26-07-09

Rustige intervaltraining

Na woensdag gelopen te hebben kwam er terug paniek opzetten. Mijn knie deed weer pijn, vooral de trap afgaan deed geen deugd. Van overbelasting kan geen sprake zijn; ik heb echt niet veel gedaan de laatste tijd; maar ik denk dat ik iets geforceerd heb tijdens mijn laatste intervaltraining; vlak voor de hersenschudding. Ik moest toen 2 keer 10 keer 100m omhoog lopen met 1min rust. Doordat ik maar 1min tijd had om terug beneden aan mijn heuvel te geraken; ben ik ook altijd heel abrupt gestopt om terug naar beneden te gaan na; en ik denk dat dit niet zo gezond was voor mijn knie.

Ik zag mijn marathondebuut al bijna in het water vallen; nu geblesseerd zijn ai ai ai. Maar Mario stelde me gerust en stelde me een beetje andere manier van training voor: meer lange en trage duurlopen en minder intensieve interval. En eerst even rustig aan doen de komende weken: een training of drie 500m lopen afgewisseld met 2min wandelen; en nadien een paar keer 1000m lopen met 3min wandelen.

Vandaag normaal gezien de bosloop in Tessenderlo; maar dit heb ik maar laten gaan. 5,5€ betalen om een lange start-to-run training af te werken is er over :-) In plaats daarvan zijn we naar Park Midden Limburg gereden waar ik een toertje van 8km heb gelopen/gewandeld en waar mijn vriend een toerke van 14km (bijna 17km :-))  heeft gelopen. Mooi bos daar, fijne wandelpaden, alleen jammer van de modder op de grote toer; ik heb er op mijn klein toerke geen last van gehad.

Ik heb geen pijn gehad; en heb toch het gevoel gehad dat ik goed getraind heb; ondanks de wandelpauzes. Morgen een rustdagje en dinsdag nog eens een dik uur lopen. We geven voorlopig de moed dus nog niet op :-)

22:43 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Je bent nu weer aardig op de weg terug!!

Gepost door: Tiny | 27-07-09

Reageren op dit commentaar

Komt wel in orde!! Even rustig aan doen, je hebt nog wel even tot de marathon hoor!

Gepost door: Wendy | 27-07-09

Reageren op dit commentaar

Ziet ge wel se . Het komt allemaal dik inorde. En geloof me , zo een marathon uitlopen , da's simpel zalle ! Laat je niet te veel opjagen of bang maken door die stoere verhalen er rond . Zolang je er zelf geen tijdsdruk opzet en er gewoon ontspannen tegen aan kijkt . Gewoon lopen en blijven lopen ! of genieten en blijven genieten ! tetteren en blijven tetteren ! :-)
het gaat je lukken !!
Nu is het belangrijkste dat je niet overmoedig wordt na bv. 2 of 3 geslaagde trainingen ! Die 6 aangepaste trainingen zeker doen en dan pas zullen we het oude schema weer aanpakken met de nodige aanpassingen . Dus hou jezelf in de hand he !! Ik moet dat nu bij mij ook doen !! En ik verdomd heel goed nu , dat het zeer moeilijk is !! Dus volhouden he !!

Gepost door: coach mario | 27-07-09

Reageren op dit commentaar

oef ... dit zal wel een hele opluchting zijn voor jou zeker.

Gepost door: natalie | 27-07-09

Reageren op dit commentaar

Allez Jesske!
Blijven gaan!!! :-D
Park Midden Limburg...daar loop ik altijd :-) Mooi hè?

Gepost door: (Natha)Lieke | 27-07-09

Reageren op dit commentaar

idd wel een goed idee om het even een beetje rustig aan te pakken, komt wel weer helemaal goed!

Gepost door: Ruthje | 27-07-09

Reageren op dit commentaar

No Panic Even rustig aan om te bekomen van alle builen en deuken! Je komt er wel hoor ;-)

Gepost door: Wim | 28-07-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.