02-06-09

48u

Het is zo'n 48u nà de finish van de 20km van Brussel. Ik ben nog altijd super opgetogen over mijn tijd. Ik heb me achteraf een paar keer afgevraagd: had ik méér gekund? En het antwoord is quasi "neen". Ik zeg quasi, omdat ik denk dat de eerste paar kilometers misschien nét ietsje sneller hadden gekund, maar over al de rest ben ik ervan overtuigd dat ik alles gegeven heb wat er in zat. Dat geeft een goed gevoel. Ik zou het jammer vinden als ik nu het idee zou hebben; dat ik sneller had kunnen zijn als ik harder mijn best had gedaan.


Ik ben nu redelijk stijf, in de bovenbenen dan, en vermits ik nog wel wat snelle wedstrijdjes voor de boeg heb vraag ik me af: hoe zorg je ervoor dat je spieren snel herstellen nadien? Ik las pas iets over het feit dat een warme douche zo vlak erna niet goed is. Vermits je toch altijd nog naar huis moet rijden na een wedstrijd; zit dat er sowieso niet in. Maar wat doe je de dagen erna? Hoe gaat de stijfheid het beste weg? Een warm bad? Een koude douche? Een bepaald gelleke of zalfke om te smeren?

16:59 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

gewoon 2 dagen wachten en dan is de stijfheid over :-)

Gepost door: Nico | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

'k had je vorig berichtje nog niet gezien...Dus een beetje laat maarre: superdikke proficiat met je prestatie in Bxl! Daar onder de 2u eindigen is al een stevige opdracht, is mij vorig jaar toen ook net op 't nipperke gelukt! En die stijfheid zal wel overgaan, gewoon een beetje rusten nu hé.

Gepost door: Ruthje | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

Paar dagen relatieve rust en gewoon wat uitlopen zeker geen versnellingen of intensieve trainingen.
Ook helpt het omdirect na een snelle wedstrijd nog wat uit te lopen.
BTW ook hier nog stramme boven benen , 'k ben vandaag dan maar wat rustig gaan fietsen

Gepost door: Wim | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

Dat is nou precies wat er met iedere loper en loopster gebeurt. Al bijna bij het overgaan van de finishlijn: "heb ik nergens iets laten liggen?" Ook stijfheid is met een paar dagen wel over. Gewoon je rustig gedragen.

Gepost door: Tiny | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

Rust/herstel Proficiat met je behaalde resultaat!
Wat betreft je stijfheid: een herstelritje/ -loopje aan heel lage intensiteit gecombineerd met een massage helpt steeds :-)

Gepost door: Ruben | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

Inderdaad, zoals iedereen hierboven al zegt, gewone stijfheid is na enkele dagen verdwenen, en gezien jij toch een weekje looprust hebt komt dat zeker in orde!!

Gepost door: Wendy | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

Hoi,
eerst en vooral een dikke proficiat met uw sterke prestatie, je hebt dat zeer goed gedaan.
Die stijfheid kan je bestrijden door ofwel zeer traag te gaan lopen ofwel door in een ijsbadje te stappen, maar wel heel langzaam erin kruipen, is niet echt prettig maar helpt wel.

Groeten, Stiepi en Lies

Gepost door: Stiepi | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

Ik gebruik the stick, ideaal voor stramme spieren te vermijden, effe rollen en de volgende dag kan je weer lopen, klein artikelke erover geschreven ook een tijdje geleden: http://peterdedecker.com/category/loopaccessoire/

Gepost door: Peter | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

Na zo'n zware loop als Brussel heb ik ook twee dagen stijve spieren, vooral als ik een trap op en af moet. Vincent zweert bij zijn potteke Qoleum 16 Recuperation Cream...

Gepost door: Chris | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

Ik ben zo 'slim' geweest om de volgende dag 60 km in Antwerpen en omstreken te fietsen...
Stijf ben ik dus ook wel. Gewoon wachten tot het overgaat zeker?

Gepost door: georgina | 02-06-09

Reageren op dit commentaar

Knappe verbetering van je blogje ! Je hebt looprust gekregen en dat dient om je spieren te laten herstellen . Rust hebben je spieren en lichaam nodig na elke zware inspaning. Geen enkel zalfke is beter !!

Gepost door: coach mario | 03-06-09

Reageren op dit commentaar

Haha! Rusten is alles wat je nu kan doen en na 48 u kan je ook wel al eens héél rustig én héél kort gaan lopen, bv 20 min zo traag mogelijk. Voor de rest moet je vooral zorgen dat je zo snel mogelijk NA de inspanning voldoende koolhydraten naar binnen werkt zodat je spieren zo snel mogelijk terug energie krijgen. Dit bevorderd ook het herstel. Dus best binnen het eerste half uur nog wat koolhydraten eten of drinken in de vorm van recuperatiedrank/shake, energiereep, energiedrank, ... Ook zeker goeie tip voor na de marathon.

Gepost door: Wim | 03-06-09

Reageren op dit commentaar

Tjah Er is gewoon maar 1 oplossing voor u babe: Bert, en dan gaat da vanzelf over ;-)

Gepost door: Eva | 04-06-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.