22-07-09

Out of shape

Juli was niet zo'n succesvolle maand voor mij tot hiertoe. Tijdens het vele werken op Werchter kwam er niet zo veel van lopen. Daarna had ik dan last van mijn benen als ik met de Nikes liep. En nu ben ik ook nog eens out geweest met die hersenschudding.

8km loslopen stond normaal voor gisteren op het programma; maar toen was ik nog druk met andere dingen bezig; terwijl ik vanavond massa's tijd had. Loslopen vond ik eigenlijk een goeie herstart-training. Niet te veel regeltjes, gewoon op gevoel. Ik had verwacht dat het héél slecht ging gaan. Mijn conditie zou wel achteruit gegaan zijn; en ik loop ook nog altijd niet zo graag als het zo drukkend warm is.

Omdat ik toch echt beter loop als mijn spieren opgewarmd zijn, ging ik (gewapend met mijn drankbelt) met de fiets naar Heverleebos (5,5km) en volgde ik een route van 8km die ik op voorhand uitgestippeld had.

De conditie heeft dus zwaar te lijden gehad onder de slechte trainingsweken: zo rond de 170bpm voor trager dan 7min/km. Hoge hartslag; zelfs voor mijn doen. En het was niet eens zo warm meer, om half negen 's avonds.

De knie deed ook een beetje zeurderig, maar ik kon blijven doorlopen. Ik twijfel wel een beetje over de 13km bosloop in Tessenderlo a.s. zondag; maar ik wacht eerst even de training van vrijdag af voor ik me al dan niet terugtrek. Sowieso ga ik niet doorlopen; maar gewoon genieten van de bosrijke omgeving.

Het feit dat mijn hartslag zo slecht was, bijna 20 slagen hoger dan toen ik begin juli 14km deed aan bijna dezelfde snelheid, bevestigt nog maar eens dat regelmatige training écht nodig is. Een gouden tip dus voor mensen die ontmoedigd geraken als ze traag blijven, ondanks dat ze toch 2 à 3 keer in de week een paar kilometer lopen: kom je maar aan één à twee keer per week is het eigenlijk heel logisch dat je weinig vooruitgang boekt. Consistent trainen is dus een noodzaak!

22:29 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Geheel juiste conclusie: "consistent blijven trainen"!!

Gepost door: Tiny | 23-07-09

Reageren op dit commentaar

Ah, ga je in Gerhagen ook lopen? Ik kan er dit keer spijtig genoeg niet bijzijn maar het is er inderdaad bijzonder mooi om te lopen. Hopelijk blijft het de komende dagen wat droog anders kan het er wel eens een modderpoel zijn.
En die conditie komt wel terug. Gewoon rustig terug opbouwen

Gepost door: Wim | 23-07-09

Reageren op dit commentaar

je zal wel merken dat die hartslag ook snel terug zakt, binnen enkele dagen zal je wel al merken dat het al terug een heel stuk beter gaat!

Gepost door: Wendy | 23-07-09

Reageren op dit commentaar

De trainingen moet je inderdaad blijven onderhouden...in Tessenderlo kan je natuurlijk lopen...zie het als een goeie training waar je kan genieten van het prachtige parcours aan een tempo dat je rustig kan uitlopen.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 24-07-09

Reageren op dit commentaar

Ik duim voor je knie ! Ik ben benieuw naar je éérste training terug !! Geef snel een seintje he

Gepost door: coach mario | 25-07-09

Reageren op dit commentaar

Kan gebeuren, maar het zal weer helemaal goed komen met de conditie.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 26-07-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.