31-12-09

Jaaroverzicht


Ik heb al op een aantal blogjes een jaaroverzichtje gelezen dus ga ik er ook eentje maken. 2009 is voor mij een heel bewogen jaar geweest en eigenlijk ben ik best blij dat het (bijna) achter de rug is! Er zijn natuurlijk massa’s enorm leuke dingen gebeurd, maar het is ook wel een jaar geweest van onzekerheden, bang afwachten en aftellen.

In januari kampte ik nog met heel erge vermoeidheid omwille van een ijzertekort waarvan men tot op de dag van vandaag nog steeds niet ontdekt heeft hoe het komt. Ik kreeg wel na allerlei (pijnlijke) onderzoeken het goede nieuws dat ik geen coeliake (glutenintolerantie) heb. Daarna kreeg ik 10 (eveneens pijnlijke) ijzerspuiten waardoor ik me eindelijk weer een beetje beter voelde. Ik begon ook stilaan terug te lopen, met stukjes van een paar minuten lopen, een paar minuten wandelen.

februari
In februari legde ik voor het eerst weer 10km op Valentijnsdag tijdens de natuurloop in Lier, waar ik Kaat ontmoette en waar de eerste kilometers voor de Nike + challenge bij elkaar gesprokkeld werden. We legden ook de eerste contacten met de mensen van het hoofdhuis voor onze kledinglijn, de plannen werden gesmeed.

maartIn maart wonnen de vrouwen de eerste Nike + challenge en begon de 2de challenge. Ik liep ook eindelijk terug 10km/u (en wel 7km lang), een magische grens waar ik in 2008 maar één keer was over geraakt (tijdens de stadsloop in Gent). Vriendje en ik gingen een weekendje naar Keulen en ging ik voor het eerst een Nike training lopen als voorbereiding voor de 20km van Brussel.

april
In april werd ik voor het eerst sinds mijn loopcarrière geconfronteerd met een zeer lastige kwaal: blaren. De vrouwen wonnen ook de 2de challenge, maar dit kwam door een beetje gefoefeld van Bram van Nike die de laatste dag van geslacht veranderde :-) Wel won ik mijn persoonlijke challenge: in de top 15 blijven, dit lukte met een 14de plaats. Toen kwam de 10 miles van Antwerpen, een eerste wedstrijd in een hele reeks van wedstrijden waar ik mijn snelheid steeds maar bleef verbeteren. Met een tijd van 1:32:47 haalde ik ruimschoots mijn doel van 1:40.

mei
In mei had ik de knoop doorgehakt dat ik een marathon wilde lopen, liep ik weer een nieuw record tijdens Dwars door Brugge (1:21:12) en hielp mijn persoonlijk haasje als cadeau voor ons 1 jaar samenzijn mijn doel voor de Stadsloop (11km/u) te halen door mij niet alleen te hazen, maar me ook te verrassen met een t-shirt waar hij “Jess for 11km/u” had gespoten. We brachten ook een zalig verlengd weekend in De Panne door. En niet veel later was daar de 20km van Brussel. Het grote zwarte monster dat mij in 2008 geveld had, ging mij deze keer niet klein krijgen. Ik wilde hem niet alleen uitlopen, maar ook onder de 2u binnen geraken. Met een tijd van 1:59:37 was ik dus zéér tevreden.

Juni bracht even paniek; na dezelfde soort kniepijn als het jaar voordien tijdens de 20km van Brussel. Nog wat extra rust en zachtjes weer opbouwen bracht echter soelaas en het einde van juni overtrof ik mijn eigen verwachtingen op Dwars door Geel; waar ik niet alleen mijn doel haalde (12km/u) door een netto-tijd van 23:29 op de 5km, maar ook 7de vrouw werd.

Juli begon met werken op Werchter, werken omdat ik niet op tijd aan tickets geraakt was. Wel een leuke sfeer, maar ik miste toch veel van de optredens. Aan lopen kwam ik die dagen niet toe, en vlak daarna liep ik door een not-so-friendly-encounter met een vensterbank een hersenschudding op; waardoor ik weer een week out was. Juli werd ook voor een groot deel in beslag genomen door spannende tijden: zouden we financiering krijgen vanwege de bank om onze dromen te kunnen laten uitkomen? Het antwoord was: jaaaaa!

augustus
Augustus zorgde voor veel kilometers voor de marathon, een zaaaalige pukkelpop en een supertoffe supporterrol tijdens Eva’s eerste triatlon, waar ik een dikke 4km aflegde … op mijn botjes. Ik liep ook een twijfelachtig PR in Mol, waar ik enorm afgezien heb. 

september
In september waren vriendje en ik toe aan een welverdiende vakantie. We brachten twee weken door in Portiragnes-Plage in het zuiden van Frankrijk. Heerlijke weken waarin we ook enorm veel kilometers al lopend aflegden, de marathon was niet ver meer af!

oktober
Oktober bracht dan ook D-Day, of M(arathon)-Day! Ik twijfelde enorm aan mijn kunnen; verwachtte zelfs niet onder de 4u30 binnen te geraken (had zelfs doemscenario’s van +5u in mijn hoofd rondspoken) maar ik haalde toch 4:25:48, was dagenlang vreselijk stijf maar oh zo euforisch. Daarna sukkelde ik echter in een loopdipje waar ik nog altijd niet 100% uitgeraakt ben.

In november gebeurde er niet al te veel op loopvlak, ik was ook al sinds de marathon aan het hoesten en geraakte maar niet van die hoest af. Intussen werd er wel vanalles gepland en geregeld voor onze firma enerzijds, maar ook onze samenwoonplannen anderzijds.

December zorgde voor een kleine comeback op loopvlak, maar niet van lange duur. De Santa run was ongelooflijk leuk, maar verder had ik weinig goesting, lag er sneeuw, had ik het enorm druk met inpakken en verhuizen, meubels kopen, meubels in elkaar draaien, … Ik telde ook de laatste loodjes af van mijn IT-job, welke ik nooit met de volle goesting gedaan heb en waar ik dus met plezier afscheid van neem. Hoewel ik sommige collega’s natuurlijk heel erg ga missen!

Dus dat was 2009 voor mij! Veel gelopen, maar niet al lopend beëindigd. Veel moeten afwachten, maar met een goei vooruitzicht. 2010 brengt voor mij vooral: samenwonen met mijn liefje, een eigen zaak, de marathon van Antwerpen, de beklimming van de Mont Ventoux en … wie weet wat nog allemaal? 

11:05 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Veel geluk in 2010 hé, hopelijk geen tegenslagen dit jaar!!!

Gepost door: Wendy | 31-12-09

Reageren op dit commentaar

Laat mij maar alleen achter in den IT ja :( hihi ;-)))

Gepost door: Eva | 31-12-09

Reageren op dit commentaar

mooie plannen . dat ze allemaal mogen uitkomen . Veel geluk en een goede gezondheid , veel succes met je zaak !! Wij komen zeker eens een kijkje nemen !

Gepost door: coach mario | 31-12-09

Reageren op dit commentaar

Prettig eindejaar en een gezond en blessurevrij 2010...heel mooi verslagje trouwens...

Gepost door: Stofke | 31-12-09

Reageren op dit commentaar

Maak van 2010 tot jullie jaar. Wat voor wensen het ook allemaal mogen zijn. Maar vooral wens ik jullie gezondheid toe.

Gepost door: Tiny | 31-12-09

Reageren op dit commentaar

mijn beste wensen voor een schitterend, gezond en blessurevrij 2010...en je hebt al heel wat moois in het vooruitzicht zie ik.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 01-01-10

Reageren op dit commentaar

Mooi jaaroverzicht en leuke momenten om terug te blikken. Succes met al je plannen voor het komende jaar.

Gepost door: Edith | 01-01-10

Reageren op dit commentaar

2010 Beste wensen voor een gezond en sportief 2010

Gepost door: Marc | 01-01-10

Reageren op dit commentaar

Mijn beste wensen voor een schitterend, sportief 2010!!!

Gepost door: Spencerwoman | 01-01-10

Reageren op dit commentaar

de komende maanden worden in ieder geval ongelooflijk spannend voor jou! Ik wens je heel veel succes met je zaak en de sportieve plannen!!
Ik moet helaas werken op de openingsdag van je winkel, maar kom zeker een weekje later dan eens binnengesprongen!!

Gepost door: Ruthje | 02-01-10

Reageren op dit commentaar

gelukkig nieuwjaar Ik wens je een goei loop jaar en veel succes met je zaak .

Gepost door: hens stefan | 02-01-10

Reageren op dit commentaar

Fijn om je overzicht zo te lezen. Fijn nieuwjaar en hopelijk zien we elkaar nog eens weer in 2010!

Gepost door: Kate | 02-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.