16-01-10

Nog eens iets over die mojo

Die mojo van mij... Da's toch iets raars zenne! De ene dag is hij daar, in al zijn glorie, zorgt hij ervoor dat ik sta te popelen om mijn loopsloefkes aan te trekken en de wijde wereld (enfin, het kleine Hombeek) in te trekken... De andere dag blijkt de mojo zich te verstoppen in één of ander hoekje van m'n nieuwe woonst dat ik schijnbaar nog niet ontdekt heb en hij wel. Ja, m'n mojo heeft een eigen willetje.

Op zo'n laatstvernoemde moment, is elk excuus goed. Zelfs het feit dat mijn beste looptruitje nog in de was zit, en dat the next best thing dat goedkope fietstruitje van Decathlon is, dat elke 300m omhoog kruipt en waarbij ik dus niet enkel loop maar ook elke 300m het truitje omlaag moet trekken omdat ik anders met m'n buik bloot loop. Laat het daar nu toch iets te frisjes voor zijn. En ook niet meteen het meest elegante zicht - maar elegant zie ik er sowieso niet uit in mijn looptenue met haar dat paraplu gewaaid is en met een rood aangelopen gezicht.

Gisteren was het goeie looptruitje niet in de was, maar lag ik onder een dekentje te surfen op het wereldwijdeweb. Eerst geen goesting om te lopen; en eigenlijk hoefde ik ook niet te lopen, want ik had de dag ervoor gelopen. Maar ik wist niet zeker of ik vandaag tijd ging hebben, dus ik ging de hele tijd heen en weer tussen:

  • "ok ik ga vandaag lopen"
  • "maar nee ik heb eigenlijk geen goesting"
  • "ok nee ik loop morgen en ga nu strijken (topsport, I tell ya!)
  • "ja zeg, ik ben nu toch onder m'n dekentje uit, weete, ik ga gewoon een klein toerke doen, en loop morgen m'n "échte" training)

Want op het einde had ik dan toch wel een beetje goesting om te lopen gekregen.

Vandaag was het goeie looptruitje wel in de was, en had ik de was nog niet kunnen wassen en moest ik dus met het omhoogkruipend truitje lopen. Dik tegen mijn goesting deed ik m'n loopkleren aan. Zo snel mogelijk, want ik wist dat het punt waarop ik van gedacht zou veranderen niet veraf was. Gewoon zonder al te veel nadenken ging ik dan toch de deur uit.

En zo liep ik een wisselduurloop: 1000m loslopen, 500m tegen 5:30 en dat tot ik 10km gelopen had. Wat in mijn geval goed uitkwam met: naast de Zenne lopen tot in Heffen, over het brugje lopen en terugkomen naast de andere kant van de Zenne (die gelukkig niet stonk). Op de terugweg had ik wind tegen en ging het echt moeilijk, maar exact een uur later stond ik toch weer thuis, na 10km en een dikke 30 keer mijn truitje omlaag trekken.

Ik heb absoluut niet genoten van mijn loopje. Maar als er op je blog een ticker aftelt naar de marathon van Antwerpen, en het aantal dagen sinds kort nog maar uit 2 cijfertjes bestaat, moet je af en toe een welgemeende fuck you zeggen tegen die mojo en hem laten zien wie er baas is!

16:03 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Schaam je er niet voor dat de goesting er niet eens is ! je was en bent goed bezig ! Als je dan die ene dag eens geen goesting hebt ......loop dan die dag niet ! Lig jezelf geen verwijten te maken ! Pieker er niet over , maar ga gewoon de dag erna lopen !! En loop kledij , dat moet goed zitten !! dus je volgende kadootje is een looptruitje !! :-)

Gepost door: coach mario | 16-01-10

Reageren op dit commentaar

En nu heb ik ook weer zin gekregen om morgen te gaan lopen, gewoon omdat ik het zo herkennend vind!!
Bij mij is het dan wel: "ik denk dat ik morgen geen zin heb om te gaan lopen", maar dat zie ik morgen wel weer :-)

Gepost door: Eva | 16-01-10

Reageren op dit commentaar

Wedden dat je truitje er vlug uit vliegt. Niks zo irri als iets waaraan je ergert als je loopt.

Gepost door: Tiny | 16-01-10

Reageren op dit commentaar

Trainen in Lier? Tot volgende week in Lier, welk truitje, is van geen belang.

Gepost door: Geert | 17-01-10

Reageren op dit commentaar

Misschien een volgende training naar de decathlon lopen, een nieuw truitje kiezen en dees anti-motiverend geval zo ver mogelijk weggooien ;-).Misschien kan je er ééntje van Bert "lenen" ;-). Groetjes en ik denk dat ik in Antwerpen de halve ga meelopen met jou, als je dat ziet zitten hé!!
Groetjes
Wendy

Gepost door: Wendy | 17-01-10

Reageren op dit commentaar

Zeer herkenbaar! Ik voer die gesprekken ook met mezelf, vooral op dagen dat ik alleen moet gaan lopen. Ik prijs me gelukkig dat ik 2 avonden per week bij de club kan trainen, want dan hoef ik niet in disucussie te gaan met mezelf. Die afspraak ligt vast en daar komt niks tussen. Maar die kleine tussendoortrainingskes die je alleen moet doen...
Ik had vorige zomer in de Decathlon een topje gekocht dat (dacht ik) perfect voor mijn vorm was: een loszittend ding met een strakke band onderaan, iets dat mijn buik zou verdoezelen. Ik was uitermate blij met dat ontwerp. Tot ik er mee ging lopen. Het kroop altijd omhoog, zodat ik constant moest liggen trekken. De liefde voor dat truitje was direct over. Ik heb het gewassen en aan een loopvriendin gegeven. Uit mijn kast!

Gepost door: Sandy | 17-01-10

Reageren op dit commentaar

Herkenbaar... Wat Sandy zegt heb ik ook. Ik probeer twee à drie maal in de week naar de loopclub te trekken. Ik spreek op voorhand met mezelf af: woensdag en zondag ga ik naar de club, wat er ook gebeurt. Daarnaast spreek ik dikwijls met enkele clubmakkers op voorhand af via face-book. Gewoon zeggen: "tot vanavond" werkt bij mij al super-motiverend, zo van "nu kan ik niet anders en 't zal leuk worden want die en die en... zullen er zijn". En het werkt: waarschijnlijk ook voor een deel omdat Philippe (Frank) met me meegaat en we al op voorhand zitten te denken wie er allemaal zal zijn. Als ik of Philippe eens een keertje alleen zijn geweest dan vraagt de één aan de ander na thuiskomst: en... wie was er allemaal?
Onze loopclub (http://www.gavertrimmers.be) is wel geen competitieve club maar heel recreatief met veel extra-sportieve activiteiten (weekendje samen weg, verrassingsloop met etentje, clubfeestje...) en dit maakt het extra leuk. Misschien vind je in de buurt van je nieuwe stekje ook een dergelijke club...

Gepost door: Spencerwoman | 18-01-10

Reageren op dit commentaar

Oei mijn vorige reactie is een beetje lang uit gevallen. Ik wilde nog vermelden dat er nog een voordeel schuilt om lid te zijn van een club: je bent het ganse jaar door verzekerd ook op trainingen die je in je eentje afhaspeld en uiteraard op je wedstrijden. Bij de meeste recreatieve clubs valt het lidgeld trouwens goed mee (bij ons 24 euro per jaar).

Gepost door: Spencerwoman | 18-01-10

Reageren op dit commentaar

kleding Decathlon-stuff is bij mij reservekleding ... als 't perfect moet zitten (uiteraard wedstrijden maar ook trainingen met veel versnellingen) ben ik nogal merkgebonden. Dikwijls wat duurder maar zelfs aan oudere truitjes (+ 5 jaar) kan je niet zien dat ze al gedragen zijn ...

Gepost door: geert | 18-01-10

Reageren op dit commentaar

Blote buiken is mode hoor!..
Die wisselende loop zin heeft gewoon te maken met het kwakkel weer van de laatste tijd en zometeen komt die helemaal voor 100% terug.
Komt goed.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 18-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.