05-09-09

PR's bij de vleet

De komende weken zal het ene PR na het andere sneuvelen. De langst gelopen afstand per training, het meeste aantal kilometers per week ooit, ... Deze week staan er maar liefst 4 trainingen van formaat in mijn schema!

De training van maandag was wel niet helemaal je dat. Het klonk nochtans goed: ik moest 12km doen tegen 5.45min/km (best pittig voor mij), vriendje moest 25km ook tegen 5.45min/km (lekker relax voor hem ;-)). Het plan was dus dat we een toer van 12km samen gingen doen (dat lukt anders eigenlijk nooit omdat ik zo traag ben en hij zo snel!) en dat hij die daarna nog eens zou herhalen. Ik reed dus eerst een dikke 5km met de fiets naar het bos en toen begonnen we eraan.

Mijn benen wilden echter totaal niet mee, ze waren nog super stijf van de wedstrijd; en ik werd heel de tijd misselijk. Ik denk dat ik toch met een virusje zat of zo, want de dagen vóór de wedstrijd en tijdens de wedstrijd zelf deden mijn maag en darmen ook al behoorlijk moeilijk. Ik had al na 3km door dat 5.45 er echt niet inzat dus heb ik vriendje laten doorlopen en ben ik zelf wat rustiger gaan lopen. Toen ging het beter, maar toch moest ik af en toe wandelen want anders moest ik kokhalzen. Heel vreemd. Ben dan na 7km gestopt met lopen en heb nog een dikke 3km gewandeld naar mijn fiets. Mijn drankbelt volledig leeggejoeberd en toen was het ietsje beter. Ik was een beetje teleurgesteld dat ik maar 7km had gelopen ipv 12 dus heb ik een 11km lange route naar huis gereden met de fiets, ipv de 5 die ik anders moet doen.

Dinsdag en woensdag heb ik gerust; en dat heeft blijkbaar deugd gedaan; want donderdag heb ik 20km gelopen in mijn “Leuvense Ardennen” en dat ging verbazingwekkend vlot! De eerste 2 à 3km liep het nog een beetje stroef, maar vanaf dan begon ik te zweven en hupste ik gezwind de heuvels op en af. Ik deed er uiteindelijk 2u en 15min over; dus perfect het tempo van 6.45 dat in mijn schema stond.

Ik voelde mij heel sterk, ik merkte natuurlijk wel dat ik bergop ging, maar diezelfde bergop ging een half jaar geleden nog een pak moeizamer. Tegen het einde van die 20 begon ik mijn benen wel serieus te voelen, maar na een paar minuten ijskoud water in de douche was ik weer zo goed als nieuw.

Vrijdag stonden er lange versnellingen van 2km tegen 6,15min/km op het programma, dit 5 keer met 2km in- en uitlopen. Ik had geen tijd om naar het bos te rijden, en de andere parcours die ik hier vaak loop zijn ofwel in het Provinciaal domein of mijn "Leuvense Ardennen". Om geen rondjes te moeten lopen en niet opnieuw bergen te moeten doen, moest ik dus op zoek naar iets anders, iets platters.

Ik liep richting de Leuvense vaart, en herinnerde me toen dat het Rock Werchter fietsparcours daar loopt, heel mooi, rustig en platter dan plat. Dus liep ik de helft van de training in de ene richting, en de andere helft in de andere richting.

Het was een stevige training, eigenlijk niet zozeer de training zelf, maar er stond weer veel wind en halverwege begon ik wel duidelijk te voelen dat ik de dag ervoor ook al 20km had gedaan. Maar toch ging het heel goed; alles bij elkaar bijna 17km (nog een km wandelen na de training tot ik thuis was).

Vandaag toch wel behoorlijk stijf; mijn quadriceps staan heel gespannen. Hopelijk voel ik die tegen morgen niet meer! Dan wordt er namelijk 28km gelopen met de webloglopertjes!

Wel grappig als ik besef dat de training van donderdag en vrijdag SAMEN nog niet eens de afstand van de marathon zijn. Dan denk ik: oei oei waar ben ik aan begonnen HAHAHA. Maar och, ik heb nog wel wat tijd en de komende weken staan er zo véél trainingen op; dus ik wen er wel aan zeker? :-)

08:09 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Het zal ons wel lukken zeker!! Hier ook één die grote vraagtekens rond hare kop heeft, duim jij eerst voor mij dan duim ik voor jou ;-). Grt

Gepost door: Wendy | 05-09-09

Reageren op dit commentaar

Je hebt alvast mijn pr ook gebroken: het meeste aantal km per week. Ik geraakte nog nooit boven de 70 :-)
Nu goed rusten voor morgen, dat is al even belangrijk als trainen.

Gepost door: Spencerwoman | 05-09-09

Reageren op dit commentaar

Je zult er wel aan wennen aan die lange trainingen.

Gepost door: Tiny | 05-09-09

Reageren op dit commentaar

Alle vraagtekens vervangen door!!!!!!!!!!!!!!!!!
Er is nog niemand geweest die de marathon niet heeft uitgelopen als ze de schema's volgden . Jij volgd ze perfect voor 95 % laat ons zeggen . Dus ik garandeer je , jij loopt die marathon uit. Blijf vooral goed luisteren naar je lichaam ! Voel je dat het niet gaat gewoon stoppen of zoals je gedaan hebt een beetje fietsen . je hebt het perfect opgelost en die marathon is een makkie voor je . Vooral denken dat je ervan gaat genieten ! want eindhoven is de mooieste marathon die je hier dadelijk in omstreken kan vinden . En dan zijn we daar nog voor een verlengd weekeinde met op zaterdag avond weer gezellig samen zijn met de bloggers ! Het kan niet stuk . Vraag me nog ééns te mailen over drank suplimenten voor en tijdens het lopen . Anders vergeet ik dat ! groetjes en tot morgen !! Weeral genieten van 28 km lopen !!

Gepost door: coach mario | 05-09-09

Reageren op dit commentaar

goed op weg naar die marathon! komt helemaal goed joh!

Gepost door: Ruthje | 06-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.