04-01-10

Nieuw 1

In de categorie "dingen doen die ik nooit eerder deed" kan ik op deze eerste dag van de eerste week al een item op mijn lijstje schrijven... 10km lopen in de sneeuw! Of kortweg "lopen in de sneeuw" volstaat ook al. Ik ben in het algemeen genomen nogal anti-sneeuw. Maar ik ging deze keer de sneeuw mijn loopplannen niet meer in de war laten sturen!

Ik moest nog een brief posten en ik wist een postbus zijn 2km van hier. Het nuttige aan het aangename koppelen dacht ik, en ik vertrok met de intentie om naar de postbus te lopen en terug en daarna wel te zien of ik nog in de mood was om verder te lopen.

Maar eens ik aan de postbus was, had ik er eigenlijk best wel lol in. Want tot mijn grote verrassing glij je al lopend helemaal niet uit in de sneeuw! Ligt het aan de kortere aanraking met de grond als je loopt tov wandelt? Of gewoon aan het feit dat ik in normale omstandigheden altijd schoenen met hakjes aan heb en dit dus ook niet zo handig is in de sneeuw, ik weet het niet. Maar ik vond het zalig om te ontdekken dat er eigenlijk nauwelijks een verschil merkbaar was met in normale omstandigheden - zonder sneeuw - te lopen.

Ik liep dus verder door naar het Vrijbroekpark. Aaaah mijn geliefde park. Wat was het daar prachtig! Overal wit, geen mens te zien... Super vond ik het! In het begin liep ik rustig, ik was al blij dat ik het tempo onder de 7min/km kon houden. Maar na een tijd dreef ik het tempo toch wat op en wou ik de laatste 5km onder de 6:30min/km houden. De laatste km heb ik goed doorgevlamd. Nadien zag ik pas dat mijn allereerste km eigenlijk ook helemaal zo slecht niet was :-)

100104

 

Wel raar, nadien thuis onder de douche begonnen mijn bovenbenen zooo hard te jeuken en na mijn douche heb ik een kwartier zitten klappertanden. Dit had ik eergisteren ook al. Tijdens het lopen totaal niet koud, maar daarna!! Zo vreemd. En heb ook wel erge hoofdpijn; toch maar eens een muts aanschaffen...

12:06 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Hè, dat van die koude heb ik vorige week ook gehad. Tijdens het lopen tintelde mijn buik en handen wel, maar achteraf geraakte ik ècht niet opgewarmd. Mijn handen deden ongelofelijk pijn en ik stond te bibberen onder een hete douche!

Gepost door: Kate | 04-01-10

Reageren op dit commentaar

Dat van dat jeukend vel is herkenbaar. Mijn oplossing is met koud weer een korte tight onder de lange. Heb je op je bovenbenen 2 lagen. Bij mij werkt het!

Gepost door: Tiny | 04-01-10

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook altijd jeuk bij dit weer!!! Mijn remedie is: krabben :-) Maar dat van Tiny lukt soms ook wel, soms doe ik m'n lange tight aan onder m'n trainingsbroek, dan heb je een luchtlaag en is het warmer!!

Koppijn heb ik ook altijd van de kou, een muts helpt :-))

Gepost door: Eva | 04-01-10

Reageren op dit commentaar

volgende week "ding die ik nog niet deed" --> lopen met muts :-)

en da tintelen na lopen in de koude heeft iedereen denk ik

Gepost door: Nico | 04-01-10

Reageren op dit commentaar

Vrijbroekpark 't park ligt er in z'n witte kleedje idd prachtig bij; 't smeekt gewoon om belopen te worden!

Gepost door: geert | 04-01-10

Reageren op dit commentaar

nummer 1 is binnen !!!!!! haha ! lopen in de sneeuw een slecht idee om eens raar te doen

Gepost door: Katrien | 04-01-10

Reageren op dit commentaar

Dito... Hey Jess
Ikke gisteren (weliswaar minder km) gelopen langs "onze" Schelde, vlakbij mn huis en dat is idd zalig. Stil, mooi, natuur... Rust tijdens 't sporten :-)
Ik was echter niet aan mn proefstuk toe: had 't 'n paar weken geleden ook al gedaan (maar toen was de sneeuw al "smurrie" geworden, en da's minder fijn). Tijdens 't lopen, hebben mn bovenbenen eigenlijk ook al koud (en daarna tintelen ze enorm) en ja: dat ik mn muts vergeten was, heb ik me gisteren ook berouwd. Maar voor de rest is dat idd zalig. Keep on going, girl!
Bye
A.

Gepost door: Ann | 04-01-10

Reageren op dit commentaar

zoals het er nu naar uit ziet zal het er zondag nog steeds zo wit uitzien ginder, tenzij de hele hordes loperkes het allemaal al weggelopen hebben tegen dan ;-)

Gepost door: Ruthje | 05-01-10

Reageren op dit commentaar

Ik, geiet er ook van om te lopen en te genieten van het prachtige landschap.
Goe bezig !! :-)

Gepost door: coach mario | 06-01-10

Reageren op dit commentaar

Oef, ik ben niet abnormaal... Zondag stond ik onder de douche na het lopen en begonnen mijn bovenbenen verschrikkelijk te jeuken. Ik dacht eerst dat het door de douchegel kwam maar het was een merk dat ik al jaren gebruik. Ik ben gerustgesteld dat ik niet de enige ben.

Gepost door: Spencerwoman | 06-01-10

Reageren op dit commentaar

Goh ik doe nu altijd 2tights aan en heb er geen last meer van!

Gepost door: Wendy | 07-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.