30-07-09

Krieken (van de dag)

Als je ’s avonds niet veel tijd hebt om te lopen. Maar je wil toch perse gaan lopen. Wat doe je dan? ’s Morgens lopen natuurlijk! Profiteren van de frisse ochtendlucht en het feit dat alle insektjes nog in dromenland zijn; zodat je je niet voortdurend hoeft te verslikken in allerlei vliegend grut :-) Daarom neem ik die drankbelt eigenlijk mee hé, om die vliegjes van tussen mijn tanden weg te spoelen ;-) 

Maar ik wijk af; ik ging dus deze ochtend lopen. Mijn wekker stond om 5u40 maar om 5u30 was ik vanzelf wakker geworden en voelde me eigenlijk redelijk uitgeslapen (NOT! Maar dat probeerde ik mezelf wel wijs te maken ;-)). Dus hopla ik vloog de deur uit (uiteraard eerst even mijn pyjama geruild voor loopkleren en mijn teensletsen voor mijn good old Saucony’s).  

Vermits het provinciaal domein ’s nachts toe is, en de nacht in Kessel-Lo blijkbaar duurt tot 9u kon ik daar niet gaan lopen :-( Boeoeh! Alleen al daarom zal ik blij zijn als ik weer in Mechelen woon: het Vrijbroekpark is om 5u30 even open als de rest van de dag en nacht!  

Omdat ik toch niet de hele tijd op asfalt wilde lopen trok ik naar de Abdij van Park. Ik loop daar niet zo héél graag, want je moet daar per rondje drie keer door zo’n houten poortje waar alleen voetgangers door kunnen. Daardoor sta je telkens even stil en dat onderbreekt je ritme echt wel. Maar goed; het was wel een goeie zachte ondergrond; en de natuur is ook gewoon mooier dan een hoop bakstenen in de vorm van een huis (de prachtige villa’s in Linden en Lubbeek niet mee gerekend ;-))

Een uurtje van "500m-lopen-2min-wandelen en nog eens en nog eens en ... " later stond ik weer thuis om daarna een lekkere smoothie te maken. Mijn dag kon beginnen!

12:53 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Je dag was met het lopen toch al begonnen. Zelfs een beter begin is amper denkbaar.

Gepost door: Tiny | 30-07-09

Reageren op dit commentaar

Volgende week sta ik ook rond dat uur in mijn sloefkes ! zeker weten !! Een dag zo beginnen ........beter kan niet !

Gepost door: coach mario | 30-07-09

Reageren op dit commentaar

Zalig zo vroeg gaan lopen, al begin ik nu echt wel te hunkeren naar eens lekker rustig ontwaken en vooral even uitslapen!!!

Gepost door: Wendy | 30-07-09

Reageren op dit commentaar

Krieken?! Zit jij er voor iets tussen dat de fruitboeren hun krieken aan de straatstenen niet meer kwijtgeraken? Je moet het maar kunnen opbrengen, zo vroeg opstaan om te gaan lopen. Dat ligt mij niet zo goed...

Gepost door: Wim | 31-07-09

Reageren op dit commentaar

Het vrijbroekpark sluit volgens mij ook wel (er zijn toch openingsuren genoteerd op het bord aan de ingang). Ik heb echter wel nog nooit voor een gesloten park gestaan.
Probleem in Mechelen is voor mij een beetje ... waar ga je lopen als het winter is. De enige plek waar ik me veilig genoeg voel is op de ring. 's winters doen we dan 'den toer van de ring' wat niet echt gezellig is.
Maar 's zomers met de vaart, de Dijle en het park zijn de mogelijkheden wel legio.

Gepost door: Annelyse | 31-07-09

Reageren op dit commentaar

jawadde, en ik vind 7u al een onmenselijk uur om op te staan om te gaan lopen, bij jou is het nog 1,5 uur vroeger! knap zene!!!

Gepost door: Ruthje | 31-07-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.