10-09-09

1 maandje nog maar

Toen begin mei het plan vorm begon te krijgen om de Marathon van Eindhoven te lopen; leek 11 oktober nog ver weg. Zeer ver. En opeens is het nog maar een maandje trainen en dan is hij er! AAARGH! Omdat ik graag in het krantje wil staan omdat de mensen langs de kant mijn naam dan gaan weten ;-) heb ik me vandaag ingschreven. No way back :-) Heb ook het t-shirt besteld, doe dat normaal nooit; maar voor mijn eerste marathon vond ik dat precies wel tof :-)

Soms spoken er twijfels door mijn hoofd; als ik een lange duurloop doe; en tegen het einde echt mijn benen wel hard voel. Langs de andere kant, heb ik nog een serieuze trainingsmaand te gaan en zou ik daar volgens Mario heus wel op voorbereid moeten zijn. Bovendien denk ik dat mss 50% van zo'n (eerste) marathon lichamelijk is; en 50% mentaal.

Voor mezelf weet ik wel dat ik redelijk goed ben in doorbijten. Opgeven doe ik niet gemakkelijk, daar ben ik veel te trots voor :-) Zelfs als ik gewoon train zal ik niet gauw afwijken van mijn schema; ookal zou geen kat het weten als ik er gewoon niets over schrijf :-) Maar ik hou mezelf ook niet voor de gek; en doe netjes wat in mijn schema staat, of het zou écht écht écht niet lukken (en dan probeer ik het op een andere manier te compenseren).

Dinsdag zag ik er bijv. tegenop om te gaan lopen. Niet dat de goesting er niet was of dat ik nog stijf was van de 29km van zondag. Maar ik vond het zo warm en benauwd, en ik kon enkel maar gaan lopen om 17u, dat ik naar Mario mailde of mijn training niet voor één keer eens mocht vervangen worden door een fietstraining; als dat even goed was als marathon voorbereiding.

Wat een service, ik kreeg zeer snel een mailtje terug: Doe maar! Kan zeker geen kwaad! Goed voor je conditie en minder kans op blessures! Er werd een beetje geschoven met mijn andere trainingen en zo kwam het dat ik dinsdag de Rock Werchter route fietste. 34km op 1u20min. Niet overdreven snel; maar de gemiddelde hartslag was toch 160 dus op zich wel een goeie training. Misschien wat veel kleine bochtjes en wat veel stoplichten die mij afgeremd hebben. Ik wil in ieder geval die route nog af en toe doen; en dan steeds sneller proberen te zijn.

Vandaag stonden er lange intervallen op het programma; 8 keer 1km tegen 5,45, met 2km in- en uitlopen. Ik fietste naar Sportkot en begon daar aan mijn training. En weer realiseerde ik mij; dat ik nooit geniet van de eerste 3 à 4km.

Hebben jullie dat nu ook?

Nadien vergeet je dat eigenlijk altijd, maar tijdens dat ik loop zie ik altijd op tegen dat eerste stuk; wanneer het nog stijf en stram voelt en ik meer loop te zuchten en puffen dan iets anders. Of ik nu opgewarmd ben (door eerst kwartier te fietsen) of niet, dat maakt geen verschil: telkens opnieuw gaan de eerste kilometers van geen kanten.

Misschien een hart onder de riem voor lopers die nog geen lange afstanden lopen en er misschien eigenlijk niet zo van genieten: hoe langer je loopt, hoe vlotter het gaat! Dus hou vol; bouw op en merk dat je vanaf een kilometer of 7 in een onbeschrijflijke flow komt die je het gevoel geeft alsof je de wereld aankunt!!!

21:39 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Je schrijft "soms spoken er twijfels door mijn hoofd". Je bent niet de enige. Hoe lang loop ik nu? 30 jaar? Gebeurt me nog iedere keer. Niet erg! Startschot lost alles op!!

Gepost door: Tiny | 10-09-09

Reageren op dit commentaar

Sla die eerste 3 a 4 km dan toch gewoon over! En loop nadien een extra 3 a 4 leuke km!

Gepost door: Homer | 10-09-09

Reageren op dit commentaar

Ik sluit me aan bij Homer zijn reactie :-)) Die marathon ga je goed doen!! Ook goed dat je een tshirt besteld hebt, hopelijk heeft die niet zo'n ambetant rottig nauwsluitend halsje als mijn triatlon-tshirt, maar who cares hé, als we maar kunnen stoefen met onze sport hé ;-))

Gepost door: Eva | 10-09-09

Reageren op dit commentaar

Die eerste marathon zal je niet snel vergeten en in mijn ogen is het belangrijk dat die eerste marathon op een goed gevoel over de eindstreep gaat, daarna mag het wel anders verlopen!.
En laat ik het nog wel eens erger hebben dat het pas na 2 a 3 uur leuk gaat worden met de looptrainingen, maar niet vaak hoor!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 10-09-09

Reageren op dit commentaar

Spannend hé, bij mij zijn het nog maar 9 dagen!!! Die twijfel is er altijd (bij mij toch) zelfs op een 5km wedstrijd. En die vervelende eerste km's heb ik soms ook hoor, nikske van aantrekken ;-). Grt

Gepost door: Wendy | 11-09-09

Reageren op dit commentaar

Je gaat het fantastisch doen in Eindhoven. Ik kom alleszins supporteren.

Gepost door: Herman | 13-09-09

Reageren op dit commentaar

spoken haha, je kent mijn blog, dan weet je dat ik jouw spoken ken en ook jouw twijfels. Ik moet iedere keer hard lopen om ze te verslaan ;-)
Maar ik twijfel niet aan jou voor Eindhoven, als je er moet staan, sta je er. Dat is wat ik zie bij jou !

Gepost door: kaat | 18-09-09

Reageren op dit commentaar

Hee! Hoe is het met je? Nog eventjes en je grote moment is daar!!

Gepost door: Kate | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.