17-11-09

Project "Motiveer eens een Jess"


Afgelopen zaterdag wilde ons Katrien me m’n mojo helpen terugvinden tijdens de Run For Paraguay. Helaas stond er een stevige wind en liep die meute voor mij véél te snel. Het gat tussen hen en mij werd steeds groter, de enigen die mijn tempo liepen; waren mijn liefje (om me gezelschap te
houden) een 70+er; genaamd Walter. Nice, ik ben even traag als een 70+er!

Nee, dit hielp me niet om de mojo weer te pakken te krijgen! Na 3.5km hield ik het voor bekeken; dit was demotiverend en mijn longen deden van deze zware inspanning al pijn na 2km; laat staan als ik het tot 15km moest volhouden! Dan maar het caféetje ingedoken en de namiddag al babbelend doorgebracht; dat kan ik toch beter :-)

Vastbesloten om toch echt terug “in the running mood” te geraken, heb ik de volgende maatregelen in het leven geroepen:

  • iPod eens opgekuist en vol met nieuwe muziek geladen
  • Trainingen in m’n eentje: voorlopig nog maar max. 8km, ivm vroeg donker, weinig tijd en om me zeker niet te ontmoedigen als ik er aan begin
  • Zondag 22/11: 10km wedstrijdje in Evere, om eens te kijken hoe ik er nu voorsta. ‘k Ga wel voor de zekerheid met hartslagmeter lopen (is al maanden geleden) om mezelf zeker niet op te blazen
  • Zaterdag 28/11: 10mijl in Lier, als training
  • Zaterdag 12/12: Q’s Santa Run in Antwerpen (5km) (WIE KOMT ER MEE?). Doel: 27min (PR is 23:59 maar no way dat dat tegen dan haalbaar is ;-))

De training van vandaag ging eigenlijk heel goed. Een beetje té goed eigenlijk; want veel te snel. Ik moest 10 keer 100m lopen in 29min maar meestal werd dit rond de 24, en 10 keer 200m in 58min, maar meestal werd dat 50min. Woops. Duidelijk niet meer gewoon snelheden in te schatten.

Nadien deed ik nog een 20min yoga for runners podcast (www.yogadownload.com). Ben er nog niet zo goed in, maar het lukt me steeds beter de goeie poses aan te nemen én aan te houden.

Ben dankzij de training van vandaag wel weer een beetje meer in de running mood geraakt. Denk dat het vooral de langere trainingen zonder al te veel tempowisselingen zijn; die me wat afschrikken. Heb daar volgens mij gewoon een overdosis van gehad ;-)

Een aantal van jullie heeft me ook aangeraden om me aan te sluiten bij een loopclub. Voorlopig gaat dat helaas nog niet, ik verhuis binnen anderhalve maand van Leuven naar Hombeek; maar ik heb wel gezien dat er op een paar km van mijn nieuwe woonst een loopclub is (Kapelle-Op-Den-Bos) dus ga ik daar eens horen in januari.

Jullie mogen mij verder nog al jullie motiveer-tips bezorgen, mij onder m’n kont schoppen, uitdagingen met mij aangaan, … LAAT MAAR KOMEN!

18:01 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Mss gewoon lopen als je zin hebt zonder vast te zitten aan een schema voorlopig want ik lees: ik "moest" 10keer 100m lopen, die moet is er te veel aan ;-)

Gepost door: Stofke | 17-11-09

Reageren op dit commentaar

Stofke heeft helemaal gelijk. Hé vandaag mag ik 10 x 100 lopen. Iets andere benadering een wereld van verschil! Snap het wel een beetje, je hebt ook andere zaken aan je hoofd.

Gepost door: Tiny | 17-11-09

Reageren op dit commentaar

Da komt hier dik in de sacoche!! Je kan je al inschrijven voor de marathon van Antwerpen ;-).

Gepost door: Wendy | 17-11-09

Reageren op dit commentaar

ge moogt mij anders ook een sjot onder mijn gat komen geven hoor, ben mijne mojo ook al lang kwijt :-) bij mij dus ook korte loopjes, met wandelpauzes dan nog wel. Ach ja...

Gepost door: Ruthje | 18-11-09

Reageren op dit commentaar

op je kont kletsen mag dat ook ? :-) Jessy , je bent een beetje in een dal gezakt , maar dat maken we allemaal mee ! Ik ben er nog maar juist uitgekropen . Het overkomt ons allemaal . Fixeer je niet te erg erop ! Probeer gewoon te genieten van je trainingen zonder iets te moeten . Laat je niet ontmoedigen door een te vroege wedstrijd !! Je plannen op prive gebied zullen zeker ook wxel een deel van zijn tol eisen .
Genieten jessy en dan komt de rest ook terug !!
Veel succes verder met al je nieuwe wegen die je in slaat .

Gepost door: coach mario | 21-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.