26-10-09

Human

De Nike Human Race

temp
Afgelopen zaterdag werd er wereldwijd een aktie gehouden door Nike om zoveel mogelijk mensen tegelijk aan het lopen te krijgen. Nike Belgium nodigde ons dus uit om samen 10km te lopen in het Warandepark in Brussel, waarvoor iedereen voorzien werd van een rood Nike dry fit shirt met een uniek startnummer: geen twee tshirts in de wereld hebben het zelfde nummer :-)

Het was een toffe activiteit, we liepen weer eens ergens anders; en zo konden wij Lies en Davy nog eens terugzien. Lies heb ik ontmoet via de Nike+ Challenge in het voorjaar en het klikte van in't begin. Leuk om je terug te zien Lies! En heel tof georganiseerd door Nike! In België deed er niet zoooo veel volk mee, maar blijkbaar zijn er landen waar er echt honderden mensen in zo'n Nike shirt door de straten crossen!

Only human part 1

Sport is gezond, maar sport garandeert geen gezondheid. Sinds Eindhoven ben ik nog altijd aan het snotteren, en telkens als ik denk dat het aan het beteren is, sta ik de dag nadien op met nog meer last van mijn neus, keel, hoofd, ... Vanmorgen kwam daar dan ook nog een trommelend gevoel in mijn oor bij en werd ik op het werk zo misselijk als wat. Naar de dokter dan maar: sinusitis, gezwollen keel, oorontsteking... Ik heb het goed zitten. Eerst even gewone medicijnen proberen en als het overmorgen nog niet beter is: aan de antibiotica. Aan sport zal ik voorlopig dus niet toekomen!

Only human part 2

Dat ik nu even niet mag sporten is misschien nog niet zo'n ramp; want vorige week maandag tijdens mijn eerste loopje (5km) na de marathon; heb ik mijn rechterkuit een beetje verrokken. De dag erna kon ik mijn volgende loopje van het schema (8km) wel tot een goed einde brengen; maar ik voelde het toch.

Donderdag moest ik 12km lopen maar ik voelde mijn kuit zo hard; dat ik het maar liet. En zaterdag begon ik het tijdens de 10km in de human race toch ook weer te voelen. Ook nu nog; voel ik mijn kuit spannen telkens als ik trappen neem. Nog een beetje rust zal dus geen kwaad kunnen voor die verrekte kuit (pun intended ;-))

Only human part 3

Mijn verhuis vorig jaar naar Leuven met een minder gestructureerd leventje als voorheen; heeft voor een gewichtstoename gezorgd waar ik niet zo happy mee ben. Eerder waagde ik al een paar pogingen om hier iets aan te doen; maar de motivatie ontbrak me eerlijk gezegd. Hey, ik ben ook maar een mens, en als je huisgenoot een zak chips opentrekt is het toch oh zo moeilijk om daar vanaf te blijven; alle goeie voornemens ten spijt!

De marathon heeft me echter geïnspireerd om mijn gewicht pre-Leuven terug te willen! Hoezo, zal je vragen? Wel, volgens de site chatnrun.nl zorgt een verlies van 4kg voor een winst van 7min op mijn marathontijd; een verlies van 8kg zou dus in totaal een goeie 14min schelen! 8 kilo minder is exact wat ik woog vóór ik hier kwam wonen; en hoeweel die site natuurlijk maar een schatting geeft; is het wel logisch dat je sneller bent als je minder gewicht moet meesleuren.

Op naar een gewichtsverlies van 8kg dus, ben inmiddels al een weekje bezig met een gezond en evenwichtig eetpatroon in de vorm van South Beach (goede koolhydraten, goede vetten). Hiermee ben ik jarenlang op een gezond gewicht gebleven zonder problemen. In't begin gaat het gewichtsverlies altijd snel, maar natuurlijk zal het binnenkort wat trager beginnen gaan. In totaal geef ik mezelf dus 4 maanden voor 8kilo, een halve kilo per week zal gemiddeld toch moeten lukken, maar is toch ook niet té snel. 

Ik volg een aantal Amerikaanse blogs over voeding en gezondheid en daar zijn een aantal challenges in omloop. Ik ga mezelf af en toe aansluiten bij zo'n challenge, als extra motivatie!

Bring it on!

16:24 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Veel beterschap Jesske, laat die kuit maar even rusten, kan zeker geen kwaad. Veel succes met je nieuwe uitdaging, 16min sneller op je volgende marathon, jawadde!!!

Gepost door: Wendy | 26-10-09

Reageren op dit commentaar

Hey, 'k wist niet dat we buiten lopen nog iets gemeenschappelijk hadden, ben zelf met south beach ook 28kg kwijt geraakt...
Ik houd ze er nu af door te lopen en op mijn eten te letten.
Kom je 7 november ook weer afgezakt naar Mol?

Gepost door: Wim | 26-10-09

Reageren op dit commentaar

Goed besluit om wat gewicht te verminderen. Het gaat je lukken!

Gepost door: Tiny | 26-10-09

Reageren op dit commentaar

Als jij vindt dat je er 8 kg af moet krijgen, moet je dat zeker doen, maar aan die foto van Brussel te zien, vraag ik me wel af waar je er die gaat afprutsen :-)
Succes in elk geval!

Gepost door: Sandy | 26-10-09

Reageren op dit commentaar

ik doe, mee !! Ook ik moet een 5 kg afvallen om weer scherp te staan ! Nie gemakkelijk he !
Veel succes ermee en tot in Mol ??

Gepost door: coach mario | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

'k heb het afvallen al terug opgegeven, werd er chagrijnig van en dat wou ik nu ook weer niet. Veel succes met je afvalrace in ieder geval!!

Gepost door: Ruthje | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.