13-10-09

Over dromen die uitkomen

 

groepsfoto
Dit was een weekend om nooit te vergeten! Zaterdag nog een beetje geshopt in Eindhoven met vriendje, en daarna aangeschoven aan tafel met een boel andere bloggers in het Eden Crown Hotel. Wat een super toffe en kakelende bende :-)

Na een redelijk slechte nacht (al om 5u wakker van de zenuwen!) en een lekker uitgebreid hotelontbijt; stonden we rond 10u te bibberen aan de ontmoetingsplaats waar we nog een boel bloggertjes gingen zien. Het waren er te veel om op te noemen, zoals je kan zien op de foto, en dan was nog niet eens iedereen er!

polonaise

spontaan
Er werd natuurlijk een beetje zot gedaan (de polonaise dansen enzo :-)) en dan vertrokken we dan met een paar man naar het startvak. Nog een beetje bibberen en zenuwachtig zijn en dan om 11u EINDELIJK het startschot! Nog rap liefje een succeskus geven en toen kwam heel die meute in beweging. Katrien, Tiny en nog een paar anderen hadden het mij al gezegd: eens dat startschot gaat, zijn de zenuwen weg! En inderdaad; vanaf dat moment kon ik alleen nog maar genieten en mijn enige gedachte was: ik ZAL finishen!

Na een kilometer of twee zag ik de pacers voor 4u15 en ben ik daarbij beginnen lopen. Dit ging bijzonder goed; we liepen een heel strak schema van 6min/km. Na een tijdje kwam ik Eva tegen en begon zij met ons mee te fietsen. Heb een paar keer goed gelachen; een greep uit haar aanmoedigingen:

Een knipoog naar Obama met “JESS WE CAN!”,

lekker gebroken Engels met “Good busy” en “Do it but after hé!”.

En dan nog paracommandogewijs:
“I don’t know but I’ve been told,
Jess is running and I am cold”.

pacers

Ja, het ging er daar vrolijk aan toe en het was geweldig om met zo’n groepje te lopen; allemaal hetzelfde tempo; dat gaf een special gevoel! Ook heel leuk om hier en daar BB’s (bekende bloggers) tegen te komen tussen de supporters! Bedankt voor al jullie aanmoedigingen, jullie geroep, en gewoon het feit dat jullie er waren!

alles gaat nog goed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen wij net het halve marathonpunt voorbij waren gestoken op 2u en 6min hoorden we de commentators roepen dat de eerste man er al aankwam! Het parcoursrecord ging sneuvelen! Ik kreeg daar toch wel even kippenvel van :-))

Tot ongeveer 32km kon ik mooi bij de pacers blijven lopen en zat ik nog altijd op schema voor 4u15. Toen kon Eva niet meer meefietsen en ik vroeg haar een smsje naar mijn papa te sturen om hem te melden dat ik nog steeds leefde, want hij was toch zo ongerust :-) Intussen was het wel enorm beginnen gieten; en op een paar seconden tijd stond het water in mijn schoenen SOP SOP :-)

Ik begon toen wat last te krijgen van mijn onderrug en ook mijn linkerknie deed wat moeilijk; ik zakte er zo af en toe doorheen. Ik wandelde een half minuutje aan een drankpost en liep dan nog wat verder. Vanaf 35km was het even echt overleven; omdat ik telkens door die knie zakte. Maar ik bleef lachen; wat kon het mij schelen dat mijn tempo terugviel doordat ik af en toe efkes (maar 50m ofzo) moest wandelen; ik was zoooo dichtbij de finish! Onderweg riep iedereen mijn naam; zoooo leuk! Vooral heel veel leuke reacties gekregen van de supporterende vrouwen à la “GIRL POWER”. De vrouwelijke marathonlopers waren inderdaad serieus in de minderheid!

nog altijd

En dan opeens kwam er het 40km punt en toen was ik niet meer te houden hé; ik voelde opeens niks meer en liep in één rechte lijn door al het volk heen. Dat was echt kicken! Zooo veel volk en zoooo veel sfeer!! Ik zag opeens ook mijn liefje staan en Eva die luid aan het roepen waren. SUPER! Ik finishte in 4:25:48 met een giga smile op mijn gezicht.

Een beetje daarna kreeg ik zowaar traantjes in mijn ogen; zo content was ik; ik pakte mijn ventje maar eens goed vast. Hij had het ook geweldig gedaan met een prachttijd van 3:15:52!!!

Dit is echt een droom die is uitgekomen! En hoewel ze zeggen dat je op het einde van de marathon en meteen erna denkt ”NOOIT MEER” was ik al tijdens de laatste (zware) kilometers aan’t denken: “volgende keer kan het alleen maar beter gaan” en nu weet ik dus al zeker dat er nog marathons gaan volgen ;-)

Met dank aan Frank en Herman voor de foto's!

 

 

 

 

 

En over dromen die uitkomen gesproken… In Januari komen er zelfs nog twéé dromen van mij uit!

De eerste: mijn liefje en ik gaan samenwonen! We verhuizen het laatste weekend van december naar een prachtig appartement in Hombeek (vlakbij het Vrijbroekpark in Mechelen ;-))


De tweede….? Die verklap ik binnenkort wel :-)

 

16:56 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

Commentaren

Prachtig verslagje, en je mag best héél erg trots zijn op je prestatie. En vriendje natuurlijk ook zeg, zó vlug !! Nogmaals dikke proficiat !

Gepost door: Chris | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Gefeliciteerd! Van harte proficiat met je geweldig gelopen eerste marathon!! Blaren? Je zag er steeds goed uit!!!

Gepost door: Tiny | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

mooi gedaan zelf op de filmpjes zie je er nog goed en ontspannen uit
op naar de volgende

Gepost door: Nico | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Je bent er nog één vergeten: "we love ons jesske, we do, ooooooooooooooooooooh jesske we love you!" :-))

Je hebt dat supergoed gedaan meid!!!

Gepost door: Eva | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

super!! wowowowow Jess, wat een schitterend marathondebuut!! Maar dat hadden we ook allemaal verwacht hoor ;-) superdikke proficiat, geniet nog maar lekker na!!

Gepost door: Ruthje | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Proficiat! Eénmaal de smaak te pakken, stopt het niet. Op naar je volgende marathon...

Gepost door: Spencerwoman | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Amai! Whow Jess,
Een hele dikke proficiat! Wat een prestatie! Petje af...!

In ieder geval veel succes met die eerste droom... Spannend! Geniet ervan!
En de tweede droom... tja, ik ben nu wel heel nieuwsgierig!
Groetjes,
Tine

Gepost door: Tine & Dirk | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Geweldig! Super gedaan Jess, een pracht van een eerste marathon gelopen en je verslagje vertelt het ook allemaal schitterend. Geniet nogmaar lekker lang na, je hebt het verdiend!

Gepost door: Julie | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Wauw!! Knap gedaan hoor!! We love you Jesske we do!!! ;-) Ook een hele dikke proficiat voor jouw vriend, dat is wel een heeeele knappe debuuttijd hé ;-). Veel plezier met de voorbereidingen voor het verhuis en laat ons niet te lang wachten voor die tweede droom hé!

Gepost door: Wendy | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Weet je, ik krijg tranen in mijn ogen als ik je bericht hier lees. Zo content ben ik voor je, en ook een beetje omdat het voor mij nog steeds een grote droom is...
Ongelofelijk knap wat je daar gedaan hebt, echt waar.

Ik moet je bij het halve marathon punt gezien hebben, want rond die tijd stond ik aan de finish te kijken naar de eerste marathonlopers die finishten. Jammer dat ik je niet herkent heb!

En volgend jaar wil ik ook mee met de bloggers, zo leuk dat het leek zeg. Maar ik heb alles gemist, ben de ganse tijd bij mijn papa gebleven, en heb jou niet gezien - en de rest van de bloggers zou ik nooit herkennen...

En ten slotte: nu ben ik toch ook wel héél nieuwsgierig naar die tweede droom :)

Gepost door: Kate | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

als je vrijwel een hele marathon lang zo breed kan lachen, dan heb je nog meer in je mars hoor! Proficiat!! En welkom in de buurt hé; misschien loop ik je in het Mechelse nog wel tegen het lijf (neenee ... ik zal wel oppassen; geen paniek ;-) )

Gepost door: geert | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Proficiat Jess! Heel goed gedaan!

Gepost door: Lien | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

geweldig ! Eva heeft het gezegd : Yes Jess can ! Nu nog op een T-shirt of zo zetten ;-)
Nog ne keer proficiat !
Volgend jaar ben ik er ook, maar niet voor de marathon. Laat de Jesskes dat maar doen ;-)

Gepost door: kaat | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Dubbel dikke Proficiat Terwijl ij (ook) aan het afzien was heb wel enkele keren mij afgevraagt "hoe zou ons Jesske het stellen" maar Eva (die bijna overal opdook) stak ieder maal de duim in de lucht ! dus het kon niet anders dat heel goed aflopen , ik had vertrouwen in jou !! hoo was reuze blij te horen dat het GELUKT was , super !!! xxx en de ander pluimen gaan natuurlijk naar Bert hé ! dat is ook niet meer gewoon zo'n intrede in de marathon wereld CHAPEAU !!!!

Gepost door: Katrien | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Fier! Ik ben fier op je mijn dochter. Hoe je hebt opgebouwd naar dit resultaat vindt ik ongelofelijk. Je bewijst dat doorzetten tot schitterende resultaten leidt en dat mensen, mits zelfvertrouwen en voldoende inzet, in staat zijn om uit te groeien tot een niveau dat voor buitenstaanders moeilijk te geloven is.

Papa

Gepost door: Kris Berden | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Welkom in het marathon wereldje en er zijn maar weinig mensen die dat kunnen zeggen.
Gefeliciteerd met je mooie tijd en PR..
En natuurlijk meer marathons rennen, doe ik ook.
Jammer dat ik je niet tegen kwam in Eindhoven, wie weet een volgende keer.
En geniet met vriendlief en in Januari Zwanger raken ;-).
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 13-10-09

Reageren op dit commentaar

Dikke proficiat! Gefeliciteerd met je eerste marathon. Super dat je er zo van genoten hebt. Ook een zeer mooie tijd van je vriend!

Gepost door: Wim | 14-10-09

Reageren op dit commentaar

Schitterend debuut Jess. Je straalde! Terecht!!a

Gepost door: Homer | 14-10-09

Reageren op dit commentaar

Knap gelopen ! je straalde echt bij de doorkomst van je eerste ronde ! Je liep nog netjes achter de ballon van 4.15 u . Je verdient dit ! Jij alleen hebt dit gedaan door je helemaal te geven en je schema goed te volgen . Ondanks er toch wat tegenslagen onder je trainingsperiode zaten die de twijfel bij jou deden opkomen. Maar je hebt doorgezet ! Echt ik ben zeer fier op je !
Ook aan bert , je ventje ( toch bijna he !! ) heeft het schitterend gedaan . Wens hem van mij ook een dikke profficiat ! Hij is een talent zalle dat zeker nog erg zal groeien !! Allee tot op 14 nov. op de kastelen loop voor paraguay ??

Gepost door: coach mario | 14-10-09

Reageren op dit commentaar

Well done ook voor jou dikke proficiat Jessica, je was me idd ineens kwijt, moest een sanitaire stop inlassen, en ben je dan voorbij gegaan op een minder moment toen je aan het wandelen was.
4h25 is voor een debuut schitterend, mss tot in Antwerpen

Filip

Gepost door: Filip | 14-10-09

Reageren op dit commentaar

Dikke proficiat, mooie prestatie

Gepost door: Stofke | 15-10-09

Reageren op dit commentaar

You did it! Amai Jess, jij hebt het gedaan, die marathon! Jij hebt het gewoon gedaan! En er nog van genoten ook! Dikke proficiat voor zo'n prestatie!

Gepost door: Sandy | 24-10-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.