28-10-09

Thrive in 30

Ik leer altijd graag bij, lees veel over voeding, gezondheid etc maar had het afgelopen anderhalve jaar moeite met dit in de praktijk toe te passen. Ik ben echter tot het besef gekomen dat ik me toch beter in mijn vel voelde met een gezondere levensstijl, dan hoe ik de laatste tijd geen snoepje, frietje, of koekje kon laten staan :-)

Ik heb dus de draad weer opgepakt wat betreft mijn voeding, maar wil het nog een niveautje hoger tillen. In mijn zoektocht naar een betere en gezondere levensstijl; kwam ik regelmatig links tegen naar de website thrivein30.com. Deze website, gemaakt door een triathleet, claimt:

"Over the course of the next 30 days, I’ll dispel the most commonly held myths concerning plant-based nutrition. And in doing so, I’ll provide sound information that can be simply applied to enhance any lifestyle. These tried and tested techniques will enable you to lay the foundation of optimal health, on which all types of breakthrough performance can be built.”

Mijn interesse was gewekt en ik heb mij ingeschreven in deze gratis "cursus".

In een poging mijn blog over meer dan lopen alleen te laten gaan; wil ik een aantal extra items gaan toevoegen; dingen die ik uitprobeer, die ik geleerd heb, ...

Ik zal hier dus regelmatig kort samenvatten wat ik onthouden heb uit Thrive in 30 en hoe ik dit denk toe te passen. Op het einde van die 30 dagen zal ik kijken wat er nu echt nut heeft gehad, en wat niet. Stay tuned :-)


Les 1: Stress

Stress zorgt voor een overvloed aan cortisol. Te veel cortisol zorgt er o.a. voor dat je nooit diep genoeg slaapt, waardoor je moe blijft, meer zin hebt in koffie en suiker.

Andere gevolgen van cortisol (cfr. http://stress.about.com):
    * Impaired cognitive performance
    * Suppressed thyroid function
    * Blood sugar imbalances such as hyperglycemia
    * Decreased bone density
    * Decrease in muscle tissue
    * Higher blood pressure
    * Lowered immunity and inflammatory responses in the body, slowed wound healing, and other health consequences
    * Increased abdominal fat, which is associated with a greater amount of health problems than fat deposited in other areas of the body. Some of the health problems associated with increased stomach fat are heart attacks, strokes, the development of , higher levels of “bad” cholesterol (LDL) and lower levels of “good” cholesterol (HDL), which can lead to other health problems!


Een deel van de stress is emotioneel, maar overtrainen of ongezond eten veroorzaakt ook fysieke stress voor je lichaam;

het krijgt de kans niet om te gaan met deze belasting.
--> luister naar je lichaam; als je traint en je voelt dat je lichaam moeilijk mee gaat, neem gas terug
--> eet gezonde dingen die je lichaam als energie kan gebruiken, geen voeding waarmee je lichaam veel moeite heeft om het af te breken (slechte vetten, alcohol, overmatige consumptie van suiker)
--> probeer emotionele stress te verminderen, doe ademhalingsoefeningen of yoga


Luisteren naar mijn lichaam: doe ik eigenlijk wel, als een training mij niet afgaat, kijk ik of het lichamelijk of in mijn koppeke zit. Is het lichamelijk zal ik proberen de training wat minder zwaar te maken, of desnoods te stoppen.

Gezond eten: ben ik nu anderhalve week mee bezig

Emotionele stress: met hopen :-) Yoga: begin ik morgen mee!

17:38 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-10-09

Wat is South Beach?

Mensen staan vaak weigerachtig tegenover een dieet. Bij een dieet denkt men meestal aan hongerlijden, allerlei eten moeten laten staan, en de talrijke menu's die in de tijdschriften staan waar ik al honger van krijg als ik nog maar lees hoe weinig je dan mag eten. Ik wil dus graag een klein beetje uitleg geven over South Beach, voor diegenen die geïnteresseerd zijn. Als je het juist doet, zoals het bedoeld is, is South Beach niet echt een dieet, maar een levenswijze.

Het wordt soms over één kam gescheerd met Atkins, met als grootste misvatting dat je dan géén koolhydraten meer mag eten en dat je jezelf volpropt met eieren, spek en kaas. Laat me alvast zeggen dat een aantal van de ideeën wel overeenkomen; maar dat South Beach veel meer is dan dat.

Alles draait bij South Beach om een bloedsuikerspiegel die in balans is en om "goede koolhydraten en goede vetten". Dit betekent dus zeker niet dat je koolhydraten moet laten staan, maar het is wel de bedoeling dat je volwaardige koolhydraten eet. Dit zijn koolhydraten die het minst bewerkt zijn, in hun meest pure vorm, zonder allerlei bewerkingen in het fabriek. Kort gezegd; volwaardige volkoren producten in plaats van geraffineerde, of witte. Ook peulvruchten hebben een belangrijke plaats binnen South Beach.

Daarnaast is het zeker ook niet de bedoeling van vet te laten staan. Vet is immers nodig! Maar dan wel het goede vet, dat bomvol omega's zit; wat goed is voor de hersenen, je aders, ... Dit vet zit in vette vissoorten zoals zalm en makreel, in avocado's, in noten, zaden en pitten. Plantaardig vet mag zeker, maar geharde (gehydrogeneerde) plantaardige vetten zijn uit den boze! En terecht! Tijdens dat procedé om van nature vloeibaar vet, vast vet te maken, wordt zelfs gebruik gemaakt van zware metalen! Dit zogenaamde transvet is nefast voor de gezondheid! Het is niet voor niets dat het al in veel staten in Amerika absoluut verboden is om nog transvet te gebruiken. In België heeft men dit helaas nog niet ingezien. Het wordt hier volop gebruikt in koekjes, speculoos, margarine, ...

Tijdens de eerste twee weken van South Beach is het de bedoeling dat je je bloedsuikerspiegel egaliseert, en dat je dus de schommelingen in je bloedsuiker tegengaat. Dit doe je door twee weken geen suiker te eten, in geen enkele vorm! Dus ook geen fruitsuikers of zetmeel uit brood, pasta, rijst, ... Het is door deze eerste fase, dat mensen denken dat South Beach niet evenwichtig is, dat je een belangrijke voedselgroep over het hoofd ziet! Dit is echter maar voor twee weken en door het egaliseren van je bloedsuikerspiegel neem je de trek naar zoet fysiek weg. Dit helpt dus om suiker nadien makkelijker te laten staan.

Na die twee weken ga je kijken welke suikers geen te harde dips in je bloedsuikerspiegel teweeg brengen. Je eet bijv een paar dagen elke dag een appel in je menu en kijkt dan hoe je je voelt na het eten van een appel. Ik heb door South Beach ontdekt dat ik van een appel juist méér honger krijg nadien en dat ik een appel best enkel eet in combinatie met eiwit (zoals platte kaas); een andere goede regel van South Beach. Als je koolhydraten eet in combinatie met eiwit, worden ze minder snel door je lichaam opgenomen; waardoor er minder insuline wordt aangemaakt. Daardoor krijg je na je eten geen dip, waardoor je moe, lusteloos en hongerig wordt.

Een typische dag (na de eerste fase van South Beach) ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Ontbijt: een glas tomatensap; een omeletje gemaakt van 2 eiwitten en 1 ei, met iets van groenten (bijv. champignons) gebakken in wat olijfolie + een of twee volkoren boterham(men) of cracker

Tussendoor: 250gr platte kaas met een portie fruit

Middag: een salade met een beetje vis of vlees, een of twee volkoren boterham(men) of cracker + een stuk fruit

Tussendoor: nog iets van groenten met wat vlees of peulvruchten erbij

Avond: een normale maaltijd met 50% groenten, 25% vlees of vis en 25% volkoren granen

Als je nog honger hebt 's avonds mag je nog dessert eten bijv. nog wat nootjes, platte kaas met wat fruit, of nog wat groente

 

Dit is South Beach in een notendop, je ziet dat het alles behalve een ongezond dieet is; maar wel een evenwichtig eetpatroon waarbij je minstens 3 porties groente, 2 porties fruit en voldoende koolhydraten en eiwitten eet. Maar alles wat je eet is wel NATUURLIJK, zo onbewerkt mogelijk, waardoor je lichaam volop kan profiteren van de voedingswaarde van écht voedsel uit de natuur!

De komende weken ga ik regelmatig lekkere en gezonde receptjes plaatsen.

16:18 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-10-09

Human

De Nike Human Race

temp
Afgelopen zaterdag werd er wereldwijd een aktie gehouden door Nike om zoveel mogelijk mensen tegelijk aan het lopen te krijgen. Nike Belgium nodigde ons dus uit om samen 10km te lopen in het Warandepark in Brussel, waarvoor iedereen voorzien werd van een rood Nike dry fit shirt met een uniek startnummer: geen twee tshirts in de wereld hebben het zelfde nummer :-)

Het was een toffe activiteit, we liepen weer eens ergens anders; en zo konden wij Lies en Davy nog eens terugzien. Lies heb ik ontmoet via de Nike+ Challenge in het voorjaar en het klikte van in't begin. Leuk om je terug te zien Lies! En heel tof georganiseerd door Nike! In België deed er niet zoooo veel volk mee, maar blijkbaar zijn er landen waar er echt honderden mensen in zo'n Nike shirt door de straten crossen!

Only human part 1

Sport is gezond, maar sport garandeert geen gezondheid. Sinds Eindhoven ben ik nog altijd aan het snotteren, en telkens als ik denk dat het aan het beteren is, sta ik de dag nadien op met nog meer last van mijn neus, keel, hoofd, ... Vanmorgen kwam daar dan ook nog een trommelend gevoel in mijn oor bij en werd ik op het werk zo misselijk als wat. Naar de dokter dan maar: sinusitis, gezwollen keel, oorontsteking... Ik heb het goed zitten. Eerst even gewone medicijnen proberen en als het overmorgen nog niet beter is: aan de antibiotica. Aan sport zal ik voorlopig dus niet toekomen!

Only human part 2

Dat ik nu even niet mag sporten is misschien nog niet zo'n ramp; want vorige week maandag tijdens mijn eerste loopje (5km) na de marathon; heb ik mijn rechterkuit een beetje verrokken. De dag erna kon ik mijn volgende loopje van het schema (8km) wel tot een goed einde brengen; maar ik voelde het toch.

Donderdag moest ik 12km lopen maar ik voelde mijn kuit zo hard; dat ik het maar liet. En zaterdag begon ik het tijdens de 10km in de human race toch ook weer te voelen. Ook nu nog; voel ik mijn kuit spannen telkens als ik trappen neem. Nog een beetje rust zal dus geen kwaad kunnen voor die verrekte kuit (pun intended ;-))

Only human part 3

Mijn verhuis vorig jaar naar Leuven met een minder gestructureerd leventje als voorheen; heeft voor een gewichtstoename gezorgd waar ik niet zo happy mee ben. Eerder waagde ik al een paar pogingen om hier iets aan te doen; maar de motivatie ontbrak me eerlijk gezegd. Hey, ik ben ook maar een mens, en als je huisgenoot een zak chips opentrekt is het toch oh zo moeilijk om daar vanaf te blijven; alle goeie voornemens ten spijt!

De marathon heeft me echter geïnspireerd om mijn gewicht pre-Leuven terug te willen! Hoezo, zal je vragen? Wel, volgens de site chatnrun.nl zorgt een verlies van 4kg voor een winst van 7min op mijn marathontijd; een verlies van 8kg zou dus in totaal een goeie 14min schelen! 8 kilo minder is exact wat ik woog vóór ik hier kwam wonen; en hoeweel die site natuurlijk maar een schatting geeft; is het wel logisch dat je sneller bent als je minder gewicht moet meesleuren.

Op naar een gewichtsverlies van 8kg dus, ben inmiddels al een weekje bezig met een gezond en evenwichtig eetpatroon in de vorm van South Beach (goede koolhydraten, goede vetten). Hiermee ben ik jarenlang op een gezond gewicht gebleven zonder problemen. In't begin gaat het gewichtsverlies altijd snel, maar natuurlijk zal het binnenkort wat trager beginnen gaan. In totaal geef ik mezelf dus 4 maanden voor 8kilo, een halve kilo per week zal gemiddeld toch moeten lukken, maar is toch ook niet té snel. 

Ik volg een aantal Amerikaanse blogs over voeding en gezondheid en daar zijn een aantal challenges in omloop. Ik ga mezelf af en toe aansluiten bij zo'n challenge, als extra motivatie!

Bring it on!

16:24 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

20-10-09

Start to swim

In mijn schema voor de komende maanden staat hier en daar spinning of een fietstocht. Sinds mijn health city abo verlopen is; kan ik voorlopig, zo lang ik in Leuven woon, echter niet gaan spinnen. En fietsen, daar denk ik dat ik niet vaak zin in zal hebben eens het zo écht herfst- en winterweer wordt.

Een sport die wél goed te beoefenen valt in de winter is ZWEMMEN! De afgelopen jaren heb ik me dit al vaak voorgenomen, maar eigenlijk had ik nooit motivatie om het echt vol te houden. Bovendien wou ik dan telkens 1500m of 2000m ineens zwemmen; waarna ik echt moe was en het eigenlijk ook niet leuk vond; om vervolgens weer weken of maanden niet meer te gaan.

Maar vermits ik me voorgenomen heb volgend jaar minstens één triathlon mee te doen; zal er veel gezwommen moeten worden! Ik heb mij dus het Start To Swim boekje aangeschaft en heb me nu voorgenomen om toch ECHT ECHT twee keer per week te proberen gaan zwemmen!

Helaas kan ik geen crawl, en ik vind ook niet zo meteen online een instantie waar je basistechnieken bij kan aanleren. Ik heb nooit crawl leren zwemmen op school en weet eerlijk gezegd niet echt hoe eraan te beginnen. Triathlon met schoolslag gaat natuurlijk ook wel, maar daarmee ga ik wel meteen een grote achterstand oplopen.

Daarom mijn oproep: weet er iemand een lesgever in de buurt van Leuven/Mechelen/Antwerpen/Brussel  OF is er iemand in de buurt van die mij wat wil helpen met crawl te leren zwemmen? Muchas gracias!!!

18:52 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-10-09

Het kortere werk

De komende weken staan helemaal in het teken van de kortere afstand. Waar ik in september mijn hand niet omdraaide om 18, 25 of zelfs 30km te gaan lopen; is de langste afstand die de komende weken in mijn schema staat… 12km! De kortste? Vandaag: 5km loslopen. Super schattig vind ik dat, zo’n mini training. Waar is de tijd dat ik moest zwoegen en zweten om dit te kunnen?!? Van Start-to-run met Evy naar een marathon; hoe relatief toch allemaal. :-)

Eerlijk gezegd ben ik even blij dat het allemaal weer wat korter mag. De komende tijd gaat al druk genoeg worden (verhuis etc) en tegen het einde van de marathonvoorbereiding wist ik ook niet goed meer waar ik telkens naartoe moest, welke muziek ik elke keer moest luisteren, en mijn blaar-gevoelige voetjes zullen ook content zijn met wat minder lang lopen.

De focus ligt nu voor een tijdje op snelheid, met een eerste poging tot het verpulveren van mijn PR op de 10K op 7 november in Mol. Ik heb al hier en daar gelezen dat er nog andere bloggers zullen aanwezig zijn; dus dat wordt weer een gezellige boel! Minder leuk vind ik, dat het 4 rondjes van 2.5 zijn. Mijn PR staat op 52:51, die 51sec zou ik er toch graag kunnen afsnoepen. Dus een tempo van 5:12min/km. Het zal hard worden; maar ‘k ga er voor hé!

Maar dat is nog 3 weken ver; dus 3 weken lang flink wat interval trainingen om mijn benen die lange duurlopen te doen vergeten en weer wat sneller te worden! Speedy Jessy is on her way!

14:48 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-10-09

The future looks bright

Aan het avontuur van zondag hield ik - behalve prachtige herinneringen - ook nog steeds stijve bovenbenen en een dikke snotvalling incl. keelpijn over. Maar als ik dat zo lees op facebook ben ik niet de enige, Julie had het al, Edith heeft het nu te pakken; en Nico kreeg het zondag al. De microbekes zijn in't land en ik denk dat de stortbuien van zondag er ook geen goed aan gedaan hebben!

Gelukkig heb ik niet alleen last van vieze ziektemicrobes; ook de loopmicrobe heeft in alle hevigheid toegeslagen! Ik heb alweer enorm veel goesting om erin te vliegen, om te trainen in dit heerlijk zonnige herfstweer, en om persoonlijke records te doen sneuvelen! Het jaar zal rap teneinde lopen, de komende periode wordt voor mij héél druk, en ik ben (zoals gezegd in vorig berichtje) héél erg aan het uitkijken naar volgend jaar.

Ik mag nu niet lopen en heb veel tijd om na te denken over ... lopen :-)) Ik broed dus ook al op plannetjes voor volgende wedstrijden, want toegegeven; ik loop graag om mijn gedachten te verzetten enzo, maar wedstrijden lopen kan mij toch nog een niveautje hoger tillen!

Eerst en vooral zal ik op 24 oktober meelopen met de Nike+ Human race 10K in Brussel; hoewel dit wel geen wedstrijd is; wil ik hier graag bij zijn! En natuurlijk ook de RUN FOR PARAGUAY op 14 november!

Daarnaast zou ik nog ergens willen vlammen in november op een 10K (liefst plat - in Mol?) en dan op 20 december de Gaston Roelants 10K lopen. Eens zien wat we op die twee wedstrijden kunnen presteren!

Indien mogelijk zou ik 27 december voor de gezelligheid al lopend afscheid willen nemen van anderhalf jaar in Leuven met de eindejaarscorrida (12K) :-)

Vanaf januari woon ik dan (terug) in het Mechelse, wat niet ver is van Lier, alwaar de natuurlopen gehouden worden. Ik weet niet hoe vaak dit plaatsvindt, maar ik zou daar toch een paar keer mee willen doen met de 20K,

en dit als voorbereiding naar mijn volgende GROTE doel: de Antwerp Marathon op 25 april! (samen met Kato ;-) hé Kato? ;-)))

Daarna ga ik Eva hazen op haar allereerste halve marathon op 15 mei in Luxemburg...

en dit dan weer als training voor... De 20km van Brussel!

Om daarna een maandje later in Geel te proberen 10K te lopen op 50min!

Dit allemaal overgoten met een flinke portie zwemplezier en een serieuze berg fietskilometers,

om klaar te zijn voor mijn allereerste iron sprint in Antwerpen in Augustus!

 

Je ziet, aan inspiratie geen gebrek ten huize Jess! Nu maar eerst even verder herstellen en binnen anderhalve week weer voorzichtige eerste stapjes zetten :-)

20:49 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

13-10-09

Over dromen die uitkomen

 

groepsfoto
Dit was een weekend om nooit te vergeten! Zaterdag nog een beetje geshopt in Eindhoven met vriendje, en daarna aangeschoven aan tafel met een boel andere bloggers in het Eden Crown Hotel. Wat een super toffe en kakelende bende :-)

Na een redelijk slechte nacht (al om 5u wakker van de zenuwen!) en een lekker uitgebreid hotelontbijt; stonden we rond 10u te bibberen aan de ontmoetingsplaats waar we nog een boel bloggertjes gingen zien. Het waren er te veel om op te noemen, zoals je kan zien op de foto, en dan was nog niet eens iedereen er!

polonaise

spontaan
Er werd natuurlijk een beetje zot gedaan (de polonaise dansen enzo :-)) en dan vertrokken we dan met een paar man naar het startvak. Nog een beetje bibberen en zenuwachtig zijn en dan om 11u EINDELIJK het startschot! Nog rap liefje een succeskus geven en toen kwam heel die meute in beweging. Katrien, Tiny en nog een paar anderen hadden het mij al gezegd: eens dat startschot gaat, zijn de zenuwen weg! En inderdaad; vanaf dat moment kon ik alleen nog maar genieten en mijn enige gedachte was: ik ZAL finishen!

Na een kilometer of twee zag ik de pacers voor 4u15 en ben ik daarbij beginnen lopen. Dit ging bijzonder goed; we liepen een heel strak schema van 6min/km. Na een tijdje kwam ik Eva tegen en begon zij met ons mee te fietsen. Heb een paar keer goed gelachen; een greep uit haar aanmoedigingen:

Een knipoog naar Obama met “JESS WE CAN!”,

lekker gebroken Engels met “Good busy” en “Do it but after hé!”.

En dan nog paracommandogewijs:
“I don’t know but I’ve been told,
Jess is running and I am cold”.

pacers

Ja, het ging er daar vrolijk aan toe en het was geweldig om met zo’n groepje te lopen; allemaal hetzelfde tempo; dat gaf een special gevoel! Ook heel leuk om hier en daar BB’s (bekende bloggers) tegen te komen tussen de supporters! Bedankt voor al jullie aanmoedigingen, jullie geroep, en gewoon het feit dat jullie er waren!

alles gaat nog goed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen wij net het halve marathonpunt voorbij waren gestoken op 2u en 6min hoorden we de commentators roepen dat de eerste man er al aankwam! Het parcoursrecord ging sneuvelen! Ik kreeg daar toch wel even kippenvel van :-))

Tot ongeveer 32km kon ik mooi bij de pacers blijven lopen en zat ik nog altijd op schema voor 4u15. Toen kon Eva niet meer meefietsen en ik vroeg haar een smsje naar mijn papa te sturen om hem te melden dat ik nog steeds leefde, want hij was toch zo ongerust :-) Intussen was het wel enorm beginnen gieten; en op een paar seconden tijd stond het water in mijn schoenen SOP SOP :-)

Ik begon toen wat last te krijgen van mijn onderrug en ook mijn linkerknie deed wat moeilijk; ik zakte er zo af en toe doorheen. Ik wandelde een half minuutje aan een drankpost en liep dan nog wat verder. Vanaf 35km was het even echt overleven; omdat ik telkens door die knie zakte. Maar ik bleef lachen; wat kon het mij schelen dat mijn tempo terugviel doordat ik af en toe efkes (maar 50m ofzo) moest wandelen; ik was zoooo dichtbij de finish! Onderweg riep iedereen mijn naam; zoooo leuk! Vooral heel veel leuke reacties gekregen van de supporterende vrouwen à la “GIRL POWER”. De vrouwelijke marathonlopers waren inderdaad serieus in de minderheid!

nog altijd

En dan opeens kwam er het 40km punt en toen was ik niet meer te houden hé; ik voelde opeens niks meer en liep in één rechte lijn door al het volk heen. Dat was echt kicken! Zooo veel volk en zoooo veel sfeer!! Ik zag opeens ook mijn liefje staan en Eva die luid aan het roepen waren. SUPER! Ik finishte in 4:25:48 met een giga smile op mijn gezicht.

Een beetje daarna kreeg ik zowaar traantjes in mijn ogen; zo content was ik; ik pakte mijn ventje maar eens goed vast. Hij had het ook geweldig gedaan met een prachttijd van 3:15:52!!!

Dit is echt een droom die is uitgekomen! En hoewel ze zeggen dat je op het einde van de marathon en meteen erna denkt ”NOOIT MEER” was ik al tijdens de laatste (zware) kilometers aan’t denken: “volgende keer kan het alleen maar beter gaan” en nu weet ik dus al zeker dat er nog marathons gaan volgen ;-)

Met dank aan Frank en Herman voor de foto's!

 

 

 

 

 

En over dromen die uitkomen gesproken… In Januari komen er zelfs nog twéé dromen van mij uit!

De eerste: mijn liefje en ik gaan samenwonen! We verhuizen het laatste weekend van december naar een prachtig appartement in Hombeek (vlakbij het Vrijbroekpark in Mechelen ;-))


De tweede….? Die verklap ik binnenkort wel :-)

 

16:56 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

08-10-09

As ready as I'll ever be

De laatste kilometertjes zijn gelopen

De eerste liter Leppin Carbo lode is binnen

De pedicure heeft mijn voetjes onder handen genomen

 

Ik heb geen idee hoe de marathon zal verlopen.
Heb geen idee wat ik ervan mag verwachten.
Heb geen idee wat 42,195 betekent, hoe 42,195km voelt.

 

Morgen kan        ik zeggen: overmorgen loop             ik mijn eerste marathon!


Hopelijk geen blaren
Hopelijk geen kramp
Hopelijk geen kniepijn

 

 

18:23 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |