01-08-09

Van 500 naar 1000

Na drie trainingen met stukjes van 500m lopen; was het vandaag de beurt aan een eerste training met stukjes van 1000m lopen. Ik moest deze afwisselen met 3min wandelen. Normaal was er vandaag 6,7km gepland in Booischot, maar deze liet ik dus maar passeren. Liefje gaat seffes wel de 13km doen!

Omdat ik vanmorgen toch in Diepenbeek was, ben ik nog eens naar Park Midden Limburg gereden. Om 8u30 wilde ik op een nuchtere maag 13km afleggen; telkens 1000m lopen en 300m wandelen; en dit dan 10 keer.

Ik heb eerst het rondje van 5km gedaan en was terug aan mijn auto na 4,8km dus heb nog even 100m verder gelopen en dan rechtsomkeer gemaakt zodat ik precies aan 5km zat aan mijn auto; en dan rap in mijn auto een flesje water gedronken want ik had mijn drankbelt niet bij. Daarna nog de 8km-ronde van vorige week gedaan.

Het ging HEEEEEEL goed! Ik liep héél soepel; heb niks gevoeld (de vorige keren ook niet, maar ik was toch bang voor die 1000m) en het was echt zaaaalig! Nog zo lekker fris omdat het nog vroeg was en in zo'n bos is het altijd heerlijk koel. BLISS :-)

Maandag en woensdag herhaal ik die training nog eens (maar dan in Kessel-Lo) en dan ga ik vrijdag terug aan één stuk blijven lopen. Mijn schema wordt dan een beetje aangepast; iets andere manier van trainen. Het echte explosieve moet er zo'n beetje uit; want dat kunnen mijn beentjes precies toch niet zo goed verdragen.

Overigens loop ik die loopstukjes nu eigenlijk redelijk snel; aan een soepel tempo waarbij ik me goed voel. De kilometertijden lagen vandaag rond de 5:45. Dinsdag in het park waren de 500m eigenlijk nog een stukje sneller; ze begonnen aan 5:30min/km maar tegen het einde liep ik ze sneller dan 5min/km. Ook dat voelde heel goed aan, maar dat heb ik donderdag niet herhaald hoor!

De komende week gaat er vermoedelijk vooral 's morgens gelopen worden; vóór het werk, want het zou tegen het einde van de week 30 graden worden. AYE CARAMBA!!!!

14:47 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

je schemake komt er aan hoor ! Blij te horen dat het perfect ging !

Gepost door: coach mario | 01-08-09

Reageren op dit commentaar

Je zal snel terug helemaal in conditie zijn, end at ze dan maar oppassen in Eindhoven!

Gepost door: Wendy | 01-08-09

Reageren op dit commentaar

Je bent druk bezig zeg en dat vroege ochtend loopjes moet je ook maar kunnen.
En hopelijk niet te heet deze week.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 01-08-09

Reageren op dit commentaar

dat gaat weer helemaal de goeie richting uit! Stevig tempo ook, bij mij blijft het nog wat hangen rond de 9,5 km/uur :-)

Gepost door: Ruthje | 02-08-09

Reageren op dit commentaar

Tempootjes sneller dan 5min/km, ik denk dat je goed bezig bent. ;)

Gepost door: Gert | 02-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.