06-08-09

Heverleebos, HeerlijkVeeBos

Hoe hard zag ik er toch tegenop om te gaan lopen in die hitte. De thermometer buiten op een gebouw gaf 32° aan. Hoe hard viel het toch mee toen ik na een dik kwartier fietsen aan Heverleebos arriveerde. Zeggen dat het lekker fris was; is overdreven. Maar de koelte die in het bos hing was enorm aangenaam in verhouding tot op de straat.

De laatste keer van het weer-opbouwen zit erop, met een uurtje 1000m afwisselen met 3min wandelen. Behalve de eerste 1000m waren de kilometertijden altijd zo rond de 5:30min/km en het voelde allemaal weer lekker soepel aan. Toch een heerlijk bos om in te lopen en het kleine hertje dat ik tegenkwam was super schattig. Ik kan al niet wachten om deze zaterdag 's morgens vroeg daar te gaan lopen; de kans is groot dat ik de rest van de familie hert dan ook tegenkom; het is me om 6u 's morgens in het bos achter sportkot ook al overkomen; zo'n machtige dieren!

In Runner's World las ik onlangs dat lopen goed is voor de hersenen. Naar het schijnt word je minder verstrooid als je veel loopt. Voor mezelf kan ik alvast zeggen dat dit niet opgaat; ik ben nog steeds een enorm warhoofd :-)

De hersenen van de eigenaar van deze fiets halen duidelijk toch ook geen voordeel uit het lopen:

06082009(002)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik terugkwam hing het slot van de fiets naast me namelijk aan MIJN voorwiel:

 

06082009(001)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn eerste reactie was: "oh shit hoe geraak ik nu thuis?" 6km is niet onoverkomelijk maar toch... En daarbij, ik gebruik die fiets om rond te geraken in Leuven, da's mijn vrijheid! Met mijn gsm in de hand (het zakje van de drankbelt), loop ik door het ganse land. Dus toen belde ik maar naar 101.

De politie, uw vriend en dus ook de mijne, ging langskomen met een tang om het slot over te knippen. Een kwartiertje koud-lijden later (nat van het loopzweet stilstaan in een bos is fris, maar ik had maar niet moeten klagen over de warmte zeker ;-)) kwamen er echter twee jonge gasten uit het bos gejogd.

"Zijn jullie hier met de fiets?" vroeg ik? Ze beaamden het. 'k Zeg "AHA dus jullie zijn de daders???" Ze hadden het eerst niet door, maar toen begon de eigenaar van het slot zich uitgebreid te excuseren en bood hij zelfs een pintje aan, ze woonden niet ver. Klonk niet slecht, maar ik had toch meer behoefte aan een warme douche dus ben ik maar naar huis gefietst.

Eerst nog even terug naar 101 gebeld dat het niet meer nodig was, maar dat ze toch vriendelijk bedankt waren. Wat geen avance was, want toen ik thuis was, belde er een verontwaardigde (pardon my French) flik waar ik toch was, want ze waren juist aangekomen aan Heverleebos en ik stond er niet meer. Flikken zijn duidelijk niet elkaars vriend :-)

 

22:11 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Die moeten dan ook maar eens gaan hardlopen die flikken. Worden ze waarschijnlijk ook slimmer van.

Gepost door: Tiny | 06-08-09

Reageren op dit commentaar

LOL
Konden ze gelijk de vrijgekomen tijd gebruiken om nog wat ontsnapte gevangenen te vangen ;-)

Gepost door: Wim | 06-08-09

Reageren op dit commentaar

Allee het echte werk kan terug beginnen . En die flikken ....ach het zijn de slimste niet !!

Gepost door: coach mario | 07-08-09

Reageren op dit commentaar

zoek de verschillen !!!!! DAMES FIETS he slimme.

Gepost door: amai | 07-08-09

Reageren op dit commentaar

amai zoek de verschillen maar eens hé , ja het is niet simpel toch.

Gepost door: steven | 07-08-09

Reageren op dit commentaar

Oeps, dat is inderdaad niet zo leuk, maar je fiets stond wel superbeveiligd hé!!

Gepost door: Wendy | 08-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.