01-06-09

De 20km van Brussel!!!

Gisteren was het zover, voor vele lopers in de blogosfeer een groot (jaarlijks weerkerend) event. Vorig jaar was het bij mij heel slecht afgelopen; al na 3km kreeg ik pijn in mijn rechterknie en heb ik de rest van de parcours al mankend, strompelend, proberen uit te doen... Met een paar weken looprust tot gevolg, waarna ik meteen wéér last kreeg van die knie en de goesting me nadien wel een tijdje ontbrak.

Dit jaar wilde ik het grote Brusselse monster dus verslaan. Eerste doel: hem uitlopen, tweede doel: liefst toch wel binnen de 2u. Het werd 1:59:37; nipt dus; maar toch!!! Mission accomplished ==> BIG SMILE  :-)

Ik startte samen met Georgina en Pieter met als doel die 2u en de afspraak: "bij elkaar blijven is leuk; maar hoeft niet" want we wisten dat het moeilijk ging zijn om elkaar niet kwijt te geraken en bovendien waren we niet zeker of het tempo exact hetzelfde ging zijn.

De eerste kilometers gingen telkens iets sneller dan 10km/u maar dat vond ik niet erg; het ging goed dus deden we gewoon verder. Mijn hartslag ging stilaan richting de 190 maar ook daar maakte ik me geen zorgen over; ik ben wel wat gewend met die hartslag van mij :-)

Toen we aan de tunnels kwamen: obstakel 1. Het was warm; drukkend; en eigenlijk vond ik het gebrek aan zuurstof erger dan het bergop lopen. Na de eerste tunnel vonden we Georgina niet meer. We wisten totaal niet hoe ver ze achter ons was; dus besloten we gewoon op ons tempo verder te doen. Achteraf zei ze dat we net te snel waren om te volgen.

Een tijd later kwamen we aan het Terkamerenbos. JEEJ schaduw, maar ook... behoorlijk stuk vals plat. Mijn tempo viel terug tot 9,8km/u en ik KON gewoon niet sneller op dat moment. Kilometer 7 was een hele zware voor mij; en toen Pieter opeens een paar meter voor mij liep ipv naast mij; had ik het gewoon niet in mij om hem weer bij te halen. Dus heb ik hem laten gaan. Later hoorde ik dat ik hem ergens terug ben voorbijgestoken aan een drankpost, waar hij sukkelde met krampen.

In de helft dacht ik: "okay dit gaat wel lukken, we komen er wel".-; ondanks een giga blaar aan de binnenkant van mijn voet die na 10km weer kwam opspelen. Wist ik veel dat het aller- allerzwaartse stuk er nog zat aan te komen :-)

Aan de drankpost zo ongeveer rond kilometer 15 nam ik een rode squeezy; in de hoop dat ik daar een mega boost van zou krijgen voor het laatste deel, maar ik merkte er niet veel van. Enfin; waarschijnlijk had het zonder squeezy nog erger geweest :-)

Ik wist dat die Tervurenlaan heavy stuff was; maar dat het daar zooooo zwaar was??? Mijn tempo was echt lachwekkend, 9,2km/u; meer zat er gewoon niet in; die 18de en 19de kilometer. Steek dat stuk in 't begin en het gaat nog redelijk, maar zo op het einde... Mijn benen deden gewoon niet meer mee; mijn conditie kon meer; maar de benen weigerden dienst. Die voelden zoooo zwaar aan! Nico kwam mij gezwind voorbij gestoken; waar die zijn jus vandaan haalde ...? :-) In ieder geval heb ik geen seconde gestapt en daar ben ik héél trots op!

De laatste kilometer kreeg ik vleugels, zeker toen ik mijn lieve supporters Eva, Sofie en Steven zag staan. Hun gejuich stuwde mij gewoon een paar meter vooruit!!! Dat was echt kicken, ik zag de bogen in de verte en begon te versnellen; de laatste kilometer tegen 11,5km/u. Véél had ik niet meer om bij te steken; maar ik ging er toch voor.

Aan de finish kwam er de opluchting; ik voelde me zooo goed, ik had het gehaald! En toen ik dan mijn garmin afduwde en 1:59 zag staan volgde er even een vreugdekreetje :-) Mijn liefje stond mij op te wachten met een geweldige tijd van 1:31:37!!! Straf gedaan!

Een les die ik voor mezelf trek uit deze race:

de eerste kilometers zijn eigenlijk echt de gemakkelijkste; volgend jaar zou ik daar nét iets meer geven dan het beoogde tempo; want daar kan je je tijd die je op het einde verliest wat goed maken. Een negative split is hier volgens mij alleen voor de échte krakken weggelegd :-)

 

En dan nu: een week verplichte looprust :-)

 

09:53 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

ziet ge wel ... Dat het je ging lukken ! Met een goede inbzet tijdens de trainingen zal jij nog vele pr's van je beken . Maar nu de verplichte loop rust !! En dan ....op naar het volgende doel !!
Van mij een dikke profficiat met je prestatie . Bij minder zonnig weer was er zeker nog 5 min af geweest !

Gepost door: coach mario | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

Pracht prestatie, de tervurenlaan is inderdaad niet te onderschatten maar de rest van het parcour is ook om U tegen te zeggen. Het is van begin tot het einde doseren wat sneller bergaf en op de vlakkere stukken zorgen dat je er recupureerd om dan de zwaardere stukken niet totaal in de rooien te moeten gaan. Echt balanceren op een slappe koord....

Gepost door: Wim | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

Goed gedaan! dikke proficiat met je prestatie ! Het parcours is inderdaad niet te onderschatten en ikzelf heb de laatste klim eigenlijk nog het best verteerd, beter dan al die valse platte en klimmetjes in 't begin. Mijn snelheid daalde daar ook enorm...

Gepost door: Chris | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

Proficiat!! Je missie perfekt volbracht!

Gepost door: Wendy | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

Hoera!!!!!!!!!!! KEIGOED GEDAAN GIRLIE!!!!!!!!!!!!! We zijn echt fier op u!!! We hadden gehoopt je toch 2 of 3x te "spotten" op het parcours, maar onze organisatie bleek niet alles te zijn (een aandachtspunt voor volgend jaar, hihi :-)), maar we waren wel reuzeblij dat we je in de Tervurenlaan nog gezien hebben!!!!

Gepost door: Eva | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

super! keigoed gedaan Jess! Brussel is zeker geen gemakkelijk parcours en die warmte helpt al helemaal niet, je hebt het schitterend gedaan!

Gepost door: Julie | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

Mooi gedaan! Ik wist wel dat je het zou kunnen. Proficiat!!

Gepost door: Tiny | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

mooie tijd gelopen leuk om u op de tervurenlaan tegen te komen
ik had mijn zwak moment reeds aan kilometer5 :-(
ik ben er pas door gekomen aan kilometer 14

Gepost door: Nico | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

alle lof Ik heb je 't al onmiddellijk na de race gezegd, maar echt : petje af ! Alle lof ! Zoiets kan alleen na veel werk ! Proficiat !

Gepost door: kaat | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

knap dat je op de tervurenlaan kon blijven lopen, 9 km/u is allesbehalve belachelijk daar. ik heb er veel gezien die daar moesten wandelen zulle!

Gepost door: Peter | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

Toch goed ingedeeld. En met je 11,5 in de laatste kilometer ben je er zeker nog een pak voorbij gelopen. Proficiat

Gepost door: Herman | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

Proficiat en bedankt! Proficiat! En bedankt voor het gezelschap en tempo de eerste helft. Die laatste klim heeft mij de das om gedaan. Jouw tip om water over mijn kuiten te gieten, hebben zeker geholpen.

Gepost door: Pieter A | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

Je mag terecht supercontent zijn hoor...op zo een omloop schitterend gelopen. Proficiat.

Gepost door: natalie | 01-06-09

Reageren op dit commentaar

Knap!!! Hey, een knappe prestatie heb je daar geleverd! Het weer zat niet mee en het parcours is daar ook niet van de poes, dus super gelopen! Nu eerst volledig herstellen en dan op naar een volgende uitdaging. Proficiat!

Gepost door: Wim | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

Heel knappe prestatie in zo'n hitte en 9.2km/h is helemaal niet lachwekkend hoor

Gepost door: Stofke | 04-06-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.