30-08-09

To PR or not to PR? :-)

Afzien! Doodgaan! Creperen! Dat was de centrumloop in Mol voor mij gisteren :-) Na 2 à 3 km begon ik me echt af te vragen waar ik in godsnaam aan begonnen was; en waarom ik mezelf toch zo uitput :-) Het liep écht niet soepel en ik voelde dat ik het tempo van 5;15 echt moeilijk kon vasthouden.

Ik loop mijn wedstrijden met de Garmin ingesteld op het ronde schermpje en links bovenaan laat ik altijd mijn gemiddelde tempo van die km weergeven. Zo kan ik km per km afwerken en hou ik daar telkens in 't oog dat het tempo van de voorbij km toch goed zit. Dat gemiddelde zakte telkens richting 5:20 en meer dus ik dacht al heel vlug: da komt hier ni goe!!!

Toen ik na bijna 5km Wendy zag klaarstaan, die mij de 2de ronde zou vergezellen was dat echt een godsgeschenk want ik zat er volledig door. Mijn benen waren verkrampt, mijn darmen lagen al heel de dag in de knoop, en ik was echt zo mottig als ik groot was! Na een 6tal km had ik het gevoel dat mijn maaginhoud kennis zou maken met het Molse asfalt, maar heel even wandelen en uitblazen zorgde ervoor dat ik er weer tegen kon.

Bij de volgende drankstop hielp Wendy mij super goed, even water over mijn benen gieten en goed drinken en ik kon weer doorlopen; al was het tempo echt te traag. Dan weer even door het centrum van Mol en toen begon ik er weer door te komen. Nog één keer drinken en toen dacht ik dat het nog 2km was. Ik liep al lang niet meer om mijn doel te halen; dat leek sowieso onmogelijk. Maar Wendy schudde mij wakker: hela nee 't is nog maar 1km hé!! Okay das vlammen voor mij hé! Het tempo werd weer opgedreven en de laatste km liep tegen 4:44min/km. 'k Had duidelijk mijne jus terug gevonden :-)

Ik ben uiteindelijk gefinished in 52:51!!! NET mijn doel gehaald dus! Ongelooflijk; ik had het echt niet meer verwacht!! Heb met die eindspurt nog veel goedgemaakt; ben daar ook héél diep gegaan. Mijn hartslagmeter had ik na 6km al afgedaan; die zakte heel de tijd af en zorgde voor irritatie aan mijn huid. Dus geen idee hoeveel de hartslag was, maar het was hoooooog!

Bij aankomst heb ik echt een paar minuten moeten recupereren, het duurde toch wel even voor ik mij terug een beetje ok voelde. Kreeg daar een pak rijst en een handdoek in mijn pollen gestoken en het enige wat ik kon denken was: LUCHT! WATER!!! LOL

Fijn om daarna iedereen te zien; allemaal goeie tijden gelopen, check de blogjes maar :-) Nog even ietske gedronken; maar we waren van zin thuis te douchen en bovendien moesten wij nog een uur naar huis rijden; dus het is niet te laat geworden.

Het was een leuk parcours in sommige opzichten; omdat je soms parallel liep met lopers die al verder in het parcours waren, of met lopers die nog achter jou waren. Zo kon ik telkens uitkijken naar diegenen die ik kende, mijn liefje natuurlijk maar ook Mario, Wendy, Stef, Kaat en Slakje. Langs de andere kant waren er soms lange rechte stukken en op een gegeven moment moest je een lang stuk in een straat lopen; om dan op het einde van de straat even een U-turn te maken en helemaal terug te lopen. Voor de moraal is dat toch even slikken vind ik persoonlijk.

Ja en dan de vraag... Is het een PR of niet? Het is mij niet helemaal duidelijk :-) Gent was op 53:15 maar dat was geen exacte 10km... Dus, wel, laat ons zeggen dat het er niet toe doet :-) Ik heb gisteren eens zo hard gemerkt dat ik liever het langere, rustigere werk verkies dan zo 5 of 10km lang doodgaan :-) Marathon here I come :-)

Nog een super harde merci aan Wendy om mij te vergezellen; zonder jou zou het echt niet gelukt zijn! THANKS!!!!

10:52 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

28-08-09

'k ga kik da nooit ni kunne!!!

decoration
De titel van deze blog... Da's weer mijn gevoel voor de 10K in MOL die er morgen op staat :-) Allez, 10K is al een eeuwigheid geen prob meer :-) maar de snelheid (aankomen in 52 à 53 minuten)....???

Even rekenen... 53min; da's lopen tegen 5:18min/km ofte 11,32km/u. En 52min das 5:12min/km ofte 11,54km/u. Tegen beide tempo's zeg ik momenteel: NO WAAAAAAY!

Het is ongeveer de snelheid van in Gent; maar ik heb het gevoel dat ik momenteel in een véééééél slechtere conditie ben tov toen; en bovendin zal het warmer zijn...

Daarboven (en ik ben niet preventief al excuses aan 't zoeken ofzo ;-)) heb ik al 3 dagen keelpijn en had ik eergisterenavond een koortsaanval van jewelste; waardoor ik gisteren maar niet gaan lopen ben; maar heb wel gelezen dat de laatste trainingsweek voor een wedstrijd niet echt bijdraagt tot de wedstrijd...

Maar toch... Ik weet het weer allemaal niet meer en heb gewoon besloten dat ik er een lap op ga geven; mijn hartslag in het oog houden (niet boven de 195 behalve op de eindspurt) en dan zien we wel waar het schip strandt :-)

Lieve Wendy heeft wel gezegd dat ze mij tijdens mijn tweede rondje (nadat zij de 5km gewonnen heeft ;-)) zal vergezellen! Zo tof! Ik ga haar wel serieus moeten in toom houden; ze moet mij ook niet naar 16km/u hazen hé ;-)

Wat denken jullie dat mijn tijd zal zijn?

 

17:03 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

26-08-09

Alternatieve cardio

U denkt misschien dat de hete zomerdagen mijn loopdrang dan toch klein gekregen hebben en dat de enige vorm van cardio die ik nog in mijn schema's incorporeerde het heftig shaken op Pukkelpop is geweest. Het is tenslotte al anderhalve week geleden dat ik hier voor het laatst berichtte.

Niets is echter minder waar, beste vrienden!

Ik heb inderdaad ettelijke uren staan zweten op Pukkelpop, shaken deed ik sowieso; en in de hete temperaturen (vooral van donderdag) was dit vergelijkbaar met oefeningen in zo'n geschifte Bodystyling warmtekamer.

temp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edoch, de loopschoenen kwamen ettelijke malen in aanraking met de bosgrond van Heverleebos en het 1400m lange parcours rond de grote vijver in het Provinciaal domein van Kessel-Lo.

Ik liep ook 15 heerlijke kilometers samen met Kate door het Heverleebos; alwaar een volledig nieuwe wereld voor haar open ging. Een wereld waarin ze eens niet verdwaalde dankzij mijn teerbeminde Garmin Forerunner; welke ze dan weer vrijwel meteen als de wiedeweerga ook ging bestellen op Futurumshop. Girls and gadgets... :-)

Er werd bovendien ook nog ergens 25km afgelegd in wandel (snelwandel volgens sommige bloggers ;-)) tempo met onze "nieuwe vrienden" :-D

Dixit Euraudax kerel: "Tof hé; zo wandelen in groep?!?"

Dixit Eef: "NEE!!!"

Eva's gezicht nadat we te horen kregen dat het een groepswandeling bleek te zijn was HILARISCH!!!

wandeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo zijn we alweer aanbeland bij het vooruitkijken naar een wedstrijd a.s. zaterdag: in mijn schema staat 10km, aankomen in 52 of 53 minuten.

Mag ik even AAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH zeggen?

En de marathon is al binnen 6,5 weken.

Mag ik even AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH zeggen!?!?!?

18:59 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

15-08-09

Bike-Run-Bike

Ik loop sinds december 2006. Ik ben beginnen lopen in de winter en heb het express niet uitgesteld tot de lente "omdat ik dat dan al gewoon word en dan heb ik volgende winter alvast geen excuus om niet te moeten lopen omwille van de kou. Want ik ken mezelf!!! En ik ga ook regenkleren kopen om in de regen toch te kunnen lopen; want als je in België alleen maar kan gaan lopen wanneer het NIET regent; dan zal er ook al niet veel van in huis komen!!!"

Wat wist ik toen weinig :-) Want wat bleek: toen de zomer van 2007 eraan kwam; vond ik lopen in de zomer af-schu-we-lijk! Ik vond er echt niets aan, veel te benauwd, te warm, te weinig regen... Die zomer heb ik misschien 5 keer gelopen. Hetzelfde herhaalde zich de zomer van 2008. Ik deed nog liever de groepslessen binnen in de fitness waar de airco zijn werk kon doen, dan dat ik mijn loopschoenen aantrok.

Ook nu kijk ik stiekem wel hard uit naar een goeie, koude, natte herfst, en een ijzige, maar zonnige winter. Want lopen als je bij elke ademhaling dampwolkjes uitblaast vind ik nog altijd super; en lopen in de regen het allerleukste.

MAAR! Eerder deze week schreef ik op het smoelenboek hoe content ik toch ben dat er bossen zijn; want dit is de eerste zomer dat ik lóóp!!!

temp

 

 

 

De tip van Wouter probeerde ik vandaag dus uit.

 

 

 

 

temp2

 Een twaalftal kilometer fietsen; ideaal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


temp3

En wat hebben wij vandaag geleerd Piet?

 

 

 

 

 

 

 temp4


1) Mensen zijn geen paarden

Deze bordjes staan er niet om ons, lopers, te pesten. Als het rechtse bordje voorkomt, maar het linkse niet: neem het pad dan toch maar niet. Tenzij je graag vrijaf wil van het werk door je voet te breken. Ruiterpaarden zijn niet geschikt voor lopers. Zeker niet als je een snelheid van 5:20min/km wenst te lopen.

temp5

2) Frits-De-Krakkemikkelige-Fiets is geen mountainbike

De verbinding tussen knooppunt 76 en 78 is niet lief voor Frits. Ik krijg nu beeld zonder klank van Frits; nadat hij zo ongeveer uit elkaar gerammeld was en de stoute ondergrond een aanslag was op zijn tere bandjes!

Noot: de fiets op de foto is niet Frits, maar u snapt het plaatje

 

Other than that?

Het was wel nog altijd heel warm, en mijn benen wilden echt niet mee. Bovendien vond ik het Meerdaalwoud precies niet zo tof als het Heverleebos. Na 7km ben ik terug op de fiets gesprongen en heb ik een dubbel zo lange weg terug naar huis gepakt, op zoek naar meer Frits-vriendelijke paden.

 

 

En Nico, de kazerne ligt dus in het Meerdaalwoud en ik vond al die prikkeldraad ook al niet zo gezellig!

16:13 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

13-08-09

Hug a tree

decoration

Onlangs las ik ergens een onderzoek, dat wandelen en lopen in het bos gelukkig maakt. Een uur of twee per week tussen de bomen wandelen zou al genoeg zijn om je héél gelukkig te maken.

Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar bij mij gaat dat vast en zeker op! Wat een verschil is het toch om in het bos te lopen tov op de straten. Lopen is sowieso zalig en verslavend. Dat in combinatie met de zon die tussen al het groen probeert door te schijnen, de heerlijke geur van hout, de koelte die lijkt te kleven aan de bomen, de malse ondergrond met de zachtje krakjes van brekende takjes... Ik zou er bijna bomen van gaan knuffelen!

 

090813

 

Cijfertjes voor de liefhebbers. Doel was 10km, wisselduurloop van 500m loslopen en 500m à  5:20min/km. De eerste snelle keer niet helemaal gelukt omdat ik pas na 200m door had dat ik al dromend al aan de tweede ronde begonnen was :-D Weet je nog dat andere onderzoek waaruit bleek dat je minder verstrooid bent als je loopt --> het tegendeel werd wederom bewezen :-)

19:33 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

11-08-09

Op zwerftocht in de ochtend

Gisteren stond er nog eens 7km loslopen op het programma. Ik wilde dit na het werk doen, maar tegen mijn verwachtingen in was het zoooo warm; dat ik ervoor koos om een boekje te lezen in het zonnetje in het provinciaal domein. Natuurlijk ga ik mijn training dan niet gewoon overslaan, en zette ik dus mijn wekker voor deze ochtend om 5u30.

Meestal heb ik er geen problemen mee om vroeg op te staan; maar de laatste tijd slaap ik echt slecht. Toen vanmorgen mijn wekker ging was ik dus héél hard aan het twijfelen of ik wel zou gaan. Maar toen dacht ik aan het feit dat het ’s nachts had geregend en dus hopelijk lekker fris zou zijn en – wie weet – misschien zou het zelfs regenen TIJDENS het lopen!?! Ooooh dat zag ik wel zitten... dus toch maar vertrokken.

Jammer genoeg was het niet lekker fris en nog meer jammer: het regende niet. Het was drukkend en benauwd, maar ik genoot er toch van. Zonder plan vertrok ik, naar de Abdij van Vlierbeek, en daarna…? Ik liet het afhangen van de ingeving van het moment. Op zo’n zwerftochtjes kom je soms plekken tegen waarvan je het bestaan niet afwist. Of waarvan je niet wist dat je er zó ook geraakte. Zoals de parking van de Delhaize bijvoorbeeld, waar ik opeens stond ;-) Ik had er een intervaltraining winkelkarretjes-duwen van kunnen maken, maar hield me toch maar in :-)

7km en 42min later stond ik voor de deur. AAAAAAAH wat was ik blij dat ik toch maar was opgestaan!

08:23 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

08-08-09

You push me to go the extra mile

16/03/09:

Zomaar, alsof 't niks was... Schreef Mario in mijn schema op 16/03: "7 km tegen 6 min /km" Dat is 10km/u, voor wie niet zo vertrouwd is met die tempo-notatie. Mijn gedacht? "Mario... Mallerd.. Gekkie... Nu overschat ge mij toch zenne"

7km JAAAAAA gelukt!!!!

 

090316

 

 

08/08/09:

7km loslopen stond er op het programma. Loslopen is voor mij; een aangenaam tempo niet té traag en ook niet alsof je je kei hard moet inspannen. De eerste keer weer 7km aan één stuk, maar eigenlijk maakte ik me daarover geen zorgen.

En terecht:

090808

 

Hoewel we 5 maanden verder zijn, is mijn conditie nagenoeg het zelfde gebleven. Ok, ik heb in juli niet zo veel kunnen trainen. Maar toch voelde dit aan als "loslopen"; terwijl dit toen in Maart echt een gigantische drempel was waar ik over moest, die 10km/u was toen een doel dat amper haalbaar leek.

Ik dacht een tijd geleden al dat ik progressie maak in mijn snelheid, niet zozeer omdat ik steeds sneller loop bij de zelfde hartslag, maar wel dat ik dieper durf gaan. Ik weet dat ik met gemak een wedstrijd kan lopen met een hartslag van boven de 190. In mijn tempotrainingen zie ik ook op geen slag per minuut meer of minder.

Hoe het ook zij; ik heb er enorm van genoten; en dat is uiteindelijk nog altijd het allerbelangrijkste!

08082009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En wie draagt er nog steeds de chip van de 20km van Brussel als aandenken aan een persoonlijke overwinning? :-)

08082009(007)

 

 

What can I say, I'm a sucker for sweet memories :-)

11:43 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-08-09

Heverleebos, HeerlijkVeeBos

Hoe hard zag ik er toch tegenop om te gaan lopen in die hitte. De thermometer buiten op een gebouw gaf 32° aan. Hoe hard viel het toch mee toen ik na een dik kwartier fietsen aan Heverleebos arriveerde. Zeggen dat het lekker fris was; is overdreven. Maar de koelte die in het bos hing was enorm aangenaam in verhouding tot op de straat.

De laatste keer van het weer-opbouwen zit erop, met een uurtje 1000m afwisselen met 3min wandelen. Behalve de eerste 1000m waren de kilometertijden altijd zo rond de 5:30min/km en het voelde allemaal weer lekker soepel aan. Toch een heerlijk bos om in te lopen en het kleine hertje dat ik tegenkwam was super schattig. Ik kan al niet wachten om deze zaterdag 's morgens vroeg daar te gaan lopen; de kans is groot dat ik de rest van de familie hert dan ook tegenkom; het is me om 6u 's morgens in het bos achter sportkot ook al overkomen; zo'n machtige dieren!

In Runner's World las ik onlangs dat lopen goed is voor de hersenen. Naar het schijnt word je minder verstrooid als je veel loopt. Voor mezelf kan ik alvast zeggen dat dit niet opgaat; ik ben nog steeds een enorm warhoofd :-)

De hersenen van de eigenaar van deze fiets halen duidelijk toch ook geen voordeel uit het lopen:

06082009(002)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik terugkwam hing het slot van de fiets naast me namelijk aan MIJN voorwiel:

 

06082009(001)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn eerste reactie was: "oh shit hoe geraak ik nu thuis?" 6km is niet onoverkomelijk maar toch... En daarbij, ik gebruik die fiets om rond te geraken in Leuven, da's mijn vrijheid! Met mijn gsm in de hand (het zakje van de drankbelt), loop ik door het ganse land. Dus toen belde ik maar naar 101.

De politie, uw vriend en dus ook de mijne, ging langskomen met een tang om het slot over te knippen. Een kwartiertje koud-lijden later (nat van het loopzweet stilstaan in een bos is fris, maar ik had maar niet moeten klagen over de warmte zeker ;-)) kwamen er echter twee jonge gasten uit het bos gejogd.

"Zijn jullie hier met de fiets?" vroeg ik? Ze beaamden het. 'k Zeg "AHA dus jullie zijn de daders???" Ze hadden het eerst niet door, maar toen begon de eigenaar van het slot zich uitgebreid te excuseren en bood hij zelfs een pintje aan, ze woonden niet ver. Klonk niet slecht, maar ik had toch meer behoefte aan een warme douche dus ben ik maar naar huis gefietst.

Eerst nog even terug naar 101 gebeld dat het niet meer nodig was, maar dat ze toch vriendelijk bedankt waren. Wat geen avance was, want toen ik thuis was, belde er een verontwaardigde (pardon my French) flik waar ik toch was, want ze waren juist aangekomen aan Heverleebos en ik stond er niet meer. Flikken zijn duidelijk niet elkaars vriend :-)

 

22:11 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

04-08-09

Running at 6.a.m = snail sliding and spider web sweeping!

Het uurtje lopen vanmorgen was zo geweldig, zo lekker fris! Je merkt dat de zomer al een stuk door is; het wordt nog wel warm overdag, maar ’s nachts koelt het tenminste goed af; waardoor het ’s morgens echt heerlijk is. Het blijft wel ook langer donker dan pakweg een maand geleden; toen ik de deur uitging om 5u45 was de zon nog maar net uit haar bedje aan’t komen :-)

Over de smalle paden liep ik, tussen de struiken, over naaktslakken uitglijdend en spinnenwebben uit mijn gezicht vegend. Maar wat een fantastisch loopje! :-)

Vanavond ga ik nog even het zwembad induiken. Eens kijken hoe lang ik doe over 750m zwemmen (ironsprint afstand) en dan dit proberen te versnellen. Ik ga wel eens crawl moeten leren zwemmen ;-)

11:06 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

03-08-09

TriaEva

Omdat ik zaterdag toch niet meedeed in Booischot; had ik wél tijd om te gaan supporteren voor Eva tijdens de Ironsprint in Antwerpen. Toen ik de mail van de runningtour hierover had zien verschijnen; had ik zelf even gedacht: “ooooo jeeeeej da wil ik ooook”. Maar het was dezelfde dag als Booischot; en bovendien ben ik helemaal niet zo’n goeie zwemmer; dus liet ik het idee maar varen. Achteraf gezien maar goed ook; want met mijn blessure was het misschien toch niet goed geweest om daar voluit te gaan.

Toen ik er stond te supporteren; kriebelde het echter héél erg en besloot ik alvast van dit volgend jaar zeeeeeeker mee te doen. Maar dit jaar bleef het (min of meer) bij supporteren. Eva heeft het echt schitterend gedaan! Ze bleef lachen en het uitleggen ;-) Ik vond dat ze er na het zwemmen nog heel fris en fruitig uitzag; en ook na het fietsen vond ik dat ze eruitzag alsof ze nog niet veel gedaan had. Het voelde bij haar echter niet zo en ik vond dat ik haar moest vergezellen naar de finish. Ik dacht dat die een kilometer verder was dan waar wij stonden te supporteren; dus zag ik er geen graten in om “even” mee te lopen; op mijn bottekes………

Wie had gedacht dat mijn bottekes geschikt zijn om er nog een kilometer of vier mee te lopen?

 

eva tria1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

These boots are made for running, and that’s just what they’ll do… One of these days these boots are gonna run the Ironsprint :-)


Een volledig verslagje kan je lezen op Eva haar blog. Vooral de politie-escorte was echt priceless :-)

eva tria 2

 

18:15 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-08-09

Van 500 naar 1000

Na drie trainingen met stukjes van 500m lopen; was het vandaag de beurt aan een eerste training met stukjes van 1000m lopen. Ik moest deze afwisselen met 3min wandelen. Normaal was er vandaag 6,7km gepland in Booischot, maar deze liet ik dus maar passeren. Liefje gaat seffes wel de 13km doen!

Omdat ik vanmorgen toch in Diepenbeek was, ben ik nog eens naar Park Midden Limburg gereden. Om 8u30 wilde ik op een nuchtere maag 13km afleggen; telkens 1000m lopen en 300m wandelen; en dit dan 10 keer.

Ik heb eerst het rondje van 5km gedaan en was terug aan mijn auto na 4,8km dus heb nog even 100m verder gelopen en dan rechtsomkeer gemaakt zodat ik precies aan 5km zat aan mijn auto; en dan rap in mijn auto een flesje water gedronken want ik had mijn drankbelt niet bij. Daarna nog de 8km-ronde van vorige week gedaan.

Het ging HEEEEEEL goed! Ik liep héél soepel; heb niks gevoeld (de vorige keren ook niet, maar ik was toch bang voor die 1000m) en het was echt zaaaalig! Nog zo lekker fris omdat het nog vroeg was en in zo'n bos is het altijd heerlijk koel. BLISS :-)

Maandag en woensdag herhaal ik die training nog eens (maar dan in Kessel-Lo) en dan ga ik vrijdag terug aan één stuk blijven lopen. Mijn schema wordt dan een beetje aangepast; iets andere manier van trainen. Het echte explosieve moet er zo'n beetje uit; want dat kunnen mijn beentjes precies toch niet zo goed verdragen.

Overigens loop ik die loopstukjes nu eigenlijk redelijk snel; aan een soepel tempo waarbij ik me goed voel. De kilometertijden lagen vandaag rond de 5:45. Dinsdag in het park waren de 500m eigenlijk nog een stukje sneller; ze begonnen aan 5:30min/km maar tegen het einde liep ik ze sneller dan 5min/km. Ook dat voelde heel goed aan, maar dat heb ik donderdag niet herhaald hoor!

De komende week gaat er vermoedelijk vooral 's morgens gelopen worden; vóór het werk, want het zou tegen het einde van de week 30 graden worden. AYE CARAMBA!!!!

14:47 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |