16-02-10

Diepsneeuw

"Misschien moet ik mijn voorjaarsmarathon maar wat uitstellen" spookte er door mijn hoofd. De marathon van Luxemburg lonkte. Niet omdat dat een pretje zou zijn, hallo, heuvels? Maar hij valt een paar weken later dan die van Antwerpen en mijn onzekerheid probeerde mij duidelijk te maken dat ik no way klaar zou zijn voor een marathon binnen iets meer dan twee maanden.

"Maar Wendy gaat met u meelopen" zei Mario, en hij liet vallen dat hij er mogelijk ook ging zijn. Hmzzz he had a point. Wendy had in al haar goedheid (hey Wendy ;-)) gezegd dat ze mee ging starten met mij, zeker de helft meelopen en misschien wel meer ook; als haar fysiek terug goed zat, na de marathon van Utrecht. Zodus, een loopmaatje tijdens de marathon... Tempting tempting... En dan nog een marathon in dé Stad waar ik opgegroeid ben... Tempting tempting...

Een blog is een handig hulpmiddel om te achterhalen hoe het in het verleden met je ging, wat er toen in je hoofd omging, welke obstakels je toen overwon. Ik klikte dus gisteren even terug in de tijd en toen ontdekte ik dat ik een dikke twee maanden voor de marathon van Eindhoven (begin augustus dus) sukkelde met kniepijn en dat ik toen een tijdje stukjes liep van 500m. En die marathon is toen ook best goed verlopen, dus wég, reden om deze marathon uit te stellen.

Vanmorgen realiseerde ik me dus, dat het dan nu wel zou moeten gaan gebeuren; want knipper met je ogen, en je bent weeral een week verder! Ik keek zelfs niet eens wat er in mijn schema stond (foei) want eigenlijk had ik gewoon behoefte om te lopen, niet snel, maar wel redelijk ver, een km of 15, voor m'n gemoedsrust "dat ik het nog altijd kan".

Ik stak vanmorgen dus mijn neus eens uit het raam, en helaas.... mijn gebeden voor een instant hittegolf waren niet verhoord. Sneeuw, and lots of it, too! "maar het is nog een beetje donker!", stelde ik mezelf gerust; en ik mocht van mezelf nog wat verder lezen in mijn spannende boek "Calamiteitenleer voor gevorderden", want ik ging bijna ontdekken waarom de maffe lerares nu eigenlijk dood was.

Een beetje later zette ik dan toch mijn boek aan de kant en mijn voeten in mijn loopschoenen. Lopen zou ik, verdorie! "I'm in the quicksand", zong La Roux getergd in m'n oor.  "Ni zagen hé, pffft quicksand! I eat quicksand for breakfast! Gij zit hoog en droog in mijn oor, ik trotseer hier wel de diepsneeuw hé!!" Wat lichtjes overdreven was, maar het helpt als ik mezelf zo'n hardcore bad-ass vind, die zelfs zou gaan lopen als er een orkaan Hombeek terroriseerde.

"I wanna make love, right now now now" vertelde Akon me na 7km, wat ik een redelijk geschift idee vond, making love daar zo in de diepsneeuw, maar het kan nog wel een extra dimensie toevoegen, wie weet?

En och God, tijdens Viva La Vida van Coldplay begon zo waar het zonnetje opeens hevig te schijnen, en zag ik net geen engeltjes met gouden trompetjes neerstrijken om mij te vergezellen op mijn laatste meters van die 15km die ik moest en zou lopen.

Want ja, de 15km is dus in the pocket (net zoals een paar joekels van blaren - hi you guys, welcome back - NOT!!!). Enneuh... Mijn zelfvertrouwen heeft meer training nodig, dan mijn lichaam, me dunkt.

11:35 Gepost door Jessica Berden in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

in de sjakosj he, dat snap ik helemaal zie. Ik heb ook nu en dan zoiets van 'kan ik het nog wel ?' Ik heb wel de indruk dat jij veel aankan, en meer uit jezelf kan halen als het moet, terwijl het bij mij allemaal geleidelijker moet gaan. Maar hoe dan ook, je lichaam is niet totaal onvoorbereid hé, die kilometers die je al gedaan hebt, de vorige marathon, jouw lichaam gaat zeggen 'ha, ze begint weer' en dan is het snel in de sjakosj !

Gepost door: kaat | 16-02-10

Reageren op dit commentaar

Komt allemaal wel in orde voor Antwerpen. Gewoon zonder stress voorttrainen. Je heb al ervaring door Eindhoven. Dus deze zul je ook wel tot een goed eind brengen. Succes met de verdere voorbereidingen.

Gepost door: Yves | 16-02-10

Reageren op dit commentaar

Je slaat precies de spijker op zijn kop. Het zelfvertrouwen heeft de meeste training nodig. Dat is niet alleen bij jou zo.

Gepost door: Tiny | 16-02-10

Reageren op dit commentaar

Jij bent niet de enige met twijfels hoor, betrap er mij ook geregeld op. Het zal ons wel lukken!

Gepost door: Wendy | 16-02-10

Reageren op dit commentaar

loopmaatje hela loopmaatje van in Eindhoven, niet afhaken voor A'pen. See you there

Filip

Gepost door: Filip | 16-02-10

Reageren op dit commentaar

geen getwijfel !! alles komt dik in orde ! geloof mij maar je bent eentje uit het juiste soort hout ! remember Eindhoven ???!!! ajaaaaaaaaa :-)

Gepost door: Katrien | 16-02-10

Reageren op dit commentaar

Tof verslagje, en toffe blog! Zelf zit ik nog maar aan de 10K, maar begin zelf ook stiekem aan marathons te denken... Eerst nog een beetje kilometers verzamelen. Maar jij alvast veel succes in A'pen ;)

Gepost door: David | 17-02-10

Reageren op dit commentaar

Het gaat je gewoon lukken ! Waarom niet allebei lopen ? :-)

Gepost door: coach mario | 18-02-10

Reageren op dit commentaar

De marathon en Luxemburg gaat helemaal goed komen en je kan het.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 21-02-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.