19-01-10

Relativiteit

De relativiteitstheorie is een natuurkundige theorie die het gedrag van de natuur bij hoge snelheid en in zwaartekrachtvelden beschrijft.

decoration

Hoewel ik vandaag merkte dat de natuur (eenden en ganzen) vandaag niet zo blij reageerde op mijn hoge snelheid...

En hoewel ik vandaag ook merkte tijdens het lopen in glibberige modder dat zwaartekrachtvelden echt te pas en te onpas hun bestaan laten gelden...

is de relativiteit waarover ik het vandaag wilde hebben, niet diegene die hierboven beschreven staat. Maar je weet maar nooit wie je hiermee naar je blog kan lokken, die vervolgens blijft hangen hé ;-)

Nee, "alles is relatief", dat vond ik daarstraks.

Nadat ik eerst 8km had losgelopen met tempo's rond de 6:55min/km aan een hartslag van onder de 160 bpm, stond er in mijn schema: "10 x 200 m versnellen met 1 min rust". Zomaar, zonder meer.

Normaal gezien geeft Mario door hoe snel ik deze versnellingen dan wel moet lopen, maar voor vandaag leek het wel alsof ik carte blanche gekregen had! JIPPIE! Op dagen met minder mojo is dat carte blanche om het rustig aan te doen. Maar de mojo was vandaag net zoveel aanwezig als het Stella bier tegenwoordig afwezig is, en dus vond ik dat ik er eens een stevige lap op mocht geven.

De eerste 2 stukjes van 200m werden gelopen in bovenvermelde modder, en waren met 4:58min/km en 4:42min/km nog niet meteen om over naar huis te schrijven. Maar daarna liep ik op asfalt en tegelijk ook op wolkjes en ging het steeds sneller: 4:31, 4:15, 4:05 en toen zelfs een 200m tegen 3:43min/km! Nooit eerder liep ik ZO snel (16,1km/u) gedurende 200m (volgens mij ook niet gedurende 100m)! Het voelde heerlijk aan, zo echt eens ALLES geven!

De volgende 3 blokjes bolde ik uit met 4:37, 4:44 en 4:41 en toen merkte ik dus op hoe relatief snelheid wel is. Want mijn liefje loopt met zijn vingers in zijn neus (niet letterlijk natuurlijk, toch niet bij mijn weten) een wedstrijd van bijna 10km tegen iets meer dan 16km/u, maar voor mij is dat echt wel SNEL! En hoewel ik meestal enorm hard moet beuken om sneller dan 5min/km te lopen; gingen die laatste drie alsof het niks was, toch in vergelijking met die 3:43 van daarvoor.

Dus ja, alles is relatief. En vandaag, was ik relatief snel!

20:37 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Je was relatief snel en je had werkelijk een goed gevoel. Niks relatief!!

Gepost door: Tiny | 19-01-10

Reageren op dit commentaar

Het trainen op antwerpse bodem doet je precies zeer snel groeien .
prima training weeral

Gepost door: coach mario | 19-01-10

Reageren op dit commentaar

Leuk hé, je bent weer helemaal terug met je koppie, laat die mojo's maar komen!

Gepost door: Wendy | 20-01-10

Reageren op dit commentaar

yeah!! MOJO for president!

Gepost door: geert | 20-01-10

Reageren op dit commentaar

Mooi geschreven, Jess! En goed getraind! Amai mijn botten!

Gepost door: Sandy | 20-01-10

Reageren op dit commentaar

hallo Jess,
Ik heb recent je blog ontdekt. Zo te lezen maak je mooie vorderingen. Volhouden zo!

Gepost door: David | 23-01-10

Reageren op dit commentaar

relatief Dat 'relatieve' is het belangrijkste gegeven in mijn motivatie : er zijn er die sneller lopen dan ik (dus ik kan ook proberen), er zijn er die veel trager lopen dan ik (dus pluimpje voor mezelf) en de knaller : er zijn er die helemaal niet lopen (dus ik ben super !) Haha !

Gepost door: kaat | 23-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.