13-11-09

Mojo

Ik heb een héél belangrijke vraag voor de lezers van mijn blogje… Heeft er iemand van jullie mijn “mojo” soms gezien?!? Na de rustweek van de marathon had ik heel veel zin om weer te gaan lopen; maar na een weekje lopen werd ik ziek en liep ik vervolgens bijna 4 weken niet. Drie weken lang was dit om gezondheidsredenen, maar de vierde week was dit, eerlijk gezegd, gewoon omdat ik geen “goesting” had! Ik heb zo nog periodes gehad, en dit jaar in februari was het dankzij de Men vs Women Nike Challenge dat de motivatie terug kwam en ik weer met plezier ging lopen. Ik heb opnieuw iets nodig en ‘k weet niet goed hoe of wat.

‘k Heb een mooi schema van Mario zoals altijd; maar als ik 12km zie staan raak ik ontmoedigd. Het is zo vroeg donker, ik weet niet meer wààr ik toch altijd moet gaan lopen, ik ben het beu altijd alleen te gaan lopen, heb de muziek op mijn Ipod al veel te vaak gehoord… Het zijn allemaal excuses, ik weet het wel, maar lopen moet toch iets zijn dat je voor je plezier doet, en dat plezier is momenteel efkes spoorloos.

Gisteren moest ik dus 12km lopen, maar om organisatorische redenen was dat sowieso niet haalbaar. Ik besloot van gewoon een uurtje te gaan lopen in het park. Het begon nochtans goed, het ging héél vlot en ik liep echt soepel en snel. Maar na een half uur begon ik me dus te vervelen. Het idee om nóg een half uur langer te lopen stak me tegen en ik was alweer uitgekeken op die rondjes rond de vijver. Dus ben ik naar huis gelopen en stond ik op 40min thuis. Daarna heb ik nog een beetje pilates gedaan; wat ik dus wel leuk vind om te doen.

Op sommige Amerikaanse blogs die ik lees, is een “Whittle my middle”
challenge begonnen. 30 dagen lang, 5 keer per week een “core” training die niet langer duurt dan 10min. Ik heb heel veel zin om hieraan mee te doen, dus voor mij loopt deze challenge vanaf vandaag tot 13 december. Iemand zin om mee te doen?

Ik ben dus aan het denken aan een beetje een andere aanpak, met meer alternatieve beweging en minder lange looptrainingen. Kortere, maar kwalitatieve looptrainingen van 45min à max. 60min ofzo. Gewoon voor efkes ... tot het weer wat langer licht blijft, tot ik weer langere trainingen nodig heb voor de Antwerp marathon,

… of gewoon tot ik mijn mojo teruggevonden heb…

18:29 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

ik had na mijn eetste (en enigste) marathon ook eventjes geen zin meer om te lopen maar kheb me ingeschreven in een paar wedstrijdje (die ik liep als training) en zo is de zin teruggekomen
en dan tel je tenminste niet af tot Antwerpen (want da is nog ver)

Gepost door: Nico | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

Mojo foetsie Heel normaal, decompressie na een slopende marathoncampagne.
Maak je geen zorgen, die mojo komt heus wel terug.

Gepost door: frank spencer | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

Goh, ik zie ook altijd dat ik een doel in het vizier heb, na mijn marathon was dat de halve marathon van Eindhoven, en nu is dat de eindejaarscorrida in Leuven, al moet ik zeggen dat de Utrecht marathon mij toch ook al serieus motiveert hoor. Als ik nu al een goeie basis heb en onderhoud dan zal ik daar tijdens de marathon ook baat bij hebben, dit is mijn denkwijze ;-). Veel succes!!

Gepost door: Wendy | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

Ho, Jess ! Nooit gedacht dat er iets zo herkenbaars zou zijn. Ik verveel me ook te snel. Of liever : ik vind het ook snel te saai. De laatste tijd blijf ik nogal 10K 'lopen' om het niet te verleren maar ik loop 'm met een film op de loopband. Ik krijg mezelf niet gemotiveerd om het anders te doen. In de zomer is het inderdaad anders, je hebt gewoon meer tijd om buiten te lopen. Om in het donker te lopen heb ik ook niet echt zin. Ik zal ook in Antwerpen lopen, en dat houdt me wel 'lopende' ;-) Verder mix ik ook zumba, fitness erdoor. Maar soms schiet het zwemmen er al bij in (verplaatsing en ook weer 't donker). Maar niet sporten is wel geen optie, want daarvoor doe ik het dan weer te graag. Mix werkt bij mij 't beste... En zoals Nico zegt : een wedstrijdje. Ik loop binnenkort nog eens 10 km en werkelijk met het enige doel : trainen en ander parcours. Want ik kan mij zo stresseren dat er ook weer niets aan is !
Veel succes nog en ps, na een marathon mag het toch even rustiger, niet ?

Gepost door: kaat | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

Weer eens wat rustig lopen in goed gezelschap dan komt het weer helemaal in orde!!

Gepost door: Tiny | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

Hup, Jess! Hup! Hé Jess! Welkom bij de club!!! ...Al kan ik het excuus dat ik net een marathon heb gelopen niet inbrengen! Het zal wel aan de (te)korte dagen liggen! Maar ik ben ervan overtuigt, eens je terug een doel voor ogen hebt, dat je er weer vol overgave voor zult gaan/lopen!!!

Gepost door: slakje | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

Misschien een tip: zoek daar ergens in de buurt een recreatieve loopclub waar je kan aansluiten. Al is het maar 1 keer in de week dat je in groep kan trainen, dat werkt toch motiverend. Je leert algauw mensen kennen die hetzelfde niveau hebben en met deze mensen kan je dan na een tijdje eens afspreken om op zondag bv. een lange duurloop te doen. Het is zo dat ik Jogginggirl Veerle heb leren kennen en niets is leuker en motiverender om ook eens buiten de trainingsuren van de club af te spreken om te gaan duurlopen.

Gepost door: Spencerwoman | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

Mojo maajaaaa ! ik weet hem liggen !!! morgen ga ik hem persoonlijk in je hersentjes terug "placeren" hou je maar klaar !ergens tussen Wijnedale en Aartrijke !

Gepost door: Katrien | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

Beetje balen natuurlijk en vaak zie je dat na een marathon gebeuren!.Niet alleen de voorbereidingen en marathon zelf is belangrijk maar ook de periode daarna en over dat laatste wordt vaak lichtelijk overgedacht, maar het is een gat.
Ik zelf hak het hardlopen vaak in 3 stukken, lange termijn:wat wil ik over 1 jaar, middel=wat wil ik dit jaar en korte= wedstrijden, trainingen en doelen wat kan veranderen aan de hand hoe je je voelt en omstandigheden(wel of niet druk)..
Ik zou dus wat verder kijken dan de komende 2 maanden en daar doelen(wedstrijden) gaan zetten en op de korte termijn is bijvoorbeeld een challenge...En waarom niet richting de antwerpen marathon een snelle 30km of halve marathon plannen in bijvoorbeeld Februari en Maart?.En in Januari gewoon eens vlammen op de 10km!!!.
Veel sucses en komt goed en die knop omzetten(of te wel je zelf een schop onder je kont geven ;-).
Groet Rinus.
www.rinusrunning.nl

Gepost door: rinus | 14-11-09

Reageren op dit commentaar

Herkenbaar Jess. Niet dat ik me ooit aan 42 km gewaagd heb, maar die loopdipjes ken ik wel.
Ik zou zeker aansluiten bij een atletiekclub in de buurt. Vooral in de winter is dat een motivatie om toch te gaan.
Ik ben er zeker van: de goesting komt terug. Plan inderdaad een wedstrijdje, dan komen te kriebels vanzelf eens die datum wat te dicht nadert. Succes!

Gepost door: Sandy | 15-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.