29-06-09

Officiële tijd van Geel

0:23:59 :-) 

7de vrouw, 51ste plaats overall :-) (van de 277)

11:57 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

28-06-09

Dwars door Geel!!!

Heet, heter, heetst. Ik rolde vanmorgen om 10u vanuit mijn bed ongeveer rechtstreeks naar de hangmat op het dakterras en ik wist het al: het ging vandaag afzien worden. En er is zo hard afgezien :-)

Ik was, zoals gewoonlijk, weer een hele dag (eigenlijk al een paar dagen ;-)) zo zenuwachtig als iets. En zoals gewoonlijk dacht ik: "waarom stel ik de eisen toch altijd zo hoog?" Maar langs de andere kant; een doel waar je voor moet knokken geeft toch veel meer voldoening!

Ik stond in het startvak voor de 5km samen met Eva en Steven. Eva ging voor 35min, ik voor 25 en Steven daar ergens daar tussenin; maar liever nog 28min. De eerste kilometer wilde ik wel doseren, maar het ging eigenlijk maar moeilijk. Ik had al snel door dat ik eigenlijk redelijk aan kop liep; want ik liep daar zooo alleen. Steven was zelfs nog sneller vertrokken; dus die liep een stuk voor mij; maar moest op een gegeven moment toch afzakken en toen ging ik hem voorbij. Ik probeerde hem nog even te overtuigen bij mij te blijven; maar ik moest toch alleen verder van hem. Dju toch, een runningmaatje had toch fijn geweest :-)

Ik probeerde heel de tijd sneller dan 5min/km te lopen; maar het was echt zooo verschrikkelijk zwaar. De zon brandde nog altijd; en ik had het heel benauwd. Het water halverwege was een welkome verrassing; want ik had deze niet verwacht op een 5km run.

Dat Slakje op 4km stond te supporteren én bijna tot de finish met mij is meegelopen om mij; de zeekomkommer ;-)); te hazen, vond ik ook geweldig :-) Merci Slakje :-)

Uiteindelijk is dit het resultaat op de 5km (let op de hartslag!!!)

 

 

090627

 

 

Alsof het zo moest zijn, zat de rondendatabase van mijn Garmin blijkbaar juist vol na 5km; want de laatste paar meter van het parcours staan er niet meer op (volgens de gps was het parcours een 150 tal meter langer dan 5km)

Maar ik ben dus zéér tevreden want hoewel mijn officiële tijd iets van een 25min15sec zal zijn; zat ik op de 5km dus wél mooi onder de 25min! WHOHOOOOW

Bovendien ben ik redelijk ver vooraan geëindigd; ik had zelf al min of meer in de mot dat ik wel in de top 10 van de vrouwen ging zitten; Mario denkt zelfs 7de vrouw. WOW dat zou echt pas kicken zijn :-)

Het resultaat staat maandag pas in de GVA aaaaaargh nog zo lang wachten :-) Wel zoeken op nummer 2524, ik heb met het nummer van ons Odile gelopen die jammer genoeg geblesseerd was!

Ook de andere bloggertjes hebben allemaal geweldig goed gelopen; sommigen haalden hun doel, sommigen ook niet, sommigen hadden last van de warmte; sommigen wonnen zelfs ;-) Wendy, zéér straf van jou!!! Dikke proficiat!!!

Omdat ik wist dat ons Kaat graag gezelschap had op de 10km; heb ik me na haar eerste ronde van 5km het parcours ingesmeten en hebben we de volgende 5km samen gelopen. Dus eigenlijk vandaag een 10km run gedaan ;-) Ook hiervan heb ik geen tijd in de Garmin omdat de database dus nokvol zit.

Nadien hebben we allemaal samen nog een goe pintje gedronken op een terrasje; aaaah da smaakte :-)

Op naar de volgende? Als alles goed gaat; zal ik Dirk hazen op de 10km in Tessenderlo; volgende week maandag. Hij wil onder het uur duiken; dus dan gaan we daar voor zorgen hé! Leuk!!!

00:12 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

26-06-09

Loslopen

Ik was gisteren behoorlijk stijf van de training van dinsdag. De "10km loslopen" die in mijn schema stond; leek me dus ideaal om de stijfheid eruit te krijgen. Mijn liefje ging mij vergezellen, ik ging hem mijn “Leuvense Ardennen” eens tonen. De eerste kilometer liep heel stroef. Mijn bovenbenen waren echt stram; en de Garmin leek van slag door het warme weer; want hij vond maar geen satellieten. Tegen dat we een dikke kilometer later bij de abdij van Vlierbeek waren; was de stijfheid er al bijna uitgelopen en was de Garmin ook weer terug bij de levenden.

Ik begon met een vertrouwd stukje, en na een paar kilometer koos ik een nieuw stuk uit dat ik nog niet geprobeerd had. Opeens herkende ik een straatnaam van mijn verkenningstochten op Google Earth; een weg die stijl omhoog het bos inging. Ik vermoedde dat we aan de Kesselse bergen uitgekomen waren. Dus gingen we daar bergop en kwamen op een mooi plateau uit. What goes up; must come down; en niet veel later ging het alweer stijl naar beneden. Zo volgden nog een paar pittige hellingen en na 3km stonden we aan de andere kant van de bergen.

Nog even het “Genadepad” genomen richting huis en na 10km volgde nog 10 keer 100m vlammen met 1min rust en toen stonden we weer voor mijn voordeur.

Ik heb dus weer een nieuwe manier gevonden om de Kesselse bergen te bereiken; alles bij elkaar ken ik nu toch al wat mooie stukjes. Tegen dat ik het hier helemaal ken; ga ik alweer verhuizen :-)

 

 

toerke090625

 

Wat betreft GEEL morgen! Ik zal om 18u aan de plaats zijn waar de rugzakken kunnen afgegeven worden; en tegen 18u30 naar het startvak vertrekken. Na mijn 5km kom ik supporteren voor de 10km. Nadien terug afspraak met alle bloggertjes om 21u20 aan de plaats waar je de rugzakken kan afgeven!


IK BEN ZOOOO NERVEUS :-)

17:40 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-06-09

Valse start

De zware intervaltraining die vandaag dus op mijn programma stond:

fartlek: 2 km in en uitlopen / 10 x een heuvel of brug oplopen van 100 m  tegen 30 sec, met 2 min rust /
Dan 1 km loslopen / 5 x 500 m  in 2,35 min of 5,10 min/km, met 500 m loslopen tussen / uitlopen

Ik was zeer benieuwd wat dat ging geven.

Hoewel het warm was, ging ik meteen na het werk lopen; terwijl mijn liefje heerlijke lasagne ging maken. Ik liep naar de heuvel die ik uitgekozen had, en begon aan mijn eerste snelle 100m en toen... Poef...De GPS biepte "Batterijspanning laag..." Gedaan ermee... SHIT! Dan maar terug naar huis gejogd, waarbij ik dus 5 à 6km gejogd had.

Maar die mooie training aan me voorbij laten gaan; dat zag ik niet zitten. Ik merk dat die intervaltraining mij zoveel sterker maakt; en bovendien had ik een test nodig voor Geel: als ik deze training tot een goed einde kon brengen; kon ik in Geel die 5min/km ook wel 5km lang aan.

Dus... na het eten gewoon terug vertrokken, met onderstaande getalletjes als resultaat:

090623

 

Zoals je ziet heb ik alles véél te snel gelopen... Ik probeerde me wel in te houden; maar ik vind dat zooo moeilijk. Maar enfin; ik heb nu écht het gevoel dat Geel wel zal lukken!

Donderdag nog even 10km loslopen met 10keer een 100 meterke erachter en dan ben ik er klaar voor!!!

Overigens moet ik zeggen dat ik niet alleen een déjà vu gevoel ervaarde toen ik voor de tweede keer vandaag de deur uitging en begon te lopen; maar dat het ook héél soepel aanvoelde; alsof ik nog altijd opgewarmd was van een paar uur eerder :-)

21:49 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Geboekt!

Onze vakantie ligt vast! Vanaf 12 september zullen wij twee weekjes doorbrengen in een huisje aan de kust in Frankrijk, vlakbij Béziers. Nu op zoek gaan naar mooie looptochtjes in de buurt. Ik heb via Motionbased al toertjes van 10km en 15km gevonden; en ga zelf via www.afstandmeten.nl ook wat routes uitstippelen. Het lijkt me ook leuk om ginder een wedstrijd aan trainingstempo mee te pikken; als ze dat daar ergens in de buurt doen; moet eens op zoek gaan.

De week vóór we vertrekken zullen wij ook samen deelnemen aan de weblogloperstraining in Mol; waar we normaal gezien de 35km mee gaan doen. Kijk er naar uit om daar een deel van jullie te ontmoeten!

Nu zaterdag loop ik de 5km in Geel, wie zal er daar allemaal zijn? Ik ben best zenuwachtig; en heb wederom het gevoel dat het mij helemaal niet gaat lukken om 12km/u te lopen. Maar zo dacht ik ook over de 11km/u in Gent; en dat ging ook best :-) In zo'n wedstrijd word je altijd zo lekker meegetrokken; go with the flow... :-) De training van vandaag zal al een goede test zijn:

fartlek: 2 km in en uitlopen / 10 x een heuvel of brug oplopen van 100 m  tegen 30 sec, met 2 min rust /
Dan 1 km loslopen / 5 x 500 m  in 2,35 min of 5,10 min/km, met 500 m loslopen tussen / uitlopen

Benieuwd hoe ik deze er vanaf ga brengen!

09:23 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-06-09

Wet wet wet

Na al een aantal weken slecht te slapen omdat het in mijn kamer om te stikken is, en ik elke ochtend benauwd wakker word, snakte ik deze ochtend naar een goeie plensbui om in te lopen. Hoewel de zomer begonnen is vandaag werden mijn gebeden blijkbaar verhoord en plenste het kilometers lang :-)

Ik had op voorhand een route van zo'n 13km uitgestippeld via

www.afstandmeten.nl, 12 daarvan ging ik lopen, tegen 6:45min/km of trager.

toerke090621

 

Toen ik vertrok was het nog droog; maar de wolken beloofden mij iets anders. Ik had de podcast van De Afrekening bij; en nét toen het begon te regenen hoorde ik het mooie "weather to fly" van Elbow. Hoe symbolisch :-)

Pounding the streets where my fathers feet still
Ring from the walls,
we'd sing in the doorways,
or bicker and row
Just figuring how we were wired inside
Perfect weather to fly.

 

Na een tijdje werd het weer droog en haalde ik hier en daar mijn gsm boven om fotootjes te trekken van de mooie omgeving:

21062009(002)

Deze straat doet me altijd aan de Ardennen denken

 

21062009(003)

 

21062009(006)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was zalig, en net toen ik klaar was begon het opnieuw te regenen; ik was meteen weer op temperatuur...

LOVELY!!! Gemiddelde snelheid: 6:53min/km Gemiddelde hartslag: 159bpm.

Dit brengt het weektotaal op exact 30km.

12:57 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

18-06-09

Onderweg

In de aanloop naar dé uitdaging van 2009 staan er nog een aantal wedstrijden gepland:

27/06: knallen op de 5km in Geel in 25'30''
26/07: 13km op de Bosloop in Tessenderlo; nog geen concreet doel
01/08: een 6.7km loopje in Booischot dat ik op een 33tal minuten zou moeten kunnen doen
29/08: de centrumloop te Mol; met als doel: het 10km record (Gent) te verbeteren en maar 52min nodig te hebben

Dit zijn echter allemaal relatief korte wedstrijden; en in een marathonvoorbereiding zitten laaaaange duurlopen.

Om deze niet allemaal eenzaam en alleen op de platgetreden paden van het Leuvense te moeten doen; ben ik een beetje op zoek naar tien-mijl wedstrijden en halve marathons in de overige weekends in juli/aug/sept. Om deze aan trainingstempo te lopen uiteraard.

Heel veel lange wedstrijden worden er in België echter niet gelopen, en diegene in NL die wel in aanmerking komen; zijn allemaal héél Noordelijk gelegen. En om nu 6u héén en terug te rijden om 2u te lopen; dat vind ik er over :-)

Ik ga dus nog kijken of ik in West-Duitsland niets vind; en anders zal ik aangewezen zijn op de wandelingen van Aktivia om deze al lopend af te leggen en kan ik nog eens aangemoedigd worden door senioren; ook altijd origineel :-) Het voordeel hierbij is dat je onderweg ook drankposten hebt waar je naar de wc kan; altijd handig tijdens een lange duurloop; zeker voor een dame :-) Bovendien heb je misschien minder last van die drang om toch wat sneller te lopen; omdat iedereen je voorbijsteekt :-)

 

14:38 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-06-09

Exit health city

Een jaartje geleden kocht ik van iemand een Gold abo van health city over. Ze had het gewonnen via het nieuwsblad; maar kon er niets mee doen. Ze verkocht het voor 350€. Geen geld voor een jaarlang zweten ;-) Ik zat toen met kniepijn en kon niet lopen; dus voor mij was het de ideale manier om mijn conditie te onderhouden.

De toestellen vond ik doodsaai, maar ik ging supergraag naar de groepslessen. Bodyjam (dansen; hoewel ik er niet veel van bakte); steppen (dat ging al beter) maar vooral: ik leerde het spinnen kennen. Bijna elke dinsdag ging ik om 18u spinnen met Maggie; een geweldig energieke vrouw. Slechtgezind buiten komen na zo'n les met haar; daar was geen sprake van. Hoe down je ook mocht zijn als je binnenkwam; al na 5 minuten zat je met een brede smile euh... af te zien ;-)

Stilaan loopt mijn jaar abo echter op z'n einde; en doordat ik nu zó veel loop haal ik een gewoon abo er écht niet uit met maar één keer per week spinnen (goedkoop zijn ze daar niet!). Binnen een haf jaar verhuis ik bovendien terug naar Mechelen; en daar is helemaal geen Healthcity. Met spijt in het hart neem ik dus afscheid van Healthcity; maar vooral van Maggie.

Vanaf juli ga ik één keer per week spinnen bij Newfit in de Diestsestraat. Geen idee of het daar goed is; maar ze hebben wél beurtenkaarten...

19:31 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

15-06-09

The return of Jesske

Zaterdag was het laat (of eerder: vroeg) geworden en gisteren was het zodanig miezerig dat liefje en ik beslisten niet te gaan lopen maar in de zetel te blijven liggen; in het gezelschap van een zwart wit film en een gitaar :-) Een extra dag rust leek me niet onoverkomelijk.

Vandaag dan: de dag van de waarheid: zou mijn knie 10km uithouden? YES WE CAN!!! :-) Het was zaaaalig! Ik liep compleet op gevoel; mijn hartslagmeter droeg ik wel; maar eigenlijk keek ik nooit echt; noch naar mijn hartslag; noch naar de snelheid. Enkel naar de afgelegde afstand keek ik af en toe; en verder hield ik mijn knie in de gaten.

Na een kilometer of 5 kreeg ik opnieuw een blaar aan mijn linkervoet; aan de binnenkant; op diezelfde plek waar ik al maanden constant een blaar krijg. En toen viel mijnen euro. Nog geen paar minuten nadat ik last begon te krijgen van mijn blaar had ik ineens in de mot dat ik meer en meer op de zijkant van mijn voet begon te lopen; om die blaar te ontzien. En... dat ik harder en harder op mijn réchtervoet begon te landen en de linkervoet zo zacht mogelijk probeerde neer te zetten...

Ik ben er dus redelijk zeker van dat ik de oorzaak van de kniepijn gevonden heb: in Brussel had ik na 10km zo'n branderig gevoel van die blaar dat ik waarschijnlijk de overige 10km super onnatuurlijk gelopen heb. Daarnet begon ik het ook zachtjes te voelen; geen pijn; maar wel een andere soort druk dan normaal.

Ik besloot dat kniepijn erger is dan blarenpijn en zette mijn voet terug recht neer. Knal op die blaar; telkens opnieuw. Maar ik was vastbesloten: ik MOEST rechtlopen. Meteen voelde mijn been weer beter aan en voelde ik de rest van de 10km niks meer; ik liep op wolkjes (enfin; op een blaar ;-)).

Nu moet ik dus echt wel eens een deftige oplossing vinden voor die blaar. De gouden tip was: twee paar kousen over elkaar. Maar zowel in Brussel als vandaag was dat blijkbaar niet voldoende...Ik ben sowieso stilaan toe aan nieuwe Saucony's; dus ik ga één van de weken eens kijken; misschien is het met nieuwe schoenen ook al verholpen...

Maar; het belangrijkste: i'm back in business; en potverdikke ik ga mijn uiterste best doen de komende weken; om in Geel te vlammen als nooit te voren. Mijn conditie schijnt niet erg geleden te hebben onder de looprust; ik liep de 10km op 1u03min; terwijl de hartslag maar 169bpm gemiddeld was. YESSS!!!

21:20 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-06-09

Knie update

Na de zware paniek van dinsdag met de coach gemaild. Zijn advies: nog twee dagen rust en ijsleggen; en vrijdag 15 à 20min lopen op de loopband om te zien wat het geeft. Ook zo'n patella bandje dragen. Vandaag dus zo'n bandje gekocht en naar de fitness gefietst (opwarming). Iets meer dan 20min werd het; pijnloos tegen 8,7km/u. YES!

Als het ging mocht ik zaterdag een uurtje fietsen en zondag 10km proberen. Dus ga ik morgen rustig een uurtje op de hometrainer op een soepele weerstand en zondag 2 rondjes van 5km lopen; samen met mijn vriendje die me gezelschap wil houden op de fiets. Lief hé :-)

Ga dus nog elke dag ijs leggen, just to be sure, en ik heb ook nog ontstekingsremmers van toen ik met mijn nek sukkelde; die neem ik ook. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Ik hoop dus dat het maar toevallig was; en dat de pijn niet opnieuw komt wanneer ik terug langer dan een half uur loop.... DUIMEN!!!

17:03 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-06-09

Troubles in paradise???

Keek ik zo hard uit naar het weekend om weer te sporten; is het er door allerlei omstandigheden helemaal niet van gekomen. Ik heb al een paar dagen enorme slaapproblemen en dat maakt dat ik me al sinds vrijdag vreselijk belabberd voel, me door de dag heen sléép en nergens meer goesting in had behalve dutten op de zetel.

Maar vannacht had ik redelijk goed geslapen en vandaag ging ik opnieuw 8km lopen. 8km is een ideale toer voor in’t bos aan Sportkot. Dus met het fietske naar daar gebold; onderweg kletsnat geworden van de gietende regen en dan begonnen aan mijn 8km...De bedoeling was 500m loslopen en 500m tegen 5:45min/km.

Na 4,5km begon er iets te zeuren in mijn knie. Na 5km deed het zoveel pijn dat ik even ging wandelen. SHIT wa's da???? Na het wandelen weer een paar honderd meter gelopen en TERUG pijn! WHAT THE F***!?

Dan maar niet meer gelopen en redelijk colèrig terug naar mijn fiets gewandeld. Zit nu met ijs op mijn knie; what went wrong??

Ben nu wel redelijk bezorgd ivm mijn knie... Wat scheelt daar opeens mee? Is een tempo van 5:45 te snel geweest na een week looprust....? HELP???

In alle drukte van het werk en van de wedstrijden, en met ons weekendje weg; had m’n dieet even een bijrol gekregen, maar we gaan weer kei hard verder en maken er weer een hoofdzaak van! Ik wil er toch zeker alles afhebben tegen de marathon! Maar dan mag die knie wel niet lastig gaan doen hé!!!

18:51 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

04-06-09

Rust Roest

Een weekje zonder sport; om te recupereren van de 20km van Brussel. Het doet raar, weet je. Het doet vreemd aan om thuis te komen na het werk en een sportloze avond voor je te hebben. Ik begin te merken hoe hard ik die endorfines nodig heb, en hoe hard ik snak naar die ME-time. Een uurtje alles uitzweten, mijn gedachten eerst de vrije loop laten gaan, en dan weer alles op een rij zetten. Nooit gedacht, maar ik heb sport NODIG. Dat mag dus nu even niet; en ik ben het nu al dik beu :-)

Vanavond nog een salsalesje met m’n liefje, de laatste van de reeks “vergevorderden”. Jammer dat het er op zit, want het is zooo leuk! Het is wel niet echt sport maar ik kan me er wel geweldig in uitleven!

Omdat ik mogelijk ga meedoen aan de 10km Aardbeienjogging op 14 juni heeft Mario a.s. zaterdag al een looptraining ingepland. YES!!! Dank u Mario :-) 14km op ’t gemakje wordt het, ’s morgens vroeg, op nuchtere maag ga ik ze lopen; want dat gaat me best goed af. En dan is het nog lekker fris, weinig volk, geen rondje “insecten happen”.

Zondag staat er een stevige fietstraining op mijn programma. Maar zondag gaat het een ganse dag gieten en ik heb niet veel zin om met Trekkie de regen te trotseren. Dus heb ik al een spinningsessie gereserveerd in de fitness, voorafgegaan door 45min crosstraining en gevolgd door nog een half uurtje uitfietsen.

Da't ma rap weekend is!!! :p

 

11:55 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

02-06-09

48u

Het is zo'n 48u nà de finish van de 20km van Brussel. Ik ben nog altijd super opgetogen over mijn tijd. Ik heb me achteraf een paar keer afgevraagd: had ik méér gekund? En het antwoord is quasi "neen". Ik zeg quasi, omdat ik denk dat de eerste paar kilometers misschien nét ietsje sneller hadden gekund, maar over al de rest ben ik ervan overtuigd dat ik alles gegeven heb wat er in zat. Dat geeft een goed gevoel. Ik zou het jammer vinden als ik nu het idee zou hebben; dat ik sneller had kunnen zijn als ik harder mijn best had gedaan.


Ik ben nu redelijk stijf, in de bovenbenen dan, en vermits ik nog wel wat snelle wedstrijdjes voor de boeg heb vraag ik me af: hoe zorg je ervoor dat je spieren snel herstellen nadien? Ik las pas iets over het feit dat een warme douche zo vlak erna niet goed is. Vermits je toch altijd nog naar huis moet rijden na een wedstrijd; zit dat er sowieso niet in. Maar wat doe je de dagen erna? Hoe gaat de stijfheid het beste weg? Een warm bad? Een koude douche? Een bepaald gelleke of zalfke om te smeren?

16:59 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

01-06-09

De 20km van Brussel!!!

Gisteren was het zover, voor vele lopers in de blogosfeer een groot (jaarlijks weerkerend) event. Vorig jaar was het bij mij heel slecht afgelopen; al na 3km kreeg ik pijn in mijn rechterknie en heb ik de rest van de parcours al mankend, strompelend, proberen uit te doen... Met een paar weken looprust tot gevolg, waarna ik meteen wéér last kreeg van die knie en de goesting me nadien wel een tijdje ontbrak.

Dit jaar wilde ik het grote Brusselse monster dus verslaan. Eerste doel: hem uitlopen, tweede doel: liefst toch wel binnen de 2u. Het werd 1:59:37; nipt dus; maar toch!!! Mission accomplished ==> BIG SMILE  :-)

Ik startte samen met Georgina en Pieter met als doel die 2u en de afspraak: "bij elkaar blijven is leuk; maar hoeft niet" want we wisten dat het moeilijk ging zijn om elkaar niet kwijt te geraken en bovendien waren we niet zeker of het tempo exact hetzelfde ging zijn.

De eerste kilometers gingen telkens iets sneller dan 10km/u maar dat vond ik niet erg; het ging goed dus deden we gewoon verder. Mijn hartslag ging stilaan richting de 190 maar ook daar maakte ik me geen zorgen over; ik ben wel wat gewend met die hartslag van mij :-)

Toen we aan de tunnels kwamen: obstakel 1. Het was warm; drukkend; en eigenlijk vond ik het gebrek aan zuurstof erger dan het bergop lopen. Na de eerste tunnel vonden we Georgina niet meer. We wisten totaal niet hoe ver ze achter ons was; dus besloten we gewoon op ons tempo verder te doen. Achteraf zei ze dat we net te snel waren om te volgen.

Een tijd later kwamen we aan het Terkamerenbos. JEEJ schaduw, maar ook... behoorlijk stuk vals plat. Mijn tempo viel terug tot 9,8km/u en ik KON gewoon niet sneller op dat moment. Kilometer 7 was een hele zware voor mij; en toen Pieter opeens een paar meter voor mij liep ipv naast mij; had ik het gewoon niet in mij om hem weer bij te halen. Dus heb ik hem laten gaan. Later hoorde ik dat ik hem ergens terug ben voorbijgestoken aan een drankpost, waar hij sukkelde met krampen.

In de helft dacht ik: "okay dit gaat wel lukken, we komen er wel".-; ondanks een giga blaar aan de binnenkant van mijn voet die na 10km weer kwam opspelen. Wist ik veel dat het aller- allerzwaartse stuk er nog zat aan te komen :-)

Aan de drankpost zo ongeveer rond kilometer 15 nam ik een rode squeezy; in de hoop dat ik daar een mega boost van zou krijgen voor het laatste deel, maar ik merkte er niet veel van. Enfin; waarschijnlijk had het zonder squeezy nog erger geweest :-)

Ik wist dat die Tervurenlaan heavy stuff was; maar dat het daar zooooo zwaar was??? Mijn tempo was echt lachwekkend, 9,2km/u; meer zat er gewoon niet in; die 18de en 19de kilometer. Steek dat stuk in 't begin en het gaat nog redelijk, maar zo op het einde... Mijn benen deden gewoon niet meer mee; mijn conditie kon meer; maar de benen weigerden dienst. Die voelden zoooo zwaar aan! Nico kwam mij gezwind voorbij gestoken; waar die zijn jus vandaan haalde ...? :-) In ieder geval heb ik geen seconde gestapt en daar ben ik héél trots op!

De laatste kilometer kreeg ik vleugels, zeker toen ik mijn lieve supporters Eva, Sofie en Steven zag staan. Hun gejuich stuwde mij gewoon een paar meter vooruit!!! Dat was echt kicken, ik zag de bogen in de verte en begon te versnellen; de laatste kilometer tegen 11,5km/u. Véél had ik niet meer om bij te steken; maar ik ging er toch voor.

Aan de finish kwam er de opluchting; ik voelde me zooo goed, ik had het gehaald! En toen ik dan mijn garmin afduwde en 1:59 zag staan volgde er even een vreugdekreetje :-) Mijn liefje stond mij op te wachten met een geweldige tijd van 1:31:37!!! Straf gedaan!

Een les die ik voor mezelf trek uit deze race:

de eerste kilometers zijn eigenlijk echt de gemakkelijkste; volgend jaar zou ik daar nét iets meer geven dan het beoogde tempo; want daar kan je je tijd die je op het einde verliest wat goed maken. Een negative split is hier volgens mij alleen voor de échte krakken weggelegd :-)

 

En dan nu: een week verplichte looprust :-)

 

09:53 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |