29-09-09

Recap (+ kleine twijfeltjes)

Waarschuwing: dit wordt een lang bericht :-)

Laat ik met het leukste beginnen:
onze vakantie was ZAAAALIG!!!

Beeld je in:

Gaan slapen wanneer je moe bent en opstaan wanneer je vanzelf rustig wakker bent geworden omdat je echt uitgeslapen bent!

Combineer dat met:

  • Een zonnetje dat elke dag hard zijn best doet en amper wolken te bespeuren.
  • Tijd om te gaan lopen langs Canal Du Midi ’s morgens als het nog (redelijk) fris is.
  • Een stel mountainbikes om de omgeving mee te gaan verkennen.
  • Een dikke stapel boeken (de 2 eerste boeken van de Millennium trilogie van Stieg Larsson, De Engelenmaker en Waarover ik praat als ik over hardlopen praat).
  • Daarbij ook nog ettelijke etentjes, zowel op restaurant als zelfgemaakt in ons huisje, lekkere lokale wijn, op tijd en stond een ijsje, …  


En dat allemaal in het beste gezelschap dat je je kunt wensen…

 

temp

 

 

 

 

Snap je dat ik liever niet naar België terugkeerde???

Maar helaas, all good things come to an end... :-(

De vakantie is alweer achter de rug en binnen de kortste keren zitten we weer in de sleur van het werk en zal zelfs onze (opnieuw bleke) huid al niet meer verraden dat de afgelopen twee weken ooit hebben plaatsgevonden. Maar natuurlijk hebben we er heerlijke herinneringen en een paar leuke foto’s aan overgehouden!

collage2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op verlof werd er dus zoals gepland veel gelopen en wat gefietst. We zaten op 2km van Canal Du Midi en als we daar aankwamen konden we twee kanten uit

a) rechts:

+ ideale zandgrond, mooie en rustige omgeving, weinig verkeer in de buurt

- bijna geen bomen dus echt amper schaduw, geen gelegenheid om extra te drinken als de drankbelt leeg was (wat in die temperaturen bij mij héél vlug het geval was)

b) links:

+ 95% van de tijd bomen dus heel veel schaduw, elke 5km een kraantje om je drankbelt weer te vullen

- heel de tijd asfalt, aan de overkant van het water liep soms een redelijk drukke baan, minder afwisselende omgeving

 

Omdat de combinatie drinken+schaduw voor mij toch zwaarder doorwoog dan een zachte ondergrond; ben ik dus bijna altijd naar links gegaan (en weer terug ;-)). Er was verder weinig andere gelegenheid om (in de schaduw) te lopen; dus ben ik telkens langs het kanaal gaan lopen. Dat begon op de duur wel een beetje te vervelen; maar mijn Ipod zorgde voor de nodige afleiding en bovendien werd het pad door veel andere lopers en fietsers gefrequenteerd en zeiden die allemaal goeiendag :-) Ik maakte er ook een hobby van om te zwaaien naar de bemanning van de talrijke bootjes die voorbij kwamen varen; want zij zwaaiden allemaal terug :-)

De eerste keer dat ik ging lopen, had ik ’s morgens ontbeten en liet ik dan mijn eten een uurtje of twee zakken, zodat ik rond half elf op pad was; maar dan was het al véél te warm (zeker als je nog 2u moet lopen) dus de dagen erna ben ik elke keer meteen vertrokken met een banaan en soms een prince koek in m’n maag. Dat ging me eigenlijk goed af, ik heb eigenlijk nooit last van honger tijdens het lopen. Bovendien aten wij elke avond wel heel laat (Zuiders ritme hé), dus ’s morgens had ik volgens mij nog wel wat reserve van de vorige avond.

Op de dag van de Leiemarathon 20/09/2009 stond er bij mij 28km op het programma; maar omdat ik daar toch graag een drietje had zien voorstaan heb ik er 30km van gemaakt. 15km het kanaal aflopen en dan weer omkeren… Eerlijk gezegd was mijn kaars na 26km al uit, mijn benen waren loodzwaar. Maar de gedachte aan ons Wendy haar eerste marathon die dag heeft mij daar echt doorgesleurd! Ik ben dan rechtstreeks naar het strand gelopen om een paar minuten met mijn benen in de koude zee te gaan staan, dat deed deugd!!!

Omdat ik toen dus rond die 30km al zooo’n zware benen had; begon ik al wat te twijfelen… Ga ik over drie weken wel klaar zijn om er nog 12 meer te doen??? Maar liefje had er 32 gedaan en die zei dat hij toch ook kapot was, dus dacht ik: dit is wel normaal.

Gisteren had ik er dan een duurloop van 32km opstaan. De Rock Werchter fietsroute die bijna langs mijn voordeur passeert, is zo’n 35km en ik dacht: ik loop zeker 32km en als het enigszins gaat loop ik de volle 35km. Wel… de twijfels zijn nu nog veel sterker aanwezig!!!

Mijn benen waren op het einde echt compleet verkrampt, voor een groot stuk doordat ik na een 25tal kilometer zooo’n grote blaren had; dat ik heel geforceerd begon te lopen. Het liep echt niet soepel meer en ook mijn rechterknie begon een beetje te zeuren. Uit schrik om die te forceren heb ik de laatste 5km een loop/wandel intervaltraining van gemaakt; zodat ik de knie niet voortdurend belastte, en zo geraakte ik na 35km wel thuis. Maar het voelde echt niet 100%; en ik heb nu het gevoel (ook al heb ik het schema nagenoeg helemaal gevolgd) dat ik er totaal niet klaar voor zal zijn binnen twee weken!!!

Ik weet dat ik altijd twijfels heb over mijn wedstrijden; maar dan twijfel ik of ik de vooropgezette snelheid wel zal kunnen volhouden. Nu is het gewoon de afstand die me zorgen baart, en dan vooral: hoe mijn benen en voeten zich gaan gedragen! Mijn vel doet echt moeilijk: op elk plekje waar er ook maar iets schuurt lig ik meteen open. Mijn Ipod armband kan ik al niet meer dragen omdat de binnenkant van mijn bovenarm daarvan open gaat liggen; en doordat ik een keer gelopen heb met een plakker op die wonde, heb ik dan weer een wonde gekregen onder mijn oksel waar de plakker tegenkwam! Zelfs op de plek waar de kabel van mijn koptelefoon langs mijn huid loopt, gaat de huid kapot. Gewoon absurd! Ik gebruik al Bodyglide en dit helpt een beetje maar dus niet voldoende…

Eva is zo lief om mij te begeleiden met de fiets tijdens de marathon (super hé!!!) en ik denk dat ik in haar fietstas een extra paar schoenen en kousen ga steken; en gewoon halverwege mijn voeten afdrogen en met frisse sokken en schoenen verder lopen. Misschien kan ik de blaren zo proberen te beperken. Ik zal er wel een beetje tijd mee verliezen, maar met moeten wandelen omdat je pijn hebt verlies je meer tijd! En dan maar hopen dat mijn benen meewillen die dag en dat het niet te warm is!!!Ik maak me in ieder geval absoluut geen voornemens wat de tijd betreft. In mijn schema gokt Mario op 4u30 zonder echt af te zien en 4u15 als ik ervoor ga; maar ik denk dat ik 4u30 zelfs niet zal halen. Wat ik ook geen ramp zal vinden; mijn eerste marathon zal er zo gene worden zoals Wendy hihi  J (een prachttijd van 3u15 en 2de dame…. Chapeau!!!!)

 
Och; als ik de finish oversteek is het voor mij al lang goed; ookal is dat na 5u pas (zit er wel in ;-))

 

Amai als je tot hier hebt volgehouden om alles te lezen: ook chapeau :-)

19:04 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Ook hier van hetzelfde twijfel,twijfels. Startschot en alles is over. Je kunt het!! Zeker als je onder je vakantie zo hebt door hebt getraind.

Gepost door: Tiny | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

Chapeau voor mij. Ik heb, met veel plezier, alles gelezen! Mooie vakantie gehad! Ik ben ervan overtuigd dat je de Marathon gaat halen!!

Gepost door: Homer | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

tout va bien batterijtjes zijn wer opgeladen. Klasse dat je toch ook je schema bent blijven volgen! En die afstand ... als je 30k kan lopen, geloof me, dan kan je ook 42k aan!

Gepost door: geert | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

Dit zijn allemaal normale tekenen ! iedereen heeft op dit moment zijn twijfels. Denk je dat wendy niet had ? Of ikke ? Ik ga je seffens nog mailen over nog een paar tips !!
Prachtige valantie gehad ! Goed getraint ! je bent in super form . Zeker weten !!
Jou tijd in eindhoven 4.20 - 4.25 u omdat eva erbij is en de ene lachbui na de andere zal volgen . Soms even zal moeten stoppen om te bekomen van het lachen . A,nders zal 4.10 - 4.15 u zeker haalbaar zijn !! Dus het ligt aan Eva :-)

Gepost door: coach mario | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

het zal je lukken ! tijdens je supervakantie je zo consequent aan je schema houden doe je niet voor niks :-) Tot in EIndhoven!

Gepost door: Chris | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

mooi Mooi verslagje en die twijfels, dat is normaal. Een dertiger, kramp en pijn in de benen, schaafwondjes .. allemaal normaal. Gewoon wat zalf smeren en bij de volgende training ligt dat terug open. Na de marathon kan dat allemaal genezen. Veel zalfkes smeren !! Succes met de laatste trainingen enne .. volhouden he meid !!!

Gepost door: Edith | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

Die 42 km zullen zeker lukken en of dit nu in 4u30 is of in 4u50 niemand die daar over spreekt. Alleen de marathon uitlopen telt en is een superprestatie op zich. Niet te snel starten want dit is wel een beetje gevaarlijk bij een stadsmarathon, je niet te veel laten meeslepen en het komt wel goed.

Gepost door: Spencerwoman | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

Het lukt je zeker!

Gepost door: Pieter A. | 29-09-09

Reageren op dit commentaar

He meid, wat jij nu al doet lijkt voor mij onhaalbaar... Ik had een duurloop van 18 km en dàt vond ik al superzwaar... terwijl jij er 28, 30, 35,... doet...

Ik ben er zeker van dat je dat gaat kunnen. Afzien, maar je gaat zo trots zijn op jezelf! (en ik zo jaloers :) ).

Gepost door: Kate | 30-09-09

Reageren op dit commentaar

Welcome back De escargots waren wel degelijk dagvers! Terug in het gewone leven stappen na een heerlijke vakantie is altijd moeilijk hé. Je bent wel verstandig aan het trainen. Beter een training inkorten dan door te blesseren door een geforceerde loopstijl door blaren. Met jouw doorzettingsvermogen en (slecht) karakter ga jij ongetwijfeld tot over de finish lopen. En van de tijd moet je je niets aantrekken!

Gepost door: Wim | 30-09-09

Reageren op dit commentaar

Eindhoven Probeer zo veel mogelijk te genieten van je debuut, de sfeer en alles wat er om je heen gebeurt.
Eindhoven is een leuke marathon : veel publiek, veel aanmoedigingen, etc …
Fixeer je niet op een eindtijd, loop desnoods zonder horloge.
Start heel rustig en loop de eerste 30 km met de handrem op.
Iedereen beweert dat de marathon begint aan km 32 en volgens mij klopt dit.
Wanneer je op dit kritieke punt nog wat reserve(s) hebt, dan ga je er volgens mij nog vele lijken oprapen.

Maar 4u15’, 4u25’, 4u35’ of 4u45’, Who cares … ???

Gepost door: frank spencer | 30-09-09

Reageren op dit commentaar

Twijfels zijn heel normaal hoor!! Dat hoort erbij, een beetje gezonde spanning ;-). Het zal je zeker lukken, ik duim voor jou!!

Gepost door: Wendy | 30-09-09

Reageren op dit commentaar

Ik zal mijn fietstassen al maar eens beginnen leegmaken zodat heel Jess haar inboedel erin kan!!! (+ mijn fototoestel, en Mario, ik zal ook m'n pokerface erin steken, als ik dat vind, want dat is ver weg!!!! :-)). We gaan dat goed doen Jess, je gaat dat zeker en vast kunnen!!!

Gepost door: Eva | 30-09-09

Reageren op dit commentaar

Heerlijk die vakantie's en zo te zien was het genieten.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 30-09-09

Reageren op dit commentaar

een heel normaal gevoel die twijfels hoor. Weet je dat ik voor mijn eerste marathon (ook Eindhoven) wekenlang geblesseerd was en uiteindelijk nog maar één keer per week liep (nl. de lange duurloop) en niks extra van sport deed (om blessure te laten genezen) en dat iedereen twijfelde of ik het wel zou halen (ik ook) en voilà...toch gehaald! Je zeker niet laten opjagen, gewoon rustig lopen en genieten en dat komt helemaal goed. Laat die tijd inderdaad voor wat het is, uitlopen is je doel! En dat gaat je zeker lukken!! Zoals Geert al zegt: als je er 30 km kunt lopen, kan je die 10 km extra ook aan! Succes!!

Gepost door: Ruthje | 01-10-09

Reageren op dit commentaar

Dejavu heel herkenbaar 2jaar geleden zelfde periode net voor mijn debuut Eindhoven marathon had ik identiek hetzelfde gevoel , Mario had een eindtijd voor ogen 4.15-30 ...aan de start ! geen zenuwkes meer ...onder de weg ...kleine vermoeidheid op km28 een grotere op 32 en dan ben ik mijn stal gaan ruiken op naar de finisch ! 4u03 wel ! ik wens jou dan ook hetzelfde gevoel die ik toen had GO !!!!!!!!!!!!! je kan dit !! geen twijfels meer ...succes en tot zondag ! xxx ps ook voor de lieverd van jou

Gepost door: Katrien | 03-10-09

Reageren op dit commentaar

Zoals hier al een paar keer aangegeven werd, who cares omtrent die tijd, geniet van je eerste marathon en finishen is de prestatie op een marathon me dunkt, je hoeft je voor niemand te bewijzen ivm die tijd, veel succes alvast

Gepost door: Stofke | 04-10-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.