03-12-09

Alive

“In mijn schema staat 10 keer 400m tegen 29sec/100m”, zei ik gisteren tegen vriendje toen ik vertrok op het werk om te gaan lopen. “Maar ja, ik heb het schema zo lang niet meer gevolgd en ik denk dus niet dat ik dat nu nog kan, het zal wel trager gaan”.

“Het belangrijkste is dat je je lichaam prikkels geeft met die intervallen hé. Hoe die snel die dan precies zijn, maakt niet zo veel uit”, was zijn wijze antwoord; mij al een beetje geruststellend dat het niet zo erg zou zijn als 29 sec/100m (dus een tempo van 4:50min/km) er niet inzat.

Ik vertrok dus met de intentie van gewoon mijn best te doen; gewoon snel te proberen lopen tijdens de intervallen, en ik verwachtte hoop en al een tempo van 5:10min/km tijdens die 400 metertjes. Eerst even inlopen, 2km op het gemak tegen 6:40. De eerste 400m ging op 2min en 1 sec, dus zo veel zat ik er niet naast. De tweede 400m was bijna identiek. En toen bleek mijn lichaam opeens genoeg opgewarmd; want alle volgende 400m zaten tussen de 4:40min/km en 4:50min/km! I've still got it!

Die intervallen zijn eigenlijk iets geks. Zo vanaf de 300m is het echt aftellen tot de 400m en aan het einde van elk interval ben ik echt kapot en denk ik: nooo waaaay dat ik er nog zo 7, 6, 5, … moet doen! Maar tijdens die twee minuutjes rust schijn ik dat alweer te vergeten want dan zie ik het volgende interval ineens weer zitten; alsof ik niet net twee minuten daarvoor nog dacht dat ik dood zou gaan als ik nog lang verder zou lopen tegen dat tempo.

Het was dus behoorlijk zwaar, maar ach ik moet mezelf niet voor de gek houden, dat was het vóór mijn loopdipje ook! Dus tijdens zo één van die hele zware intervallen, moest ik opeens met een glimlach terugdenken aan Maggie; de spinninginstructrice van Health City. Tijdens een heel intensieve les zei ze op een keer: “ik zie hier sommige mensen denken, ‘amaaaaaai da’s zwaaaaaar’. JA ‘T IS ZWAAR! DAARVOOR ZIJN WE TOCH HIER ZEKER?!?!?”

Ja, af en toe heb je een beetje doodgaan nodig. Om te voelen dat je lééft.

08:42 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Zwaar? Ja...en dat blijft het ook al loop je al wat langer mee. En toch lukt het je iedere keer weer om je op te laden voor de volgende zucht...pfff...da's zwaar!

Gepost door: Tiny | 03-12-09

Reageren op dit commentaar

Dat laatste zinnetje is héél mooi gezegd. En het klopt als een bus!

Gepost door: Sandy | 03-12-09

Reageren op dit commentaar

Idd, each time we die we learn to live again!!

Gepost door: Eva | 03-12-09

Reageren op dit commentaar

A een metgezel gevonden die ook de marathon van Antwerpen gaat lopen. Veel succes met de voorbereding!

Gepost door: Petra | 03-12-09

Reageren op dit commentaar

Je bent toch nog altijd prima bezig met het volgen van je schema . Ik heb het dus nog eens efkes gecontroleerd :-)
Versnellingen blijven altijd zwaar ! Maar hoe verder je zit in je schema , hoe langer de afstanden zijn van de versnellingen en dan zal die 400 m weer makkelijk aanvoelen .
Antwerpen ..........ik ben daar waarschijnlijk ook , maar utrecht zal mijn marathon worden !!

Gepost door: coach mario | 03-12-09

Reageren op dit commentaar

Knappe training goe bezig ;-)

Gepost door: Herman | 07-12-09

Reageren op dit commentaar

Blij dat je je Mojo terughebt ! We wensen jullie fijne feestdagen en veel loopplezier in 2010!

Gepost door: Chris | 27-12-09

Reageren op dit commentaar

Veel loop plezier toegewenst in 2010.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 30-12-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.