Kessel-Lo, Linden, Lubbeek… hebben best veel paden, steegjes en binnenwegen waar geen auto’s mogen rijden en het is superleuk om je een weg te zoeken doorheen het netwerk van paden. Sommige stukken deden mij aan de Ardennen denken; groen, heuvelachtig, weinig huizen. Toch een mooie streek waar ik woon!

11km later stond ik thuis, een beetje sneller dan gepland. Om nu nog een kilometer rond de blok te lopen om toch maar aan die 12km te komen vond ik wat dwaas. Bovendien begon ik het duidelijk te voelen: I was running on empty! Dus stapte ik ons huisje maar terug binnen; waar ik in de badkamer mijn uitgeslapen vriendje tegenkwam; hij kwam net uit de douche. Hoewel hij anderhalf uur langer geslapen had dan ik; denk ik dat ik minstens even wakker was. Wat is het toch heerlijk; zo’n ochtendloopje! En mijn ontbijt; dat smaakte jong!

19:01 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-05-09

Service

De coach zei dat hij me groen licht ging geven als ik in het najaar een marathon wilde lopen. En hij heeft nu al gezorgd voor een goeie asfalt zodat ik vlotjes door dat groen licht kan rijden se; het schema (vanaf de 20 van Brussel eigenlijk) stak namelijk vandaag al in mijn brievenbus. Met als titel: "Marathon Eindhoven". WAUW da's nogal ne service hé!?!

Het zag er ... ZALIG uit! :-) Heerlijke trainingen: mooie, lange duurlopen; pittige intervaltrainingen... kwijl kwijl :-) Ik kijk er al naar uit. Met alles heeft hij rekening gehouden die coach; hij kent mijn snelheden zo goed; naast het lopen regelmatig een tochtje met de koersfiets ertussen; hier en daar eens een zwemmeke placeren... En het ziet er zooo haalbaar uit; ook al zitten er weken tussen met 80km loopplezier :-D

Een zwemmeke placeren dat deed ik vandaag ook. Rustig op 't gemak.  Omdat het zwemmen een weerkerend item wordt heb ik me vandaag ook maar een 20beurtenkaart aangeschaft. En ik moet zeggen: om 16u gaan zwemmen in het zwembad van Kessel-Lo als je maar tot 17u mag zwemmen is ZALIG --> slechts één andere dame in het baantje waar ik bezig was. Geweldig; geen discipline "slalom zwemmen" vandaag!

Al sinds gisteren (allez eigenlijk meteen na de wedstrijd al) voelt mijn lichaam trouwens alsof ik zondag helemààl geen PR heb gebroken; alsof ik helemààl geen 15km in de hitte heb gelopen. Heel straf, want na Antwerpen voelde ik mijn benen veel harder nadien; en toen liep ik trager. Maar ook wel meer bergop; dankzij de tunnels. Brugge was nagenoeg plat; dus dat was wel een voordeel. Zit het verschil daarin?

Ik krijg reacties à la "11km/u op de 10km van Gent gaat u lukken". Mind you dat ik na de Ten Miles in Antwerpen me had voorgenomen om eind juni eens 5km tegen 11km/u te lopen; zou ik het dan nu al kunnen? Zou ik het proberen met het risico ontgoocheld te zijn, of zou ik gewoon ongeveer hetzelfde proberen als in Brugge en met een beetje chance extra blijdschap als er tóch meer in zit? Wat denken jullie?

20:52 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

10-05-09

Dwars door Brugge!

Vandaag was het weer een wedstrijdje: Dwars door Brugge! Mijn doel had ik twee weken geleden als volgt geformuleerd: gemiddeld 5:45 handhaven; en de laatste kilometer vlammen ;-) 5:45 was de snelheid in Antwerpen; en ik wou het gewoon minstens even goed doen.

Maar....Ik heb het weer niet kunnen laten hé :-) Ik had in mijn hoofd al 5:40 in mijn hoofd... Uiteindelijk werd het 14,6km op (garmin tijd) 1:21:14 en dus liep ik geen 5:45 gemiddeld maar wel 05:33. (10,8km/u) Oops :-) De gemiddelde hartslag was maar een paar slagen hoger dan in Antwerpen (nu was ie 191bpm; voor mijn normen wel hoog; maar niet overdreven).

Ik had het wel zwaar; maar dat kwam vooral door het feit dat het zo zonnig was. Ik hou van zon; maar niet om te lopen :-) Heb niet datzelfde gemak ervaren als in Antwerpen; toen gingen mijn benen na een km of 7 precies vanzelf. Deze keer heb ik harder moeten knokken en vanaf km 10 voelde het echt zwaar aan, maar toen zat ik ook met een hartslag van boven de 195.

Wat ik als minder fijn ervaarde in Brugge: kasseikes!!! een nachtmerrie voor de koersfiets; maar ook in een loopwedstrijd niet zo leuk. In Gent (binnen anderhalve week) zijn er volgens mij wel minder kasseikes.

Al bij al ben ik er ONGELOOFLIJK blij mee en heb ik nog maar eens moeten toegeven dat ik meer kan dan ik zelf voor mogelijk acht. De 11km/u is binnen handbereik en ik moet zeggen dat dit mentaal een enorme boost geeft.

Ik vraag me af welke snelheid mogelijk is voor Gent; maar ik hou het bij hetzelfde idee als ik al eerder had: elke km niet trager dan 5:40 proberen te lopen en op het laatste (bergop!) nog een tandje bijsteken!

19:44 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

04-05-09

So many plans; so little time

 

Ik houd van plannen. Ik vind het leuk om te weten wat er allemaal op mij afkomt en ik kijk graag uit naar datgene wat ik gepland heb. Af en toe is het short-term en impulsief (“vanavond gaan we eens op restaurant hé schat”); soms is het redelijk vaag (“morgen ga ik helemaal niets doen”); vaak is het heel concreet (“Gent lopen in 57minuten) en nog vaker leg ik al lang op voorhand bepaalde dingen vast (“30 mei laat ik mij een dagje soigneren in de sauna samen met een vriendin”).

 

Mijn plannen zijn mijn doelen, mijn drijfveren, het zijn soms net die dingen die ervoor zorgen dat ik toch de deur uitga wanneer ik eens geen zin heb (het komt niet vaak voor; maar het gebeurt).

 

De plannen waar ik op heb zitten broeden de afgelopen week; zijn gesmeed in die high die ik overhield aan een prestatie op de Ten Miles. Een prestatie die veel beter was dan verwacht; en aan het feit dat het zó vlot en met zó veel gemak ging. De volgende doelen staan al een tijdje in mijn agenda: dwars door Brugge, de stadsloop in Gent en natuurlijk de 20km van Brussel (dit jaar samen met mijn vriendje zelfs als VIP’s dankzij Nike!). Maar ik miste nog iets voor nà Brussel. Een écht GROOT doel om naartoe te werken. Een doel van 42.195km lang meer bepaald.

 

Dat de marathon er ooit zou komen voelde ik wel al een tijdje. De magische afstand had al langer een enorme aantrekkingskracht op me. In het begin van vorige week kreeg het plan vorm: een voorjaarsmarathon in 2010! “Zeker haalbaar” volgens Coach Mario.

 

Toen hoorde ik uit allerlei hoeken dat Eindhoven toch echt wel de leukste en beste “debuut” marathon is. Maar wachten tot najaar 2010… dat leek me wel een héél ver doel.

 

Na wat over en weer gemail met Mario, hebben we dus het volgende plannetje bedisseld.

 

Ik begin nà de 20km van Brussel te trainen voor de najaarsmarathon; ik doe mee in Eindhoven. Voor de rush, de sfeer, om het al eens meegemaakt te hebben. Ik kom vooral te weten hoe de voorbereiding in zijn werk gaat, trek conclusies en lessen; en ik leer hoe de marathon zélf VOELT. Hem meemaken is de uitdaging. De tijd is absoluut bijzaak: geen illusies, geen al té concrete snelheden, en dus ook geen teleurstellingen.

 

Daarna... begint de voorbereiding voor mijn échte marathon in voorjaar 2010!!!

 

Ik kijk er nu al naar uit :-)

 

p.s. gisteren liep ik vlotjes; zonder hartslagmeter; net geen 21km in het park van Laken. Gewoon op ‘t gevoel; ik keek geen enkele keer naar mijn snelheid of naar de afgelegde afstand. Het waren rondjes van zo'n 5km en ik genoot van het gezelschap; de omgeving; mijn muziek… Mijn benen voelden na 20km alsof ik nog wel kon; maar het was genoeg geweest. Mijn gemiddelde snelheid bleek 6:40min/km; hoewel het toch best veel bergop was. Ik geloof dat die 20km van Brussel tegen 6min/km dus wel in orde gaat komen

17:37 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-05-09

Ochtendgloren

Een inwendige klok is iets raar. Ik ben nooit een uitslaper geweest. Tijdens de week sta ik op rond 6u; en ik heb daar eigenlijk nooit problemen mee. Soms zet ik mijn wekker al eens wat later (6u45 - living on the edge ;-)) maar dan word ik vaak alsnog wakker om 6u; waarna ik er toch maar uitkom; want wakker=wakker.

Vandaag had ik gepland te gaan lopen om 7u30; best vroeg voor op een feestdag; maar ik wilde van die 10km tegen 6:30min/km een vetloopje maken en had nog vanalles gepland vandaag; o.a. een ontbijt met bubbels met het liefje.

Om 5u20 echter; was ik klaar- en klaarwakker. Krampachtig deed ik mijn ogen weer dicht; "slaaaap Jess, slaaaaap" probeerde ik mezelf te hypnotiseren. Om 5u50 gaf ik de strijd op: slapen zou ik duidelijk niet meer doen. Dan maar de loopschoenen aan en vertrokken, eendjes gaan wakker maken in de Abdij van Park (sorry guys!) en om 7u10 stond ik alweer aan mijn deur.

Grappig aan Leuven is dat je om 6 à 7u 's morgens alleen maar studenten ziet die terugkomen van het uitgaan; de één al begaaider dan de ander. Hilarisch ;-) En allemaal bekeken ze me alsof ik geschift was. Well; maybe I am; but... I like it :-)

07:42 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |