15-08-09

Bike-Run-Bike

Ik loop sinds december 2006. Ik ben beginnen lopen in de winter en heb het express niet uitgesteld tot de lente "omdat ik dat dan al gewoon word en dan heb ik volgende winter alvast geen excuus om niet te moeten lopen omwille van de kou. Want ik ken mezelf!!! En ik ga ook regenkleren kopen om in de regen toch te kunnen lopen; want als je in België alleen maar kan gaan lopen wanneer het NIET regent; dan zal er ook al niet veel van in huis komen!!!"

Wat wist ik toen weinig :-) Want wat bleek: toen de zomer van 2007 eraan kwam; vond ik lopen in de zomer af-schu-we-lijk! Ik vond er echt niets aan, veel te benauwd, te warm, te weinig regen... Die zomer heb ik misschien 5 keer gelopen. Hetzelfde herhaalde zich de zomer van 2008. Ik deed nog liever de groepslessen binnen in de fitness waar de airco zijn werk kon doen, dan dat ik mijn loopschoenen aantrok.

Ook nu kijk ik stiekem wel hard uit naar een goeie, koude, natte herfst, en een ijzige, maar zonnige winter. Want lopen als je bij elke ademhaling dampwolkjes uitblaast vind ik nog altijd super; en lopen in de regen het allerleukste.

MAAR! Eerder deze week schreef ik op het smoelenboek hoe content ik toch ben dat er bossen zijn; want dit is de eerste zomer dat ik lóóp!!!

temp

 

 

 

De tip van Wouter probeerde ik vandaag dus uit.

 

 

 

 

temp2

 Een twaalftal kilometer fietsen; ideaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


temp3

En wat hebben wij vandaag geleerd Piet?

 

 

 

 

 

 

 temp4


1) Mensen zijn geen paarden

Deze bordjes staan er niet om ons, lopers, te pesten. Als het rechtse bordje voorkomt, maar het linkse niet: neem het pad dan toch maar niet. Tenzij je graag vrijaf wil van het werk door je voet te breken. Ruiterpaarden zijn niet geschikt voor lopers. Zeker niet als je een snelheid van 5:20min/km wenst te lopen.

temp5

2) Frits-De-Krakkemikkelige-Fiets is geen mountainbike

De verbinding tussen knooppunt 76 en 78 is niet lief voor Frits. Ik krijg nu beeld zonder klank van Frits; nadat hij zo ongeveer uit elkaar gerammeld was en de stoute ondergrond een aanslag was op zijn tere bandjes!

Noot: de fiets op de foto is niet Frits, maar u snapt het plaatje

 

Other than that?

Het was wel nog altijd heel warm, en mijn benen wilden echt niet mee. Bovendien vond ik het Meerdaalwoud precies niet zo tof als het Heverleebos. Na 7km ben ik terug op de fiets gesprongen en heb ik een dubbel zo lange weg terug naar huis gepakt, op zoek naar meer Frits-vriendelijke paden.

 

 

En Nico, de kazerne ligt dus in het Meerdaalwoud en ik vond al die prikkeldraad ook al niet zo gezellig!

16:13 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Maar ondanks alles toch goed bezig geweest. Je kan in ieder geval zeggen. Ik had voor een deel een sportief weekend.

Gepost door: Tiny | 15-08-09

Reageren op dit commentaar

vroeger had ik ook niet graag de warmte, nu loop ik liever als t goe warm is dan als t goe koud is, mss verandert het bij jou ook nog ? ;)

Gepost door: Peter | 15-08-09

Reageren op dit commentaar

Top toch en lekker bezig deze zomer.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 15-08-09

Reageren op dit commentaar

Ik heb gisteren ook mogen ondervinden dat de warmte ook niks voor mij is . Maar we zetten dan toch door he !! deze winter heb ik gelopen met temperaturen van - 16 . Dat is ook eens een belevenis , maar toch ook niet voor elke dag ! je bent en blijft een sportieve bezige bij ! :-)

Gepost door: coach mario | 16-08-09

Reageren op dit commentaar

goh 'k wist niet dat je Piet ook kon inhuren igv SOS bij het sporten ;-) knap getraind alweer, je bent goed bezig!!

Gepost door: Ruthje | 16-08-09

Reageren op dit commentaar

Je bent er toch eens geweest hé...nu weet je eens hoe het daar lopen is...

Gepost door: natalie | 16-08-09

Reageren op dit commentaar

Ons Jesske is goe bezig, zeg da ik het gezegd heb! Leve het bos!!!

Gepost door: Wendy | 16-08-09

Reageren op dit commentaar

Grappig stukje! :)

Gepost door: Gert | 16-08-09

Reageren op dit commentaar

Heeee Jess!

Een berichtje om je te laten weten dat ik een loopblog begonnen ben: www.kateloopt.wordpress.com. Ga maar eens een kijkje nemen als je wilt :)

Gepost door: Kate | 24-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.