15-06-09

The return of Jesske

Zaterdag was het laat (of eerder: vroeg) geworden en gisteren was het zodanig miezerig dat liefje en ik beslisten niet te gaan lopen maar in de zetel te blijven liggen; in het gezelschap van een zwart wit film en een gitaar :-) Een extra dag rust leek me niet onoverkomelijk.

Vandaag dan: de dag van de waarheid: zou mijn knie 10km uithouden? YES WE CAN!!! :-) Het was zaaaalig! Ik liep compleet op gevoel; mijn hartslagmeter droeg ik wel; maar eigenlijk keek ik nooit echt; noch naar mijn hartslag; noch naar de snelheid. Enkel naar de afgelegde afstand keek ik af en toe; en verder hield ik mijn knie in de gaten.

Na een kilometer of 5 kreeg ik opnieuw een blaar aan mijn linkervoet; aan de binnenkant; op diezelfde plek waar ik al maanden constant een blaar krijg. En toen viel mijnen euro. Nog geen paar minuten nadat ik last begon te krijgen van mijn blaar had ik ineens in de mot dat ik meer en meer op de zijkant van mijn voet begon te lopen; om die blaar te ontzien. En... dat ik harder en harder op mijn réchtervoet begon te landen en de linkervoet zo zacht mogelijk probeerde neer te zetten...

Ik ben er dus redelijk zeker van dat ik de oorzaak van de kniepijn gevonden heb: in Brussel had ik na 10km zo'n branderig gevoel van die blaar dat ik waarschijnlijk de overige 10km super onnatuurlijk gelopen heb. Daarnet begon ik het ook zachtjes te voelen; geen pijn; maar wel een andere soort druk dan normaal.

Ik besloot dat kniepijn erger is dan blarenpijn en zette mijn voet terug recht neer. Knal op die blaar; telkens opnieuw. Maar ik was vastbesloten: ik MOEST rechtlopen. Meteen voelde mijn been weer beter aan en voelde ik de rest van de 10km niks meer; ik liep op wolkjes (enfin; op een blaar ;-)).

Nu moet ik dus echt wel eens een deftige oplossing vinden voor die blaar. De gouden tip was: twee paar kousen over elkaar. Maar zowel in Brussel als vandaag was dat blijkbaar niet voldoende...Ik ben sowieso stilaan toe aan nieuwe Saucony's; dus ik ga één van de weken eens kijken; misschien is het met nieuwe schoenen ook al verholpen...

Maar; het belangrijkste: i'm back in business; en potverdikke ik ga mijn uiterste best doen de komende weken; om in Geel te vlammen als nooit te voren. Mijn conditie schijnt niet erg geleden te hebben onder de looprust; ik liep de 10km op 1u03min; terwijl de hartslag maar 169bpm gemiddeld was. YESSS!!!

21:20 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

great ! Goed van dit te horen. Het lijkt met mij ook altijd maar beter te gaan. Ik haal jouw snelheden niet (en dat hoeft ook niet) maar ik heb het gevoel dat het weer goed aan het lukken is. Hoeveel loop je in Geel ? Ik ben ook ingeschreven, voor de 10. Eerlijk gezegd durf ik dat niet, 'vlammen', ben altijd bang dat ik er dan niet ga geraken ;-). Maar ik ga wel op basis van mijn lopen hier thuis een tijd nemen waar ik niet onder wil.
Keep it up !

Gepost door: kaat | 15-06-09

Reageren op dit commentaar

Andere schoenen zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor je knie en de blaren!

Gepost door: Tiny | 16-06-09

Reageren op dit commentaar

Onnatuurlijk lopen geeft al snel ongemakken en veroorzaakt dikwijls een kettingreactie. Nieuwe schoenen kunnen je misschien van die blaren afhelpen. In de gespecialiseerde loopzaak kan je ook herbruikbare blarenpleisters kopen. Dat is gewoon een dunne pleister die je op je voet kleeft (zonder iets op zoals bij Compeed), maar zelf heb ik dat nog niet geprobeerd. (werkt wel perfect als tepelbescherming)

Gepost door: Herman | 16-06-09

Reageren op dit commentaar

Blaren...en hoe verhelpen Ik had onlangs hetzelfde voor met nieuwe loopschoenen (asics)...telkens ik ging lopen had ik een blaar op de binnenkant van mijn voet..
Met mijn vorige loopschoenen (zelfde merk, zelfde model...maar de uitvoering van vorig jaar) had ik dit probleem niet. Ik ben dan terug gegaan naar de winkel waar ik ze gekocht had en ze hebben onderaan de inlegzool een stukje bijgekleeft.

Het probleem is helemaal verholpen...tot hiertoe geen blaren meer...en dat loopt terug zalig

Gepost door: Peter valkenborg | 16-06-09

Reageren op dit commentaar

Zo twee sokken over elkaar zou ik eerlijk gezegd niet doen. Er zit dan algauw iets dubbel, denk ik.
Die 10 km ging blijkbaar lekker. Voor mij is een hartslag van 169 wel al wedstrijdtempo, op training loop ik mijn duurlopen aan 142 hartslag.

Gepost door: Spencerwoman | 17-06-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.