14-01-10

2010 Week 2

Deze week werd er nog niet gelopen, een bezige dag op maandag en daarna 2 daagjes in Disneyland! We gingen dinsdag en woensdag; doordeweeks, vlak na de drukke kerst-periode en hadden dus al niet veel volk verwacht. Maar zó weinig volk; dat hadden we niet eens kunnen hopen! Het resulteerde in onbestaande wachtrijen, waardoor we overal meteen in konden, we hebben nooit meer dan 5minuten moeten wachten en vaak konden we gewoon doorlopen en vrijwel meteen plaatsnemen in één of ander karretje. Het was berekoud, maar wij hadden ons goed voorzien van thermische kledij (lang leve looptruitjes) en hebben het dus eigenlijk nooit koud gehad. Echt geweldig!

Voor mijn voornemen "iets doen wat ik nooit eerder deed" kon Disney wel tellen. Ik was er al wel eens, maar dat was bijna 10 jaar geleden en toen was het Disney Studio's park er nog niet. En dus ook de attractie "Tower of terror" nog niet...Een attractie waarbij je in een oud vervallen hotel een lift omhoog neemt die dan vervolgens naar beneden stort. En dit een paar keer na elkaar...

Ik ben dol op roller coasters, ben op de Sinksenfoor in zo'n bol geweest die ze de lucht in katapulteren, en twee zomers geleden sprongen liefje en ik uit een vliegtuig; wat ik ook heerlijk vond en waar ik geen schrik voor had. Ik kamp echter met heel veel "motion sickness" en kan zulke dingen enkel maar doorstaan als ik geregeld Touristil en Motillium neem. Ook nu was ik dus gewapend met deze twee wondermiddeltjes, maar de Tower of terror leek me toch een stap te ver. Ik had schrik om misselijk te worden, maar had ook gewoon echt schrik van die attractie zelf. Ik weet niet wat het was dat mij daar zo in afschrikte, maar ik vond het er gewoon ook zo eng uitzien, en langs de andere kant ben ik al niet zo dol op liften, misschien dat het daar aan lag.

tot (2)
Maar... na anderhalve dag met bange ogen dat ding voorbij te lopen; heb ik uiteindelijk toch mijn angst overwonnen en zijn we erin geweest! Ik heb de boel bij elkaar gebruld van de schrik, de tranen stonden nét niet in mijn ogen en mijn hartslag ging hoger dan bij de finish van een gemiddelde 10K wedstrijd. Maar ik had het toch maar gedaan! :-) En op het einde van de dag... ben ik er nog eens ingeweest :-) LOL

En nu vertrek ik voor een kort loopje: 8km met na elke km 2 keer 20/40.

 

P.s.: ook in de categorie; minder vlees en vis eten gaat het eigenlijk heel goed. Heb de afgelopen weken zeer regelmatig een volledige veggie dag gehad!

10:02 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Disney Hey!
Now you make me jealous... Ben zelf een Disney-lover... 3 maanden geleden zat ik nog in de Tower of terror in parijs. In Disneyworld Orlando had ik 'm 3 j geleden al gedaan voor 't eerst en ja: ik herinner me die hartslag achteraf ook zeker nog! In Parijs viel het precies beter mee... Hoewel de attractie gewoon identiek dezelfde is natuurlijk.
Doei
A

Gepost door: Ann Simoens | 14-01-10

Reageren op dit commentaar

Waaghals!!

Gepost door: Tiny | 14-01-10

Reageren op dit commentaar

Tower als je wil mag je mijn kinderen eens lenen voor ziets: dat zijn van die kwistenbiebels die dit soort attracties ne keer of 5 na mekaar willen doen, en dan liefst vlak na het middageten.
Knap dat je je angst kunt overwinnen voor zoiets ... dat sterkt een mens zijn zelfvertrouwen hé ...

Gepost door: geert | 14-01-10

Reageren op dit commentaar

Ik denk eraan om mijn kinderen deze zomer nog eens voor de 6 x mee te verrassen !! Maar het is nu toch al 2 jaar geleden en die lift .....nog niet gezien ! En ik ben gek op die dingen !! :-)

Gepost door: coach mario | 15-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.