07-09-09

Weblogtraining in Mol!

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de 28km, die in mijn schema stond, mij toch wel een beetje bang maakte. Niet alleen had ik vorige week alles bij elkaar al 44km op de teller staan, maar 28km was ook meer dan ik ooit al gelopen had. 22km was mijn langste afstand tot dan toe; dit jaar in Mei gelopen in het park van Laken als voorbereiding op de 20km van Brussel.

Maar ik ging mij niet laten kennen hé; dus voorzien van drankbelt en squeezy, massa’s goed gezelschap en mijn nieuwe (lelijke ;-)) schoenen, vertrokken we gisteren onder hevig gebabbel om 10u ’s morgens op weg. De paden rond het Zilvermeer van Mol werden onveilig gemaakt door een bende losgeslagen webloglopers, elke Vlaamse provincie was vertegenwoordigd, en zelfs Nederland had een afgevaardigde gestuurd onder de vorm van onze aller Tiny.

Iedereen deed zijn uiterste best in de afstand die voor hem/haar het meest geschikt was; maar iedereen liep wel hetzelfde tempo. Het tempo van de traagste uiteraard, en laat ik zeggen dat ik mezelf wel tot deze categorie reken ;-) Maar niemand vond dat erg en dat vond ik echt ongelooflijk super. Ik moest af en toe wel even aan hun broek gaan hangen om ze wat trager te laten lopen ;-) maar in het algemeen lag het tempo mij heel goed. BEDANKT!!!

Vanaf 22km werd mijn record dus telkens verlegd; en toen we na 29km (het was nog een km extra!) aankwamen aan de drankpost (Julie’s auto) was ik best trots dat ik het gekund had! De blijdschap straalde er vanaf!

weblogtraining molMerci voor al het leuke gezelschap en merci Mario om dit te organiseren!

 

Mijn benen voelden tegen het einde echt wel stram aan; maar eigenlijk niet veel erger dan na de 20km van donderdag. Zo zie je maar hoe snel je je grenzen kan verleggen! 73km is dus mijn weektotaal van vorige week; amai mijne frak ;-)
Vandaag ben ik wel stijf maar een pak minder erg dan na een wedstrijd zoals de 20km van Brussel. Ik ga wel sporttape kopen om sommige delen van mijn voetjes in te tapen voor zo’n lange duurlopen, want de laatste tijd krijg ik weer de ene blaar na de andere!

Deze week staan er weer 4 trainingen op het programma:

  • dinsdag: 2km inlopen, dan 8 x 1000 m tegen 5,45 min/km met 2 min rust, en nog 2km uitlopen
  • donderdag: wisselloop van 15 km: 500m loslopen en 2km tegen 6 min/km
  • vrijdag: tempoloop van 12km tegen 6,20min/km
  • zondag: duurloop van 25km tegen 6,45min/km

Deze laatste zal niet op Belgische bodem gelopen worden, maar in het zuiden van Frankrijk! Vanaf zaterdag zal deze blog twee weken stilliggen (tenzij ik ergens een onbeveiligd draadloos netwerk tegenkom ;-)) wegens een hoognodige vakantie voor liefje en ik!

16:13 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

YOU ROCK! ;-) (en ook een beetje let the beat rock hé :-))

Gepost door: Eva | 07-09-09

Reageren op dit commentaar

't Was tof om een babbeltje te slaan; ik kijk nu nog meer uit naar mijn parachutesprong maar 't zal voor volgend jaar zijn ;-)
Knap weektotaal, zoals ik al zei: je hebt mijn record ook gebroken.
Ik wens je een prettige en vooral sportieve vakantie toe!

Gepost door: Spencerwoman | 07-09-09

Reageren op dit commentaar

't Was inderdaad een plezante dag. Met nog enkele weken te gaan gaat die marathon in Eindhoven zeker lukken. Veel plezier op vakantie. Je kan daar tussen de wijngaarden lopen :)

Gepost door: Yves | 07-09-09

Reageren op dit commentaar

Knap !! eerst en vooral was het heel leuk jou te leren kennen en dan nog mogen meegenieten van jou sterke doorzeting !! was dan wel heel erg tof ! die marathon zal vanzelf gaan en dan !!! ...gaan we terug vieren Yihaaaaw !! ps geniet van jullie vakantie !!

Gepost door: Katrien | 07-09-09

Reageren op dit commentaar

zeer knappe training! Als je op dit elan kan verdertrainen gaat die marathon een groot succes worden. Prettige vakantie, geniet er volop van!!

Gepost door: Ruthje | 07-09-09

Reageren op dit commentaar

Wat was het een leuke dag. Ik zag het aan je dat je het niet gemakkelijk had maar eenmaal over je record, een en al trots. Geniet van jullie vakantie.

Gepost door: Tiny | 07-09-09

Reageren op dit commentaar

WOW wat een afstand zeg en wat gezellig daar bij jullie.
En geniet van je vakantie.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 07-09-09

Reageren op dit commentaar

dat zijn een pak kilometers...en je hebt genoten van de weblogtraining...mooi zo.

Gepost door: natalie | 07-09-09

Reageren op dit commentaar

sterk van u Je bent goed bezig vind ik.Het was voor u toch al ne lange afstand en zeker niet echt traag voor u.Ik zelf heb de afstand van de dodentocht (100km) nog net gehad dus is 33 voor mij niet extreem.Ik heb soms vermoeide dagen op het werk en dan met combinatie met de training is soms zwaar.verzogt je nog goed met lopen en tot in eindhoven of leie marathon

Gepost door: stefkerun | 07-09-09

Reageren op dit commentaar

Knap gelopen ! je was en bent altijd leuk gezeldschap . gewoon nu verder je schema blijven volgen en vooral luisteren naar je lichaam ! Dus sie stramme benen en je schema geven aan dat het vandaag zeker rusten is !
Ik heb face book gelezen hoor ! :-) Dus rusten he ! En morgen voorzichtig beginnne met je éérste versnelling , beter die éérste 15 sec te traag dan te snel . Het enige dat jou nog van een marathon afhoud is een blessure ! Dus voorkom dat aub. Normaal gezien is het schema juist op jou niveau en moet je het aan kunnen . Maar toch heb je nog altijd de drukke dagen op werk en huishouden die dikwijls anders beslissen over een training .
Bedankt dat je er gisteren bij was samen met bert natuurlijk . Hij gaat ook schitteren op zijne marathon . Een trainingsbeestje net als jij !!

Gepost door: coach mario | 07-09-09

Reageren op dit commentaar

Knap hoor! Zo steeds je grenzen verleggen... Nieuwe schoenen en blaren gaan nu eenmaal hand in hand... Weinig aan te doen, vrees ik. Maar het mag niet blijven duren natuurlijk!

Gepost door: Wim | 08-09-09

Reageren op dit commentaar

ik geniet ook nog altijd na van die leuke weblogtraining én van ons record ;-) Alhoewel, mijn tuimeling heeft me toch wel een stijve nek bezorgd... Jouw schema begint er al ferm uit te zien he ! Net zoals de rest ben ik er zeker van dat je die marathon met succes zult uitlopen :-) Geniet van jullie vakantie en tot vlug !

Gepost door: Chris | 08-09-09

Reageren op dit commentaar

vakantie goe verlof!

Gepost door: geert | 08-09-09

Reageren op dit commentaar

Amaaaai, mooi hoor! Geniet van je vakantie!

Gepost door: Kate | 08-09-09

Reageren op dit commentaar

verlof Doe ze de groeten in Breziers, ben er ook onlangs gepaseert richting spanje.

Gepost door: steven | 09-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.